Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2024

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Γρηγόριος
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
5
Has thanked: 5559 times
Been thanked: 8620 times

Εικόνα
Καλημέρα σας Gent's.

💈
~ Saponificio Varesino Stella Alpina ss
~ Blackland Blackbird
~ Ωmega Evo
~ Gillette Silver Blue
~ Saponificio Varesino Stella Alpina asl

Αρωματάρα... Σαπουνάρα... σε ΟΛΑ του!!! Όπως όλα της αγαπημένης μας εταιρείας! ❤️🏛️
Υπέροχο άρωμα εμπνευσμένο από Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Mirto Di Panarea ❤️

Καλό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο ολούθε!🙏

Keep rocking, keep shaving!
🎸🪒
Kill the past, come back to life...
⚜️ memento mori memento vivere ⚜️
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 3264 times
Been thanked: 3466 times

Ταπεινό σετ σήμερα λόγω πειραματισμών. Διαβάζοντας αυτό περι ξυρίσματος με κρύο νερό καθώς και μερικά αρθράκια της αλλοδαπούς περί cold water shaving ήθελα εδώ και καιρό να το δοκιμάσω κι εγώ. Ευκαιρία λοιπόν σήμερα, μιας και δεν έχει γραφείο και τυχόν ατυχήματα δεν θα με έκαναν ρεζίλι. Για το πείραμα φτηνά πραγματάκια, εκτός του σαπουνιού φυσικά που ειδικά στα πειράματα πρέπει να είναι τόσο καλό, ώστε η λεπίδα να μην οργώσει τα πάντα σε περίπτωση που κάτι δεν κάθεται καλά. Εννοείται πως στα πειράματα δεν χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου πινέλο, μέχρις να σιγουρευτώ πως δεν θα πάθει ζημιά:

Εικόνα

Πινελάκι γουρουνάκι της Nom (έξι χρονών παρακαλώ και δεν έχει χάσει τρίχα μια)
Razorock SLOC, με φρέσκια λεπίδα Gillette Super Thin. Ασφαλές, είπαμε πρώτη φορά με κρύο νερό
Το καταπληκτικό Savon Mystere Invenio
Floid για μετά
Ένα πλαστικό μπολ παγωτού (δεν δείχνει άσχημο, μπορεί στα ταξίδια μου ν' αρχίσω να κουβαλώ κάτι σαν αυτό, και να το χάσω δεν τρέχει μια)
Και νεράκι από το ψυγείο

Το σαπουνάκι άφρισε ακόμη και στο κρύο νερό. Πήρε λίγο παραπάνω, αλλά ο αφρός του ήταν πυκνός, το ίδιο σχεδόν με αυτόν με ζεστό νερό.
Το δέρμα, με το που έριξα το κρύο νερό στο πρόσωπο αντέδρασε άμεσα. Εκεί ψιλο-τρόμαξα πως δεν θα πάει καλά γιατί το ένοιωθα σαν να έχασε ολοκληρωτικά την λιπαρότητά του. Το ξύρισμα ήταν όμως πολύ καλό. Μηδέν αμυχές, όσο κι αν παίδεψα το δέρμα με την SLOC και στο τέλος το πλύσιμο με κρύο νερό άφησε το δέρμα με μια αίσθηση παρόμοια με αυτή μετά την εφαρμογή του AS. Δεν νομίζω πως το ξυράφι τα πήγε καλύτερα απ' ότι στο ξύρισμα με το ζεστό νερό καθώς η απόδοσή του ήταν σχεδόν στα ίδια. Και στο τέλος φυσικά η επαλήθευση του τι έγινε με μια δόση Floid, καθόλου κάψιμο που επαληθεύει πως δεν κόπηκα πουθενά.

Θα το ξανακάνω μες τις ζέστες, αλλά τον χειμώνα φαντάζομαι πως θα είναι πολύ βάρβαρο το κρύο νερό στο πρόσωπο.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30747 times
Been thanked: 41663 times

Εικόνα

Pearl Shaving
Personna Med Prep
Yaqi
Le Pere Lucien Abricot
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11805 times
Been thanked: 12147 times
Επικοινωνία:

Όμορφο το σημερινό ξύρισμα. Τελικά ίσως θα πρέπει να ξυρίζομαι πιο συχνά, αν είναι να μου φτιάχνουν έτσι την διάθεση.
Αγαπημένο άρωμα το Λάτιγκο. Αλλά και το σαπούνι δεν πάει πίσω. Χρειάστηκε να αλλάξω βέβαια ξυραφάκι στα μισά του ξυρίσματος, αλλά οκ shit happens.

