Merkur Progress
- vanm66
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 349 times
Απόστολε,
όπως είδες και στην απάντηση του Άρη (Aris22) την έχω λύσει μερικές φορές βγάζοντας και το μέρος που έχει το πλαστικό τέρμα.
Πάει κάμποσος καιρός βέβαια, αλλά θα την "ξαναδιαλύσω".
Απ' ο,τι θυμάμαι το κάτω τμήμα (αυτό με το πλαστικό) πιάνει πάνω στο σπείρωμα του πάνω μέρους της κεφαλής, όπως θα δεις στις φωτογραφίες της δικής μου. Στις δικές σου φωτογραφίες δεν βλέπω το πάνω μέρος της κεφαλής (είναι αυτό που "καπακώνει" τη λεπίδα και έχει το σπείρωμα). Μήπως γιαυτό δεν σου βιδώνει;
Τέλος πάντων θα την "ξεκοιλιάσω" άλλη μια φορά για να τη μελετήσω και θα σου δώσω περισσότερες οδηγίες.
όπως είδες και στην απάντηση του Άρη (Aris22) την έχω λύσει μερικές φορές βγάζοντας και το μέρος που έχει το πλαστικό τέρμα.
Πάει κάμποσος καιρός βέβαια, αλλά θα την "ξαναδιαλύσω".
Απ' ο,τι θυμάμαι το κάτω τμήμα (αυτό με το πλαστικό) πιάνει πάνω στο σπείρωμα του πάνω μέρους της κεφαλής, όπως θα δεις στις φωτογραφίες της δικής μου. Στις δικές σου φωτογραφίες δεν βλέπω το πάνω μέρος της κεφαλής (είναι αυτό που "καπακώνει" τη λεπίδα και έχει το σπείρωμα). Μήπως γιαυτό δεν σου βιδώνει;
Τέλος πάντων θα την "ξεκοιλιάσω" άλλη μια φορά για να τη μελετήσω και θα σου δώσω περισσότερες οδηγίες.
Βαγγέλης
Φίλε Βαγγέλη, χίλια ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πράγματι στο επάνω μέρος που καλύπτει τη λεπίδα κουμπώνει η βάση. Το πρόβλημα είναι ότι όταν βάζω το επάνω μέρος μέσα στον κορμό, η βάση δεν φτάνει τόσο πάνω όσο χρειάζεται για να πάρει τις στροφές. Φοβάμαι μήπως πρόκειται για ελαττωματικό προϊόν.
Σου γράφω και τις διαστάσεις σε εκατοστά των εξαρτημάτων:
Βάση με το πλαστικό 5,6
Κεφαλή προστασίας 3,5
Κορμός χειρολλαβής 6,6
Σου γράφω και τις διαστάσεις σε εκατοστά των εξαρτημάτων:
Βάση με το πλαστικό 5,6
Κεφαλή προστασίας 3,5
Κορμός χειρολλαβής 6,6
- donP
- Γυμνάσιο

- 14
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 807 times
Σε ποιο επίπεδο επιθετικότητας θα μπορούσαμε να κατατάξουμε την progress ?
Θα μπορούσαμε να πούμε πως στην κλίμακα "1" ισοδυναμεί με μια Merkur 34 HD, ενώ στην κλίμακα "5" ισοδυναμεί με μια open comb ?
Θα μπορούσαμε να πούμε πως στην κλίμακα "1" ισοδυναμεί με μια Merkur 34 HD, ενώ στην κλίμακα "5" ισοδυναμεί με μια open comb ?
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Υπολογίζω ότι γύρω στο 2,5 ισοδυναμεί με την επιθετικότητα της 34άρας .Πάνω από το 3 δεν την βάζω.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Giannis
- Εξειδίκευση

- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Συμφωνώ με τον Άρη. Μέχρι το 3 το πράμα πάει καλά, μετά αγριεύει
if you have a great shave you have a great day
- donP
- Γυμνάσιο

- 14
Μπορούμε (με τη σχετική προσέγγιση) να πούμε πως αντιστοιχεί σε μια open comb μετά από το "3" ?
Αν ναι, με ποια θα την προσομοιάζατε ?
Είστε ευχαριστημένοι από τη μηχανή γενικότερα ?
Σας έχει δυσκολέψει ο καθαρισμός της ?
Θεωρείτε πως μπορεί να αποτελέσει τον "προθάλαμο" για τις open comb ?
Διάβασα τα σχόλια σχετικά με την futur και τρόμαξα...
Αν ναι, με ποια θα την προσομοιάζατε ?
Είστε ευχαριστημένοι από τη μηχανή γενικότερα ?
Σας έχει δυσκολέψει ο καθαρισμός της ?
Θεωρείτε πως μπορεί να αποτελέσει τον "προθάλαμο" για τις open comb ?
Διάβασα τα σχόλια σχετικά με την futur και τρόμαξα...
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30021 times
- Been thanked: 30410 times
Την Progress δεν την έχω, αλλά σύμφωνα με την δική μου εμπειρία, μια adjustable σε υψηλή ρύθμιση είναι σαφώς πιο επιθετική από μια τυπική open comb. Στον όρο τυπική, ασφαλώς και δεν περιλαμβάνεται η R41, η Fatip κλπ. Οπότε νομίζω ότι και η Progress σε υψηλές ρυθμίσεις θα είναι πιο επιθετική από μια συνιθισμένη open comb.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Φίλε Πάνο , η progress για μένα προσωπικά είναι από τις καλύτερες adjustable που υπάρχουν. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος μαζί της. Δεν θέλω κάτι περισσότερο ούτε λιγότερο από αυτήν. Κοίτα , όλες οι open comp δεν είναι ίδιες. Η progress γίνεται από "αρνάκι" μέχρι "τίγρης"......Την ρυθμίζεις όπως θέλεις. Πχ η Gillette New OC που έχω είναι πιο "ηπια" από την progress σε ρύθμιση πάνω από το 3 με 3,5 . Δεν νομίζω ότι μπορείς να την χαρακτηρίσεις ως προθάλαμο για τις OC. Στις OC πας και χωρίς να έχεις την progress. Στο απλό καθάρισμα είναι όπως και η 34αρα . Για να την λύσω εντελώς ,δεν το έχω κάνει καμιά φορά.....
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- donP
- Γυμνάσιο

- 14
Αν και πολύ κατατοπιστικά τα σχόλιά σας, ωστόσο δεν έχω κατασταλάξει σχετικά με τη μηχανή που θα προστεθεί στο οπλοστάσιό μου...
Θα ανοίξω νέο θέμα για να μη φύγουμε offtopic...
Θα ανοίξω νέο θέμα για να μη φύγουμε offtopic...
Δημόκριτος
Δημόκριτος