Το Semoque 1305 τώρα που άρχισε να στρώνει εξελίσεται σε ένα από τα πιό ωραία πινέλα μου, όσον αφορά τους χοίρους μαζί με το Semoque OC bristle. Δεν συναγωνίζεται τα Omega 10048 και 20102, που είναι μπαρμπέρικα, αλλά στα "κιλά" του υπερέχει του Omega 80097 ή του 10018. Πιστεύω πως στους χαμηλούς θυσάνους (~50mm), η Semoque υπερέχει, ενώ στα βαριά πινέλα η Omega είναι ασυναγώνιστη. Βέβαια γούστα είναι αυτά...
Το Freedberg της Razorock ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των Ιταλικών croaps. Εύκολος αφρισμός, πολύ καλές ξυριστικές ιδιότητες, κανένα παράπονο. Οι Ιταλιάνοι έχουν τρεις, τέσερεις φίρμες σαπουνιών που τροφοδοτούν την ξυριστική κοινότητα με υπέροχα σαπούνια. Δεν χρειάζεται να πω ποιά είναι η καλίτερη
Η 7oclock sharpedge, η πλέον κοφτερή λεπίδα της Gillette. (YMMV βέβαια). Τις έχω δοκιμάσει όλες (τις Ρώσικες εννοώ) και δεν έχω παράπονο από καμία.
Η γριά Gillette NEW, από τις καλλίτερες μηχανές που έχω και η ελαφρύτερη. Αποκάλυψη γιά μένα. Μέχρι να την δοκιμάσω πίστευα πως το βαθύ ξύρισμα οφείλεται στο βάρος (iKon B1 slant) ή στον συνδυασμό blade gap και blade exposure (R41 Muehle). Η συγκεκριμένη με μόλις 53 gr είναι εμπροσθοβαρής και ξυρίζει τέλεια, χωρίς καμία πίεση, χωρίς θόρυβο σε σημείο που αναρωτιέσαι αν έχεις φορτώσει λεπιδα.