Πινέλο για face lathering
- akis_peiraias
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 18550 times
- Been thanked: 15729 times
Εγώ πάλι παρόλο που μου αρέσουν οι μεγαλύτερες λαβές τις προτιμώ για face lathering. .. είναι πιστεύω πιο βολικές ... αλλά τελικά το YMMV ισχύει και εδώ ... ότι πινέλο και να μου δώσεις face lathering θα κάνω ... Απλώς κάποια σίγουρα δεν θα με βολέψουν. ...όπως συμφωνώ με το Θοδωρή ότι η τρίχα δεν παίζει ρόλο και όπως βλέπουμε από τα παραπάνω posts είναι καθαρά θέμα γούστου κυρίως ως προς την αίσθηση. .. Εμένα πχ τον τελευταίο καιρό το χέρι μου πάει όλο στα συνθετικά. ..
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Καμια σχεση - ο θυσανος εχει αποκλειστικα σχεση με το face lathering - και ολα τα αλλα για τις λαβες είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε στο παρόν νήμα.

-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
αυτο κανω τις περισσοτερες φορες.απλα μου αρεσει η αισθηση του πινελου.βασικα κανω σαπουναδα (superlatha)σε bowl(μπωλ) και μετα lather up στη μουτσουνα μου.desperado έγραψε: Εκτός και αν υπάρχει άνθρωπος που φτιάχνει σαπουνάδα σε bowl και μετά απλά καλύπτει με αυτή με το πινέλο το πρόσωπό του (στην περίπτωση αυτή, αυτό θα μπορούσε να γίνει και με τα χέρια...).
- akis_peiraias
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 18550 times
- Been thanked: 15729 times
Ηρακλή έχω φίλο μεγαλόσωμο που δεν τον βολεύουν καθόλου οι μικρές λαβές , τον κουράζουν.. έχει 3 πινέλα και όλα με μεγάλη λαβή , το τελευταίο που τον βόλεψε πολύ είναι ένα πραγματικά μεγάλο (νομίζω maggard) συνθετικό με barber pole λαβή , γρανιτένιο στυλ ...
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
Ακη, το προηγουμενο ποστ μου παει στον Θοδωρη και ειναι γραμμενο με το δικο του υφος 
Γενικα δεν διαφωνω με κανεναν - ολα παιζουν το ρολο τους - ακομα και τι σαπουνι ή κρεμα θα χρησιμοποιησεις.
Γενικα δεν διαφωνω με κανεναν - ολα παιζουν το ρολο τους - ακομα και τι σαπουνι ή κρεμα θα χρησιμοποιησεις.

-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
bασικα εχω καταληξει να πιστευω οτι το πιο σημαντικο ρολο τον παιζει η λεπιδα(ξυραφακι). και βασικα εμενα με βολευουν μονο γουρουνια και δη και ωμεγα και ζενιθ.
- Tony
- Εξειδίκευση

- 11
- Has thanked: 23190 times
- Been thanked: 13866 times
Φίλε μου Θοδωρή έχεις δίκιο,το τελευταίο μου post,είναι offtopic,όμως είς γνώσιν μου,προσπάθησα το κατά δύναμιν βέβαια,να βοηθήσω τον Ανδρέα στις απορίες του,και μέσα από μια ωραία συζήτηση,"ακροβάτησα"μεταξύ on-off topic,
και επικράτησε το off,δεν μπορώ όμως εγώ να πω,πόσο χρήσιμα είναι αυτά που γράφω για τα μέλη μας,αυτό το αφήνω στην κρίση των συντονιστών μας,και αν κριθούν ακατάλληλα για το νήμα,όλα οκ υπάρχει και ο κάδος...
