Πέτρα ακονίσματος.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Πανετελη καπως ετσι , εξαρταται ισως χρειαζεται περισσοτερο , θα το βρεις μονο σου μην ανησυχεις .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Padelis30
Νήπιο
Νήπιο
15
Been thanked: 1 time

Καλησπερα σε ολους,σημερα παρελαβα την Yellow Coticule απο το μαγαζι The Invisible Edge (Αγγλια).Ακομα δεν δοκιμασα ακονισμα αν και θα προβω στα δυο απο τα τρια μιας και απο την πετρα του Τσομπαρη δεν ειμαι αρκετα ικανοποιημενος αφου νιωθω καποιο μικροτραβηγμα επανω στο ξυρισμα.Σας παραθετω τις φωτογραφιες της.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreas την 19 Απρ 2011, 14:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ κάνε χρήση των δυνατοτήτων του imageshack και του φόρουμ για τις εικόνες!!!
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

Καλως τα δεχτηκες .

Στην αρχη φροντισε να ειναι επαρκως υγρη μεχρι να καταλαβεις τι γινεται . Επιση κοιτα μηπως θελει ισιωμα
γιατι αλλιως θα σου κανει κοιλια το μαχαιρι , και μην ξεχνας δεν θελει καθολου πιεση ισα το βαρος του , ιδιαιτερη προσοχη στις δυο ακρες γιατι συνηθως εκει πιεζουμε περισσοτερο .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Padelis30
Νήπιο
Νήπιο
15
Been thanked: 1 time

Η πετρα πωλειται οπως την βλεπετε στις φωτο λογω αγορας Norton 4000/8000.Σκεφτηκα πως με την coticule δεν εχω λιγοτερα grit απο 6000 ωστε μολις θελησω να κανω απο την αρχη κοψη στα ξυραφια μου.Η τιμη ειναι 50 ευρω + τα οποια μεταφορικα.

Με εκτιμηση,
Παντελης.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Παντελή κάντο ένα θεματάκι, εδώ σε παρακαλώ μαζί με τις φωτο.
Επίσης θέλω να σε ρωτήσω αν έμεινε ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση του μαγαζιού.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 366 times
Been thanked: 321 times

Μιας και τα απαραίτητα έχουνε παραγγελθεί για το ξύρισμα με straight razor θα ήθελα να προβώ στην αγορά και μιας πέτρας 10000-12000.Ξέρω είναι ότι μπορεί να είναι νωρίς για τέτοια πράγματα αλλά θα ήθελα να τη πάρω μιας και πιστεύω σίγουρα θα χρειαστεί.Εδώ στη Λάρισα δεν έχουμε τη πολυτέλεια να έχουμε τροχιστές για να περιποιηθώ λίγο το μαχαίρι μου και επίσης για να σταλεί στον παππού θέλει στο σύνολο 25 ευρώ περίπου μαζί με τα μεταφορικά.Οπότε σκοπεύω σιγά σιγά να αποκτήσω το απαραίτητο σετ αν και το Dovo που παρήγγειλα απο το γνωστό ξένο site είναι Shave ready και μια 1000g η 12000g θα συντηρήσω πιστεύω τον αθέρα του για αρκετό καιρό.Έτσι έχω κάποιες απορίες για να έχω μια συνολική εικόνα.
1.Σκέφτομαι να πάρω μία απο αυτές τις κινέζικες.Slur και οι υπόλοιποι αν την έχετε, είστε ικανοποιημένοι απο την αγορά του?
2.Να πάρω 10000 η 12000?Έλεγα να πάρω μια των 12000 σαν αυτη http://cgi.ebay.ie/New-Chinese-Water-Ho ... 1e57cb37c1" onclick="window.open(this.href);return false;
3.Aν πάρω τη παραπάνω και φτιάχνω τη λεγόμενη λάσπη κατεβάζω τα grid και αν ναι πόσο περίπου?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

Oτι και να παρεις απο τις 2 δουλεια θα κανεις οσο το μαχαιρι ειναι καινουργιο ,σε ενα χρονο που θα πρεπει
να κανεις κατι ποιο δραστικο θα χρειαστεις 4000 -8000 και 10000 η 12000 .
Με την δεκα μονο θα χρειαστει να τροχιζεις πολυ ωρα και ισως κανεις ζημια σε μερικα σημεια επισης με πολυωρο τροχισμα θα πρεπει να σταματας για να κρυωναι λιγο το μεταλλο . Γνωμη μου ειναι να αποφευγεται το πολυωρο τροχισμα διοτι τα μορια του μεταλλου διαφοροποιουνται απο την αρχικη τους κατασταση ,για αυτο λενε μετα το λουρι και το ξυρισμα το επομενο περαμα στο λουρι και ξυρισμα πρεπει να γινεται 48 ωρες μετα.Τωρα καταλαβες γιατι χρειαζονται 2 μαχαιρια τουλαχιστον :griechenland
Νίκος
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Αν με τη 10000 θα χρειαστώ πολύ ώρα όπως λες τότε με τη 12000 δε θα χρειάζομαι περισσότερο?Επίσης στο ερώτημα με τη λάσπη στη 12000 τι λες?

Ξυρίζομαι σχεδόν κάθε 6 ημέρες οπότε δεν έχω πρόβλημα με αυτό που λες.Αν θα πάρω δεύτερο και τρίτο μαχαίρι θα είναι καθαρά θέμα συλλογής! :megagrin
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Σχετικά με την Κινεζική νερόπετρα που δείχνεις στο λινκ, την έχω και είμαι ικανοποιημένος. Είναι μία αργή πέτρα γυαλίσματος της κόψης.
Στο λινκ λέει ότι αντιστοιχεί σε 12000grit. Αυτό δεν είναι ακριβές, είναι μία φυσική πέτρα, όχι συνθετική, και για αυτό δεν μπορείς να προσδιορίσεις grit. Είναι πέτρα τελειώματος.

Εξαιρετικό value for money!
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Φτιάχνοτας λάσπη παρατήρησες διαφορά σε κάτι?Επίσης σαν αρχάριος που είμαι υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στο μαχαίρι με αυτη τη πέτρα (σε λογικά πλαίσια)?Γενικά πιάνει πολύ το χέρι μου και έχω πολύ υπομονή, έχω δει πολλά βίντεο και έχω πειραματιστεί μέ κάποιες άλλες παλίες φαλτσέτες-πέτρα που έχω και δε θεωρώ ότι είναι δύσκολο..
Ηλίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περιποίηση των straight razors”