Ποδήλατο κανείς;;;

Πάνω απ όλα φίλαθλοι!
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Νορμάλ θα τον έλεγα με τα σημερινά μου δεδομένα. Επειδή έχω αρχείο, μιλάμε για μέση ταχύτητα από 18-21
Εικόνα
Vangelis
Νήπιο
Νήπιο
15
Been thanked: 5 times

calmato έγραψε:Νορμάλ θα τον έλεγα με τα σημερινά μου δεδομένα. Επειδή έχω αρχείο, μιλάμε για μέση ταχύτητα από 18-21
Παίζουν ρόλο και οι διαδρομές (επίπεδες ή με ανηφόρες) όπως επίσης και το είδος ποδήλατου. Ο Δημήτρης έκανε αυτές τις ταχύτητες με λάστιχα MTB (τρακτερωτά, φαρδιά και 26άρια) ενώ με μια κούρσα θα ήταν 30% πιο γρήγορος (στην ίδια - ασφάλτινη - διαδρομή).
Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανόνας με βάση την ταχύτητα. Πάμε κάθε φορά και λίγο πιο μακριά, λίγο πιο δυνατά, λίγο πιο ζορισμένα (χωρίς υπερβολές). Το βασικό είναι να μην το αφήνουμε (όπως εγώ) γιατί μπορεί μεν να μην το ξεχνάμε, αλλά χάνουμε ότι έχουμε κερδίσει με τόσο κόπο...
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Στην αρχή κάνεις φλατ, βλέπεις ανηφόρα και βγάζεις σπυριά, τώρα το αντίθετο, τις θέλω σαν τρελός!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11800 times
Been thanked: 12142 times
Επικοινωνία:

Άσχετο, με αφορμή αυτό που είπες Βαγγέλη!
Πρόσφατα άλλαξα τα λάστιχα μου από τρακτερωτά σε semiflat. Η διαφορά είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ!
Δεν το φανταζόμουν τόσο πολύ!

Δυστυχώς αν το αφήσεις σε αφήνει και αυτό...
Εγώ δεν έχω εδώ κάποιον για να κάνω παρέα μαζί του και μόνος μου είναι πολύ βαρετά!
Άσε που, ποιος θα κάνει μαζί μου που στα 4 χλμ τα έχω παίξει, πάνω στο ξεκίνημα δηλαδή!
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Ανδρέα να κοιτάς συχνά τις πιέσεις, να τις έχεις σχεδόν στο άνω όριο που αναφέρουν τα λάστιχα στο πλάι!
Εικόνα
Vangelis
Νήπιο
Νήπιο
15

andreas έγραψε:Άσχετο, με αφορμή αυτό που είπες Βαγγέλη!
Πρόσφατα άλλαξα τα λάστιχα μου από τρακτερωτά σε semiflat. Η διαφορά είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ!
Δεν το φανταζόμουν τόσο πολύ!

Κλασική κίνηση διόρθωσης ενός λάθους (κατά τη γνώμη μου) που κάνουμε όλοι. Αγοράζουμε για πρώτο ποδήλατο ένα ΜΤΒ το οποίο το πάμε κατά 99% σε ασφάλτινες διαδρομές. Στη συνέχεια ανακαλύπτουμε ότι δεν πάμε όσο γρήγορα και εύκολα θα έπρεπε και αλλάζουμε λάστιχα. Πίστεψέ με Ανδρέα, η επόμενη κίνησή σου θα είναι να ψάχνεις είτε για κούρσα, είτε για κάποιο υβριδικό... Κατά τη γνώμη μου, πήγαινε κατευθείαν σε κούρσα!

Δυστυχώς αν το αφήσεις σε αφήνει και αυτό...
Πρώτη που το καταλαβαίνει είναι η σύντροφός μας... "Σα να πλαδαρέψαμε λιγάκι..."

Εγώ δεν έχω εδώ κάποιον για να κάνω παρέα μαζί του και μόνος μου είναι πολύ βαρετά!
Άσε που, ποιος θα κάνει μαζί μου που στα 4 χλμ τα έχω παίξει, πάνω στο ξεκίνημα δηλαδή!

Μην το βάζεις κάτω. Όλοι έχουμε περάσει τα ίδια. Κάνε μόνος σου αν δεν μπορείς να βρεις κάποιον στο επίπεδό σου και βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου ότι θα πας πιο γρήγορα από την προηγούμενη φορά. Απλά, στα πρώτα χιλιόμετρα μη ζορίζεσαι, κάνε καλό ζέσταμα!
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Βαγγέλη για να πάρεις κούρσα θες στην καλύτερη περίπωση 650-700 ευρω, δεν είναι εύκολο... Άσε που η κούρσα είναι πολύ εξειδικευμένη, θες spd, κράνος, στολή, δεν γίνεται να πας χυμα με κούρσα, δεν συνηθίζεται τουλάχιστον. Τα τρέκιν είναι μια ενδιάμεση λύση
Εικόνα
Vangelis
Νήπιο
Νήπιο
15

calmato έγραψε:Βαγγέλη για να πάρεις κούρσα θες στην καλύτερη περίπωση 650-700 ευρω, δεν είναι εύκολο... Άσε που η κούρσα είναι πολύ εξειδικευμένη, θες spd, κράνος, στολή, δεν γίνεται να πας χυμα με κούρσα, δεν συνηθίζεται τουλάχιστον. Τα τρέκιν είναι μια ενδιάμεση λύση
Όντως οι κούρσες είναι πιο ακριβές. Αν σκεφτείς όμως τις μετατροπές και "βελτιώσεις" που κάνει κάποιος στο ΜΤΒ του, ίσως να άξιζε εξαρχής η αγορά μιας κούρσας με τα λεφτά που είπες (αν και υπάρχουν οι ευκαιρίες από προσφορές καταστημάτων ή μεταχειρισμένα από ποδηλάτες που θέλουν να πάρουν κάτι καλύτερο).
Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να έχουμε 2 ποδήλατα: Μία κούρσα και ένα ποδήλατο πόλης με 28άρες ζάντες, σχάρα και λασπωτήρες.
Για τον εξοπλισμό, δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα τα SPD και η στολή. Ειδικά για την ηλικία μου, τα κολάν είναι απαγορευτικά... Το κράνος απαραίτητο για όλα τα ποδήλατα!

Αν πάντως το 1 και μοναδικό ποδήλατο είναι μονόδρομος, θα συμφωνήσω για τα τρέκιν.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Όποιος δοκίμασε spd πάντως δεν ξαναγύρισε στα παλιά! Όταν πηγαίνω κάπου με κανονικά ρούχα νιώθω το πόδι να τραβάει, μαθημένο έτσι! Το κράνος είναι σχεδόν αυτονόητο, για όποιον δεν το θεωρεί αναγκαίο, ας δει το παρακάτω βίντεο. Και μην μου πειτε είναι αγώνας, έστω ότι κινείσαι σε δρόμο και ανοίγει μια πόρτα απο αμάξι ή πετάγεται ένας πεζός!

[youtube][/youtube]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

παιδια spd ειναι τα κουμποτα πεταλια?ποιος θα με βοηθησει σε αυτο? χρειαζομαι πεταλια και παπουτσια εε? προτασεις? κοστος?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητισμός”