Γεραμανικό χιούμορ... :megagrinStefanos έγραψε:Ορεξη για αστειακια? :megagrin :hystericalbs1Antonis έγραψε:Your Merkur razor is a quality piece of engineering
Μέθοδοι καθαρισμού της Ξυριστικής Μηχανής
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24733 times
- Been thanked: 7863 times
Γιάννης
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Ερώτησις: Ας πούμε ότι παίρνω στα χέρια μια μεταχειρισμένη vintage μηχανή (Gillette). Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο λέω να πάω στον οδοντογιατρό μου να την βάλει στον κλίβανο, όπως κάνει με τα εργαλεία του, μια και διαβάζοντας τα παραπάνω φαίνεται ότι αυτό είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση. Εάν δεν μπορώ να το κάνω αυτό άμεσα, τι μπορώ να κάνω, να τη βράσω για κανένα μισάωρο, ή θα πάθει τίποτε.
Γιώργος
- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Aν ειναι ολη μεταλλικη δεν θα παθει τιποτα αλλα μιση ωρα ειναι υπερβολη 5-10 λεπτα ειναι ενταξει και μετα κανα 5λεπτο σε οινοπνευμα και εισαι μια χαρα
Ολα ειναι δρομος
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Η διεθνής οδηγία όσον αφορά την αποστείρωση είναι 5 λεπτά στους 135 oC ή 20 λεπτά στους 121 oC.
Η απολύμανση προηγείται της αποστείρωσης. Δηλαδή ή την πλένεις με κάποιο αντισηπτικό και την βράζεις μετά ή την πλένεις με απλό σαπούνι, την βουτάς σε οινόπνευμα και στο τέλος την βράζεις.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω αφορούν το ανοξείδωτο ατσάλι. Μια vintage μηχανή, ενδεχομένως να έχει άλλες αντοχές.
* Όπου oC= βαθμοί κελσίου
Η απολύμανση προηγείται της αποστείρωσης. Δηλαδή ή την πλένεις με κάποιο αντισηπτικό και την βράζεις μετά ή την πλένεις με απλό σαπούνι, την βουτάς σε οινόπνευμα και στο τέλος την βράζεις.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω αφορούν το ανοξείδωτο ατσάλι. Μια vintage μηχανή, ενδεχομένως να έχει άλλες αντοχές.
* Όπου oC= βαθμοί κελσίου
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
(Ο.Ε.)
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Θα ήθελα να προσθέσω στα παραπάνω, ότι για να επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία, πρέπει να υπάρχει ένα σφραγισμένο δοχείο. Η απαιτούμενη πίεση για θερμοκρασία 134 βαθμών Κελσίου, είναι 2,10 bar, που είναι πολύ μεγάλο μέγεθος. Οπότε σε ανοικτό μπρίκι ή κατσαρόλα η θερμοκρασία του νερού/ατμού θα είναι οριακά 100 βαθμοί Κελσίου. Οπωσδήποτε, σε μια χύτρα ταχύτητος, είναι πιο εύκολο να υπάρξουν οι απαιτούμενες συνθήκες.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
(Ο.Ε.)
(Ο.Ε.)
- natnat
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 2662 times
- Been thanked: 4669 times
Ενδιαφέρουσα περίπτωση η χύτρα ταχύτητας αλλά :
"Η πίεση που δημιουργείται μέσα στη χύτρα ταχύτητας είναι συνήθως 5 - 15 psi. Η αύξηση της πίεσης μέσα στην χύτρα ταχύτητας αυξάνει τη θερμοκρασία του ατμού με αποτέλεσμα να μεταφέρεται γρηγορότερα μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας, έτσι το φαγητό να ψήνεται σε συντομότερο χρόνο.
Ο ατμός που δημιουργείται μέσα στην χύτρα ταχύτητας, σε πίεση 15 psi, έχει θερμοκρασία 125 βαθμών Κελσίου και αν διαφύγει απότομα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα."
Άρθο
Από ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να δουλεύει η χύτρα για αρκετή ώρα στο maximum λίγο πριν σκάσει η βαλβίδα εκτόνωσης...
"Η πίεση που δημιουργείται μέσα στη χύτρα ταχύτητας είναι συνήθως 5 - 15 psi. Η αύξηση της πίεσης μέσα στην χύτρα ταχύτητας αυξάνει τη θερμοκρασία του ατμού με αποτέλεσμα να μεταφέρεται γρηγορότερα μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας, έτσι το φαγητό να ψήνεται σε συντομότερο χρόνο.
Ο ατμός που δημιουργείται μέσα στην χύτρα ταχύτητας, σε πίεση 15 psi, έχει θερμοκρασία 125 βαθμών Κελσίου και αν διαφύγει απότομα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα."
Άρθο
Από ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να δουλεύει η χύτρα για αρκετή ώρα στο maximum λίγο πριν σκάσει η βαλβίδα εκτόνωσης...
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29347 times
- Been thanked: 29489 times
Μετά από μια πρώτη επαφή με την Gillette Super Adjustable, ήθελα να σταθώ σε ένα πράγμα. Αν θυμάστε, είχα πάρει πριν λίγες μέρες από κατάστημα της Θεσσαλονίκης, αυτήν εδώ την κρέμα στα 3,5€:

