Καλησπερα.
Γενεια 3 ημερων
Muhle R106
Omega 11137
Bic Chrome Platinum
ΦΑΕΝΑ Μαστιχα
ASL ΦΑΕΝΑ
Aπλό, γρηγορο, απολαυστικο...
Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014
- Moustardas
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 504 times
Καλησπέρα κύριοι
Αξύριστος 2 ημέρες.
Edwin Jagger DE 89,
Astra (1),
Muhle 81Κ,
ToOBS - Jermyn street & αντιστοιχο AS.
2,5 περάσματα. WTG & ATG & ATG με αντίθετη φορά από την πρώτη
Σιγά-σιγά το χέρι βρίσκει τα σωστά πατήματα και το δέρμα προσαρμόζεται στο ξύρισμα. Σήμερα άλλαξα λεπίδα κι έβαλα μια astra. Αρχικώς είδα ότι οι persona ήταν λίγο καλύτερες από αυτές. Σήμερα, μου απέδειξα ότι έκανα λάθος. Με βελτιωμένη τεχνική, είδα λοιπόν ότι το ξύρισμα ήταν εξίσου εξαιρετικό.
Αξύριστος 2 ημέρες.
Edwin Jagger DE 89,
Astra (1),
Muhle 81Κ,
ToOBS - Jermyn street & αντιστοιχο AS.
2,5 περάσματα. WTG & ATG & ATG με αντίθετη φορά από την πρώτη
Σιγά-σιγά το χέρι βρίσκει τα σωστά πατήματα και το δέρμα προσαρμόζεται στο ξύρισμα. Σήμερα άλλαξα λεπίδα κι έβαλα μια astra. Αρχικώς είδα ότι οι persona ήταν λίγο καλύτερες από αυτές. Σήμερα, μου απέδειξα ότι έκανα λάθος. Με βελτιωμένη τεχνική, είδα λοιπόν ότι το ξύρισμα ήταν εξίσου εξαιρετικό.
Κώστας
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25326 times
- Been thanked: 7880 times

- SB Semogue 830
- SS Arko
- SR Gillette Aristocrat
- RB Polsilver Super Iridium (2)
- ASL Speick
Γιάννης
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30080 times
- Been thanked: 30483 times
Καλησπέρα!
-MWF
-Vie Long Mens Only Edition
-Merkur Futur @6.5
-Personna Platinum [2]
-Thayers Original
-444
-Aqua Velva
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!!! Με 3 περάσματα και έγινε γυαλί το πρόσωπο, no nicks no cuts!
-MWF
-Vie Long Mens Only Edition
-Merkur Futur @6.5
-Personna Platinum [2]
-Thayers Original
-444
-Aqua Velva
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!!! Με 3 περάσματα και έγινε γυαλί το πρόσωπο, no nicks no cuts!
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1364 times
- Been thanked: 4912 times
Καλησπέρα.
Για να κλείσει καλά ο μήνας:
- Σαπούνι Ξυρίσματος Tabac
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- Safety Razor Gillette Aristocrat
- Λεπίδα Gillette 7 o’clock[4]
- ASL Tabac
Δοκίμασα το σύστημα του Θοδωρή -ένα πέρασμα WTG στο τέλος- και μπορώ να πω οτι μου άρεσε. Αφήνει μια ωραία αίσθηση.
Για να κλείσει καλά ο μήνας:
- Σαπούνι Ξυρίσματος Tabac
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- Safety Razor Gillette Aristocrat
- Λεπίδα Gillette 7 o’clock[4]
- ASL Tabac
Δοκίμασα το σύστημα του Θοδωρή -ένα πέρασμα WTG στο τέλος- και μπορώ να πω οτι μου άρεσε. Αφήνει μια ωραία αίσθηση.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Καλησπερα σας
- Alpa Windsor preshave lotion
- Fatip Grande (ευχαριστω τον YMMV και τον Πετρο)
- Feather Black (και αραχνη)
- Kent Infinity Silvertex
- Dr Harris Windsor stick (ευχαριστω Πετραν)
- Lucky Tiger Bay Rum
Κανα χρονο τωρα ειχα αποφασισει οτι θελω ενα windsor - αλλα ολο εσκαγε κατι αλλο. Επισης απο τοτε που διαβασα για την Fatip απο τον Αντωνη μου ειχε κολλησει να παρω μια - αλλα και σε αυτο ειχα παταγωδη...επιτυχια. Σημερα ομως ολα ηρθαν βολικα και συνεβη το μοιραιο.
Την Fatip την ξερετε και εχετε διαβασει διαφορα. Σε γενικες γραμμες αληθεια λενε ολοι :-) Η μηχανη εχει εναν ομορφο Ιταλικο σχεδιασμο παρεα με μια επισης Ιταλικη λειτουργικοτητα... δηλαδη θελει λιγη προσοχη στο κεντραρισμα της λεπιδας - λιγη μεν, αλλα τη θελει. Η μηχανη κοβει - και κοβει πολυ. Η λεπιδα "περισσευει" πολυ - μα παρα πολυ - θυμιζει R41 και η οχι και τοσο γλυκια αισθηση της λεπιδας στο δερμα ειναι εκει για να σου θυμισει οτι ξυριζεσαι με πραγματικη μηχανη του κιμ...εε ξυρισματος.
Γενικα - κοβει πολυ - ειναι πιο τραχια και νιωθεις τη λεπιδα περισσοτερο απο τη Futur στο τερμα - αλλα απο την αλλη η ολη αισθηση μου αρεσει. Βασικο ειναι επισης οτι με τετοιες μηχανες πρεπει να χρησιμοποιεις κορυφαια υλικα και δεν ειναι για πειραματα. Δεν ξερω με τι ξυριζοταν ο Κλεμεντζα αλλα ειναι πολυ πιθανο να ειχε μια Fatip :-)
Το σαπουνι της Dr Harris μυριζει πολυ ωραια - ετσι και αλλιως η μυρωδια ηταν που με τραβηξε εξαρχης. Αφρισε δυνατα και η αποδοση του ειναι - τουλαχιστον στο δικο μου προσωπο - παρα πολυ ψηλα. Οι "μαυρες" Feather ειναι ολοιδιες με τις "κιτρινες" - καμια διαφορα. Και φυσικα οταν θελεις να τελειωσεις με ανεση ενα πολυ βαθυ (και σχετικα τραχυ) ξυρισμα, ενα Lucky Tiger ειναι πολυ καλη εκλογη.
Καλα πηγε και σημερα :-P
- Alpa Windsor preshave lotion
- Fatip Grande (ευχαριστω τον YMMV και τον Πετρο)
- Feather Black (και αραχνη)
- Kent Infinity Silvertex
- Dr Harris Windsor stick (ευχαριστω Πετραν)
- Lucky Tiger Bay Rum
Κανα χρονο τωρα ειχα αποφασισει οτι θελω ενα windsor - αλλα ολο εσκαγε κατι αλλο. Επισης απο τοτε που διαβασα για την Fatip απο τον Αντωνη μου ειχε κολλησει να παρω μια - αλλα και σε αυτο ειχα παταγωδη...επιτυχια. Σημερα ομως ολα ηρθαν βολικα και συνεβη το μοιραιο.
Την Fatip την ξερετε και εχετε διαβασει διαφορα. Σε γενικες γραμμες αληθεια λενε ολοι :-) Η μηχανη εχει εναν ομορφο Ιταλικο σχεδιασμο παρεα με μια επισης Ιταλικη λειτουργικοτητα... δηλαδη θελει λιγη προσοχη στο κεντραρισμα της λεπιδας - λιγη μεν, αλλα τη θελει. Η μηχανη κοβει - και κοβει πολυ. Η λεπιδα "περισσευει" πολυ - μα παρα πολυ - θυμιζει R41 και η οχι και τοσο γλυκια αισθηση της λεπιδας στο δερμα ειναι εκει για να σου θυμισει οτι ξυριζεσαι με πραγματικη μηχανη του κιμ...εε ξυρισματος.
