Randy σου απαντάω εδώ μιας και ήμασταν ήδη off topic.
Πέρα από ένα μαλακό (TFS ) και αλλο ένα "ημισκληρο" (αν το πούμε έτσι ) που είναι και τα επίφοβα όλα τα άλλα είναι σκληρά οπότε δεν έχουν θέμα . Τώρα δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν αρώματα στο μέλλον.
Τα σαπούνια όλα όσα δεν μπαίνουν σε rotation ή που μπαίνουν στην άκρη λόγω εποχικών αρωμάτων είναι κλειστά σε μεμβράνη φαγητού και μέσα πάνω στην επιφάνεια και όλο το μπωλ για να μην παίρνουν αέρα .
Κατά τα άλλα καταναλώνω τελευταία κυρίως κρέμες που είναι και αυτές επίφοβες και έχω βάλει σκοπό να τις εξολοθρεύσω (ε καλά θα μείνω με 2 -3 )!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Ω ρε συ δηλαδη εγω που εχω τα πιο πολλα στο ροτεισιον και ανοιγω και αλλα θα χω θεμα? Ουτε σε 10 χρονια δεν τελειωνουν αυτά. Και δε με νοιαζει τοσο το άρωμα να χαθει, αλλα μηπως δεν αφριζει κλπ.
Προστέθηκε μετά από 18 λεπτά 38 δευτερόλεπτα:
Εγω παντως δε θα εβαζα τιποτα στο ψυγειο.
Ολα ειναι σε πλαστικες κουτες και κατω απο το κομοδινο,μεσα στο δωματιο. Αρχικα τα ειχα στο μπανιο αλλα στον καυσωνα τα εβγαλα απο κει.Δεν εχω σκοπο παντως να πεταξω τιποτα. Ισα ισα να προσθεσω θελω. Αισθανομαι οτι δεν εχω δοκιμάσει μεγαλη γκαμα ξυριστικων προϊόντων.
Αγορασμένη αν θυμάμαι καλά την άνοιξη από τον Γιώργο. Ξυρίστηκα 2-3 φορές και με το που αρχίσαν οι ζέστες κλείσιμο, τοποθέτηση σε κουτί κλειστό καλά και κατευθείαν ψυγείο. Την έβγαλα από το ψυγείο πριν κανα 20ήμερο και έχω κάνει δύο ξυρίσματα. Έχει πιάσει σε όλη της τη μάζα (έβαλα το δάχτυλο και έφτασα μέχρι τον πάτο) κάτι κόκκους μέγεθος ρυζιού περίπου, οι οποίοι είναι απλά πιο πηχτή κρέμα. Αν τους βάλεις ανάμεσα στα δάκτυλα και πιέσεις λίγο απλώνουν. Και όταν βουτήξεις πινέλο μέσα για να πάρει κρέμα (έτσι το κάνω) παίρνει και αρκετά τέτοια αλλά επιμένοντας λίγο στο πρόσωπο διαλύονται (θέλουν λίγο "τσίμπημα" στο νερό) κανονικά. Όταν όμως χρησιμοποιείς μεγάλο loft και δεν πιέζεις λίγο μένουν αδιάλυτα μέσα. Και αυτό γίνεται μάλλον από το λίγο σβούρισμα επειδή με τα πρώτα γυρίσματα γίνεται αφρός και σταματάς. Και στο πλύσιμο μετά υπάρχει περίπτωση να κολλήσει στις τρίχες κανένα, να μην γίνει αντιληπτό και με το στέγνωμα να ξεραθεί. Και είμαι περίεργος πως θα εξελιχθεί αυτή η ιδιότυπη "αλλοίωση" το "κόψιμο" .
Κατά τα άλλα αφρισμός άρωμα προστασία κλπ είναι μια χαρά, όπως ήταν.