Την αγόρασα γιατί μου την είχα δει στο e-shop και όταν ρώτησα τον καταστηματάρχη, εξηγώντας του για ποια χρήση προορίζεται, μου την είχε προτείνει ανεπιφύλακτα. Μάλιστα μου είπε ότι την είχε δουλέψει πολλές φορές με άριστα αποτελέσματα.
Ομολογώ ότι σήμερα που την χρησιμοποίησα, έμεινα άφωνος. Δεν ξέρω τι έχουν βάλει οι Γερμανοί μέσα, αλλά αυτή η αλοιφή κάνει πραγματικά δουλειά. Γυάλισε στην κυριολεξία την μηχανή, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και στο πανί που καθάριζα άφησε πάρα πολύ μαυρίλα. Καμία (στην κυριολεξία) σχέση με το brasso που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Μα καμία. Και μόνο με 3,5€. Σίγουρα την συστήνω ανεπιφύλακτα, κάνει εξίσου (αν όχι καλύτερη) καλή δουλειά με τις υπόλοιπες αλοιφές γυαλίσματος.
Για την μέθοδο που καθαρίζω τις μηχανές δεν θα σταθώ ιδιαίτερα, ακολουθώ σχεδόν την μέθοδο του Ηλία, με κάποιες διαφοροποιήσεις. Μερικές φωτογραφίες μετά το γυάλισμα, ακολουθούν αμέσως από κάτω. Στα υπόψιν, η μηχανή γυαλίζει περισσότερο από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες, γιατί τραβήχτηκαν με κακές συνθήκες φωτισμού (πριν 1/2 ώρα), αλλά και πάλι φαίνεται πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα. Αναλυτικό review την Τρίτη με το καλό.

Την αγόρασα γιατί μου την είχα δει στο e-shop και όταν ρώτησα τον καταστηματάρχη, εξηγώντας του για ποια χρήση προορίζεται, μου την είχε προτείνει ανεπιφύλακτα. Μάλιστα μου είπε ότι την είχε δουλέψει πολλές φορές με άριστα αποτελέσματα.
Ομολογώ ότι σήμερα που την χρησιμοποίησα, έμεινα άφωνος. Δεν ξέρω τι έχουν βάλει οι Γερμανοί μέσα, αλλά αυτή η αλοιφή κάνει πραγματικά δουλειά. Γυάλισε στην κυριολεξία την μηχανή, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και στο πανί που καθάριζα άφησε πάρα πολύ μαυρίλα. Καμία (στην κυριολεξία) σχέση με το brasso που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Μα καμία. Και μόνο με 3,5€. Σίγουρα την συστήνω ανεπιφύλακτα, κάνει εξίσου (αν όχι καλύτερη) καλή δουλειά με τις υπόλοιπες αλοιφές γυαλίσματος.
Για την μέθοδο που καθαρίζω τις μηχανές δεν θα σταθώ ιδιαίτερα, ακολουθώ σχεδόν την μέθοδο του Ηλία, με κάποιες διαφοροποιήσεις. Μερικές φωτογραφίες μετά το γυάλισμα, ακολουθούν αμέσως από κάτω. Στα υπόψιν, η μηχανή γυαλίζει περισσότερο από όσο φαίνεται στις φωτογραφίες, γιατί τραβήχτηκαν με κακές συνθήκες φωτισμού (πριν 1/2 ώρα), αλλά και πάλι φαίνεται πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα. Αναλυτικό review την Τρίτη με το καλό.

- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Μπραβο Αντωνη, καταπληκτικη δουλεια!!!
Το Ιασονας με Ο
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times