Το ξυρισμα στο στρατο
- Δημήτρης
- Εξειδίκευση
- 15
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 181 times
Πάρε μια sensor excel αν μπορείς και έναν αφρό, δεν είναι για πολλά πολλά στο στρατό, μπαίνεις και σε σχετικά καλή εποχή, θα γλιτώσεις τα πολλά κρύα, γιατί ζεστό νερό δεν....

- FotisPl
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 252 times
Εμένα τα ξυραφάκια "fire and forget" τύπου bic και κάτι gilette διπλά μπλε με λωρίδα αλόης και καλά ήταν ότι πρέπει... έβγαζαν 2-3 ξυρίσματα καθημερινά, με τη noxzema sensitive και το Niveaki to balm για after shave. Μια φορά πήρα μια excel τότε που ήταν και τη μόδας και τη κλέψανε μέσα από το τσαντάκι. 12 χρόνια έχουν περάσει αλλά το ξύρισμα στο στρατό το μίσησα. Ήμουν και οδηγός. Το αξύριστος, ήταν 4 μέρες κράτηση... 12 χρόνια πίσω με πήγατε... :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1
Θυμάμαι ένα παλικάρι στη Κόρινθο στα μπάνια του 3ου λόχου το 1999 που παρουσιάστηκα, με είχε ρωτήσει "τι είναι αυτό " δείχνοντας με το χέρι του το αποσμητικό με roll bar (ένα noxzema pilot ) που είχα αφήσει πάνω στον νιπτήρα.
Του το χάρισα. :confused :confused τι γέλιο.
Θυμάμαι ένα παλικάρι στη Κόρινθο στα μπάνια του 3ου λόχου το 1999 που παρουσιάστηκα, με είχε ρωτήσει "τι είναι αυτό " δείχνοντας με το χέρι του το αποσμητικό με roll bar (ένα noxzema pilot ) που είχα αφήσει πάνω στον νιπτήρα.
Του το χάρισα. :confused :confused τι γέλιο.
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
- g90
- Νήπιο
- 12
Υπάρχει κάποια αλυσίδα σουπερμαρκετ που να το φέρνει? Στο Μαρινόπουλο που κοίταξα δεν το είχανε. Και από αφρό και after shave ποιο? Διαβάζω ότι με πινέλο και χωρίς υπάρχει μεγάλη διαφορά, μήπως να προτιμήσω αυτό το τρόπο? Είπαμε όσο το δυνατόν να γίνει πιο αναίμακτο το ξύρισμα.Δημήτρης έγραψε:Πάρε μια sensor excel αν μπορείς και έναν αφρό, δεν είναι για πολλά πολλά στο στρατό, μπαίνεις και σε σχετικά καλή εποχή, θα γλιτώσεις τα πολλά κρύα, γιατί ζεστό νερό δεν....
- FotisPl
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 252 times
Η Γνώμη μου είναι να πάρεις Gilette Blue 2 απλά κάθε 2-3 μέρες ξύρισμα θα πετάς και θα παίρνεις το άλλο.
Η Sensor excel θα σε ερεθίσει σε καθημερινό ξύρισμα (ανάλογα τα γένια σου...)
Η Sensor excel θα σε ερεθίσει σε καθημερινό ξύρισμα (ανάλογα τα γένια σου...)
“Civilization begins with distillation,” William Faulkner
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλώς ήρθες φίλε στο forum.
Η δική μου πρόταση-συμβουλή για το στρατό:
- αρχικά τουλάχιστον, δεν παίρνεις τίποτα που να ειναι αξίας και κυρίως τίποτα που να μπορεί να χαρακτηριστεί εκκεντρικο και να ξεχωρίσεις απο το πλήθος.
- οι ξυριστικές επιλογές που σου πρότειναν ειναι καλές. Ο Δημητρης (και ως πεζοναυτης) σιγουρα ξερει πολλα και τα εχει προσφατα. Αντί για αφρό μπορείς να δοκιμάσεις κρέμα brushless που κατα τη γνώμη μου ειναι καλύτερη. Εγω προσωπικά, ξυριζομουν (1998) με Gillette sensor, κρέμα Nivea και φτηνο πινελάκι omega. Φυσικά με την κρέμα απευθείας στο πρόσωπο και κρύο νερό.
