Το ξύρισμα της Ημέρας: Νοέμβριος 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 32319 times
Been thanked: 34053 times

Vavous έγραψε:
foxtrot έγραψε:
Vavous έγραψε:Holy Black SR-71
CRSW Sandalwood
Αντρέα καμιά γνώμη γιά τα παραπάνω.
Ειδικά γιά την μηχανή, διαστάσεις, βάρος, επιθετικότητα;
Συντομότατα:
H μηχανή SR-71 έχει πολύ τύπο. Κατήμαυρη, κοντή βαριά ατσάλινη λαβή που αλλάζει εντελώς την αίσθηση (μου φαίνεται και τη γωνία κοπής ίσως;) στο ξύρισμα. Καλή κατασκευή και coating, η κεφαλή είναι σαν της DE89, λίγο πιο επιθετική θα έλεγα αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματική. Εχω κάνει ήδη δυο ξυρισματάρες με 2,5 περάσματα με την πειρατική μηχανή των 29,99$ και τύφλα να'χει η ΑΤΤ των 185$. Δεν τη θεωρώ εύκολη μηχανή λόγω της κοντής και βαριάς λαβής αλλά ήδη την προτιμώ απο άλλες και τη φχαριστιέμαι.
Αντρέα, σύμφωνα με το site, η λαβή είναι ορείχαλκος (solid brass handle), άρα πρέπει να έχει αρκετό βάρος.

Προσωπικά επειδή με ενδιαφέρει η slant version, τους έστειλα ένα mail χθες, ζητώντας διαστάσεις και κυρίως βάρος.
Η απάντηση που πήρα από τον Stefan Vincent λέει: I will measure and weigh one for you and shoot you an email back
Δηλαδή, ο πωλητής δεν γνωρίζει βασικά πράγματα γιά το εμπόρευμά του...:angry-banghead:
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Μακαρι να ναι κατι καλο - αλλα απο προσωπικη εμπειρια, τετοιες μουρατες μαυρες μηχανες ειναι Πακιστανικα αντιγραφα της Muhle με κακης ποιοτητας βαφη και λαβες απο "καθαρο" zamack.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Καλημέρα,

Mercur Progress
Astra
Kent Infinity
SV Dolomiti
Fine ASL L'Orange Noir

Το Ξύρισμα !
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 7475 times
Been thanked: 10254 times

Dr.Takero έγραψε:@ _Nikolas
Το Papoutsanis Olivia Scrub το χρησιμοποιείς για σαπούνι προσώπου-απολέπιση μετά το ντους; Είναι καλό;
Πριν το ξύρισμα, ανεξάρτητα αν κανω ντους 'η όχι. Ναι είναι καλό και δεν τελειώνει ευκολα !

- ps Papoutsanis Olivia Scrub
- Dimitri's Bergamot
- Merkur 41c
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Silver Blue #6
- Faena Λεβάντα ASΒ
- Acqua di Gio Essenza EdP
any shave you can walk away from, is a good shave!
NavalArchitect

Above The Tie Bamboo & Feather Artist Pro.
Simpsons Chubby 2 Synthetic LE faux Jade.
Meißner Tremonia 'Pots of Milk' shaving paste.
Myrsol F./Extra.
The Art of Shaving, after shave lotion 'Unscented'.

Εικόνα

Άριστο ξύρισμα, με το Bamboo να ξαναμπαίνει στο rotation και -κυριότερα- εν αναμονή του Asylum ώστε να γίνει η σύγκριση σύντομα.

Το συνθετικό της Simpsons παίρνει διθυραμβικές κριτικές, όμως εμένα στο πρώτο ξύρισμα δεν με εντυπωσίασε - έκανε εξαιρετικό lather από το tub της Meißner, αλλά από 'κει και πέρα θέλω κι άλλο χρόνο για να το καταλάβω καλύτερα. Η βάση είναι πολύ καλή σε βάρος, χρώμα και υφή. Οι τρίχες είναι μεν οι πιό απαλές που έχω σε πινέλο και ταυτόχρονα στητές, είναι δε από την άλλη αρκετά δύσκαμπτες.

