Το ξύρισμα της ημέρας: 23.01.2011-29.01.2011

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times
Been thanked: 50 times

Stefanos έγραψε:Προετοιμασια, προετοιμασια, προετοιμασια, προετοιμασια, προετοιμασια. Και μια καλη ξυρισιτκη μηχανη με καλες λεπιδες. Αυτα ειναι που πρεπει να αναθεωρησεις.. Τα αλλα ηταν καλες επιλογες.
Ξυριζομαι κ με πλαστικα εκτος απο τις Personna και δεν εχω κανενα προβλημα. Οποτε θα μεινω στο κομματι προετοιμασια
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times
Been thanked: 50 times

Πινελο / Vulfix sb
Κρεμα / Tobs Mr.Taylor
ASB / Weleda
Μηχανή / Bic Twin Easy (3)
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Cyril n' Salter - άλογο
Muhle - χοίρος
KING CUTTER
Alum block
Sienna

:thumbsup
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
eliakiss
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Γένια 3 ημερών
Καλή προετοιμασία
Πινέλλο Omega 10065
Σαπούνι ΑRKO
Μηχανή BIC 2 Sensitive (1)
ASB Κορρές (πολύ καλό πάντα, μακάρι να ήταν και πιο δροσιστικό)
2 περάσματα μάγουλο (κατά τη φορά και 90 μοίρες) χωρίς κόντρα.
2 περάσματα στο λαιμό με κανονική και 90 μοίρες
Αποτέλεσμα: δέρμα ήσυχο που συνεχίζει την επούλωση του προηγουμένου ξυρίσματος.
Στέφανε, θέλω να σε ρωτήσω επειδή έχεις κι εσύ ευαίσθητο δέρμα κι επειδή έχεις δει τη φωτογραφία με τη φορά των γενειών μου. Μου πρότεινες για ξύρισμα λεπίδες Astra SP. Δηλαδή, συμφωνείς για 34c+Astra SP τώρα ή να το αναβάλλω ακόμη;
Clean face, clean heart...

Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Δορυφέρων έγραψε:Splendit,Omega pro,Fetih blue,ξυραφακι πλαστικο σταθερη κεφαλη 2 λεπιδων.
Πληρης και οικτρη απογοητευση σε καθε τομεα,γυρισα κοντα 28+ χρονια πισω οπου ολα γινονταν μανταρα λογω απειριας.Πινελο πασαλειμμα,κοψιμο,μια πανασχημη κατασταση που εκανε να μετανοιωσω για πολλα και να αναθεωρησω επιλογες.
:dash
Όλοι έτσι ξεκινάμε. Προετοιμασία όπως λεει ο Στέφανος, διαβασε λίγο το Forum να δείς τι έκανες λάθος. Αν χρειάζεσαι βοήθεια την επόμενη φορά γίνε πιο αναλυτικός σχετικά με το τι έκανες, ωστε να βοηθήσουμε.
calmato έγραψε:Όπως έγραψα πιο πάνω η σαβέτα τραβούσε και έγδερνε. Οπότε την εγκατέλειψα και πήρα τη μηχανή μου. ....... Κρίμα έπρεπε να έχω κρατήσει το 5ευρω ..... :xp1
Δεν θέλω να συμπεριφέρεσαι σαν νέος. Δηλαδή τί περίμενες ότι με την μία θα ξυριστείς καλά;
Εσύ δεν χρειάζεσαι επεξηγήσεις τώρα. Μια εβδομάδα ξεκούραση το δέρμα και πάλι απο την αρχή. Για να σιγουρευτείς ότι κάτι δεν είναι για εσένα χρειάζονται πολλές φορές...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Το εχω ξαναπει κανω 3 ξυρισματα την εβδομαδα πριν ξημερωσει καν λογω δουλειας και ισως ενα 4ο την κυριακη πιο χαλαρα πριν παμε οικογενειακη βολτα.Ειπα να ξεφυγω απο την G.F με τα 5 ξυραφακια και να βαλω καλυτερο σαπουνι μιας και μου ειπαν αυτα για σωμα πχ γλυκερινης/Fissan δεν κανουν.
Δεν ειμαι για να περναω ωρες στο μπανιο ουτε εχω την πολυτελεια για κοψιματα,οι 2 σταθερες λεπιδες μου θυμισαν τελη του '80 που ημουν Στρατο.Τα σημερινα προβληματα με τα μη καλα κομμενα γενια απο τοτε ειχα να τα αντιμετωπισω ενω το θεμα πινελο δεν ξερω πως να το λυσω με το συγκεκριμενο της Omega.
Πηρα μπουκαλακι Γλυκερινης και θα ξαναδοκιμασω με αλλο πινελο,αν ξαναγινουν τα ιδια τοτε πισω στην G.F που στην τελικη το ξυρισμα της ποτε δεν με εκανε να νοιωθω την αναγκη after shave ουτε ειχα τραβηγματα στο προσωπο σαν να ηταν ξερο οπως σημερα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

