Τα γαλλάκια Peugeot και Renault, με πολλές ανακλήσεις τελευταία, δεν έχουν και την καλύτερη φήμη.
Αν ποτέ έπαιρνα μεταχειρισμένο, αυτό θα ήταν ιαπωνικό. Toyota ή Honda. Δεν θα τα έβλεπα καν τα άλλα. Αυτή βέβαια είναι η άποψή μου.
Πέρασα ΚΤΕΟ σήμερα το αυτοκίνητο και πιάσαμε κουβέντα με κάποιους άλλους, εκεί που περιμέναμε. Συμπέρασμα. Αν θέλεις αξιοπιστία, δεν κοιτάς τίποτα άλλο εκτός από ιαπωνικό. Ο ένας μάλιστα ήταν μηχανικός αυτοκινήτων.
Απόψεις για διάφορα αυτοκινήτα
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Ενδιαφέρον Νίκο η άποψη σου. Θα ήθελα βέβαια να μου πειτε και άλλη την γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Προσωπικά εγώ Γαλλικό έχω αλλά παλιό μοντέλο (Renault 19). Πάντος τα Ιαπωνικά στα μηχανικά τους είναι εξαιρετικά.
Συνήθως.
Προσωπικά εγώ Γαλλικό έχω αλλά παλιό μοντέλο (Renault 19). Πάντος τα Ιαπωνικά στα μηχανικά τους είναι εξαιρετικά.
Συνήθως.
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Στην αρχή κοίταζα για Toyota Prius καινούργιο, λένε δεν έχει καθόλου στοκ. Μετά ένας (φανατικός του αυτοκινήτου και επαγγελματίας πωλητής για χρόνια) φίλος μου είπε να δω το 308. Ήθελα να το πάρω με leasing, ζήτησαν 7 χιλιάρικα προκαταβολή. Συγνώμη αλλά αν είναι έτσι, παίρνω μεταχειρισμένο με τόσο μετρητό...
Νομίζω όμως πως σε μεταχειρισμένο θα πάρω μεγαλύτερη αξία ποιότητας προς τιμή, ειδικά με την δύσκολη τωρινή θέση της αγοράς μεταχειρισμένων. Το καινούργιο, με το που θα το πάρεις, χάνει 30% της αξίας του (κάτι που συμβαίνει με πολλά πράγματα κι όχι μόνο με τα τετράτροχα...)
Σήμερα κανόνισα να δω άλλο ένα (μεταχειρισμένο, βορειο-Ευρωπαικό) σε λίγες μέρες. Περισσότερα σύντομα.
Νομίζω όμως πως σε μεταχειρισμένο θα πάρω μεγαλύτερη αξία ποιότητας προς τιμή, ειδικά με την δύσκολη τωρινή θέση της αγοράς μεταχειρισμένων. Το καινούργιο, με το που θα το πάρεις, χάνει 30% της αξίας του (κάτι που συμβαίνει με πολλά πράγματα κι όχι μόνο με τα τετράτροχα...)
Σήμερα κανόνισα να δω άλλο ένα (μεταχειρισμένο, βορειο-Ευρωπαικό) σε λίγες μέρες. Περισσότερα σύντομα.
Κωνσταντίνε, άμα σε ενδιαφέρουν τα υβριδικά, θα μπορούσες να δεις και το Toyota Αuris Ηybrid, που είναι και στην ίδια κατηγορία με το 308. Μικρότερο από το Prius, φθηνότερο, παραμένει βέβαια τσιμπημένη η τιμή του. Μπορείς να κάνεις άνετα και ταξίδια.
-
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Σχετικό/άσχετο: Πάρτε αυτοκίνητο με LPG παιδιά. Ή βάλτε στο παλιό.
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Ναι Νίκο, το είδα στην αντιπροσωπεία όταν πήγα τον Αύγουστο για το Prius. Ίδιες μηχανές, κλπ. Ωραίο είναι, αλλά το 308 που είδα μετέπειτα μου άρεσε περισσότερο (με δεδομένο ότι το Prius μάλλον αλλάζει μοντέλο και θέλει 4-5 μήνες παράδοση). Οπότε έμεινα στο 308 ντίζελ για νέο, που ακούω ότι και εύκολα φτιάχνεται, και που το ένιωσα καλά στο δρόμο.
