Την γνώμη σας για πρώτο εξοπλισμό..

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stratri1
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 1255 times
Been thanked: 872 times

Γιατί προσεκτικά τα Derby;
Εμένα μου έδωσαν την εντύπωση ενός πολύ μέτριου ξυραφιού, σε σχέση με feather, astra, personna.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Επειδη ακριβως ειναι ΠΟΛΥ μετρια και πιο ευκολα μπορει να κανεις "ζημεια"...
Εικόνα
Ηλίας-Πατρα
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 33 times
Been thanked: 47 times

Astra Superior Platinum,Bolzano Superinox ,derby
αυτα ηταν τα ξυραφια που δοκιμασα πρωτα και μετα απο τον πρωτο γυρο δοκιμων καθημερινου ξυρισματος μπορω να πω οτι στην δικη μου επιδερμιδα νικητης ειναι το derby!!δεν μου κανει ερεθισμους και δεν με κοβει,κανει ωραιο ξυρισμα βαθυ και γλυκο!το ασημενιο παει στο αστρα ελαχιστα κοψιματακια...και ο χαλκος στα bolzano που τα περιμενα πολυ καλυτερα απο τα οσα ειχα διαβασει.εκανα 2 κοψιατα το ενα θανατηφορο το αλλο γενναιο!μαλλον δεν θα τα ξαναπροτιμησω!
Άβαταρ μέλους
diliger
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Θα καταθέσω και εγω την γνώμη μου για πρώτο εξοπλισμό και πρώτο παραδοσιακό ξύρισμα. Ξεκίνησα άκρως οικονομικά αγοράζοντας πινέλο Omega 49, scuttle Omega για δημιουργία του αφρού, κρέμα ξυρίσματος Omega με άρωμα ευκάλυπτου και after shave balm Nivea Originals, κόστος για όλα τα παραπάνω περίπου 20 ευρώ. Για μηχανή αγόρασα την Gillette Rubie από liorfe.com με κόστος περίπου 9 ευρώ. Είχε 5 λεπίδες Gillette Rubie Platinum Plus και 10 λεπίδες Viking's Sword. Μέχρι να ρθει η μηχανή από εξωτερικό έκανα ξυρίσματα με τα κλασσικά ξυραφάκια αλλά με αφρό πινέλου-κρέμας, τα οποία και υπέρ ευχαριστήθηκα. Πρώτη φορά βάθος, χωρίς ερεθισμούς και κόντρα άνετα. Τα γένια μου είναι σκληρά, πυκνά και μεγαλώνουν γρήγορα, προτιμώ το καθημερινό και δυστυχώς αγχωτικό πρωινό ξύρισμα λόγω εργασίας. Χθες δοκίμασα την Gillette Rubie με τις δικές τους λεπίδες σε γένια 2 ημερών, δυστυχώς απογοήτευση. Δεν έβαλα δύναμη άφηνα την κεφαλή να γλυστράει αλλά για να φαίνομαι ξυρισμένος στα μαγούλα έκανα 3 περάσματα, στον λαιμό κάτω από σαγόνι δεν είχε καθόλου βάθος το ξύρισμα και 2 περιποιημένα κοψίματα ( 1 κάτω από σαγόνι και 1 στο ανδρικό μήλο), ευτυχώς το αίσθημα καψίματος έφυγε με μπόλικο after shave balm. Είμαι σίγουρος ότι τα ξυραφάκια της συσκευασίας είναι άχρηστα και για πέταμα, η τεχνική μου θα βελτιωθεί αλλά η μηχανή είναι για πέταμα? Να συνεχίσω ή λόγω της φθηνής μηχανής θα απογοητευθώ από ΠΞ?
Το άβαταρ θέλει ένα ξυρισματάκι...
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Προσωπικά για εμένα είναι λάθος να ξεκινάει κάποιος με μια μηχανή τέτοιου επιπέδου , το έχουμε αναφέρει πολλές φορές . Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βίωσες και το χειρότερο είναι αυτή η απογοήτευση για το πξ , το οποίο είναι μεγάλο λάθος. Έχουμε πει οτι θέλει χρόνο για να μπορεί κάποιος να έχει πολύ καλά αποτελέσματα να χαίρεται αυτό που κάνει και να αποκτήσει κάποια πείρα οσον αφορά τον εξοπλισμό. Αλλά απο ολα αυτά προηγείται το να ξεκινήσουμε απο μια σωστή βάση , ενα set up δηλαδή που δεν χρειάζεται να είναι ακριβό αλλά να αποτελείται απο αξιόπιστα προιόντα ενα εκ των οποίων είναι και η μηχανή . Και αυτή που πήρες κατά την δική μου γνώμη δεν είναι. Πινέλο πήρες πολύ καλό αλλά η μηχανή είναι που κάνει την διαφορά . Άν τα γένια σου δεν ηταν σκληρά θα σου είχα έτοιμη την λύση αλλά αν θέλεις άνοιξε ενα καινούργιο νήμα ώστε να το συζητήσουμε και να σου πουν και άλλοι συνξυριστές την γνώμη τους.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλημέρα.

