Για τον δερματολόγο δεν πειραζει να πας απο δευτερα αν κ θελω να πιστευω οτι δεν θα τον χρειαστεις. ASB υπαρχουν πολλα καλα το θεμα ειναι οτι μεχρι να βρεις ποιο σου ταιριαζει θα φας πολλες φόλες. Πολυ καλη λυση ειναι κ το αοσμο της apivita. Εγω προσωπικά περασα απο πολλα στάδια μεχρι να καταληξω σε καποια.
Ενυδατικό ορό η κρέμα εχει να κάνει με τον τύπο της επιδερμιδας σου κ τισ ανάγκες της. Μια συμβουλη απο ειδικό θα σε βοηθησει.
Ο Δόρυ ειναι παλιός στο κουρμπέτι κ ξερει Πολύ καλά τι κάνει, κ εγω το ιδιο κάνω.
Κατα προτίμηση για λίγο χρονικό διάστημα ξυρίσου με φορά απο πάνω προσ τα κάτω. Η τριχα ναι μεχρις ενος σημειου μπορεί να εκπαιδευτει.
Οσον αφορα το ξύρισμα, σε συτά που ειναι σε αποδρομή δεν εχεις να φοβηθεις κάτι. Τα δυσκολα ειναι αυτα με το πύον. Ζητα απο την γυναικα σου να σου βγάλει τις τριχες σε εκεινα τα δυσκολα σημεια με τσιμπιδάκι αποστειρωμένο ειτε σε οινοπνευμα ειτε καιγοντας με αναπτηρα την ακρη του. Μιλαω για 4-5 τριχες σε καθε σπυράκι. Προσοχη μεταφέροντας το τσιμπιδάκι απο σπυρί σε σπυρι απολυμαινεις πρωτα.
Ξύρισμα και σπυριά!
- Arisk
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 790 times
Άρης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Σχετικως ασχετο: απο προσωπικη πειρα που εχω λιπαρο δερμα
Σε περιοδο που (κακως) ετρωγα συχνα σοκολατες,γκοφρετες,κρουασαν και γενικα τετοια τυποποιημενα "γλυκα" απο σ.μαρκετ κλπ εβγαζα μικρα σπυρακια με πυον
Τωρα δεν ξερω αν παιζει ρολο και η ζεστη,ορισμενα δερματα ειναι πολυ ευαισθητα.
Παντως οπως και αν εχει μια περιοδικη απολυμανσουλα στην μηχανη δεν βλαπει
Προσοχη επισης και σε λεπιδες (οχι μεγαλες φιρμες) που εχουν μεινει μεσα στην μηχανη για πολυ καιρο
Πχ εαν εχεις πολλες DE καποιες θα ξεμεινουν ξεχασμενες με λεπιδα μεσα για βδομαδες.
Σε περιοδο που (κακως) ετρωγα συχνα σοκολατες,γκοφρετες,κρουασαν και γενικα τετοια τυποποιημενα "γλυκα" απο σ.μαρκετ κλπ εβγαζα μικρα σπυρακια με πυον
Τωρα δεν ξερω αν παιζει ρολο και η ζεστη,ορισμενα δερματα ειναι πολυ ευαισθητα.
