Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούλιος 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 32319 times
Been thanked: 34048 times

Εικόνα

Το Semoque 1305 τώρα που άρχισε να στρώνει εξελίσεται σε ένα από τα πιό ωραία πινέλα μου, όσον αφορά τους χοίρους μαζί με το Semoque OC bristle. Δεν συναγωνίζεται τα Omega 10048 και 20102, που είναι μπαρμπέρικα, αλλά στα "κιλά" του υπερέχει του Omega 80097 ή του 10018. Πιστεύω πως στους χαμηλούς θυσάνους (~50mm), η Semoque υπερέχει, ενώ στα βαριά πινέλα η Omega είναι ασυναγώνιστη. Βέβαια γούστα είναι αυτά...

Το Freedberg της Razorock ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των Ιταλικών croaps. Εύκολος αφρισμός, πολύ καλές ξυριστικές ιδιότητες, κανένα παράπονο. Οι Ιταλιάνοι έχουν τρεις, τέσερεις φίρμες σαπουνιών που τροφοδοτούν την ξυριστική κοινότητα με υπέροχα σαπούνια. Δεν χρειάζεται να πω ποιά είναι η καλίτερη :d

Η 7oclock sharpedge, η πλέον κοφτερή λεπίδα της Gillette. (YMMV βέβαια). Τις έχω δοκιμάσει όλες (τις Ρώσικες εννοώ) και δεν έχω παράπονο από καμία.

Η γριά Gillette NEW, από τις καλλίτερες μηχανές που έχω και η ελαφρύτερη. Αποκάλυψη γιά μένα. Μέχρι να την δοκιμάσω πίστευα πως το βαθύ ξύρισμα οφείλεται στο βάρος (iKon B1 slant) ή στον συνδυασμό blade gap και blade exposure (R41 Muehle). Η συγκεκριμένη με μόλις 53 gr είναι εμπροσθοβαρής και ξυρίζει τέλεια, χωρίς καμία πίεση, χωρίς θόρυβο σε σημείο που αναρωτιέσαι αν έχεις φορτώσει λεπιδα.
Γιάννης
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

κάτι για το myrsol Γιάννη?
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10

Το Myrsol formula C έχει menthol και ένα floral άρωμα, lilac αν θυμάμαι καλά. Αλλοι το μεταφράζουν βιολέττα, άλλοι πασχαλιά :confusion-shrug:

Νεανικό άρωμα και δύσκολο γιατί ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Προσωπικά μου αρέσει ιδιαίτερα.
Από ιδιότητες άψογο, όπως πιστεύω και τα υπόλοιπα Myrsol, αν και είναι το μόνο που έχω δοκιμάσει.

Η διάρκειά του στο δέρμα μου είναι ένα τρίωρο περίπου, ίσως και παραπάνω.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 2803 times
Been thanked: 4710 times

Χθές το πρωί

Valobra cologne δείγμα
Plissoft monster 26mm
Merkur Futur 3.5/2/2
PermaSharp super λεπίδα

3 περάσματα. Μονο ένας μικρός ερεθισμος στη βάση του λαιμού.
Το Valobra πολύ καλό αλλά η γαλατιλα του σκεπάζει το άρωμα...
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλησπέρα σε όλους ...

- Pre Shave Ach Brito Lyme Glyce
- Σαπούνι ξυρίσματος Dimitri's Lavender
- Πινέλο ξυρίσματος Vie Long Men's Only 2014 Edition 09/39 Horse/Boar
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Rapira Super Stainless #1
- After Shave 444 Alum Block
- After Shave Balm L'OREAL Men Expert ADS
- After Shave Lotion Ach Brito Lavanda EDC
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Omega S18
Maca root
Maggard's V2 O.C
Rapira Swedish #3
Πάγος
Floid vigoroso
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 18551 times
Been thanked: 15729 times

Καλησπέρα και από εμένα!
Πριν μισή ώρα μετά από μια κουραστική μέρα που έκλεισε με μπανακι και ξούρα περιποιημένη :
✔ Smooth operator embrace (σαπουνάρα!)
✔ Maggard open comb V2
✔ Perma Sharp ( 2 )
✔ SOC 2band badger
✔ Denim Gold
Το σετάκι καλό και έδωσε υπέροχο βαθύ ξύρισμα. Τελικά η λεπιδα ταίριαξε μια χαρά με την μηχανη. Το σαπούνι της κυρίας Άννας δίνει πηχτο και προστατευτικό αφρό με γλίστρημα και πολύ καλό post shave αποτέλεσμα αλλά.... παρόλα αυτά δεν το πολύ ευχαριστήθηκα γιατί η αφόρητη ζεστή κάνει για μένα τα σαπούνια και ειδικά κάποια με "χειμερινό" άρωμα σαν το συγκεκριμένο απαγορευτικά για το καλοκαίρι. Οπότε η πλειοψηφία των σαπουνιών μου παροπλίζεται μέχρι να ξαναβάλω πουλόβερ ! Θέλω κρέμες με δροσερά αρώματα και πολύ πολύ μεντολ (αν δεν έχουν υπάρχει ο αχταρμάς ή αλλιώς super lather! )
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 2803 times
Been thanked: 4710 times

foxtrot έγραψε: Το Freedberg της Razorock ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των Ιταλικών croaps. Εύκολος αφρισμός, πολύ καλές ξυριστικές ιδιότητες, κανένα παράπονο. Οι Ιταλιάνοι έχουν τρεις, τέσερεις φίρμες σαπουνιών που τροφοδοτούν την ξυριστική κοινότητα με υπέροχα σαπούνια. Δεν χρειάζεται να πω ποιά είναι η καλίτερη :d
περιγραφη αρωματος?
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30764 times
Been thanked: 41683 times

Εικόνα

~ O.S.P. 'Grapefruit & Menthol'
~ S.O.C. 2band
~ Merkur 34g
~ Gillette Platinum
~ Stirling whitch hazel 'lemon chill'
~ Myrsol 'Don Miguel'

Υγιαίνετε και προοδεύετε παιδιά μου :character-oldtimer:
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10

natnat έγραψε:
foxtrot έγραψε: Το Freedberg της Razorock ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των Ιταλικών croaps. Εύκολος αφρισμός, πολύ καλές ξυριστικές ιδιότητες, κανένα παράπονο. Οι Ιταλιάνοι έχουν τρεις, τέσερεις φίρμες σαπουνιών που τροφοδοτούν την ξυριστική κοινότητα με υπέροχα σαπούνια. Δεν χρειάζεται να πω ποιά είναι η καλίτερη :d
περιγραφη αρωματος?
Παναγιώτη, στο site του Ιταλού μπαρμπέρη το άρωμα περιγράφεται ως απομίμηση του Creed Aventus perfume, το οποίο βέβαια δεν έχω μυρίσει ή χρησιμοποιήσει.
Στα top notes του αρώματος υπάρχει ανανάς, μήλο και περγαμόντο, στα base notes βανίλια.
Μπορώ να πω ότι το άρωμα του freedberg, "γλυκίζει", άρα φέρνει και σε ανανά και σε βανίλια και γιατί όχι και σε μήλο.
Η έντασή του είναι μέτρια πρός χαμηλή και μπορώ να πω πως το άρωμα είναι αρρενωπό και διακριτικό.
Σίγουρα δεν είναι από τα αρώματα που "χτυπάνε".

Ελπίζω να βοήθησα, αλλά όπως έχω ξαναπεί μία το κάπνισμα, από την άλλη το γεγονός ότι σπάνια φοράω αρώματα, δεν με κάνουν ειδικό στα θέματα αυτά. ;)
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”