Oι κρεμες και τα σαπουνια μου

Απάντηση
NavalArchitect

Knize Ten δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ακόμη - αυτό το ξύλινο που φαίνεται σαν Knize κάτω από το μαύρο πήλινο σκεπαστό μπωλ (το οποίο παρεπιπτόντως είναι από το σαπούνι ξυρίσματος "Δίας" της Fresh Line...) είναι το Yardley vintage.

Μέσα στο μαύρο (το πρώην Fresh Line) έχω Valobra Menthol και από πάνω του έχω πάτήσει ένα δίσκο-δείγμα της Nanny's (French Lavender).

To La Toja Manantiales λένε είναι πολύ καλό αλλά να είμαι ειλικρινής δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη...

Calani έχω τα: Oriental Plum, Classic Havana, Dubai και το άλλο από το Γερμανικό φόρουμ...
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Φανταστική συλλογή!

Η κρέμα Vitos στο σωληνάριο πως είναι; Σου αρέσει; Έχει άρωμα αμύγδαλο;
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Κωνσταντίνε, δεν μας έδειξες τι έχεις μέσα στο ψυγείο... :megagrin
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

NavalArchitect έγραψε: [...] Calani έχω τα: Oriental Plum, Classic Havana, Dubai και το άλλο από το Γερμανικό φόρουμ...
To Oriental plum ειναι το σαπουνι που εγινε περσι με βαση οδηγιες και στοιχεια απο το εν λογω φορουμ (gut-rasiert.de - ειμαι μελος.. χαχα). Το Malabar αν εννοεις αυτο, ειναι καινουριο αλλα δεν ειναι special edition.. Και θελω και τη δικια σου γνωμη. ποσο πορνοσαπουνο ειναι το Dubai? :megagrin

Μη με πεις οτι ο Ολυμπιος Ζευς σε κανει κρεμα? Με διαφορα ο,τι χειροτερο ειχα... Τωρα το μπωλακι εχει το Arlington του D.R. Harris. :megagrin
Εικόνα
NavalArchitect

@ slur: Η Vitos δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, όχι, δεν έχει άρωμα αμύγδαλο, πιό πολύ ευκάλυπτο και λίγο μέντα (λιγότερο από Proraso). Κάνει καλή δουλειά όμως, δεν έχω παράπονο, μεγάλη συσκευασία το μισόκιλο και να παρατηρήσω ότι το πλαστικό απ'έξω γράφει 6 μήνες διάρκεια (που ήταν μια έκπληξη για εμένα αφού περίμενα να γράφει 12 μήνες).

@ Βαγγέλης: Επειδή είχα τραβήξει και από το ψυγείο φωτό 2-3 μήνες πριν, για ένα άλλο φόρουμ, κι αφού το ανέφερες, ε, τότε... ορίστε! :dance3

Εικόνα

@ Στέφανος: Τα Calani τα έχω εδώ και κάποιους μήνες αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ...αδειάσει να τα δοκιμάσω (ειλικρινά). Τα έχω σε αυτά τα ξύλινα μπωλ από το Connaught, ταιριάζουν σχετικά καλά. Το Dubai είναι λίγο περίεργο, μου θυμίζει το Δία της Fresh Line (με το μύρο), ναι για το Oriental Plum (έχεις δίκιο), και επίσης όσο για το Δία ήταν και για μένα το χειρότερο σαπούνι που είχα... Calani έχω 3 τώρα (Havana, Oriental Plum, Dubai), είχα άλλο ένα (με πατσουλί) αλλά το έδωσα σε έναν Ισπανό μαζί με μια Tabula Rasa Koriander & Bergamot...
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Αντρεααααα ενα ban για μενα γρηγορααααααα :eek :eek :eek
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14

NavalArchitect έγραψε:...

Εικόνα

...
Κωνσταντίνε το πάνω τέρμα δεξιά, στο κιτρινο-μπεζ μπολάκι, τι είναι;
Βαγγέλης
NavalArchitect

Βαγγέλη μου αυτό είναι το Monsavon, το Γαλλικό.

Απ'ό,τι ακούω έχει περίπου 1.50 Ευρώ στη Γαλλία και είναι πάρα πολύ ενυδατικό, πολύ καλή αξία για αυτό που πληρώνει κάποιος. Το πλαστικό στο οποίο είναι μέσα είναι πάρα πολύ απλό, και το σαπούνι είναι σαν shea butter, πολύ λιπαρό και όταν είναι φρέσκο είναι αρκετά μαλακό. Η μυρωδιά του είναι λίγο περίεργη, δηλαδή δεν έχει ωραίο φρέσκο άρωμα αλλά κάτι σαν φαρμακευτική μυρωδιά θα έλεγα. Έχω ξυριστεί μια φορά με αυτό και ήταν μια χαρά τηρουμένων των αναλογιών. Σε γενικές γραμμές είναι ένα φθηνό αλλά πολύ καλό Γαλλικό σαπούνι.

Τώρα που ρώτησες, έβγαλα αυτά τα σαπούνια της δεξιάς πλευράς και τα τραβηξα μια φωτό:

Εικόνα

Aπό αριστερά προς δεξιά: Institut Karite (nickel bowl) kai από κάτω του στο Muehle ceramic bowl το Provence Sante. Μετά το Monsavon, και δεξιά του το Ralph Lauren Safari (tallow, vintage) σε Parker bowl (χωράει τέλεια). Από κάτω το MdC φυσικά.

Πιο δεξιά:

Εικόνα

Το I Coloniali (δεν το έχω 'μάθει' ακόμη, οι Γερμανοί λέει έχουν γι'αυτό διθυραμβικές κριτικές εδώ και χρόνια), δεξιά από αυτό τα δύο Calani στα ξύλινα μπωλ απ΄τον Paul (Connaught), και πιό πέρα C&E Sienna και T&H Luxury (αυτό και tallow δεν έχει, και πάλι λεβάντα μυρίζει όπως πολλά άλλα). Από κάτω βέβαια το πολύ ακριβό και ξακουστό Boellis 1924 Panama, από τη Νάπολι της Ιταλίας, στην ουσία ένα σαπούνι τύπου P.160 Morbido (δυνατό σε μυρωδιά αμυγδάλου) από έναν ανεξάρτητο παραγωγό - πολύ καλό σαπούνι αλλά όχι τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτά που πληρώνεις...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NavalArchitect την 15 Οκτ 2011, 23:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14

NavalArchitect έγραψε:Βαγγέλη μου αυτό είναι το Monsavon, το Γαλλικό.

...
Όπως το φαντάστηκα... :danke
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ειχα την τιμη να δοκιμασω το I Coloniali με ελαια μανγκο... Βασιλικο stuff σε λεω.. Τι βασιλικο.. Θεϊκο! :dance5
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”