Παντως οπως και αν εχει μια περιοδικη απολυμανσουλα στην μηχανη δεν βλαπει
Προσοχη επισης και σε λεπιδες (οχι μεγαλες φιρμες) που εχουν μεινει μεσα στην μηχανη για πολυ καιρο
Πχ εαν εχεις πολλες DE καποιες θα ξεμεινουν ξεχασμενες με λεπιδα μεσα για βδομαδες.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Φίλε Δορυφέρων ολα αυτά τα τυποποιημένα που αναφέρεις εχουν διαγραφεί εδω και πάρα πολλά χρόνια :megagrin Σίγουρα δεν είναι απο αυτό.Τώρα η κάτι συγκεκριμένο έφταιξε, η λίγο απο όλα και έφτασα εδω.. Τέλος πάντων αυτά κουτσά στραβά θα περάσουν το θέμα είναι να μην την ξαναπάθω...Πάντως μια καλή ευαισθησία το δέρματος στο λαιμό σίγουρα παίζει...Ήθελα και open comp τρομάρα μου.... :dash
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- DinoSari
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 49 times
Καλησπέρα, παρακολουθώ το φόρουμ αρκετό καιρό, απλά δεν είχα κανει εγγραφή
Μετά την ξενάγηση/ενημέρωση στο φόρουμ απέκτησα (πριν κάνα 8μηνο περίπου) μια Mercur 33C. Χρησιμοποιώ ξυράφια feather (πριν astra και Derby, με τα δεύτερα να ζορίζομαι) και σαπούνι Proraso (πριν κρέμες nivea & Wilkinson). Εδώ και ένα μήνα έχω το ίδιο πρόβλημα με το παιδί, και σε χειρότερη μορφή μπορώ να πω. Εξ αρχής -με το παραδοσιακό ξύρισμα εννοώ- είχα πρόβλημα στο λαιμό και μόνο. Όσα περάσματα και να κάνω, αν δεν πάει κόντρα, δεν καθαρίζει ο λαιμός (προετοιμασία κανονικά, ζεστό μπάνιο, καθάρισμα καλό με σαπούνι, το proraso 3-4 λεπτά πάνω στο δέρμα κτλ.). Και η κόντρα να θέλει αρκετά μικρά περασματάκια μιας και κολλάει το ξυράφι. Υποθέτω ότι απ' αυτό έγινε η ζημιά σε μένα. Έκοψα την κόντρα, τ' άφησα 4-5 μέρες (2-3 φορές αυτό), αλλά ακόμα κει...Με το που ξυριστώ ερεθίζονται (άλλα έχουν πύον, άλλα όχι). Απλά αναφέρω και γω την περίπτωσή μου.
Επειδή πάνε μέρες απ' το προηγούμενο ποστ αν μπορεί ο φίλος ας ενημερώσει.

Μετά την ξενάγηση/ενημέρωση στο φόρουμ απέκτησα (πριν κάνα 8μηνο περίπου) μια Mercur 33C. Χρησιμοποιώ ξυράφια feather (πριν astra και Derby, με τα δεύτερα να ζορίζομαι) και σαπούνι Proraso (πριν κρέμες nivea & Wilkinson). Εδώ και ένα μήνα έχω το ίδιο πρόβλημα με το παιδί, και σε χειρότερη μορφή μπορώ να πω. Εξ αρχής -με το παραδοσιακό ξύρισμα εννοώ- είχα πρόβλημα στο λαιμό και μόνο. Όσα περάσματα και να κάνω, αν δεν πάει κόντρα, δεν καθαρίζει ο λαιμός (προετοιμασία κανονικά, ζεστό μπάνιο, καθάρισμα καλό με σαπούνι, το proraso 3-4 λεπτά πάνω στο δέρμα κτλ.). Και η κόντρα να θέλει αρκετά μικρά περασματάκια μιας και κολλάει το ξυράφι. Υποθέτω ότι απ' αυτό έγινε η ζημιά σε μένα. Έκοψα την κόντρα, τ' άφησα 4-5 μέρες (2-3 φορές αυτό), αλλά ακόμα κει...Με το που ξυριστώ ερεθίζονται (άλλα έχουν πύον, άλλα όχι). Απλά αναφέρω και γω την περίπτωσή μου.
Επειδή πάνε μέρες απ' το προηγούμενο ποστ αν μπορεί ο φίλος ας ενημερώσει.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Φίλε μου (ομοιοπαθή :megagrin )καλησπέρα.Και εμένα το πρόβλημα παραμένει....Τι βάμμα ιωδίου τα μπλάστρωσα, τι την La Poche effaclar AI τα έβαλα (μετά απο υποδείξεις του συνονάματου μου Άρη τον οποίο και ευχαριστώ),ελάχιστο αποτέλεσμα...Πρόσεξε πως εχει η κατάσταση:Στα πρώτα βήματα στο Wet Shaving ειχα κάποιους μικροερεθισμούς αλλά οχι σπυριά.Τα σπυριά προέκυψαν μετά απο ενα διάστημα.Τα περισσότερα στο μήλο του αδάμ και δεξιά και αριστερά απο αυτό.Στις άλλες περιοχές δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα περισσότερα εχουν εξασθενήσει,αλλά με το ξύρισμα αναζοπυρώνονται και δεν λένε να φύγουν.