Kolynos - κρέμα ξυρίσματος

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Incorporated
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

wolfy έγραψε:Αν δεν ήταν δε ελληνική, να είσαι σίγουρος ότι θα ήταν πολύ ακριβότερη και σαφώς πιο διαδεδομένη (βλέπε marketing).
Φίλε Βόλφυ η Κολυνός δεν είναι ελληνικό σήμα. http://en.wikipedia.org/wiki/Kolynos" onclick="window.open(this.href);return false;

Η διάδοσή της στην Ελλάδα στο παρελθόν (μιλάμε για δεκαετίες πίσω) έχει να κάνει με το ότι οι Αφοι Λαμπρόπουλοι είχαν τα δικαιώματα για την Ελλάδα και την παρήγαγαν εδώ. Το προϊόν λοιπόν που πωλούνταν στην Ελλάδα ήταν ελληνικό. Είχε άρα πλεονέκτημα τιμής προ ΕΟΚ (αδασμολόγητη και πεσμένα μεταφορικά). Σήμερα ωστόσο, κι αν κατάλαβα καλά από τα παιδιά παραπάνω, η Κολυνός εισάγεται και δεν παράγεται στην Ελλάδα (οι Λαμπρόπουλοι φαλίρησαν εδώ και χρόνια).

Για αυτό και δεν γνωρίζω αν η Κολυνός 15ετίας που χρησιμοποιώ (και που όταν τελειώσει πάει, τέλειωσε και δεν την ξαναβρίσκω) είναι το ίδιο προϊόν με μια Κολυνός που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα στο σουπερμάρκετ.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Σήμερα ωστόσο, κι αν κατάλαβα καλά από τα παιδιά παραπάνω, η Κολυνός εισάγεται και δεν παράγεται στην Ελλάδα
Απο όσο ξέρω, η Kolynos παράγεται και συσκευάζεται στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν παράγεται για λογαριασμό της ΦΑΜΑΡ ή κάποιου άλλου οίκου. Αλλά μπορώ να το μάθω.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Δεν ειπε οτι ειναι ελληνικο σημα! Ασε που η κρεμα σαν κρεμα παρασκευαζεται στη Βουλγαρια..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29283 times
Been thanked: 29395 times

Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει καθιερωθεί στην συνείδηση όλων ότι είναι ελληνική. Για το αν άλλαξε η σύστασή της δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, ο πατέρας μου εμπειρικά λέει ότι μάλλον κάτι πρέπει να έχει αλλάξει. Επιμένω όμως ότι αν δεν ήταν ελληνική, θα είχε πολύ καλύτερη μοίρα...
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29283 times
Been thanked: 29395 times

Με την ευκαιρία, ένα άρθρο που νομίζω αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό μια αλήθεια μιας παλαιότερης εποχής, με νοσταλγία βέβαια.

Πηγή: www.slang.gr
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24684 times
Been thanked: 7863 times

Fotakas έγραψε: Απο όσο ξέρω, η Kolynos παράγεται και συσκευάζεται στο εργοστάσιο της ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα.
Φώτη, η Kolynos συσκευαζόταν σίγουρα μέχρι πριν κάποιο διάστημα στην FAMAR Αλίμου και μάλιστα από μηχανή που είχε κατασκευάσει η πρώην εταιρεία μου... Αν άλλαξαν εργοστάσιο δεν το γνωρίζω. Τώρα για το που παρασκευάζεται δεν έχω στοιχεία.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Ο καλύτερος μου φίλος δουλεύει στην ΦΑΜΑΡ και μου έχει επιβεβαιώσει οτι παράγεται στο εργοστάσιο στον Αυλώνα. Μάλιστα, το έχουμε συζητήσει πρόσφατα.

:offtopic
Προτείνω την μετονομασία του θέματος σε:
"με (μια) Κολυνός βγάζεις γκόμενα"
:hystericalbs1 :hystericalbs1
:btt2
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24684 times
Been thanked: 7863 times

Σίγουρα έχεις δίκιο, η μηχανή είχε εγκατασταθεί στην Αυλώνα, μεταφέρθηκε στον Αλιμο και τώρα θα ξαναμετακόμισε... Μιλάω για την συσκευασία στο κουτί.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Incorporated έγραψε: Φίλε Βόλφυ η Κολυνός δεν είναι ελληνικό σήμα. http://en.wikipedia.org/wiki/Kolynos" onclick="window.open(this.href);return false;
Εικόνα

Να κατι οχι ομως ξυριστικο απο τα (πολυ) παλια.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Fotakas έγραψε: Προτείνω την μετονομασία του θέματος σε:
"με (μια) Κολυνός βγάζεις γκόμενα"
:hystericalbs1 :hystericalbs1
:btt2
Έπρεπε να γίνει και έγινε μετονομασία, όχι βέβαια αυτή που προτείνεις. :megagrin
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”