Με feather εχω 4 πρωτα ξυρισματα τωρα εαν βγαλει και πεμπτο δεν ξερω , με astra εχω παρει μεχρι 3
πρωτα και το 4 οχι και τοσο καλο . Σαν ποιοτητα και με τις astra εκανα το ιδιο καλο ξυρισμα .
Για μενα αυτες οι 2 ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει μεχρι τωρα .
Feather
- andreas
- Διαχειριστής
- 16
- Has thanked: 11691 times
- Been thanked: 11889 times
- Επικοινωνία:
Με φέδερ είμαι τώρα στο 4ο μου ξύρισμα και πάω σίγουρα για το 5ο γιατί δεν είδα να συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα σε γένια μίας εβδομάδας! :megagrin
φέδερ φορ έ(δ)ερ!
φέδερ φορ έ(δ)ερ!
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- Αλέξουρος
- Δημοτικό
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Δοκίμασα λεπίδα Feather και μου άρεσε το ξύρισμα που έκανε. Είναι πολύ κοφτερή και ταυτόχρονα κάνει αρκετά απαλό ξύρισμα. Βάζοντας το after shave lotion μετά το ξύρισμα, δεν ένιωσα ιδιαίτερο κάψιμο, δείγμα ότι η λεπίδα έκανε βαθύ ξύρισμα, χωρίς να γδάρει το δέρμα.
Θα έλεγα ότι η λεπίδα είναι ασφαλής, επειδή ακριβώς κόβει πολύ και δεν κολλάει στις τρίχες, ώστε να σηκώσει τον πόρο και να τραυματίσει το δέρμα. Με καλή προετοιμασία και προσεκτικά περάσματα, κάνει βαθύ ξύρισμα, αφήνοντας σχετικά απαλό δέρμα.
Από την πρώτη εντύπωση, με Merkur 34c HD, θα έλεγα ότι την κατατάσσω κάτω από τις Personna και δίπλα στις Derby (διεκδικούν αμφότερες τη δεύτερη θέση στην προτίμησή μου).
Δε θα έλεγα επικίνδυνες τις Feather. Αν χαρακτήριζα κάποιες "επικίνδυνες", θα το έκανα για τις Astra Keramik Platinum, που είναι πολύ κοφτερές, αλλά ταυτόχρονα δε γλιστράνε καλά στο δέρμα και δε συγχωρούν λάθη. Όπως επίσης και τις Merkur Super, που φθείρονται ανομοιόμορφα και στο 3ο ξύρισμα προκαλούν τραυματισμούς.
Θα έλεγα ότι η λεπίδα είναι ασφαλής, επειδή ακριβώς κόβει πολύ και δεν κολλάει στις τρίχες, ώστε να σηκώσει τον πόρο και να τραυματίσει το δέρμα. Με καλή προετοιμασία και προσεκτικά περάσματα, κάνει βαθύ ξύρισμα, αφήνοντας σχετικά απαλό δέρμα.
Από την πρώτη εντύπωση, με Merkur 34c HD, θα έλεγα ότι την κατατάσσω κάτω από τις Personna και δίπλα στις Derby (διεκδικούν αμφότερες τη δεύτερη θέση στην προτίμησή μου).
Δε θα έλεγα επικίνδυνες τις Feather. Αν χαρακτήριζα κάποιες "επικίνδυνες", θα το έκανα για τις Astra Keramik Platinum, που είναι πολύ κοφτερές, αλλά ταυτόχρονα δε γλιστράνε καλά στο δέρμα και δε συγχωρούν λάθη. Όπως επίσης και τις Merkur Super, που φθείρονται ανομοιόμορφα και στο 3ο ξύρισμα προκαλούν τραυματισμούς.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Πολύ σωστός. Το έλεγα χρόνια ότι η κοφτερή λεπίδα το πολύ πολύ να σε κόψει. Αυτή που δεν κόβει όμως μπορεί να σου κάνει ερεθισμό που να κάνει μια εβδομάδα να φύγει. Και την θεωρία την επιβεβαίωσα τώρα που χρησιμοποιώ και straight. Μπορεί να κοπείς ακόμη και άσχημα αλλά όχι να ερεθιστείς.Αλέξουρος έγραψε:
Θα έλεγα ότι η λεπίδα είναι ασφαλής, επειδή ακριβώς κόβει πολύ και δεν κολλάει στις τρίχες, .
Τα παραπάνω δεν είναι off. Θεωρώ ότι η Feather είναι κατάλληλη και για αρχάριους (εντάξει μετά από 1-2 μήνες) και όχι απαραίτητα για έμπειρους χρήστες χρόνων. Αυτό που απαιτεί (όπως θα έλεγε και ο Στέφος) είναι να είσαι διαβασμένος.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 50 times
Παιδες
Αν μια λεπιδα ειναι καινουργια ή σχεδον καινούργια (δηλ δεν την εχετε χρησιμοποιησει απειρες φορες), τοτε ΔΕΝ κοβει.