Και λόγω ότι δεν προσβάλλομαι(πολύ δύσκολα)θα πω και την γνώμη μου ποιο on topic,σίγουρα όλα παίζουν τον ρόλο τους πάνω σε ένα πινέλο,και η παραμικρή λεπτομέρεια,για κάποιους μπορεί και όχι,για εμένα πάντα,η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά,η λαβή έχει ένα έργο,ναί; υπάρχει και μέτρηση δες mantic,όπου μετράει στο εσωτερικό της παλάμης+τον αντίχειρα,και "επικρατεί" πως κοντή λαβή,που δεν κάνει για bowl lathering έχει καταβολές για face lathering,τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου και υποκειμενικά.
Στο θέμα του θυσάνου παίζουν ρόλο τα πάντα,πχ:ένας θύσανος σχήματος Bulb,είναι ο ιδανικότερος για bowl lathering(σχηματικά)ένας θύσανος Flattop,δεν τα πάει τόσο καλά με το bowl lathering,άρα ταιριάζει καλύτερα για face lathering,και λόγω ότι στο face lathering φτιάχνεις στο πρόσωπο τον αφρό,χρειάζεσαι έναν θύσανο με πολύ καλό splay,όπως οι flat-fan,και όπως καταλαβαίνουμε εκτός από το σχήμα του θυσάνου,παίζει ρόλο και η ποιότητα της τρίχας ως προς το splay,εν κατακλείδι και εν ολίγοις,όλα μαζί συντελούν στην "ψαγμένη επιλογή" face lathering πινέλου.
* Παιδιά αυτή είναι απλά η γνώμη μου,και μετά από εκατοντάδες δοκιμές,ίσως θεωρηθεί υπερβολική,αλλά και πάλι είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε,και πάντα έτοιμος να αναιρέσω,κάτι στο όποιο σφάλω.
* Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.
και επικράτησε το off,δεν μπορώ όμως εγώ να πω,πόσο χρήσιμα είναι αυτά που γράφω για τα μέλη μας,αυτό το αφήνω στην κρίση των συντονιστών μας,και αν κριθούν ακατάλληλα για το νήμα,όλα οκ υπάρχει και ο κάδος...
Και λόγω ότι δεν προσβάλλομαι(πολύ δύσκολα)θα πω και την γνώμη μου ποιο on topic,σίγουρα όλα παίζουν τον ρόλο τους πάνω σε ένα πινέλο,και η παραμικρή λεπτομέρεια,για κάποιους μπορεί και όχι,για εμένα πάντα,η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά,η λαβή έχει ένα έργο,ναί; υπάρχει και μέτρηση δες mantic,όπου μετράει στο εσωτερικό της παλάμης+τον αντίχειρα,και "επικρατεί" πως κοντή λαβή,που δεν κάνει για bowl lathering έχει καταβολές για face lathering,τα υπόλοιπα είναι θέμα γούστου και υποκειμενικά.
Στο θέμα του θυσάνου παίζουν ρόλο τα πάντα,πχ:ένας θύσανος σχήματος Bulb,είναι ο ιδανικότερος για bowl lathering(σχηματικά)ένας θύσανος Flattop,δεν τα πάει τόσο καλά με το bowl lathering,άρα ταιριάζει καλύτερα για face lathering,και λόγω ότι στο face lathering φτιάχνεις στο πρόσωπο τον αφρό,χρειάζεσαι έναν θύσανο με πολύ καλό splay,όπως οι flat-fan,και όπως καταλαβαίνουμε εκτός από το σχήμα του θυσάνου,παίζει ρόλο και η ποιότητα της τρίχας ως προς το splay,εν κατακλείδι και εν ολίγοις,όλα μαζί συντελούν στην "ψαγμένη επιλογή" face lathering πινέλου.
* Παιδιά αυτή είναι απλά η γνώμη μου,και μετά από εκατοντάδες δοκιμές,ίσως θεωρηθεί υπερβολική,αλλά και πάλι είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε,και πάντα έτοιμος να αναιρέσω,κάτι στο όποιο σφάλω.
* Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.
