Razorock Lupo 95:Σύντομη παρουσίαση και αντιπαράθεση με την GC 0.84-P .

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17009 times

Στέφανε αν τα γράψεις αυτά, στην "γνωστή" ομάδα του facebook (όψιμων συν-ξυριστων :whistle: ), θα νομίζουν ότι διαβάζουν την Αποκάλυψη του Ιωάννη !!!
:lmao
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
6
Has thanked: 11741 times
Been thanked: 9447 times

Τάσο ,στερούμαι λογαριασμού fb
και έτσι δεν γνωρίζω τίποτε για τα
δρώμενα του φατσοβιβλίου .
Άβαταρ μέλους
NYC1920
Λύκειο
Λύκειο
6
Has thanked: 11741 times
Been thanked: 9447 times

Και μια ενδιαφέρουσα πρώτη σύγκριση
μεταξύ των Lupo .72 και 0.95 έναντι
της Wolfman WR1 .80
(copy-paste από φορουμ της αλλοδαπής ) :

« Today I tested the Wolfman WR1 (.80 gap) against the Razorock Lupo (.72 & .95 gaps).

It was a bit tricky comparing the 3 all during one shave, but I did my best to keep it a fair test and continuously swap between them during a 4-pass shave with touch-ups.

Each razor had a brand new Astra Stainless blade and I used Wolfman handles for each that were very similar in shape and weight.

My findings:

- As expected, the Lupo .72 was the least aggressive with almost no blade feel. It was also the smoothest of the 3.

- The Wolfman had the most blade feel. Aggressiveness was right in the middle of the 3. Polish and machining were obviously better the the Lupos.

- The Lupo .95 was the most aggressive and I could instantly tell it had a larger gap.

- All 3 provided excellent results. While the Lupo might not be a dead-on "clone", it did seriously capture the Wolfman WR1 experience (even more than I expected it to).

- The clear winner for me was the Lupo .72 since it was the incredibly smooth and also perfectly efficient.

FWIW, I like moderately aggressive razors (Timeless. 95, Rockwell 6S plate 5, Blackbird Dart and Blackbird, Yates H-plate).»

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Σημείωση :
Βάρος κεφαλής Lupo .72/.95 =
27,5 gr .
Βάρος κεφαλής WR1 =
28 gr .
Αμφότερες κεφαλές κατασκευασμένες από 316L
ανοξείδωτο χάλυβα ,με CNC
κατεργασία και ανοχές -/+ 20 μικρόμετρα.
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
6
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2662 times

Δύο λόγια και από εμένα για την Lupo 95, αν και δεν έχω να γράψω κάτι παραπάνω απο αυτά που τόσο εύστοχα και αναλυτικά έχει γράψει ήδη ο Στέφανος @NYC1920
Η πρώτη και μεγαλύτερη εντύπωση, απο το πρώτο ήδη κατέβασμα στα γένια, είναι το πόσο φιλική είναι η μηχανή σε συνάρτηση με την αποτελεσματικότητα της. Μιλάμε για την απόλυτη σχέση smoothness/effectivity! Είναι όσο αποτελεσματική η R41; Όχι! Αλλά! Είναι τόσο φιλική που σε οδηγεί απο μόνη της να κάνεις παραπάνω πέρασμα(τα), χαίρεσαι να ξυρίζεσαι βρε παιδί μου! Ενώ το blade feel είναι εκεί νιώθεις ότι είναι ασφαλής και σε συνάρτηση με την κλειστή γωνία προσβολής της ο χειρισμός είναι πολύ εύκολος. Χαρακτηριστικά, για απόλυτο BBS με την R41 θα κάνω 3 περάσματα + λίγο buffing σε δύσκολα σημεία και στο τέλος είναι σχεδόν βέβαιο ότι στον λαιμό θα έχω κάποιο razor burn από το AGT. Με την Lupo και 5 περάσματα + buffing να κάνω razor burn και irritation δεν υπάρχει ίχνος! Σαφώς μεγάλο ρόλο σε όλα αυτά παίζει και το σαπούνι που θα χρησιμοποιηθεί (προστασία). Τέλος, θα ήθελα να προσυπογράψω δύο σημεία που έχει αναφέρει ο Στέφανος. Χαρακτηριστικά αναφέρει: "ακαμψία λεπίδας, δεν πάει άλλο θείο"! Ε δεν πάει θείο, καλά στα λέει! Η δεύτερη εύστοχη αναφορά είναι πως στην μηχανή ταιριάζουν ελαφριές λαβές, προσυπογράφω φίλτατε Στέφανε, η MR11 στα 58gr (ο λαιμός της κάθεται γάντι στην εσοχή του base plate) κούμπωσε και δεν ξαναβγαίνει :)
Όπως σωστά καταλάβατε η μηχανή είναι η νέα αγαπημένη μου!
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
Konstantinos1973
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 510 times
Been thanked: 246 times