- ένα κόλπο, που τουλάχιστον σε εμένα έπιανε (πιάνει ακόμα και σήμερα) ειναι να ξυριστει κανεις αμέσως μετά τον ύπνο, δηλ. τα επόμενα 5': το δέρμα ειναι τεντωμένο και ζεστο. Κάτι σαν pre shave δηλαδή.
Gillette sensor έχω δει σε Βερόπουλο, πιθανο και σε hondos.
Με το καλό!
Η δική μου πρόταση-συμβουλή για το στρατό:
- αρχικά τουλάχιστον, δεν παίρνεις τίποτα που να ειναι αξίας και κυρίως τίποτα που να μπορεί να χαρακτηριστεί εκκεντρικο και να ξεχωρίσεις απο το πλήθος.
- οι ξυριστικές επιλογές που σου πρότειναν ειναι καλές. Ο Δημητρης (και ως πεζοναυτης) σιγουρα ξερει πολλα και τα εχει προσφατα. Αντί για αφρό μπορείς να δοκιμάσεις κρέμα brushless που κατα τη γνώμη μου ειναι καλύτερη. Εγω προσωπικά, ξυριζομουν (1998) με Gillette sensor, κρέμα Nivea και φτηνο πινελάκι omega. Φυσικά με την κρέμα απευθείας στο πρόσωπο και κρύο νερό.
- ένα κόλπο, που τουλάχιστον σε εμένα έπιανε (πιάνει ακόμα και σήμερα) ειναι να ξυριστει κανεις αμέσως μετά τον ύπνο, δηλ. τα επόμενα 5': το δέρμα ειναι τεντωμένο και ζεστο. Κάτι σαν pre shave δηλαδή.
Gillette sensor έχω δει σε Βερόπουλο, πιθανο και σε hondos.
Με το καλό!
Χάρης
- Αλέξης
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
Φιλέ, όπως λέει κι ο Harry ανάλογα τη μονάδα υπάρχουν κι άλλες απαιτήσεις...Αλλού είναι όλο ναυτικοί (2-3 μέρες αξύριστοι) αλλού φεύγουν 4άρες στη βραδινή αναφορά (κι όμως!) :shocking, αλλού υπάρχει χρόνος το πρωι (ίσως και ζεστό νερό) αλλού θα λες ευχαριστώ αν λειτουργεί 1 στις 5 βρύσες... Γι' αυτό και θα σου πρότεινα, για τη βασική τουλάχιστον, κάτι φθηνότατο, απλό και λειτουργικό...Μία mach 3 βγάζει πολλά (ως και μήνα-καθημερινής χρήσης) ξυρίσματα πριν αλλαχθεί η κεφαλή...Πινέλο δεν στο συνιστώ προσωπικά για λόγους ταχύτητας και λειτουργικότητας. Από αφρους, ο Noxzema εμένα με έβγαλε ασπροπρόσωπο σε πολλές φάσεις (βάλε στα συν την ποσότητα, την ποιότητα για αφρό και το άρωμα). Βέβαια, μπορείς να έχεις και κάτι πιο εξεζητημένο, σίγουρα όμως όχι κάτι μη αναλώσιμο άμεσα ή κάτι αξίας. π.χ μπορείς να πάρεις κρέμες που δεν θέλουν πινέλο όπως του Κορρέ ή της Clinique αλλά να είσαι προετοιμασμένος και για λίγη καζούρα στα μπάνια.
- g90
- Νήπιο
- 12
Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντησή σου, θα επιλέξω μια κρέμα χωρίς πινέλο αλλά μπορείς να με κατατοπίσεις λίγο για ποιες κρέμες του Κορρέ και της Clinique μιλάς? Και από που μπορώ να τις αγοράσω?
Καμία προτίμηση?