Αν κοπειτε απο λεπιδα φταιτε εσεις κ οχι η λεπιδα, ειτε γιατι βιαστηκατε ειτε γιατι δεν κανατε καλη προετοιμασια. Το πολυ πολυ αν μια λεπιδα δεν ταιριαζει με τον τυπο του δερματο σας να σας "τραβηξει" αλλα δεν θα σας κανει μεγαλο ερεθισμο
Αν μια λεπιδα ειναι καινουργια ή σχεδον καινούργια (δηλ δεν την εχετε χρησιμοποιησει απειρες φορες), τοτε ΔΕΝ κοβει.
Αν κοπειτε απο λεπιδα φταιτε εσεις κ οχι η λεπιδα, ειτε γιατι βιαστηκατε ειτε γιατι δεν κανατε καλη προετοιμασια. Το πολυ πολυ αν μια λεπιδα δεν ταιριαζει με τον τυπο του δερματο σας να σας "τραβηξει" αλλα δεν θα σας κανει μεγαλο ερεθισμο
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Σε αυτού του τύπου τα προιοντα το stock των διανομέων (Ευρωπαίων & Αμερικάνων) είναι συνήθως τεράστιο. Σε κανα εξάμηνο θα φτασουν στα γέρια μας αυτές που παραχθησαν πριν 2-3 μήνες, ίσως και παραπάνω.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- andreas
- Διαχειριστής
- 16
- Has thanked: 11691 times
- Been thanked: 11889 times
- Επικοινωνία:
Και σε κάνα χρόνο θα μπορούμε να ξυριζόμαστε και στο σκοτάδι!
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Εχθές δοκίμασα και εγώ για πρώτη φορά τη feather , μου έστειλε ο hero μερικές και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια γι'αυτό!Τη συγκεκριμένη λεπίδα τη δοκίμασα με τη merkur 34C HD και οι εντυπώσεις μου απο το πρώτο ξύρισμα με feather ήταν αρνητικές!
Έκανα τα κλασσικά 4 περάσματα που συνηθίζω να κάνω με όλα τα ξυράφια μου και απο τη πρώτη στιγμή ένιωσα στο λαιμό μου σαν να μου σέρνουν ένα καυτό σύρμα!Στα μαγουλά μου δεν αντιμετώπισα πρόβλημα αλλά στο λαιμό μου που τα γένια μου έχουν σε μερικά σημεία και αντίθετη φορά αντιμετώπισα πρόβλημα.Ερεθισμοί με λίγο αίμα δίχως κανένα κόψιμο όμως.Στο δεύτερο πέρασμα απλώνοντας τον αφρό μου στο δέρμα μου ένιωθα έντονα τις τρίχες του ασβού μου να με καίνε.Παρόλα αυτά δε μου έκανε βαθύ ξύρισμα όπως το περίμενα με σημεία που έμεινα αξύριστα θα έλεγα!Απο το κάτω μέρος του πηγουνιού μου, που απο κεί καταλαβαίνω το βάθος του ξυρίσματος μου ,έμεινε αξύριστο καθώς και σε μερικά σημεία στο μαγουλό μου!Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει μέτριο αφρό και ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο αυτό.Σίγουρα θα ξαναξυριστώ και άλλες φορές ώστε να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη αλλά η πρώτη μου εντύπωση ήτανε η παραπάνω.Υπόψιν με με τη personna platinum δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα σε συνδυασμό με τη 34C.
Όλα αυτά είναι η εμπειρία που είχα και δεν έχω σκοπό να θάψω τη συγκεκριμένη λεπίδα.Ξέρω για μερικούς είναι κορυφή αλλά ίσως να μην κάνει για το δέρμα μου.Όπως είπα θα δώσω και άλλες ευκαιρίες!
Έκανα τα κλασσικά 4 περάσματα που συνηθίζω να κάνω με όλα τα ξυράφια μου και απο τη πρώτη στιγμή ένιωσα στο λαιμό μου σαν να μου σέρνουν ένα καυτό σύρμα!Στα μαγουλά μου δεν αντιμετώπισα πρόβλημα αλλά στο λαιμό μου που τα γένια μου έχουν σε μερικά σημεία και αντίθετη φορά αντιμετώπισα πρόβλημα.Ερεθισμοί με λίγο αίμα δίχως κανένα κόψιμο όμως.Στο δεύτερο πέρασμα απλώνοντας τον αφρό μου στο δέρμα μου ένιωθα έντονα τις τρίχες του ασβού μου να με καίνε.Παρόλα αυτά δε μου έκανε βαθύ ξύρισμα όπως το περίμενα με σημεία που έμεινα αξύριστα θα έλεγα!Απο το κάτω μέρος του πηγουνιού μου, που απο κεί καταλαβαίνω το βάθος του ξυρίσματος μου ,έμεινε αξύριστο καθώς και σε μερικά σημεία στο μαγουλό μου!Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει μέτριο αφρό και ίσως έπαιξε σημαντικό ρόλο αυτό.Σίγουρα θα ξαναξυριστώ και άλλες φορές ώστε να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη αλλά η πρώτη μου εντύπωση ήτανε η παραπάνω.Υπόψιν με με τη personna platinum δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα σε συνδυασμό με τη 34C.
Όλα αυτά είναι η εμπειρία που είχα και δεν έχω σκοπό να θάψω τη συγκεκριμένη λεπίδα.Ξέρω για μερικούς είναι κορυφή αλλά ίσως να μην κάνει για το δέρμα μου.Όπως είπα θα δώσω και άλλες ευκαιρίες!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας