Video ξυρίσματα με straight razor

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Ο "GR" Mantic !

:hellas
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29297 times
Been thanked: 29401 times

Βρήκα αυτό το βίντεο και μου έκανε εντύπωση αυτό το Selective nμαχαίρι, δεν ήξερα ότι οι Πακιστανοί παράγουν και straight razors εκτός από τις ανταλλακτικές λεπίδες!

[youtube][/youtube]
Άβαταρ μέλους
modguru
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times
Επικοινωνία:

φτιάχνουν εγώ έχω ένα που γράφει hashir και πότε πότε την τιμώ κι αυτή κάνοντας μια ξούρα ... αλλά είναι πολύ τις πλάκας φτηνιάρικο ξυράφι από μέρα σε μέρα περιμένω ένα filarmonika που αγόρασα και θεού θέλοντος κάποια στιγμή θα ήθελα να προσθέσω στην συλλογή μου κι ένα dovo
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13

Εντάξει, η σύγκριση είναι άνιση. Σαν να συγκρίνεις Porsche με Lada... :dash
NavalArchitect

Σας το'χα υποσχεθεί από μήνες.

Ένα μικρό βινεάκι, το ξύρισμα έχει πολλά λάθη, οπότε είναι πιό πολύ για το τί πρέπει να αποφεύγει κανείς κι όχι τι να ακολουθεί. Όταν τραβήχτηκε το βίντεο είχα 3 μήνες εμπειρία στο ξύρισμα με παραδοσιακό ξυράφι.

[youtube][/youtube]
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13

Μπράβο Κωνσταντίνε, μια χαρά μου φαίνεται το ξύρισμα και περισσότερα μπράβο για το βίντεο. Έχω αρχίσει και ψήνομαι, ίσως κάποια στιγμή να το επιχειρήσω και εγώ να ανεβάσω βίντεο!
NavalArchitect

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η σαπουνάδα είναι λάθος (έχει πιό πολύ νερό) και το ξύρισμα είναι σε αρκετά σημεία λάθος (ξύρισμα της ίδιας περιοχής επαναλαμβενόμενες φορές στο ίδιο πέρασμα). Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα, όμως πρέπει να δω το βίντεο ξανά.

Το βίντεο που τράβηξα είναι 40 λεπτά, οπότε έχω κόψει αρκετά.
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Πολύ ανοικτή γωνία στο ξυράφι, πολλά περάσματα από την ίδια επιφάνεια χωρίς αφρό, υπερβολικά μεγάλη μεγάλη ταχύτητα κίνησης της λεπίδας.

Χρειαζόταν γωνία τέτοια που να χωράει μεταξύ της ράχης του ξυραφιού και του προσώπου, το πάχος μίας ακόμη ράχης!
Κάτω από την μύτη ξεκινάμε με την γωνία (κλιση) που μας επιτρέπει η μύτη και κάνουμε μια περιστροφική κίνηση στην λεπίδα, ώστε προχωρώντας προς τα κάτω να μειώσουμε σταδιακά την γωνία. (Στην κόντρα μειώνουμε περισσότερο ακόμα την γωνία ώστε πάλι να κόψουμε την τρίχα όσο το δυνατόν πιό κάθετα)

Η ταχύτητα της κίνησης της λεπίδας θα έπρεπε να στο 1/4 το πολύ στο 1/3 της ταχύτητας της κίνησης που βλέπω στο βίντεο.

Για τα πολλαπλά περάσματα από την ίδια επιφάνεια δεν έχω να πώ τίποτα, διότι αν τα προηγούμενα (ταχύτητα και γωνία) ήταν σωστά, δεν θα υπήρχαν γένεια για να χρειαστεί να γίνουν.

Πάντως δεν ξέρω γιατί αλλά μου θύμησε βωβό κινηματογράφο.
Επρεπε Κωνσταντίνε να το γυρίσεις ασπρόμαυρο
Γιάννης B.
NavalArchitect

Σωστός (ως συνήθως). Κι ήμουν έτοιμος να γράψω για την μεγάλη ταχύτητα, αλλά μου βγήκε μεγάλη η πρόταση και έπεσε κόψιμο... Τώρα ξυρίζομαι με πολύ μικρότερη ταχύτητα.
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Kωνσταντινε το ξυραφι ειναι φιλαρμονικα ?
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”