Λέω να επιλέξω κάτι πιο απλό από την Mach 3, πιο πάνω έγραψα για την Gilette Blue 2. Σκέφτομαι πως με τις gilette θα κάνω ένα-δύο ξυρίσματα και θα τα πετάω θα παίρνω καινούργιο καθαρό οπότε θα αποφύγω την επιβάρυνση της επιδερμίδας μου, όπως είπα έχω ευαίσθητο μεικτό δέρμα και δεν θέλω να γεμίσω σπυριά.
Καμία προτίμηση?
Λέω να επιλέξω κάτι πιο απλό από την Mach 3, πιο πάνω έγραψα για την Gilette Blue 2. Σκέφτομαι πως με τις gilette θα κάνω ένα-δύο ξυρίσματα και θα τα πετάω θα παίρνω καινούργιο καθαρό οπότε θα αποφύγω την επιβάρυνση της επιδερμίδας μου, όπως είπα έχω ευαίσθητο μεικτό δέρμα και δεν θέλω να γεμίσω σπυριά.
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Εγω ειχα gillete sensor αν θυμαμαι καλα και αφρο nonxema εχει διαφορα ειδη. Επισης με βολεψε παρα πολυ μια μικρη ξυριστικη μηχανη με μπαταρια υριως στο κεντρο οπου το νερο ηταν κρυο παντα αλλα και ασκησεις σκηνακια κλπ που επρεπε να ξυριστουν ολοι στο γαργαρο νερο της υδροφορας και βεβαια καποια πρωινα που τρεχεις γιατι δεν ξυπνησες νωρις.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- Αλέξης
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
Κορρές κρέμα ξυρίσματος με αψέντι
Clinique- έχει και ένα καλό βιντεάκι για το πώς χρησιμοποιείται.
Αυτά στο Χοντος θα τα βρεις από 8-14 ευρώ νομίζω αλλά και αλλού με καλλυντικά κυρίως.
Ο Noxzema βγαίνει σε λευκό (ουδέτερο), κόκκινο (μέντα; αν θυμάμαι καλά) , κίτρινο (κακάο). Ωραίος αφρός, κάνει καλή δουλειά και καλή μυρωδιά. Νομίζω ότι οι mach3 καθαρίζονται εύκολα μιας και υπάρχει κάποια απόσταση ανάμεσα στις λεπίδες αλλά αν σε βολεύουν καλύτερα τα gilette blue, τότε πάσο. Κοίτα μήπως σου κάνουν και τα gilette blue με κινούμενη κεφαλή για να εξοικονομείς χρόνο όταν χρειάζεται να ξυρίζεσαι γρήγορα. Καλώς ή κακώς, αυτό που μετράει στο στρατό είναι να κάνεις τη δουλεία σου γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά. Αν με το καλό βρεις και χρόνο για κάτι παραπάνω (προετοιμασία, προσεκτικό ξύρισμα κτλπ) έχει καλώς.
Clinique- έχει και ένα καλό βιντεάκι για το πώς χρησιμοποιείται.
Αυτά στο Χοντος θα τα βρεις από 8-14 ευρώ νομίζω αλλά και αλλού με καλλυντικά κυρίως.
Ο Noxzema βγαίνει σε λευκό (ουδέτερο), κόκκινο (μέντα; αν θυμάμαι καλά) , κίτρινο (κακάο). Ωραίος αφρός, κάνει καλή δουλειά και καλή μυρωδιά. Νομίζω ότι οι mach3 καθαρίζονται εύκολα μιας και υπάρχει κάποια απόσταση ανάμεσα στις λεπίδες αλλά αν σε βολεύουν καλύτερα τα gilette blue, τότε πάσο. Κοίτα μήπως σου κάνουν και τα gilette blue με κινούμενη κεφαλή για να εξοικονομείς χρόνο όταν χρειάζεται να ξυρίζεσαι γρήγορα. Καλώς ή κακώς, αυτό που μετράει στο στρατό είναι να κάνεις τη δουλεία σου γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά. Αν με το καλό βρεις και χρόνο για κάτι παραπάνω (προετοιμασία, προσεκτικό ξύρισμα κτλπ) έχει καλώς.