Γενικα - κοβει πολυ - ειναι πιο τραχια και νιωθεις τη λεπιδα περισσοτερο απο τη Futur στο τερμα - αλλα απο την αλλη η ολη αισθηση μου αρεσει. Βασικο ειναι επισης οτι με τετοιες μηχανες πρεπει να χρησιμοποιεις κορυφαια υλικα και δεν ειναι για πειραματα. Δεν ξερω με τι ξυριζοταν ο Κλεμεντζα αλλα ειναι πολυ πιθανο να ειχε μια Fatip :-)
Το σαπουνι της Dr Harris μυριζει πολυ ωραια - ετσι και αλλιως η μυρωδια ηταν που με τραβηξε εξαρχης. Αφρισε δυνατα και η αποδοση του ειναι - τουλαχιστον στο δικο μου προσωπο - παρα πολυ ψηλα. Οι "μαυρες" Feather ειναι ολοιδιες με τις "κιτρινες" - καμια διαφορα. Και φυσικα οταν θελεις να τελειωσεις με ανεση ενα πολυ βαθυ (και σχετικα τραχυ) ξυρισμα, ενα Lucky Tiger ειναι πολυ καλη εκλογη.
Καλα πηγε και σημερα :-P
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Καλησπέρα,
48 ωρών
Weber Bulldog
Super-max Blue Diamond
Semogue "Mistura"
ToOBS "Shaving Shop"
ASL Mennen
και.....ποπός μπεμπέ
όταν πρωτοδιάβαζα το φόρουμ, διάβαζα για ξυραφάκια που στον έναν "καθόταν" τέλεια, άλλος δεν
ήθελε ούτε να τα δεί. Τότε μου φαινόταν παράξενο...Αλλά τελικά έτσι είναι.
Πόσο προσωπική υπόθεση είναι το ξυραφάκι!!!
Και πόσο καλά μου έκατσε ένα όχι τόσο διαδεδομένο ξυραφάκι το Super-max Blue Diamond.
Κοφτερό αλλά και γλυκό, απαλό και όπως ξανάγραψα...."φωνακλάδικο".. :bigsmilie .
Το θέμα τώρα πλέον είναι πόσα να πάρω - όταν πάρω περσότερα...100άδα μόνο ή 300-400;;;
Είναι και DIscontinued...
48 ωρών
Weber Bulldog
Super-max Blue Diamond
Semogue "Mistura"
ToOBS "Shaving Shop"
ASL Mennen
και.....ποπός μπεμπέ
όταν πρωτοδιάβαζα το φόρουμ, διάβαζα για ξυραφάκια που στον έναν "καθόταν" τέλεια, άλλος δεν
ήθελε ούτε να τα δεί. Τότε μου φαινόταν παράξενο...Αλλά τελικά έτσι είναι.
Πόσο προσωπική υπόθεση είναι το ξυραφάκι!!!
Και πόσο καλά μου έκατσε ένα όχι τόσο διαδεδομένο ξυραφάκι το Super-max Blue Diamond.
Κοφτερό αλλά και γλυκό, απαλό και όπως ξανάγραψα...."φωνακλάδικο".. :bigsmilie .
Το θέμα τώρα πλέον είναι πόσα να πάρω - όταν πάρω περσότερα...100άδα μόνο ή 300-400;;;
Είναι και DIscontinued...
- christostz03
- Λύκειο

- 12
- Has thanked: 6352 times
- Been thanked: 9776 times
- Preshave Musgo Real
- Κρέμα ξυρίσματος Top Secret (Confiança)
- Πινέλο ξυρίσματος Vie Long Horse/Boar Men's Only Edition
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Derby Astra Platinum
- After Shave Balm L'OREAL Men Expert ADS
- After Shave Lotion Harley Davidson
Μετά τον υποβιβασμό του σε Preshave το Musgo έκανε καλή δουλειά. Επιβεβαίωσε και τα σχόλια ορισμένων φίλων που είχα διαβάσει παλαιότερα ότι δουλεύει καλύτερα ως pre. Θα παραμείνει λοιπόν τέτοιο!