Αυτο που περιγραφεις Δημητρη, το γρουμπουλιασμα, το εχω δει σε κρεμες 40 ετων και βαλε (δεν εχω και λιγες απο εκεινη την εποχη). Οι κρεμες ειναι γενικα πιο ευαισθητες σε διακυμανσεις θερμοκρασιας. Δεν θα προτεινα ψυγειο το καλοκαιρι, αλλα ενα αλλο δροσερο σημεο (ξερω στην Ελλαδα το καλοκαιρι αυτο ειναι δυσευρετο) οπως στο υπογειο, ή τελος παντων ΟΧΙ στο ψυγειο. Η διαφορα της θερμοκρασιας, και στην περιπτωση μας η χαμηλη θερμοκρασια επιταχυνει χημικες αντιδρασεις μεταξυ των συστατικων και καταληγουν καπως ετσι. Ακομα χειροτερα ειναι αν "κοψει" η κρεμα και χωρισουν καποια συστατικα , και γινει πιο λεπτορευστη ή χωρισει ενα διαφανες υγρο και τρεχει με το που θα ανοιξεις το σωληναριο σα νερο. Τοτε η κρεμα δεν σωζεται. Μεν μπορεις να κανεις αφρο, αλλα ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας. Τωρα, στα σαπουνια ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα. Εχω σαπουνια απο τη δεκαετια του 50 και ειναι μια χαρα. Οκ, εχουν χασει λιγο εως πολυ απο το αρχικο τους αρωμα, αλλα ενα σαπουνι δεν θεωρειται καλο γιατι μυριζει ωραια. Κανουν τη δουλεια τους παρα πολυ καλα και αυτο μετραει. Το νερο μεσα στο σαπουνι μπορει με την εξατμιση του να δημιουργησει καποια προβληματα οπως ρωγμες, αλλα δεν επηρρεαζει τη γενικη αποδοση αυτο. Παρτε το MWF (και το Kent κλπ) για παραδειγμα. Αρα φυλαξη στο ψυγειο δεν προκειται να το ωφελησει. Δεν ειναι ζαρζαβατικο. Φροντιστε να εχετε το software σας καλα κλεισμενο, αποθηκευμενο σε δροσερο χωρο, μακρια απο τον ηλιο (ελεω υψηλης θερμοκρασιας και UV ακτινοβολιας).
Αυτα τα λιγα απο το ανεμοδαρμενο (9Bf) Στεφοχωριο!
Αυτή Στέφανε τι 40 χρόνια λες. 7 μηνών είναι! Και έτσι (καλοκαίρι ψυγείο - χειμώνα έξω για χρήση) έχω τουλάχιστον 7-8 κρέμες για μερικά χρόνια. Δεν παρουσιάστηκε ποτέ τίποτα. Κάτι άλλο τρέχει με τη σύστασή της. Μια πιθανότητα είναι να είναι πολύ μεγάλο διάστημα στο κατάστημα? Ποιος ξέρει..
Και κάτι άλλο. Έχω την εντύπωση ότι σε χαμηλή θερμοκρασία (λίγο πάνω από το μηδέν δλδ θερμοκρασία συντήρησης ψυγείου >0 και <5-6 επιβραδύνεται πολύ η διαδικασία "γήρανσης" σε ό,τι δήποτε. Σε κατάψυξη δε σταματάει τελείως (σχεδόν) αλλά εκεί έχουμε πρόβλημα στη δομή. Τις περισσότερες φορές καταστρέφεται και δεν επαναφέρεται (κρέμες). Σε κάθε περίπτωση δε πρέπει να επαναφέρεται σε θερμοκρασία δωματίου και μετά να μπαίνει σε χρήση. Έτσι νομίζω αλλά δεν είμαι και χημικός.
Επίσης αφού ο κατασκευαστής δε λέει διατηρείται στο ψυγείο, αλλά συνήθως σε σκιερό και δροσερό μέρος υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει αλλοίωση των χαρακτηριστικών (υφών κλπ) του προϊόντος. Εγώ πριν κάποια (3) χρόνια με τη συγκεκριμένη κρέμα δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και είχε περάσει και καλοκαίρι στο ντουλάπι του μπάνιου.
Πάντα βέβαια πολλά μπορεί να συμβούν που να επηρεάσουν ένα προϊόν κατά την παραγωγή ή μεταφορά
Πάντως σε καθαρά μαγειρικό κομμάτι (εχθές που έβλεπα Bake off Greece) σε κάτι στρωσίματα σοκολάτας λόγω θερμοκρασιακής "ανωμαλίας" υπήρξε διαχωρισμός του βουτύρου (κακάο) από τη σοκολάτα.
Έχουν κρέμες και σαπούνια χρονικό διάστημα διατήρησης από το άνοιγμα και το λένε στη συσκευασία. Και εννοείταιι σε δροσερή και σκιερή θέση. Αλλά εμείς εδώ που μιλάμε ότι έχουμε κουβαλήσει ένα κάρο δεν είναι δυνατόν να ισχύσει αυτό το διάστημα με τίποτα. Γι αυτό γίνεται χρήση (τουλάχιστον εγώ) "επιμήκυνσης" της χρονικής αυτής περιόδου καταφεύγοντας σε χαμήλωμα της θερμοκρασίας.