Επανέρχομαι όσον αφορά την Lupo 95 για να πω ότι από τις 4 - 5 μηχανές που δοκίμασα, η Lupo είναι μακράν η πιο αγαπημένη μου. Όπως αναφέρουν και άλλου συμφορουμίτες, η συνάρτηση της φιλικότητας προς την αποτελεσματικότητά της είναι φοβερή !! Δε φοβάσαι ότι θα κοπείς αλλά ταυτόχρονα ξυρίζεσαι βαθιά και αποτελεσματικά !! Είναι πλέον η μόνη μηχανή που χρησιμοποιώ και κατά πάσα πιθανότητα είναι και η μόνη που θα κρατήσω στη συλλογή μου....
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30207 times
Been thanked: 41439 times

Έχει βρει θέση και στο δικό μου rotation με ελαφρύτερη αλουμινένια λαβή. Θα την προτιμούσα ωστόσο λίγο πιο 'επιθετική', με 1.10 - 1.20 διάκενο.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos1973
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 510 times
Been thanked: 246 times

Εγώ της έχω βάλει την Ανοξείδωτη Λαβή RazoRock Bamboo η οποία νομίζω ότι της ταίριαξε πολύ εμφανισιακά, αλλά και εμένα με βόλεψε στο κράτημα.
Στο δικό μου πρόσωπο πάντως καταφέρνω να πάρω βαθύ ξύρισμα ακόμη και με μόνο 2 περάσματα !!!!
Επίσης, κάτι ακόμα που μου αρέσει σε αυτή τη μηχανή είναι η ευκολία που ξυρίζει στην περιοχή κάτω από τη μύτη.
Άβαταρ μέλους
$@rgi
Νήπιο
Νήπιο
4
Has thanked: 9 times
Been thanked: 103 times

Χωρίς να έχω δοκιμάσει πολλές μηχανές (5 για την ακρίβεια) μπορώ να πω πως βρήκα την Ιθάκη μου στην Lupo.

Τρομερά αποτελεσματική, αποπνέοντας παράλληλα μια αίσθηση ασφάλειας. Με δύο περάσματα είμαι εκεί που θέλω, χωρίς buffing, δίχως κοψίματα και ερεθισμούς.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες μηχανές, ίσως περισσότερο αποτελεσματικές. Η Lupo όμως ταίριαξε γάντι στο δικό μου πρόσωπο και έχει βάλει τις υπόλοιπες στα κουτιά τους.
Stelios
Άβαταρ μέλους
Giwrgis
Δημοτικό
Δημοτικό
6
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 2662 times

Vavous έγραψε: 10 Αύγ 2021, 18:04 Θα την προτιμούσα ωστόσο λίγο πιο 'επιθετική', με 1.10 - 1.20 διάκενο.
Ομολογώ ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αρκεί να μην έχανε την απόλυτη ακαμψία της που για εμένα είναι σημαντικό της ατού..
Embrace the steel..
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11355 times
Been thanked: 15027 times

Αυτό που μου αρέσει πολύ στην Lupo κ νομίζω πως δεν έχει αναφερθεί η λειτουργικότητά του, είναι οι εγκοπές στην μπάρα ασφαλείας του base plate, που κάνουν την μπάρα ασφαλείας να μην εξέχει από την λεπίδα. Αυτό την κάνει την πιο εύχρηστη μηχανή που έχω για ξύρισμα στις εσοχές γύρω απο τα ρουθούνια. Επίσης σχετικά με την τροποποίηση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η λαβή της Rocca, δε θα αρκούσε η τοποθέτηση μιας ελαστικής ροδέλας στην εσοχή του base plate για τη λαβή; Περιμένω μερικές 💯, με διάμετρο 10mm από AliExpress. Λογικά θα γίνει. Θα επανέλθω με την παραλαβή, γιατί χωρίς να έχω διαβάσει τη σχετική αναφορά σε αυτό το thread, η λαβή της R94 μου είχε φανεί ιδανική για την Lupo.
:ot Βασικά ιδανική σκέτο.
Μπάμπης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”