Αντώνης
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
- merambelo
- Δημοτικό

- 10
- Has thanked: 1443 times
- Been thanked: 1426 times
δε γινεται να σφαλει κανεις
ολα αυτα που γραφτηκαν ειναι ακρως ζουμερα
και βεβαια δειχνουν το οτι με μια μονο εξαιρεση (το σχημα του θυσανου), είναι ολα υποκειμενικα και θεμα συνηθειας
Τοny, τα εχω υποψη μου οσα γραφεις για το σχημα των θυσανων και προφανως εχω ενα σωρο απο δαυτους και τους δοκιμάζω συνεχώς.
Και βεβαια, μόνο off topic δεν εισαι (γνωμη μου) οταν αναφερεσαι στις λαβες. Μας κάνει πχ ενα βαρύ πινέλο για τη δουλειά αυτή? Δε λέω μακρύ/κοντό επιτηδες, γιατί και σχετικά κοντά πινέλα μπορεί να ειναι 'μολύβια' και εν τέλει μη χρηστικά κατά τη γνώμη μου πάλι) στη διαδικασία του face lathering.
αν έχεις άποψη, θα την διαβασω με προσοχή
ολα αυτα που γραφτηκαν ειναι ακρως ζουμερα
και βεβαια δειχνουν το οτι με μια μονο εξαιρεση (το σχημα του θυσανου), είναι ολα υποκειμενικα και θεμα συνηθειας
Τοny, τα εχω υποψη μου οσα γραφεις για το σχημα των θυσανων και προφανως εχω ενα σωρο απο δαυτους και τους δοκιμάζω συνεχώς.
Και βεβαια, μόνο off topic δεν εισαι (γνωμη μου) οταν αναφερεσαι στις λαβες. Μας κάνει πχ ενα βαρύ πινέλο για τη δουλειά αυτή? Δε λέω μακρύ/κοντό επιτηδες, γιατί και σχετικά κοντά πινέλα μπορεί να ειναι 'μολύβια' και εν τέλει μη χρηστικά κατά τη γνώμη μου πάλι) στη διαδικασία του face lathering.
αν έχεις άποψη, θα την διαβασω με προσοχή
per ardua ad astra
-
desperado
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Ηρακλή, από εμένα είναι αυτονόητο οτι μπορεί ο καθένας να γράφει με ότι ύφος θέλει, αρκεί να γράφει αυτό που πιστεύει. Σε παρακαλώ λοιπόν να μας γράψεις τι εννοείς εσύ ως face lathering και να μας εξηγήσεις γιατί το μέγεθος της λαβής δεν παίζει ρόλο σε αυτό, οτι είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, όπως έγραψες, ασπαζόμενος το ύφος μου. Δεν υπάρχει κάτι περίεργο εδώ, απλά θέλω να καταλάβω τι εννοεί ο καθένας γράφοντας οτι κάνει face lathering. Απ 'ότι φαίνεται το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο, τόσο από τα νεότερα μέλη, όσο και από τα παλαιότερα (μιλάω πρώτα για εμένα).
Και μιας και έγινε αναφορά στο ύφος μου, θα πω απλά οτι αποδέχομαι οτι υπάρχουν θίκτερ που κολλάνε στις λέξεις και δεν δίνουν σημασία στην ουσία και τη σημασία τους. Τα έχω ξεπεράσει αυτά προ καιρού. Άλλωστε, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν οτι παίζω μπάλα και στο χορτάρι, παίζω και στο ξερό.
Μάχο, δεν κατάλαβα, στο πρόσωπό σου βάζεις σαπουνάδα με τα χέρια ή με πινέλο;
Θα το ξαναγράψω (γιατί, είπαμε, τα αυτονόητα δεν είναι απαραίτητα αυτονόητα), ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως τον βολεύει ή πιστεύει οτι τον βολεύει καλύτερα. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να φτιάχνει σαπουνάδα με οδοντόβουρτσα. Αλλά δεν νομίζω οτι θα πρέπει να θέλει να ασπαστούμε αυτή την πρακτική του. Και ότι αν βγει και τη γράψει ανοιχτά δεν θα έχει κριτική.
