Ξεκινημα Αρχαριου
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Ποσα διαθετεις? :megagrin

- simi
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 18 times
Στέφανε πολύ καλή η ερώτηση σου,
τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν είναι συγκεκριμένα γιατί μπορώ σιγά-σιγά να τα μαζεύω και να αγοράζω και από κάτι καλό, προτιμώ να έχω λίγα και καλά παρά πολλά και "άχρηστα".
Αυτά που έχω είναι αυτά που έχω διαβάσει στο forum ότι αξίζει να έχω.
Φυσικά το value for money είναι δεδομένο για όλους μας πια και δεν θα ήθελα να κάνω υπερβολές, δηλαδή δεν θα έδινα εγώ προσωπικά 100 ευρό για πινέλο, (Όχι ότι δεν θα το ήθελα).
Κάθε πρόταση και συμβουλή από άτομα που έχουν την εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη και θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί εγώ τώρα μαθαίνω.
Αναμένω τις προτάσεις σας.
τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν είναι συγκεκριμένα γιατί μπορώ σιγά-σιγά να τα μαζεύω και να αγοράζω και από κάτι καλό, προτιμώ να έχω λίγα και καλά παρά πολλά και "άχρηστα".
Αυτά που έχω είναι αυτά που έχω διαβάσει στο forum ότι αξίζει να έχω.
Φυσικά το value for money είναι δεδομένο για όλους μας πια και δεν θα ήθελα να κάνω υπερβολές, δηλαδή δεν θα έδινα εγώ προσωπικά 100 ευρό για πινέλο, (Όχι ότι δεν θα το ήθελα).
Κάθε πρόταση και συμβουλή από άτομα που έχουν την εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη και θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί εγώ τώρα μαθαίνω.
Αναμένω τις προτάσεις σας.
Seize the day!
Ξυραφάκια Astra οπωσδήποτε, αν δεν τα έχεις ήδη δοκιμάσει. Είναι πιο κοφτερά από τα Personna, αλλά αφήνουν το δέρμα μετά το ξύρισμα το ίδιο απαλό. Θα τα χαρακτήριζα πιο αποτελεσματικά. Νομίζω ότι πλέον είσαι έτοιμος και για open comb. Υπάρχουν πολλές. Θα σου πρότεινα ένα πινέλο ασβού Semogue επίσης. Κατά τιμολογιακή αξία: τα 2020, 2015, 2Βand. Όποιο και να διαλέξεις, δεν θα το μετανοιώσεις. Τέλος από σαπούνια, πολύ δυνατά είναι τα D.R. Harris. Όποιο σου αρέσει καλύτερα αρωματικά( To Marlborough :beah2 ).
- simi
- Νήπιο
- 11
Καλησπέρα,
Από ξυραφάκια η εμπειρία μου αυτούς τους 5 μήνες με ξύρισμα μέρα πάρα μέρα και γένια πολύ σκληρά στραβά και ανάποδα και με επιδερμίδα αρκετά λιπαρή ευαίσθητη που δεν μπορώ να βάλω AS LOTION παρά μόνο balsam :
wilkinson = τρομεροί ερεθισμοί
astra platinum = αρκετοί ερεθισμοί
Derby extra =πολύ καλό χωρίς ερεθισμούς
Super max = δεν ευχαριστήθηκα το ξύρισμα
Persona = δεν ευχαριστήθηκα το ξύρισμα
Fether = πολύ καλό χωρίς ερεθισμούς
Φυσικά θα συνεχίσω τις δοκιμές και με τα καινούργια σαπούνια που πήρα.
Προτείνεις πινέλα ασβού, αν θυμάμαι καλά αυτά είναι που έχουν ¨πρόβλημα" με σαπούνια που περιέχουν γλυκερίνη? (θα το ξαναδιαβάσω, είναι πολλές οι πληροφορίες και μικρός ο "σκληρός" για να αποθηκεύσει τόσα πολλά).
Για open comb ποιο προτείνεις??
Από ξυραφάκια η εμπειρία μου αυτούς τους 5 μήνες με ξύρισμα μέρα πάρα μέρα και γένια πολύ σκληρά στραβά και ανάποδα και με επιδερμίδα αρκετά λιπαρή ευαίσθητη που δεν μπορώ να βάλω AS LOTION παρά μόνο balsam :
wilkinson = τρομεροί ερεθισμοί
astra platinum = αρκετοί ερεθισμοί
Derby extra =πολύ καλό χωρίς ερεθισμούς
Super max = δεν ευχαριστήθηκα το ξύρισμα
Persona = δεν ευχαριστήθηκα το ξύρισμα
Fether = πολύ καλό χωρίς ερεθισμούς
Φυσικά θα συνεχίσω τις δοκιμές και με τα καινούργια σαπούνια που πήρα.
Προτείνεις πινέλα ασβού, αν θυμάμαι καλά αυτά είναι που έχουν ¨πρόβλημα" με σαπούνια που περιέχουν γλυκερίνη? (θα το ξαναδιαβάσω, είναι πολλές οι πληροφορίες και μικρός ο "σκληρός" για να αποθηκεύσει τόσα πολλά).
Για open comb ποιο προτείνεις??
Seize the day!