Αυτό βέβαια είναι το μισό κακό,διότι το άλλο μισό είναι οτι προστίθονται καινούργια.Ακόμη και τώρα που ξυρίστηκα πριν λίγο βγήκαν καναδυό κοκκινάκια μικρά.Εχω παρατηρήσει ακόμη οτι ενω ξυρίζομαι τις περισσότερες φορές δεν παρουσιάζεται τίποτε και παρουσιάζεται μετά απο 2 μέρες(πριν το επόμενο ξύρισμα)Και ολα αυτά με την προετοιμασία να τηρείται κατά γράμμα,και με pre shave έλαια κάποιες φορές, καθόλου πίεση στην μηχανή κλπ κλπ.Τι να πω είμαι πολύ στεναχωρημένος ,διότι δεν μπορώ να βρω τι φταίει.Σίγουρα φταίει κάτι απο την διαδικασία η τον εξοπλισμό αλλά τι??? Σιγουρα εχω ευαίσθητο δέρμα στο λαιμό αλλά δεν είμαι ο μόνος....δεν είναι φυσιολογική η κατάσταση αυτή.Αλλο κανα ερεθισμό και άλλο αυτο το χάλι.Μη βλέποντας άλλη λύση έκλεισα ραντεβού με δερματολόγο στις 22 του μήνα.Εύχομαι να είναι κάτι περαστικό και να φτιάξει η κατάσταση.Εκείνο που με κάνει και σκάω είναι οτι τόσα χρόνια με αφρούς ξυρίσματος και μηχανές με 2 και 4 λεπίδες ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα και τώρα που με το wet shaving έπρεπε να είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα , και οσοι είχαν προβλήματα βελτιώθηκε η κατάσταση τους, εχω αυτά τα προβλήματα.Και οχι τίποτε άλλο φοβάμαι και τι θα πει και ο γιατρός, γιατί είναι πασιφανές οτι κάτι με πείραξε απο τον καινούργιο τρόπο ξυρίσματος...Αλλά οτι και να πεί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω....Εχω φάει φοβερό κόλλημα με το wet shaving και τον εξοπλισμό του και γυρισμός δεν υπάρχει....Σου εύχομαι και σένα να βρείς γρήγορα λύση στο πρόβλημα σου , και να έχουμε απροβλημάτιστα ξυρίσματα !!
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29522 times
- Been thanked: 29732 times
Η περιοχή του λαιμού είναι για όλους μια δύσκολη ξυριστικά περιοχή. Αυτό που υποψιάζομαι ότι μπορεί να σου συμβαίνει Άρη, είναι ότι πιθανόν δεν μεταβάλλεις την κλίση του ξυραφιού στην περιοχή του λαιμού, ώστε να παραμένει σταθερή η γωνία. Δες ένα σχετικό video από το 5:52 και μετά.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- DinoSari
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 49 times
Φίλε Άρη, ακριβώς, κατά λέξη, βιώνω το ίδιο πρόβλημα :cry . Και μένα αμφανίστηκαν στην αρχή ερεθισμοί και μετά ήρθαν τα σπυράκια. Η συνέχεια όπως την περιέγραψες... Τι να πω, και γω έχω φάει σκάλωμα, δεν θέλω να γυρίσω στην πλαστικούρα, μ' αρέσει το «heavy metal» και όλα τα αξεσουάρ του, σαπούνια, ξυράφια κτλ. Προς το παρόν σταμάτησα την κόντρα και ρίχνω και οινόπνευμα στο ξυράφι πριν ξεκινήσω το ξύρισμα και βλέπουμε. Περιμένω ευχάριστα νέα απ' τον δερματολόγο σου :megagrin
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Αυτος το ASL-SB το εχει και για τα βλεφαρα,μετωπο;
Το απλωνει λες και ειναι νερο για ξεπλυμα
Ασε δε που με εκνευριζε αφανταστα ο τροπος ομιλιας του απο την πρωτη φορα που τον ειδα
Πολυ σπαστικα ολα μα σαν ιδεα ας το δοκιμασει καποιος να κανει "συρτο" περασμα
Δηλαδη οχι "βαθμηδον" αλλα απαλα μια και εξω.
Το απλωνει λες και ειναι νερο για ξεπλυμα
Ασε δε που με εκνευριζε αφανταστα ο τροπος ομιλιας του απο την πρωτη φορα που τον ειδα
Πολυ σπαστικα ολα μα σαν ιδεα ας το δοκιμασει καποιος να κανει "συρτο" περασμα
Δηλαδη οχι "βαθμηδον" αλλα απαλα μια και εξω.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29522 times
- Been thanked: 29732 times
Αν και τον θεωρούν "γκουρού" τον Steve, προσωπικά ούτε και εμένα μου πολυαρέσει. Δες την τεχνική στο λαιμό Άρη (και το άλλο παληκάρι) και πες μας αν είχε κάποιο αποτέλεσμα.