Για να γίνει κατανοητή η άποψή μου περί μεγέθους λαβής, θα ήθελα να σκεφτούν όσοι έγραψαν εδώ τι θα έγραφαν αν το νήμα είχε θέμα "Πινέλο για bowl lathering" (δεν κοίταξα αν υπάρχει τέτοιο θέμα).
Και μιας και έγινε αναφορά στο ύφος μου, θα πω απλά οτι αποδέχομαι οτι υπάρχουν θίκτερ που κολλάνε στις λέξεις και δεν δίνουν σημασία στην ουσία και τη σημασία τους. Τα έχω ξεπεράσει αυτά προ καιρού. Άλλωστε, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν οτι παίζω μπάλα και στο χορτάρι, παίζω και στο ξερό.
Μάχο, δεν κατάλαβα, στο πρόσωπό σου βάζεις σαπουνάδα με τα χέρια ή με πινέλο;
Θα το ξαναγράψω (γιατί, είπαμε, τα αυτονόητα δεν είναι απαραίτητα αυτονόητα), ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως τον βολεύει ή πιστεύει οτι τον βολεύει καλύτερα. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να φτιάχνει σαπουνάδα με οδοντόβουρτσα. Αλλά δεν νομίζω οτι θα πρέπει να θέλει να ασπαστούμε αυτή την πρακτική του. Και ότι αν βγει και τη γράψει ανοιχτά δεν θα έχει κριτική.
Για να γίνει κατανοητή η άποψή μου περί μεγέθους λαβής, θα ήθελα να σκεφτούν όσοι έγραψαν εδώ τι θα έγραφαν αν το νήμα είχε θέμα "Πινέλο για bowl lathering" (δεν κοίταξα αν υπάρχει τέτοιο θέμα).
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
Αυτο δεν θα το δεχτω ποτε ουτε προσωπικα ουτε σε δημοσιο φορουμ συζητησεων. Διαφωνουμε μεν αλλα δεν πρεπει να μειωνουμε ολους τους υπολοιπους συμμετεχοντες σε μια συζητηση.Ηρακλή, από εμένα είναι αυτονόητο οτι μπορεί ο καθένας να γράφει με ότι ύφος θέλει, αρκεί να γράφει αυτό που πιστεύει.
Τωρα, εγω ουτε μπαλιτσα παιζω, ουτε πιγκ πογκ - και δεν βρισκω λογο να πρεπει να πω οτι ειμαι και του λιμανιου και του σαλονιου σε μια καταθεση αποψεων στο mens only. Διαφωνουμε - δεν θα συμφωνησουμε - οποτε το αφηνω να τα πουμε απο κοντα σε κανα καφε οπως κανουμε με επιτυχια εδω και 3 χρονια
Στο θεμα μας τωρα - εγραψα την αποψη μου - δεν ξερω γιατι με ρωτας παλι
Face lathering χωρις ανετο splay και κυκλικες κινησεις, δεν νοειται. Και αυτα τα πινελα (Chubbys αλλα και γενικοτερα τα Simpsons) δεν ανοιγουν ευκολα - αλλα και η ιδια η κατασκευαστρια εταιρεια δεν συστηνει τις κυκλικες κινησεις, παρα μονο το βαψιμο.
Προσωπικα πιστευω οτι, ειτε καποιο two-band, ειτε ενα μαλακο best - κανει πολυ καλυτερα τη δουλεια.
Αλλα ερχεσαι μετα και γραφεις
υποοστηριζοντας οτι το θεμα ειναι οι λαβες - μιας και αν γραφαμε για bowl lathering θα ασχολιομασταν με αυτες.Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε στο παρόν νήμα.
Ε οκ προφανως διαφωνουμε - παμε παρακατω