Ταπεινό σετ σήμερα λόγω πειραματισμών. Διαβάζοντας
αυτό περι ξυρίσματος με κρύο νερό καθώς και μερικά αρθράκια της αλλοδαπούς περί cold water shaving ήθελα εδώ και καιρό να το δοκιμάσω κι εγώ. Ευκαιρία λοιπόν σήμερα, μιας και δεν έχει γραφείο και τυχόν ατυχήματα δεν θα με έκαναν ρεζίλι. Για το πείραμα φτηνά πραγματάκια, εκτός του σαπουνιού φυσικά που ειδικά στα πειράματα πρέπει να είναι τόσο καλό, ώστε η λεπίδα να μην οργώσει τα πάντα σε περίπτωση που κάτι δεν κάθεται καλά. Εννοείται πως στα πειράματα δεν χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου πινέλο, μέχρις να σιγουρευτώ πως δεν θα πάθει ζημιά:
Πινελάκι γουρουνάκι της Nom (έξι χρονών παρακαλώ και δεν έχει χάσει τρίχα μια)
Razorock SLOC, με φρέσκια λεπίδα Gillette Super Thin. Ασφαλές, είπαμε πρώτη φορά με κρύο νερό
Το καταπληκτικό Savon Mystere Invenio
Floid για μετά
Ένα πλαστικό μπολ παγωτού (δεν δείχνει άσχημο, μπορεί στα ταξίδια μου ν' αρχίσω να κουβαλώ κάτι σαν αυτό, και να το χάσω δεν τρέχει μια)
Και νεράκι από το ψυγείο
Το σαπουνάκι άφρισε ακόμη και στο κρύο νερό. Πήρε λίγο παραπάνω, αλλά ο αφρός του ήταν πυκνός, το ίδιο σχεδόν με αυτόν με ζεστό νερό.
Το δέρμα, με το που έριξα το κρύο νερό στο πρόσωπο αντέδρασε άμεσα. Εκεί ψιλο-τρόμαξα πως δεν θα πάει καλά γιατί το ένοιωθα σαν να έχασε ολοκληρωτικά την λιπαρότητά του. Το ξύρισμα ήταν όμως πολύ καλό. Μηδέν αμυχές, όσο κι αν παίδεψα το δέρμα με την SLOC και στο τέλος το πλύσιμο με κρύο νερό άφησε το δέρμα με μια αίσθηση παρόμοια με αυτή μετά την εφαρμογή του AS. Δεν νομίζω πως το ξυράφι τα πήγε καλύτερα απ' ότι στο ξύρισμα με το ζεστό νερό καθώς η απόδοσή του ήταν σχεδόν στα ίδια. Και στο τέλος φυσικά η επαλήθευση του τι έγινε με μια δόση Floid, καθόλου κάψιμο που επαληθεύει πως δεν κόπηκα πουθενά.
Θα το ξανακάνω μες τις ζέστες, αλλά τον χειμώνα φαντάζομαι πως θα είναι πολύ βάρβαρο το κρύο νερό στο πρόσωπο.