Η κιθάρα έχει ένα θέμα με το nut (δεν ξέρω πως το λένε στα ελληνικά, ίσως κόκκαλο;). Η πρώτη χορδή ακουμπάει το 1ο fret και κάνει μπζ μπζζ.
Θα χρειαστεί ή να την πάω σε μάστορα που δεν ξέρω πόσα θα μου ζητήσει ή θα πρέπει να την διορθώσω μόνος μου.
Προβλέπω την 2η επιλογή. Σόδα και κόλα στιγμής....
Κατά τα άλλα παίζει μια χαρά. Πέρα τα 1-2 "προβληματάκια" που έχει.
Η κόρη μου την πήρε παραμάσχαλα με το που ήρθε ίσα που πρόλαβα να παίξω εγώ λίγο μαζί της. Πολύ το χαίρομαι που την βλέπω να παιδεύεται με την κιθάρα.
Έχω την εντύπωση πως θα κλάψω αν θα την ακούσω να μου παίζει κάτι ολοκληρωμένο. Είναι αυτό που λένε αυτό να δω κι ας πεθάνω...
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
mgm
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 7106 times
Been thanked: 4762 times

Απόψε είχα την χειρότερη εμπειρία ξυρίσματος ως τώρα. Ο Κώστας με είχε προειδοποιήσει ότι θέλει προσοχή η μηχανή γιατί ψάχνει ευκαιρία για να δαγκώσει. Υποθέτω ότι πάντα χρειάζεται μία υπενθύμιση ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Η helmet είναι μάλλον η μηχανή που δεν θέλω να ξαναδοκιμάσω, είχε άσχημη αίσθηση της λεπίδας και με την παραμικρή απροσεξία μου άφηνε παράσημα. Αφού άλλαξα λεπίδα κατά την διάρκεια, εν τέλει άλλαξα και μηχανή και η Tatara ολοκλήρωσε αυτή την κατάντια. 3 κοψίματα, ερεθισμός παντού και εκνευρισμός για την εμπειρία. Βέβαια δεν έχει μείνει ίχνος τρίχας αλλά....
Τεσπα, πάμε για άλλους συνδυασμούς.

Declaration Grooming Sellout set
Yaqi Helmet + Yaqi Milano handle
EJ STF XL 25mm
Tatara Masamune NMM
Tatara blade
Wizamet Super Iridium
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4354 times
Been thanked: 6679 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

Καλησπέρα σας κύριοι.
Συγκριτικό τεστ σήμερα για την πρώτη θέση στις αγαπημένες μου λεπίδες.
Έκανα ακριβώς το ίδιο ξύρισμα με αυτό , ίδια μέρα, ίδια ώρα, ίδιο μήκος γενιών, ίδια όλα εκτός από τη λεπίδα.

Το σίγουρο είναι ότι η Ethos F base είναι η καλύτερη βάση που έχω δοκιμάσει. Και πιστεύω ότι το τέλειο αποτέλεσμα (BBS χωρίς ερεθισμούς), οφείλεται κατά σημαντικό ποσοστό σε αυτήν.

Η μπλε ινδική astra λοιπόν, παίρνει το ασημένιο μετάλλιο, αλλά χάνει το χρυσό από την Personna Lab Blue για εκατοστά του δευτερολέπτου.
Η Personna Lab Blue κόβει λίγο καλύτερα και είναι λίγο καλύτερη στο θέμα ερεθισμών μετά από κόντρα και buffing στα δύσκολα σημεία, αφού το alum έδωσε μηδενικό τσούξιμο με την Personna και ελάχιστο με την Astra σε ένα δύο σημειάκια.
Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται μάλλον στο ότι με την Astra έπρεπε να επιμείνω λίγο περισσότερο, αφού δεν έκοβε τόσο όσο η Personna.

SOTN💈
► Εμφάνιση spoiler
Σπύρος Δέλτα.
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
3
Has thanked: 9078 times
Been thanked: 8328 times

απογευματινό ξύρισμα, αλλά άμα αργείς στα ραντεβού σου...

Muhle R94 "ROCCA"

LORD platinum

Zenith silvertip

LPL Abricot (set)

το πρώτο μετά τις διακοπές ξύρισμα και ήταν ωραιότατο... Η συγκεκριμένη λεπίδα μου έχει ταιριάξει πολύ ως τώρα, κυρίως βέβαια με 'επιθετικές' μηχανές και σαβέττες, θα την δοκιμάσω και με άλλες μηχανές, ωστόσο επισημαίνω οτι η πρώτη 5άδα δούλεψε καλά.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!
Άβαταρ μέλους
qsplan
Λύκειο
Λύκειο
3
Has thanked: 10139 times
Been thanked: 7990 times

Την καλησπεροκαλημέρα μου στους κυρίους!!!

PreShave Unscented DIY
Zenith 502IF NIC Silvertip
Cyril R Salter Citrus Subline sc
Rocca v4 R96 Jet black w/ Feather blade
Floid Spectre Citrus asb

Εικόνα

Καλό ξημέρωμα Κυριακής σε όλους!!!
:ty .'. Κώστας .'. ένας vintage έφηβος :thankyou

Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30078 times
Been thanked: 30482 times

Καλημέρα!

- Palmolive Classic sc
- Parker 97R
- GIllette Wilkinson Sword Saloon Pack [1]
- 444