Ας είμαστε πάντως αισιόδοξοι. Ίσως να είναι κάτι παροδικό ή εντελώς διαφορετικό απο ότι συζητάμε.
Κάτι που ξέρω οτι βοηθάει στα διάφορα δερματικά είναι μπάνιο σε στοιχειωδώς καθαρή θάλασσα και ολιγόλεπτη ηλιοθεραπεία. Αν μη τι άλλο, στη χώρα μας είναι και τα δυο εύκολα, αν και η καθαρή θάλασσα μπορεί να χρειαστεί μια μικρή προσπάθεια και έρευνα.
Ξύρισμα και σπυριά!
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
(Ο.Ε.)
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Ευχαριστώ, αυτό με ενδιαφέρει... :megagrinΔορυφέρων έγραψε:Οχι δεν φευγει.
.Δορυφέρων έγραψε:Εαν σε πειραζει το χρωμιο-νικελιο για ελεγξε μηπως και αλλα οπως πχ χαλκος-μπρουτζος
Ηξερα κοπελα που πασης φυσης ψιλα ουτε τα αγγιζε,δεν τα επαιρνε καν απο το ταμειο
Εαν τα ακουμπουσε και μετα πχ ξυνοταν ή αγγιζε το μετωπο αμεσως παρουσιαζε κοκκινιλες,φαγουρα
Φίλε Δορυφέρων, τέτοια προβλήματα δεν εχω..Το μόνο πρόβλημα μου είναι αυτό με τα σπυριά που εμφάνισα στην περιοχή του λαιμού με τον νέο τρόπο ξυρίσματος (wet shaving) και σε αυτό μόνο πρέπει να εστιάσουμε. Χθές πήρα την Merkur και την έτριβα περίπου 30" δευτερόλεπτα με το πάνω μέρος της κεφαλής της στο πάνω μέρος του καρπού μου.Μέχρι και σήμερα τίποτε, κανένα πρόβλημα....Αυτό με παραξενεύει....αν με πειράζει το χρώμιο πώς γίνεται να με πειράζει στην περιοχή γύρω απο το μήλο του Αδάμ και οχι αλλού(η και σε άλλα σημεία που περνάει το ξυράφι, πχ μάγουλα)? Τέλος πάντων, εδω που εφθασα θέλω δεν θέλω θα "χορέψω". Αυτό που θέλω να μου πεις σε παρακαλώ (επειδή πιστεύω είσαι απο τους πλέον ειδικούς στο θέμα μέταλλα και οχι μόνο) είναι να μου πείς εκτός του χρωμίου και του νικελίου,ολη την γκάμα των επιμεταλλώσεων των safety razor.Το ρωτάω αυτό διότι αν πάω να κάνω τα τεστ για το χρώμιο και το νικέλιο, να βάλω και τα άλλα υλικά (των επιμεταλλώσεων των safety razor) ετσι ωστε αν δω οτι με πειράζει το χρώμιο ,να ξέρω τι δεν με πειράζει ωστε να αγοράσω μηχανή με τέτοια επίστρωση . Πχ φοράω δεκαετίες χρυσό Σταυρό και αλυσίδα στο λαιμό χωρίς κανένα πρόβλημα (αλλά ποτέ δεν ξέρεις) Επίσης να ρωτήσω (θεωρητικά πάντα επειδη φτιάχνουμε σενάρια) υπάρχει περίπτωση να με πειράζουν οι λεπίδες?? Οι λεπίδες των DE δεν είναι απο το ιδιο υλικό(stainless steel ?) που φτάχνονται και οι ανταλλακτικές λεπίδες απο Gillete sensor,Wilkinson,Mach κλπ κλπ ?Διότι τις
Gillete sensor excel και Willkinson λεπίδες που χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα...Τα αναφέρω ολα αυτά για να αποκλείσουμε κάποιες περιπτώσεις και να εστιάσουμε σε άλλες.Σε ευχαριστώ πολύ !! :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Φίλε Φώτη προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος ,και ούτε το εχω δέσει κόμπο οτι με πειράζει το χρώμιο (είναι μια πιθανότητα :cry ) Πιστεύω με την επίσκεψη στον δερματολόγο και τα τεστ να βρούμε αυτό το ρημάδι που με πειράζει...Στην χειρότερη αν με πειράζει το χρώμιο θα πουλήσω τις μηχανές :cry :cry :cry :cry :cry και θα πάρω άλλες απο υλικό που δεν με πειράζει (θα το δούμε στα τεστ) Βέβαια μπορεί να μην φταίει κάτι απο αυτά και να είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο το πρόβλημα, να είναι κάτι παροδικό....Το καλό βέβαια μέσα στο πρόβλημα είναι οτι και στο χειρότερο σενάριο (υλικό μηχανής) υπάρχουν εναλλακτικές (άλλες επιστρώσεις) Καλο το μπάνιο (δεν είμαι πολύ φαν, αλλά είμαι φαν του ψαροντούφεκου :megagrin )και ο ήλιος, αλλά το θέμα δεν είναι να περάσουν τα τωρινά σπυριά ,το θέμα είναι να βρούμε την αιτία που δημιουργούνται καινούργια και αργούν πάρα πολύ να φύγουν τα παλιά και αναζωπυρωνονται .....Fotakas έγραψε:Ας είμαστε πάντως αισιόδοξοι. Ίσως να είναι κάτι παροδικό ή εντελώς διαφορετικό απο ότι συζητάμε.
