Κριτική για το σαπούνι του Δημήτρη
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 13
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 48
Χάρη σου φαίνεται το πρώτο καλύτερο από το δεύτερο;;;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Harry
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4711
- Εγγραφή: 14 Σεπ 2012, 20:30
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
- Ηλικία: 51
Προσωπικα, μου αρέσει περισσότερο το πρώτο. Αλλά από ότι καταλαβαίνω άλλη διαφωνούν.
Χάρης
- Harry
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4711
- Εγγραφή: 14 Σεπ 2012, 20:30
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
- Ηλικία: 51
Τις πρώτες μου απόψεις για την τρίτη έκδοση του σαπουνιού του Δημήτρη τις έγραψα στο ξυρισμα της ημέρας. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα σχόλια, παρόλο που με τέτοια ποιότητα δεν ξέρω τι να πω!
ΥΓ αυτές οι αυτόματες συμπληρώσεις λέξεων στις φορητές συσκευές κάνουν μεγάλη ζημιά. Στο προηγούμενο post αντί για "άλλοι" έγραψα "άλλη". Πρόσφατα σε SMS σε κινητό αντί για street έγραψα strop!!
ΥΓ αυτές οι αυτόματες συμπληρώσεις λέξεων στις φορητές συσκευές κάνουν μεγάλη ζημιά. Στο προηγούμενο post αντί για "άλλοι" έγραψα "άλλη". Πρόσφατα σε SMS σε κινητό αντί για street έγραψα strop!!
Χάρης
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 13
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 48
Απλά θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δοκιμαστές και φίλους που με βοήθησαν για το σαπούνι.
Οι "σπόροι" για την παραγωγή σαπουνιού φυτεύτηκαν ένα χρόνο μετά την εγγραφή μου στο φόρουμ και πολύ χαίρομαι που μπορώ και φτιάχνω σαπούνι που ευχαριστιούνται τα μέλη μας.
Χάρη, όπως είπες και στο ξύρισμα της ημέρας, σκέφτομαι να ονομάσω το σαπούνι απλά: Dimitri's Bergamot.
Τι δηλαδή, ο Mike έχει περισσότερα από εμάς;
Να'στε καλά και καλή χρονιά.
ΥΓ. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο coccolino, όπου και να είναι.
Οι "σπόροι" για την παραγωγή σαπουνιού φυτεύτηκαν ένα χρόνο μετά την εγγραφή μου στο φόρουμ και πολύ χαίρομαι που μπορώ και φτιάχνω σαπούνι που ευχαριστιούνται τα μέλη μας.
Χάρη, όπως είπες και στο ξύρισμα της ημέρας, σκέφτομαι να ονομάσω το σαπούνι απλά: Dimitri's Bergamot.
Τι δηλαδή, ο Mike έχει περισσότερα από εμάς;
Να'στε καλά και καλή χρονιά.
ΥΓ. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο coccolino, όπου και να είναι.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4045
- Εγγραφή: 31 Αύγ 2011, 17:49
- 13
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
- Ηλικία: 42
Χειροποίητο Σαπούνι Dimitri’s ver. 3.0
Αναφέρομαι φυσικά στις 3 εκδόσεις που βγήκαν προς τα έξω και χρησιμοποιηθήκαν και από άλλους χρήστες, εκτός του Δημήτρη. Κάθε μια έκδοση όμως, είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη, με την ποιότητα – κυρίως ως προς το τελικό αποτέλεσμα- να εμφανίζει σαφώς, ανοδική τάση.
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.
Το άρωμα
Είχαμε συζητήσει με τον Δημήτρη για το άρωμα του σαπουνιού, αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Μάλιστα, ήμουν παρών στην αγορά των υλικών και του αιθ. ελαίου και πίστευα οτι έπρεπε να αναμιχθεί με κάποιο άλλο έλαιο, βαρύ και ξυλώδες, σε μικρότερη αναλογία απλά για να υπάρχει στο βάθος (μάλλον έκανα λάθος) . Το σαπούνι, όντως είχε πολύ ωραίο άρωμα, κιτροειδές αλλά γλυκό, όχι πολύ όξινο (το έχει περιγράψει ωραία ο digibill). Στο μπολάκι, το άρωμα έχει επαρκή ένταση και γίνεται άνετα αντιληπτό κατά την διάρκεια του lathering. Επίσης, μυρίζοντας το μου έρχεται και μια νότα φρεσκάδας από το βάθος, όχι όμως δροσιά ή ψύχρα (βλ. Proraso).