1ον. Αν βαλεις πολλη γλυκερινη σε ξηραινει το δερμα. De facto. 3-4 σταγονες αρκουνε.
2ον. Πως το ννοεις με το πινελο? Το πινελο ειναι καινουριο, θελει προεργασια μεχρι να ειναι ετοιμο. Οδηγιες εχουμε αναρτησει εδω, ενω στο τελος εκανα και ενα update με βαση νεες εμπειριες και μεθοδους.
3ον μην αγχωνεσαι. Εχω αναφερει και παλι εδω στο φορουμ οτι οποιος μεχρι τωρα ξυριζοτανε με ξυριστικες μηχανες συστηματος με 3541678 λεπιδες οδηγουσε ενα Zastava! Τωρα καλειται να οδηγησει μια Ferrari! Ειναι απολυτα φυσιολογικο στην αρχη να εχει προβληματα! Αλλες ιδιοτητες, αλλες αναγκες, αλλο performance!

Μην αγχωνεσαι, μην απογοητευεσαι. Λαμπρο παραδειγμα ο Slur που αρχικα πετουσε στα σκουπιδια (και κυριολεκτω) ο,τι hardware δοκιμαζε και με την πρωτη δεν του καθοτανε. Ακολουθησε τις συμβουλες μου αλλα και αλλων μελων και απο εδω αλλα και απο αλλα γνωστα φορα, και σε πρωτη φαση καταπιε ΟΛΑ τα ποστ του εδω φορουμ που αφορουσαν προετοιμασια αλλα και μεθοδους. Πλεον ειναι φανατικος μαχαιρακιας και παρα το οτι ξυριζεται με μαχαιρι ουτε 3 μηνες συμπεριφερεται ωρες ωρες σα να ξυριζεται 30 χρονια με τετοιο εργαλειο! :beah2 :megagrin Τι εγινε? Σιγουρα δεν του ανοιξε καποιος το κεφαλι να του πασπαλισει τις γνωσεις μεσα. Ειδε οτι κατι εκανε στραβα, στρωθηκε, μελετησε το αθλημα και εδω αλλα και σε αγγλοφωνα φορα και μετα κατεβηκε στους αγωνες!

Κανεις μας δεν εχει γεννηθει με τις γνωσεις που κουβαλαει ή που θα ηθελε να κουβαλαει. Μην στρεσαρεσαι αν κατι δεν παει καλα απο την αρχη. Ολοι μας εδω στην μεταβατικη περιοδο ειχαμε τα προβληματα μας. Τα ξεπερασαμε, ακομη και αυτοι που χρησιμοποιουσαν μαρκες καλτσον για το ξυρισμα τους! :megagrin :lachtot
Ετσι και εσυ θα τα ξεπερασεις. Γιαυτο ειμαστε εμεις εδω! :dance

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Stefanos έγραψε:οποιος μεχρι τωρα ξυριζοτανε με ξυριστικες μηχανες συστηματος με 3541678 λεπιδες οδηγουσε ενα Zastava! Τωρα καλειται να οδηγησει μια Ferrari! Ειναι απολυτα φυσιολογικο στην αρχη να εχει προβληματα! Αλλες ιδιοτητες, αλλες αναγκες, αλλο performance!
Νομίζω πολύ επιτυχημένο παράδειγμα Στέφανε, δεν θα μπορούσες να το πείς καλύτερα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Stefanos έγραψε:Απεχω μεχρι να με ερθει το ΚΕΝΤ! :megagrin :beah2

ΑΑΑΑΑΑΑΚΥΡΟ!!! :megagrin
(ποτε δεν φημιζομουν σε ορισμενους τομεις για την υπομονη μου, σε πληρη αντιθεση με καποιους αλλους..)

* Crabtree & Evelyn Sienna RS
* Ωmega 10098 Pro
* Gillette (New) Tech
* Supermax super stainless (1)
* Crabtree & Evelyn Sienna ASB
* Crabtree & Evelyn Sienna EdT

Τι εννοω με Gillette (New) Tech: Την κεφαλη απο το γνωστο μου Tech, με τη λαβη απο το ασημενιο Gillette New.. Μαματος συνδυασμος, παλι απιστευτο ξυρισμα που ηθελε .... 1½ περασμα μονο! :megagrin

Και τωρα που μοσχοβολαω σαν αρσενικια τσατσα, παω να ετοιμαστω για την 4ωρη υπηρεσια μου... :dash
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Apostolos έγραψε:Νομίζω πολύ επιτυχημένο παράδειγμα Στέφανε, δεν θα μπορούσες να το πείς καλύτερα.
Θα μπορούσε, αν έλεγε Ferrari F40. Για όσους ξέρουν η πιο σκληροπυρηνική και αντρική Ferrari ever!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”