Κάτι που ξέρω οτι βοηθάει στα διάφορα δερματικά είναι μπάνιο σε στοιχειωδώς καθαρή θάλασσα και ολιγόλεπτη ηλιοθεραπεία. Αν μη τι άλλο, στη χώρα μας είναι και τα δυο εύκολα, αν και η καθαρή θάλασσα μπορεί να χρειαστεί μια μικρή προσπάθεια και έρευνα.
Πάντως θέλω να σας ευχαριστήσω ολους που με βοηθάτε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω ετσι ωστε να βγάλουμε άκρη και να λυθεί , και να χαρώ το καινούργιο χόμπι που λάτρεψα και θα με συντροφεύει σε ολη μου τη ζωη...Γιατί οπως καταλαβαίνετε στην παρούσα στιγμή το θέμα μου δεν είναι να κάνω το σούπερ ντούπερ βαθύ ξύρισμα (ας μην το κάνω και ποτέ..) αλλά να ξυρίζομαι απροβλημάτιστα και να χαίρομαι τον εξοπλισμό μου και την ολη διαδικασία....... :thnx
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
Άρη πρέπει να ξέρεις οτι είναι εξαιρετικά σπάνιο έως απίθανο να έχει κάποιος πρόβλημα με τα ευγενή μέταλλα (χρυσός, άργυρος κλπ) όπως και με όσα χρησιμοποιούνται στην χειρουργική (ανοξείδωτο και τιτάνιο που είναι το πλέον βιο-συμβατό).
Για τις λεπίδες, δεν γνωρίζω και πολλά. Πάντως δεν είναι όλες ανοξείδωτες. Κυκλοφορούν διάφοροι τύποι.
Για τις λεπίδες, δεν γνωρίζω και πολλά. Πάντως δεν είναι όλες ανοξείδωτες. Κυκλοφορούν διάφοροι τύποι.
(Ο.Ε.)
(Ο.Ε.)
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Φίλε Φώτη σε ευχαριστώ! Παρήγορο αυτο για τον χρυσό. :megagrin Για τα υπόλοιπα θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες ο Δορυφέρων. Αν πάντως εχουμε θέμα με το χρώμιο (αν λέω) πιο σίγουρη λύση βλέπω την Merkur 34 hd gold (επικάλυψη με χρυσό). Στην Βικιπαιδεία διάβασα οτι στο ανοξείδωτο ατσάλι υπάρχει χρώμιο....Το γράφω ακριβώς οπως το αναφέρει : "Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι κράμα σιδήρου–άνθρακα–χρωμίου με ελάχιστη περιεκτικότητα σε χρώμιο 10,5% κ.β " Αρα και εδω υπάρχει χρώμιο :rainy ...
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
To 34g εχει σταματησει να παραγεται. Η Dovo εχει σταματησει ολες τις επιχρυσες σειρες (34g, 37g, Progress). Αν βρεις κατι, θα ειναι απο τσοντα και ξεχασμενο. Οποτε χτυπα το!

- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Α ωραία, ηταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος.Στέφανε η μοναδική περίπτωση να την επαιρνα ( με τα χίλια κιόλας) ηταν αν επιβαιβαιωμένα με πείραζε το χρώμιο (έπειτα απο διενέργεια tests) πράγμα που δεν μπορεί να γίνει τόσο άμεσα.Τώρα αν μου λές οτι καταργήθηκε και αυτή και εχουν μείνει κάποιες τελευταίες, την κάτσαμε την βάρκα.....Η θα πρέπει να την πάρω προκαταβολικά με κίνδυνο να πέσει το ανάλογο :streit που πάω γυρεύοντας τον τελευταίο καιρό (λόγω αγορών) και τελικά μπορεί να μην με πειράζει και το χρώμιο, η να περιμένω να κάνω τα test με κίνδυνο αμα θελήσω να την πάρω (και με πειράζει το χρώμιο) να μην υπάρχει...(βέβαια υπάρχει με επίστρωση χρυσού και η Barley σαν εναλλακτική)Γμτ μου αυτά τα διλλήματα πολύ μου την σπάνε :ranting2 :rainy (που έμπλεξα ο γκαντεμόσαυρος τα σπ#@ριά μου μέσα)
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Υπαρχει και το ebay ξερεις!... Μην αγχωνεσαι.. Ολο και κατι θα βρεις.. Εκει βρηκα μια New Type με επαργυρη ανω κεφαλη (απο Ινδια) και μια επιχρυση (ΗΠΑ)

- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Απλά θα προτιμούσα αυτήν που θα έβρισκα να είναι καινούργια...
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
Άρη μπορείς πάντα να δώσεις για επιμετάλλωση, αυτά που ήδη έχεις.
(Ο.Ε.)
(Ο.Ε.)