Το ξύρισμα της ημέρας: 06.02.2011-12.02.2011

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Με τις υγείες σου! :megagrin
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Slur έγραψε:Τελικά όποιος θέλει να ξυρίζεται με μαχαίρι πρέπει να έχει όλα τα αξεσουάρ και να ξέρει να τα κάνει μόνος του. Χρειάζονται τα καλά λουριά, χρειάζονται οι πέτρες, χρειάζονται και οι πάστες.
Συμφωνώ. Δυστυχώς αυτό το κάνει ακόμη ακριβότερο το σπόρ....
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
15

BABIS έγραψε:Αιμίλιε και η πιο φθηνή de μηχανή , μπορεί να σου βγάλει μια 5ετία (τουλάχιστον) καθημερινού ξυρίσματος χωρίς προβλήματα.Αυτό ειναι το μεγαλείο του κλασσικου ξυρίσματος.
Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό για όλες τις φτηνές ξυριστικές μηχανές ασφαλείας. Η δική μου N.P.V. care των 3€ ήδη άρχισε να οξειδώνεται σε κάποια σημεία, επειδή δεν την άνοιγα τελείως μετά από κάθε ξύρισμα. Αν θέλεις να σου κρατήσει η συγκεκριμένη ξυριστική μηχανή, πρέπει να αφαιρείς σε κάθε ξύρισμα τη λεπίδα, να σκουπίζεις καλά τη μηχανή και να την αφήνεις εντελώς ανοικτή για να στεγνώσει πλήρως. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν ξέρω αν θα αντέξει χρόνια.

Γενικά δεν είμαι υπέρ των ακριβών πραγμάτων, ίσα-ίσα που προτιμώ τα φτηνά. Πρέπει όμως να στρέφεσαι σε αυτά κατόπιν σύστασης, διαφορετικά παίρνεις ρίσκο. Στα ακριβά πάλι, η τιμή συνήθως δεν είναι ανάλογη της ποιότητας, αλλά η πιθανότητα να είναι ποιοτικό το προϊόν είναι αυξημένη. Αλλά σίγουρα θα πληρώσεις και "όνομα", πέρα από ποιότητα κατασκευής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλέξουρος την 08 Φεβ 2011, 23:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

ζεστο νερο
σαπουνι MWF
πινελο omega 10065
μηχανη merkur 34c HD
λεπιδα feather (2)
ASL old spice original

φιλε Αλεξουρε , κανε οτι θες με την μηχανη αλλα ποτε μα ποτε μην σκουπισεις την λεπιδα.
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Been thanked: 211 times

Αλέξουρος έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό για όλες τις φτηνές ξυριστικές μηχανές ασφαλείας.
Δεν τις έχω χρησιμοποιήσει όλες. Την wilkinson classic πάντως , την έχω χρησιμοποιήσει 6 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτε. Πριν 20 χρόνια είχα χαλάσει την 1η μου wilkinson classic σε 1 χρόνο, επειδή της έριχνα καυτά νερά , οπότε η μπάρα έσπασε. Με τη 2η μετά από τόσα χρόνια το θυμόμουν αυτό και έτσι με μόνο πρόνοια την αποφυγή καυτού νερού πάνω στη μηχανή , μετά από 6 χρόνια είναι ... καινούργια!
Και οι 2 Gillette μου , tech & G1000 είναι σαν καινούργιες αν και 20+ ετών.
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
15

Μπάμπη, δεν αμφιβάλλω για όσα λες, απλώς παρέθεσα τη δική μου αντίθετη εμπειρία από φτηνή ξυριστική μηχανή ασφαλείας.

JohnnyBlade έγραψε:φιλε Αλεξουρε , κανε οτι θες με την μηχανη αλλα ποτε μα ποτε μην σκουπισεις την λεπιδα.
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις για ποιο λόγο δεν πρέπει να σκουπίζεται η λεπίδα;
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

δεν ξερω τον λογο,αλλα το γραφει στα περισσοτερα κουτακια με λεπιδες.
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Been thanked: 211 times

Ίσως να λένε να μην σκουπίζονται οι λεπίδες για να μην κόψει κανείς κανένα χέρι ή για να μην κόψει την πετσέτα. Επειδή όμως είναι αναλώσιμη η λεπίδα, μάλλον δεν χρειάζεται . Δεν μας νοιάζει αν σκουριάσει , αφού θα πεταχτεί πολύ πριν.Και ίσως αν σκουπιστεί άτσαλα να καταστραφεί η κόψη , όπως όταν χτυπηθεί σε βρύση ή νιπτήρα και αυτό κάνει άσχημα κοψίματα στο πρόσωπο μετά.
Άβαταρ μέλους
Byronas
Νήπιο
Νήπιο
15
Been thanked: 1 time

Πρώτο ξύρισμα με wet shaving:

Wilikinson pure bristle
Κρέμα Ωmega
Merkur 23c
Personna Platinum [1]
Nivea after shave balsam

Φανταστική πρώτη εμπειρία. Έκανα 3 περάσματα (2xWTG, XTG αυτιά-μύτη) και είχα ένα μικρό κόψιμο στο πηγούνι στο 3ο πέρασμα λόγω υπεραισιοδοξίας :hystericalbs1

Ήδη σκέφτομαι να βάλω στο συρτάρι την Mach 3 Fusion...
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
15

Ωραίος!

Καλώς ήρθες και έμπρακτα στο παραδοσιακό wet shaving!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλέξουρος την 10 Φεβ 2011, 01:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”