Το ελαφρύ asb της AoS κάνει καταπληκτική δουλειά για τον ελαφρά δροσερό καιρό που διανύουμε. Κυριότερο χαρακτηρηστικό του η μεταξένια αίσθηση που σου αφήνει στο πρόσωπο, με σχεδόν μηδενική αίσθηση λιπαρότητας.
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 18551 times
Been thanked: 15729 times

Καλημέρα!
✔ Cuba by kikos7
✔ Semogue 1438
✔ Merkur 34c HD
✔ Gillette Silver Blue ( 2 )
✔ Floid Vigoroso asl
Μια και ο καιρός ακόμα το επιτρέπει και μιας και εγώ πάντα δήλωνα οπαδός σε οτιδήποτε έχει menthol είπα να δοκιμάσω το σαπούνι του συμφορουμίτη Δημήτρη aka kikos7.
Θα ξεκινήσω από τη συσκευασία του σκληρού πλαστικού μπωλ η οποία έχει και πολύ καλές διαστάσεις για να φορτώσεις άνετα με το πινέλο σου , και της υπέροχης και πολύ μοντέρνας σχεδίασης ετικέτας .
Και τώρα στο δια ταύτα. Το σαπούνι μόλις το φέρεις κοντά στο πρόσωπο να το μυρίσεις και αν κλείσεις και τα μάτια σου είναι ακριβώς σαν να έχεις ζουλήξει μέσα στη χούφτα σου ένα lime ! Ζωντανή μυρωδιά και έντονη . Το σαπούνι θέλει λίγο μούλιασμα σύμφωνα και με τον κατασκευαστή του αλλά ούτως ή άλλως είναι μια διαδικασία που πάντα χρησιμοποιώ. Φορτώνει εύκολα (δεν γίνεται λάσπη ) και αφρίζει εξίσου εύκολα με όμορφο πυκνό αφρό με συνοχή. Το menthol που έχει είναι ακριβώς αυτό που μου αρέσει . Δεν είναι σε καμία περίπτωση frost bite αλλά δεν είναι και αδύναμο, θα συμφωνήσω με το Θοδωρή - desperado ότι δεν είναι για χειμωνιάτικα πρωινά αλλά μόλις ξανά ζεστάνει είναι ότι πρέπει σε συνδυασμό δε με ένα asl με menthol όπως έκανα σήμερα η δροσιά είναι δεδομένη . Η μετά το ξύρισμα αίσθηση είναι (όπως είχα πει και για το Argos ) πολύ καλή και αφήνει το μάγουλο φράπα!
Καλό απόγευμα σε όλους!
2016-11-02 10.57.52.png
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30764 times
Been thanked: 41683 times

Το συνθετικό της Simpsons παίρνει διθυραμβικές κριτικές, όμως εμένα στο πρώτο ξύρισμα δεν με εντυπωσίασε - έκανε εξαιρετικό lather από το tub της Meißner, αλλά από 'κει και πέρα θέλω κι άλλο χρόνο για να το καταλάβω καλύτερα. Η βάση είναι πολύ καλή σε βάρος, χρώμα και υφή. Οι τρίχες είναι μεν οι πιό απαλές που έχω σε πινέλο και ταυτόχρονα στητές, είναι δε από την άλλη αρκετά δύσκαμπτες.
Όσο κι αν ακούγεται ασυνήθιστο για συνθετικό, το συγκεκριμένο πινέλο θα στρώσει με την χρήση.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Κωνσταντίνε πολύ όμορφη η φωτογραφία.
Μου κανει όμως εντύπωση που δεν έχεις την γυαλινη συσκευασία στα Myrsol.
Βέβαια,μπορεί να σε βολεύει το πλαστικό,αλλα σαν τη γυαλινη δεν υπαρχει αλλη κατ'εμέ.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ Η2Ο
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 889 times
Been thanked: 295 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

Parker S1 shavette
Smooth Operator σαπούνι
Semogue χοίρου - 1470
Wilkison sword ξυραφάκι
Faena εσπεριδοειδή after
Ι.Χ.Θ.Υ.Σ
NavalArchitect

paratairosexthros έγραψε:Κωνσταντίνε πολύ όμορφη η φωτογραφία.
Μου κανει όμως εντύπωση που δεν έχεις την γυαλινη συσκευασία στα Myrsol.
Βέβαια,μπορεί να σε βολεύει το πλαστικό,αλλα σαν τη γυαλινη δεν υπαρχει αλλη κατ'εμέ.
Ευχαριστώ.
Το Myrsol δυστυχώς δεν είχε τη γυάλινη όταν το πήρα από τον Γιώργο (WellShaved), η οποία όντως είναι εξαιρετική οπτικά αλλά και ιδιαίτερα εργονομική. Είναι όμως (αν θυμάμαι καλά) το δεύτερό μου F./Extra και το πρώτο είναι γυάλινο, άρα είμαστε εντάξει...

@Vavous Ωραία, για να το δούμε, γιατί όπως είναι τώρα δεν μου γεμίζει το μάτι πως είναι το 'φοβερό' που περιγράφουν όλοι. Θα γράψει σχόλια βέβαια κι ο Χάρης, μόλις του πάω το δεύτερο από τα δύο ίδια που παραγγείλαμε μαζί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”