Πιστεύω ότι αν έγραφα εγώ ή εσύ ή και κάποιος άλλος πρώτος review για αυτήν την μηχανή, πάνω κάτω κάπως έτσι θα περιγράφαμε αυτήν την μηχανή. Το ίδιο συμβαίνει συνήθως με όλα τα προϊόντα που έχουν την φήμη του επιθετικού, στους πρώτους που το δοκιμάζουν. Το ίδιο συνέβη με τον mantic με την R41, τα ίδια είπε ο geofatboy για την 37c και όλοι όσοι πρωτοδοκίμασαν επιθετικές μηχανές. Το ίδιο συνέβαινε και στο forum με τις feather. Στην αρχή όλοι "τρέμαν", σήμερα δεν φαντάζει και κάτι τρομερό. Και ένας με 1 μήνα στο πξ μπορεί να τις δοκιμάσει και να πει, "ε και;". Δεν ήταν όμως οι ίδιες αντιδράσεις των περισοτέρων τότε.
Η διαφωνία μου λοιπόν είναι ότι για την εποχή που γράφτηκαν, ήταν σωστά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαφωνώ με αυτά που λες τώρα. Άλλωστε δεν είπα σε κανέναν "τι πας να κάνεις, θα σφαχτείς". Επειδή όμως αντικειμενικά είναι επιθετική και όπως είπα και πριν, πιθανόν να μας διαβάζουν και μη μέλη, μην θεωρηθεί εύκολη. Επειδή έγραψα εγώ προσωπικά πολλά εγκώμια, επειδή σου έκατσε πολύ καλά εσένα, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να θεωρήσει ένας νεότερος στο πξ ότι την παίρνει και ξεκινά, επειδή είναι ένα φοβερό εργαλείο όπως λεν και γιατί να ξεκινήσω με την merkur 34c πχ, πεταμένα λεφτά!
Ελπίζω να έγινα κατανοητός, δεν μπορώ να το εκφράσω αλλιώς. Και προς Θεού, δεν την "λέω" σε κανέναν, μια παρέα είμαστε και κάνουμε το κέφι μας! :megagrin
Muhle R41 2011 "Το κλαμπ των κανιβαλων"
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30182 times
- Been thanked: 30619 times
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Οκ, συμφωνώ. Απλά ένιωσα τολμηρός και είπα να την δοκιμάσω.
Σίγουρα είναι μια πολύ επιθετική μηχανη που δεν συγχωρεί. Σε αυτό πιστεύω συμφωνούμε όλοι.
Σίγουρα είναι μια πολύ επιθετική μηχανη που δεν συγχωρεί. Σε αυτό πιστεύω συμφωνούμε όλοι.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Παιδιά το ίδιο λέμε όλοι. Οι διαβασμένοι χρήστες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Μπήκα στις feather απο τους πρώτους μήνες, ήταν η τρίτη λεπίδα που δοκίμαζα και δεν έπαθα ποτέ τίποτα.
Αλλά η πλειοψηφία είναι αδιάβαστοι, και εκεί μπορεί να γίνει η ζημιά.
Αλλά η πλειοψηφία είναι αδιάβαστοι, και εκεί μπορεί να γίνει η ζημιά.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Εγω εχω μια λειτουργικη απορια, και προς θεου δεν εχω διαθεση να επιτεθω σε κανεναν. Εαν δεν ησουν ψυλλιασμενος και διαβασμενος, Δημητρη, θα εκανες τις ιδιες εμπειριες και θα εγραφες τα ιδια? Μαλλον οχι, και αντικειμενικα ξερεις οτι εχω δικιο, αλλωστε το παραδεχτηκες οτι την χρησιμοποιησες διαβασμενος κλπ κλπ. Το σημαντικοτερο ολων, ασχετως με το τι εχω γραψει εγω (που αλλωστε προφανως τις πρωτες εντυπωσεις μου ειχα γραψει, και οχι τα αποτελεσματα τεστ διαρκειας) ή καποιοι αλλοι, ειναι οτι σε εχει βολεψει. Επιμενω οτι ειναι για την elite των experts, και αυτο γιατι σιγουρα δεν ειναι εργαλειο για ευαισθητες ή καταπονημενες επιδερμιδες! Τουλαχιστον για αυτο το μερος των ανδρων που εχουν προβληματικο δερμα.
Μια συμβουλη, την οποια εχω δωσει και αλλου:
Οι λεπιδες ειναι ενα θεμα. Οπως επισης ειναι ενα θεμα, το ποια λεπιδα ταιριαζει σε μια συγκεκριμενη μηχανη, σε εναν συγκεκριμενο αντρα. Για μενα οι ΑΚΡ ειναι universal, αλλα δεν μπορω να πω το ιδιο για τις Lord Chrome για παραδειγμα. Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι παντως, οτι καποιες λεπιδες δεν ειναι αποδεκτα καλες για μενα. Σε αυτη την κατηγορια ειναι και οι Derby. Σε καποιον αλλο μπορει να βολευουν.
Γενικη φορμουλα, τουλαχιστον για μενα, σε επιθετικη μηχανη, βαζεις επιθετικη λεπιδα. Αν βαλω σε επιθετικη μηχανη ηπια λεπιδα, με εσκισε.. Με την R41 και τις Lord Chrome επιβεβαιωθηκα μεσα σε μισο τραβηγμα. Με την κλασσικη Μerkur κεφαλη, ειναι απροβληματιστη για καμμια 6-7 ξυρισματα.
Απαραβατος κανονας του ΠΞ: δοκιμασε, δοκιμασε, δοκιμασε, ΔΟΚΙΜΑΣΕ!
Φιλικα
Στεφος
Μια συμβουλη, την οποια εχω δωσει και αλλου:
Οι λεπιδες ειναι ενα θεμα. Οπως επισης ειναι ενα θεμα, το ποια λεπιδα ταιριαζει σε μια συγκεκριμενη μηχανη, σε εναν συγκεκριμενο αντρα. Για μενα οι ΑΚΡ ειναι universal, αλλα δεν μπορω να πω το ιδιο για τις Lord Chrome για παραδειγμα. Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι παντως, οτι καποιες λεπιδες δεν ειναι αποδεκτα καλες για μενα. Σε αυτη την κατηγορια ειναι και οι Derby. Σε καποιον αλλο μπορει να βολευουν.
Γενικη φορμουλα, τουλαχιστον για μενα, σε επιθετικη μηχανη, βαζεις επιθετικη λεπιδα. Αν βαλω σε επιθετικη μηχανη ηπια λεπιδα, με εσκισε.. Με την R41 και τις Lord Chrome επιβεβαιωθηκα μεσα σε μισο τραβηγμα. Με την κλασσικη Μerkur κεφαλη, ειναι απροβληματιστη για καμμια 6-7 ξυρισματα.
Απαραβατος κανονας του ΠΞ: δοκιμασε, δοκιμασε, δοκιμασε, ΔΟΚΙΜΑΣΕ!
Φιλικα
Στεφος

- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25407 times
- Been thanked: 7886 times
Συμφωνώ με τον Στέφανο και όσον αφορά το προηγηθέν διάβασμα αλλά και για την επιλογή της λεπίδας. Σε αυτό το τελευταίο την πάτησα κι εγώ με τις ήπιες...
Γιάννης
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Με εμένα κάπως έτσι έγινε:
Διάβασα ότι η μηχανή είναι για την ελίτ των expert και λέω, Ωπ! Για εμένα γράφουν εδώ :megagrin
Σοβαρά όμως τώρα, ότι και να έχεις διαβάσει, όταν ακουμπήσεις την μηχανή στο πρόσωπο καταλαβαίνεις ότι δεν είναι για παιχνίδια. Επίσης συμφωνώ για την επιθετική λεπίδα, και σε εμένα έτσι είναι. Και δεν αντέχω επίσης τις Derby.
Διάβασα ότι η μηχανή είναι για την ελίτ των expert και λέω, Ωπ! Για εμένα γράφουν εδώ :megagrin
Σοβαρά όμως τώρα, ότι και να έχεις διαβάσει, όταν ακουμπήσεις την μηχανή στο πρόσωπο καταλαβαίνεις ότι δεν είναι για παιχνίδια. Επίσης συμφωνώ για την επιθετική λεπίδα, και σε εμένα έτσι είναι. Και δεν αντέχω επίσης τις Derby.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- hariskar
- Νήπιο

- 13
- Has thanked: 48 times
- Επικοινωνία:
Μετά από μερικές χρήσεις: Είναι τρομερή μηχανή, όμως έχω το εξής πρόβλημα: Αν προεξέχει κάτι στο δέρμα, πχ σπυράκι, κόψιμο από προηγούμενο ξύρισμα, γυρισμένη τρίχα, και ξυριστώ, μετά το ξύρισμα αιμορραγεί. Γενικά ερεθίζομαι πλύ λιγότερο από ότι με 11c και 34c, όμως μετά το ξύρισμα έχω περίπου 10 μικροαιμορραγίες που οφείλονται κυρίως σε σημεία που προεξέχουν.
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό

- 14
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Όταν ξυρίζεσαι με "εργαλεία" αυτά είναι αναμενόμενα! Μόλις ρίξεις όμως πάνω κρύο νερό και asl εξαφανίζονται οι αιμορραγίες, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά! :megagrin
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- hariskar
- Νήπιο

- 13
- Has thanked: 48 times
- Επικοινωνία:
Ναι, έτσι γίνεται. Κάθε φορά που τελειώνει το ξύρισμα λέω: Την άλλη φορά θα ξυριστώ με την 11c ή την 34c για να ηρεμήσει το δέρμα, όμως όταν φτάσει η άλλη φορά (μετά από 2 ημέρες) πάλι με την R41 ξυρίζομαι.
Ώστε είναι αναμενόμενα; Και εγώ νόμιζα ότι μόνο σε εμένα συμβαίνει..
Ώστε είναι αναμενόμενα; Και εγώ νόμιζα ότι μόνο σε εμένα συμβαίνει..
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό

- 14
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Βελτιώνοντας την τεχνική σου, θα καταφέρεις να επιτυγχάνεις το ίδιο καλό αποτέλεσμα ασκώντας ελάχιστη πίεση, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιήσεις τα μικροκοψίματα (ένα με δύο το πολύ σε κάθε ξύρισμα).
Αλλά για να τα αποφύγεις τελείως, μάλλον θα περάσει καιρός.
Μιλάω φυσικά με βάση την δική μου πείρα στο παραδοσιακό ξύρισμα. Άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη...
Αλλά για να τα αποφύγεις τελείως, μάλλον θα περάσει καιρός.
Μιλάω φυσικά με βάση την δική μου πείρα στο παραδοσιακό ξύρισμα. Άλλοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη...
Μανώλης