Μέθοδοι καθαρισμού της Ξυριστικής Μηχανής

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

ΠΙΤΣΜΑΝ έγραψε:Εγω απλα την σαπουνιζω καλα με μια οδοντοβουρτσα οποτε αλλαζω λεπιδα και ειναι σαν καινουρια.Οσο για απολυμανση δεν μπορω να σκεφτω κατι καλυτερο απο το καθαρο οινοπνευμα και το βραστο νερο!
Πολυ σωστος ο Μιχάλης. Σαν το βραστο νερο δεν έχει τίποτα.
Άρης
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Ετσι οπως το θετεις Φωτη το καταλαβαινω και το δεχομαι. Τωρα αρχιζω να χαλαρωνω λιγο σε αυτο το θεμα.

Nikos
Sent from my iPad using Tapatalk
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Καπου υπαρχει και αλλο νημα αλλα δεν το βρισκω. Μια ερωτηση εαν τυλιξουμε καλα καλα τα scales ενος straight μπορουμε να βρασουμε σε μπρικι για παραδειγμα με τα scales εξω απο το μπρικι? Επισης μηπως με αυτο τον τροπο μπορουμε να κανουμε ξηρη απολυμανση στον φουρνο?
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
Georgelap
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 10 times
Been thanked: 10 times

Mα γιατι να βρασεις ενα ξυραφι;
Πιστευεις οτι θα σκοτωσεις τα μικροβια;
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Ένα πρόχειρο βιντεάκι που έχω κάνει για να σας δείξω πως γυαλίζω τις μηχανές μου όταν τις παραλαμβάνω.Αρχικά γύρισα βιντεάκι με μια πολυ μαυρισμένη superspeed αλλά έτσι όπως την είδα δε γυάλισε όπως ήθελα, έτσι βούτηξα μια άλλη Gillette old type και εδώ φαίνεται καλύτερα το αποτέλεσμα του γυαλίσματος , γι΄αυτό είναι και πρόχειρο το βίντεο.

[youtube][/youtube]

Ρε παιδιά πως ακούγεται η φωνή μου έτσι :bigsmilie , έτσι ακούγομαι στη πραγματικότητα :eek ?

Το χρυσό χρώμα της συγκεκριμένης Gillette δεν επηρέαστηκε αλλά σε κάποιες άλλες που έκανα ύστερα έφευγε πανεύκολα το χρώμα της , γι'αυτό προσοχή με τα χρυσά!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29347 times
Been thanked: 29488 times

Μπράβο ρε Ηλία, πολύ κατατοπιστικό το βίντεο, θα βοηθήσει πολλά παιδιά στο καθάρισμα!
spiretos
Νήπιο
Νήπιο
12

άριστο καθάρισμα (και απολύμανση) μπορεί να γίνει στο πληντήριο πιάτων ...
έχω βάλει τις μηχανές μου 2 φορές ...
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29347 times
Been thanked: 29488 times

Σερφάροντας έπεσε το μάτι μου στις οδηγίες που δίνει η Merkur για την συτήρηση των μηχανών, ενδεχομένως να είναι αυτές που υπάρχουν στο χαρτάκι που εσωκλείεται μαζί με τις μηχανές στην συσκευασία τους αλλά δεν είμαι σίγουρος, οπότε και τις παραθέτω εδώ:

Caring for your Merkur razor

Your Merkur razor is a quality piece of engineering and should be treated as such. The following is from Merkur regarding the maintenance of their safety razors. Please note that failure to follow these maintenance guidelines could invalidate your warranty.

Maintenance of Merkur Safety Razors

Dear Customer,
In order to prolong the live of your safety razor it is necessary to clean the moving parts of your razor after each shave, for example with a soft nail brush or tooth brush. Only if the soap residue is removed thoroughly, the mechanics of your razor will work satisfyingly in the long run. We suggest to completely break down your razor for a thorough cleaning with each new blade that you install in the razor.

IN CONTACT WITH HARD, CALCIFEROUS WATER all parts of the razor need to be decalcified regularly, depending on the concentration of lime in your water. The parts should be put into a diluted and lukewarm decalcifying solution for a maximum of 15 to 30 minutes and should be moved in the solution every few minutes. It is also recommended to move the mechanical parts a few times, so the solution can get into every crevice. A more extended contact with the decalcifying solution will destroy the surface and corrode the metal of your razor.

DOVO/MERKUR Stahlwaren Solingen-Germany

Πηγή: shaving shack
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Antonis έγραψε:Your Merkur razor is a quality piece of engineering
Ορεξη για αστειακια? :megagrin :hystericalbs1