Σίγουρα, υπάρχουν μηχανές και μηχανές, κρέμες και κρέμες κ.ο.κ
Μην απογοητεύεσαι, θέλει "δουλίτσα" ακόμα και μην αγχώνεσαι, πάνω απ'όλα δες την όλη διαδικασία ως ένα χόμπυ που τώρα αρχίζεις να μαθαίνεις. Σε όλα τα πράγματα, τα θετικά αποτελέσματα έρχονται με τον καιρό.

Συνέχισε το ξύρισμα, με την μεθοδολογία την κοινώς αποδεκτή (καλή προετοιμάσια κλπ) ώστε να αναπτύξεις στον μέγιστο βαθμό την τεχνική σου ώστε μετά από κάποιο καιρό να μπορείς με σχετική ασφάλεια να πείς ... χμ, ακολούθησα την μεθοδολογία αλλά είχα κάποια κοψιματάκια ερεθισμούς ίσως έφταιγε η λεπιδα πχ ... άλλαξε λεπίδα ...

Με τον τρόπο αυτό στην σιγά σιγά θα καταλήξεις στο hardware που θεωρείς ότι σου ταιριάζει.

Όσον αφορά την μηχανή, εγώ προσωπικά δεν την γνωρίζω, δεν σημαίνει βέβαια αυτό ότι δεν είναι καλή.
Σίγουρα μια κοινώς αποδεκτή στην ξυριστική κοινότητα (και όχι μόνο την Ελληνική) είναι η Edwin Jagger DE89BL η οποία θεωρείται ιδανική για ξεκίνημα.

Από εκεί και πέρα, θέλει υπομονή, όρεξη και καλή διάθεση ...
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

φιλε diliger , η gillette rubie ειναι πολυ ηπια μηχανη.αν εχεις σκληρα γενια δεν κανει για σενα.δες για πιο επιθετικη μηχανη.
φιλικα macho.
Άβαταρ μέλους
diliger
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Θα δοκιμάσω την Gillette Rubie με τα Vikings Sword και θα ενημερώσω. Κοιτούσα στα ελληνικά sites την Merkur 33c και την DE89, μήπως πάλι θα αγοράσω μια ήπια μηχανή που δεν θα ξυρίζει?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 04 Φεβ 2016, 19:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Δεν χρειάζεται να κάνεις ολική παράθεση, όταν απαντάς στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα. Φιλικά, Αντώνης.
Το άβαταρ θέλει ένα ξυρισματάκι...
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31450 times
Been thanked: 32999 times

Υπόψη ότι η Merkur 33 που ανέφερες έχει βάρος 58 γραμμάρια, ενώ η 34c με την οποία άρχισα είναι στα 78.
Κατά την γνώμη μου, αν είναι η πρώτη φορά που θα ξυριστείς με DE μηχανή, πάρε κάποια που να έχει βάρος, ώστε να συνηθίσεις το γεγονός ότι δεν χρειάζεται πίεση.
Υπάρχει και η 41c, open comb, γύρω στα 62 γραμμάρια, αλλά ήπια μηχανή, ιδανική γιά να συνηθίζεις τις open μηχανές.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29667 times
Been thanked: 29933 times

Μια χαρά ξυρίζουν και οι 2 που αναφέρεις, με όποια επιλέξεις (φυσικά και από τις υπόλοιπες προτάσεις των παιδιών) δεν θα το μετανιώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις διαφορά αισθητή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”