Τέλος πάντων, τώρα μάλλον πάω για μεταχειρισμένο, σε μικρό ή μεγάλο βάθος χρόνου χρήσης.
Τέλος πάντων, τώρα μάλλον πάω για μεταχειρισμένο, σε μικρό ή μεγάλο βάθος χρόνου χρήσης.
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
Κωνσταντινε, αν ενδιαφερεσαι για μικρο μεταχειρισμενο, ακριβως λογω κρισης (τα προτιμουν περισσοτεροι) οι τιμες τους διατηρουνται υψηλα... Με 3000€ περιπου παιρνεις χιλιαρι 10ετιας... Σε αυτη την κατηγορια θα βρεις πολλα hyundai, πιο δυσκολα toyota (yaris).
Αυτα που εχουν πεσει δραματικα ειναι τα μεσαια - μεγαλα. Με τα ιδια λεφτα που θα δωσεις για ενα καλο μεταχειρισμενο μικρο, παιρνεις συνηθως κι ενα αρκετα μεγαλυτερο....
Αυτα που εχουν πεσει δραματικα ειναι τα μεσαια - μεγαλα. Με τα ιδια λεφτα που θα δωσεις για ενα καλο μεταχειρισμενο μικρο, παιρνεις συνηθως κι ενα αρκετα μεγαλυτερο....
Είχα βρει Hyundai Getz 1.3 2004 / 100k km καθαρά / 3,500 Eur που τα θεωρώ αρκετά (όσο προσεγμένο κι αν είναι).
Μετά βρήκα ένα Ford Fiesta 1.4 του 2009, 65k km, τό'δινε 5,800 και με το ζόρι πεντέμισι. Γιατρός, είχε παραγγείλει BMW και περιμένει να την παραλάβει. Πάλι πολλά.
Εχθές ένας φίλος μου σφύριξε πως μία συνάδελφός του πουλά το Toyota της, Auris Trendy 2007 1.6cc, ηλεκτρ. κλιματισμός διζωνικός, 90k km, στα 7k Eur (πριν το δω και συζητήσω τιμή).
Οπότε απ'το να κοιτάω μικρά μερικά εκ των οποίων υπερτιμημένα, θα δω κάτι μεγαλύτερο, να κάνω και την πλάκα μου στο κάτω-κάτω. Τώρα το τί θα είναι αυτό, χμμμμ...
Μετά βρήκα ένα Ford Fiesta 1.4 του 2009, 65k km, τό'δινε 5,800 και με το ζόρι πεντέμισι. Γιατρός, είχε παραγγείλει BMW και περιμένει να την παραλάβει. Πάλι πολλά.
Εχθές ένας φίλος μου σφύριξε πως μία συνάδελφός του πουλά το Toyota της, Auris Trendy 2007 1.6cc, ηλεκτρ. κλιματισμός διζωνικός, 90k km, στα 7k Eur (πριν το δω και συζητήσω τιμή).
Οπότε απ'το να κοιτάω μικρά μερικά εκ των οποίων υπερτιμημένα, θα δω κάτι μεγαλύτερο, να κάνω και την πλάκα μου στο κάτω-κάτω. Τώρα το τί θα είναι αυτό, χμμμμ...
Είμαι ανύπαντρος αλλά ο τρόπος που το προσεγγίζω είναι εντελώς διαφορετικός. Ο καθένας από εμάς έχει τον τρόπο και τα γούστα του. Δεν θα αγόραζα κάτι επειδή αρέσει στις γυναίκες. Δεν το έκανα με τα ρολόγια, δεν το έκανα με τα ξυριστικά, δεν το έκανα με το κρεβάτι που αγόρασα πριν 10 μέρες, και το ίδιο θα ισχύσει για το αυτοκίνητο που θα δοκιμάσω την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα (και το οποίο μάλλον θα αγοράσω αν δεν έχει σοβαρό θέμα).
τσάρλι λίμα σιέρα...
τσάρλι λίμα σιέρα...