Εγώ με τις Derby, δεν έχω καν ξύρισμα.
Bασικά ακούγεται ότι έχουν πρόβλημα με σαπούνια- κρέμες που περιέχουν Dimethicone( σιλικόνη). Αδιαβροχοποιεί τις τρίχες. Τώρα κατά πόσο ισχύει θα σε γελάσω. Δεν μου έχει τύχει δηλαδή κάτι αντίστοιχο.
Λόγω μεγάλης ευαισθησίας, όπως καταλαβαίνω, δεν θα σου έλεγα να πας για την R41. Ίσως να σου προκαλούσε επιπλέον ερεθισμούς. Καλή λύση θα ήταν η Slant τότε. Μerkur 37C ή 39C. Eγώ έχω τη δεύτερη. Πιο μεγάλη, πιο βαριά. Είναι σαν την 38C, να φανταστείς. Googlaρε τες. Πάρα πολύ καλό ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς. Απλά παίρνουν ότι τρίχα υπάρχει, ανεξαρτήτου φοράς.
Bασικά ακούγεται ότι έχουν πρόβλημα με σαπούνια- κρέμες που περιέχουν Dimethicone( σιλικόνη). Αδιαβροχοποιεί τις τρίχες. Τώρα κατά πόσο ισχύει θα σε γελάσω. Δεν μου έχει τύχει δηλαδή κάτι αντίστοιχο.
Λόγω μεγάλης ευαισθησίας, όπως καταλαβαίνω, δεν θα σου έλεγα να πας για την R41. Ίσως να σου προκαλούσε επιπλέον ερεθισμούς. Καλή λύση θα ήταν η Slant τότε. Μerkur 37C ή 39C. Eγώ έχω τη δεύτερη. Πιο μεγάλη, πιο βαριά. Είναι σαν την 38C, να φανταστείς. Googlaρε τες. Πάρα πολύ καλό ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς. Απλά παίρνουν ότι τρίχα υπάρχει, ανεξαρτήτου φοράς.
- simi
- Νήπιο
- 11
Οπότε για τα ξυραφάκια "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" είναι πολλές οι παράμετροι για κάθε πρόσωπο και για κάθε μηχανή.
Την slant μου την πρότεινες και την Τρίτη, διαβάζω και για την 34C, αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει μηχανή που να μπορώ να ξυρίζομαι μέρα παρά μέρα, δεν ξέρω...... θα το ψάξω και άλλο.
Για το ξεφλούδισμα της Barley μου, πληροφορικά να σας αναφέρω ότι τελικά η Edwin jagger θα μου αντικαταστήσει το πάνω μέρος δωρεάν.
Επίσης να ευχαριστήσω και τον Γιώργο (wellshaved) για την άμεση ανταπόκριση του στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην μηχανή μου.
Την slant μου την πρότεινες και την Τρίτη, διαβάζω και για την 34C, αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει μηχανή που να μπορώ να ξυρίζομαι μέρα παρά μέρα, δεν ξέρω...... θα το ψάξω και άλλο.
Για το ξεφλούδισμα της Barley μου, πληροφορικά να σας αναφέρω ότι τελικά η Edwin jagger θα μου αντικαταστήσει το πάνω μέρος δωρεάν.
Επίσης να ευχαριστήσω και τον Γιώργο (wellshaved) για την άμεση ανταπόκριση του στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην μηχανή μου.
Seize the day!
simi έγραψε:
.
Άμα πάρεις την 34C, έχοντας ήδη την Barley, δεν θα δεις κάποια τεράστια διαφορά στο ξύρισμα. Πολύ καλές και οι 2, closed comb όμως. Το θέμα είναι να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο.
- simi
- Νήπιο
- 11
Η 37c με την 39C η διαφορά είναι μόνο στο μήκος της λαβής, ποια να προτιμήσω δεν ξέρω.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που να έχει κάποια από αυτές να μας πει την γνώμη του.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που να έχει κάποια από αυτές να μας πει την γνώμη του.
Seize the day!
Άμα ψάξεις στο φόρουμ λίγο, τουλάχιστον για την 37C υπάρχει νήμα. Αλλά και σε ξένα φόρουμ υπάρχουν άτομα που έχουν και τις 2 και κάνουν σύγκριση. Στην ουσία το θέμα είναι στο μήκος και στο βάρος( 90 με 125 αν δεν κάνω λάθος), όπως σου προείπα.nikos.a έγραψε:Μerkur 37C ή 39C. Eγώ έχω τη δεύτερη. Πιο μεγάλη, πιο βαριά. Είναι σαν την 38C, να φανταστείς. Googlaρε τες. Πάρα πολύ καλό ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς. Απλά παίρνουν ότι τρίχα υπάρχει, ανεξαρτήτου φοράς.
- simi
- Νήπιο
- 11
Ναι το κατάλαβα, αυτό που ήθελα να πω είναι για το μήκος της λαβής, ποιο θα ταίριαζε στα χέρια μου γιατί έχουν και κάποια διαφορά στο βάρος.
Βρήκα νήμα σε ξένο forum και θα το διαβάσω μετά.
Ευχαριστώ!
Βρήκα νήμα σε ξένο forum και θα το διαβάσω μετά.
Ευχαριστώ!
Seize the day!