Η υφή
Το σαπούνι είναι πολύ μαλακό και εύπλαστο, στο στυλ των κλασσικών ιταλικών σαπουνιών, κυρίως όταν αυτά είναι φρέσκα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, η επιφάνεια του σαπουνιού είναι λεία και λαμπερή, σχεδόν μεταξένια. Τα προηγούμενα, είχαν εντελώς διαφορετική όψη. Το πρώτο έμοιαζε με την Μαστίχα Υποβρύχιο –λευκό και κάπως βελουτέ. Το δεύτερο τόσο σε χρώμα όσο και σε όψη/ υφή έμοιαζε με ζυμάρι.
Ο αφρός
Αν εξαιρέσω την πρώτη φορά που το δοκίμασα, το σαπούνι αφρίζει άνετα και χωρίς και πρακτικά χωρίς καμία προσπάθεια. Ο αφρός επαρκέστατος, με σωστή πυκνότητα και καλυπτικότητα. Θα έλεγα ότι υστερεί λίγο σε cushion, δηλαδή δεν είναι υπερβολικά φουσκωτός και πομπώδης, κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό.
Η προηγούμενη έκδοση (Bay Rum) μετά από το πρώτο πέρασμα, άφηνε στο δέρμα ένα στρώμα λιπαρότητας που επέτρεπε ένα ακόμα πέρασμα χωρίς να χρειαστεί εκ νέου άπλωμα αφρού, κάτι που συμβαίνει και με το Tabac. Στο Bergamont, δεν είναι τόσο αισθητό αυτό το στρώμα (στο Mdc δεν υπάρχει καν).
Όσον αφορά το νερό, δεν είναι από τα πιο «διψασμένα» σαπούνια που έχω δει. Νομίζω ότι κινείται στα όρια του κανονικού με το πολύ, για να αποδώσει τα μέγιστα.
Καταλήγοντας, η άποψη μου είναι ότι οι μηχανικές ιδιότητες του σαπουνιού παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα και έχει βελτιωθεί ελάχιστα η μετά το ξύρισμα αίσθηση και ενυδάτωση.
Αναφέρομαι φυσικά στις 3 εκδόσεις που βγήκαν προς τα έξω και χρησιμοποιηθήκαν και από άλλους χρήστες, εκτός του Δημήτρη. Κάθε μια έκδοση όμως, είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη, με την ποιότητα – κυρίως ως προς το τελικό αποτέλεσμα- να εμφανίζει σαφώς, ανοδική τάση.
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.
Το άρωμα
Είχαμε συζητήσει με τον Δημήτρη για το άρωμα του σαπουνιού, αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Μάλιστα, ήμουν παρών στην αγορά των υλικών και του αιθ. ελαίου και πίστευα οτι έπρεπε να αναμιχθεί με κάποιο άλλο έλαιο, βαρύ και ξυλώδες, σε μικρότερη αναλογία απλά για να υπάρχει στο βάθος (μάλλον έκανα λάθος) . Το σαπούνι, όντως είχε πολύ ωραίο άρωμα, κιτροειδές αλλά γλυκό, όχι πολύ όξινο (το έχει περιγράψει ωραία ο digibill). Στο μπολάκι, το άρωμα έχει επαρκή ένταση και γίνεται άνετα αντιληπτό κατά την διάρκεια του lathering. Επίσης, μυρίζοντας το μου έρχεται και μια νότα φρεσκάδας από το βάθος, όχι όμως δροσιά ή ψύχρα (βλ. Proraso).
Η υφή
Το σαπούνι είναι πολύ μαλακό και εύπλαστο, στο στυλ των κλασσικών ιταλικών σαπουνιών, κυρίως όταν αυτά είναι φρέσκα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, η επιφάνεια του σαπουνιού είναι λεία και λαμπερή, σχεδόν μεταξένια. Τα προηγούμενα, είχαν εντελώς διαφορετική όψη. Το πρώτο έμοιαζε με την Μαστίχα Υποβρύχιο –λευκό και κάπως βελουτέ. Το δεύτερο τόσο σε χρώμα όσο και σε όψη/ υφή έμοιαζε με ζυμάρι.