Για την Astra τα γνωστά χιλιοειπωμένα... από τις κορυφαίες ... Δεν βρήκε καμία αντίσταση και παράλληλα δεν μου άφησε κανένα δυσάρεστο "ενθυμιο".
Το asb ελάχιστα δευτερα μετά την εφαρμογή απαλύνει την επιδερμίδα αφήνοντας μια δροσιά με άρωμα μέντας!!!
Με το asl, έκανα μια ευχάριστη αναδρομή στα σχολικά χρόνια... Αμέσως το άρωμα του μου θύμισε εκείνη την περίοδο...
- Κρέμα ξυρίσματος Top Secret (Confiança)
- Πινέλο ξυρίσματος Vie Long Horse/Boar Men's Only Edition
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Derby Astra Platinum
- After Shave Balm L'OREAL Men Expert ADS
- After Shave Lotion Harley Davidson
Μετά τον υποβιβασμό του σε Preshave το Musgo έκανε καλή δουλειά. Επιβεβαίωσε και τα σχόλια ορισμένων φίλων που είχα διαβάσει παλαιότερα ότι δουλεύει καλύτερα ως pre. Θα παραμείνει λοιπόν τέτοιο!
Για την Astra τα γνωστά χιλιοειπωμένα... από τις κορυφαίες ... Δεν βρήκε καμία αντίσταση και παράλληλα δεν μου άφησε κανένα δυσάρεστο "ενθυμιο".
Το asb ελάχιστα δευτερα μετά την εφαρμογή απαλύνει την επιδερμίδα αφήνοντας μια δροσιά με άρωμα μέντας!!!
Με το asl, έκανα μια ευχάριστη αναδρομή στα σχολικά χρόνια... Αμέσως το άρωμα του μου θύμισε εκείνη την περίοδο...
Wet Shaving Rules !!!
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
- Petros.Mp
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
EJ head + Sabi handle
Rapira
Omega 48
MWF
Brut made in Mexico
444
Η παλιά καλή και γλυκιά Brut ! Ευχαριστώ Ηρακλή ! Τέλειο Ξύρισμα !
Rapira
Omega 48
MWF
Brut made in Mexico
444
Η παλιά καλή και γλυκιά Brut ! Ευχαριστώ Ηρακλή ! Τέλειο Ξύρισμα !
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
γενια24ωρων
proraso white pre
merkur+muhle gran.
personna plat.3
omega80097
cyril r.salter sublime citrus sc
omega alumblock
κολωνια μενουνος brut asl <3
proraso white asc
3περασματα,1(xtg),1(atg),1(wtg),bbs
πρωτη εμφανιση σημερα για 2 προιοντα της omega,το πινελο 80097 και το alumblock. εμεινα ευχαριστημενος και απο τα 2.το πινελο φυσικα θελει στρωσιμο αλλα εκανε καλη δουλεια.εχει πολυ γερο backbone και το ιδανικο μεγεθος.πιστευω οτι θα τα παμε καλα.
για την κολωνια δεν εχω λογια πολυ καλη σε ολα αρωμα,απολυμανση,απολαυση.μπορει να ακουστει τρελο αλλα τη γουσταρω πιο πολυ απο ολα τα αρωματα που εχω. :xp1 :dance
proraso white pre
merkur+muhle gran.
personna plat.3
omega80097
cyril r.salter sublime citrus sc
omega alumblock
κολωνια μενουνος brut asl <3
proraso white asc
3περασματα,1(xtg),1(atg),1(wtg),bbs
πρωτη εμφανιση σημερα για 2 προιοντα της omega,το πινελο 80097 και το alumblock. εμεινα ευχαριστημενος και απο τα 2.το πινελο φυσικα θελει στρωσιμο αλλα εκανε καλη δουλεια.εχει πολυ γερο backbone και το ιδανικο μεγεθος.πιστευω οτι θα τα παμε καλα.
για την κολωνια δεν εχω λογια πολυ καλη σε ολα αρωμα,απολυμανση,απολαυση.μπορει να ακουστει τρελο αλλα τη γουσταρω πιο πολυ απο ολα τα αρωματα που εχω. :xp1 :dance