Ο αφρός
Αν εξαιρέσω την πρώτη φορά που το δοκίμασα, το σαπούνι αφρίζει άνετα και χωρίς και πρακτικά χωρίς καμία προσπάθεια. Ο αφρός επαρκέστατος, με σωστή πυκνότητα και καλυπτικότητα. Θα έλεγα ότι υστερεί λίγο σε cushion, δηλαδή δεν είναι υπερβολικά φουσκωτός και πομπώδης, κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό.
Η προηγούμενη έκδοση (Bay Rum) μετά από το πρώτο πέρασμα, άφηνε στο δέρμα ένα στρώμα λιπαρότητας που επέτρεπε ένα ακόμα πέρασμα χωρίς να χρειαστεί εκ νέου άπλωμα αφρού, κάτι που συμβαίνει και με το Tabac. Στο Bergamont, δεν είναι τόσο αισθητό αυτό το στρώμα (στο Mdc δεν υπάρχει καν).
Όσον αφορά το νερό, δεν είναι από τα πιο «διψασμένα» σαπούνια που έχω δει. Νομίζω ότι κινείται στα όρια του κανονικού με το πολύ, για να αποδώσει τα μέγιστα.
Καταλήγοντας, η άποψη μου είναι ότι οι μηχανικές ιδιότητες του σαπουνιού παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα και έχει βελτιωθεί ελάχιστα η μετά το ξύρισμα αίσθηση και ενυδάτωση.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Harry
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4711
- Εγγραφή: 14 Σεπ 2012, 20:30
- 12
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
- Ηλικία: 51
Φώτη προσωπικά θεωρώ στα συν το γεγονός ότι δεν γίνεται αφρός "γένιων Αγιόυ Βασίλη" που δυσκολεύει στην εύρεση της σωστής γωνίας του παραδοσιακού ξυραφιού. Γενικότερα αισθάνομαι βελτίωση στις μηχανικές ιδιότητες (λίπανση και γενικη προστασία κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος) σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις με straight για να δεις την κορυφαία ποιότητά του.
Κατά τα άλλα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου!
Κατά τα άλλα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου!
Χάρης
- dimitris
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 4142
- Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
- 13
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- Ηλικία: 48
Φώτη και Χάρη, σας ευχαριστώ για τα σχόλια.
Πιστεύω ότι έχει φτάσει η συνταγή σε καλό επίπεδο και είναι έτοιμη να βγει εκτός "beta testing".
Για όσους ενδιαφέρονται, σκέφτομαι να αρχίζω να "πουλάω" το σαπούνι.
Έβαλα το ρήμα σε εισαγωγικά γιατί έχει γίνει πολύ ακριβό χόμπυ πια, και σε χρήματα αλλά και σε χρόνο.
Για να συνεχίζω, πρέπει τουλάχιστον να χρεώνω το κόστος του σαπουνιού.
Σκέφτομαι κάτι της τάξεως των €8, από τα οποία κάποιο ποσό θα επιστρέφει στο φόρουμ ως δωρεά από εμένα. (Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.)
Περισσότερα σε λίγο καιρό.
Πιστεύω ότι έχει φτάσει η συνταγή σε καλό επίπεδο και είναι έτοιμη να βγει εκτός "beta testing".
Για όσους ενδιαφέρονται, σκέφτομαι να αρχίζω να "πουλάω" το σαπούνι.
Έβαλα το ρήμα σε εισαγωγικά γιατί έχει γίνει πολύ ακριβό χόμπυ πια, και σε χρήματα αλλά και σε χρόνο.
Για να συνεχίζω, πρέπει τουλάχιστον να χρεώνω το κόστος του σαπουνιού.
Σκέφτομαι κάτι της τάξεως των €8, από τα οποία κάποιο ποσό θα επιστρέφει στο φόρουμ ως δωρεά από εμένα. (Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.)
Περισσότερα σε λίγο καιρό.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- stelakis1914
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1241
- Εγγραφή: 12 Σεπ 2011, 19:00
- 13
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Μαζί σου Δημήτρη, το σαπούνι πρέπει απαραίτητα να αρχίσει να πωλείται. 10€ εκτιμώ ότι είναι μια δίκαιη τιμή. Όταν αποφασίσεις να βγάλεις εμπορεύσιμη έκδοση, θα σου ήθελα αν γίνεται να με προσθέσεις στην λίστα αναμονής.