Σωστό.Apostolos έγραψε: και τα σαπούνια μπορούν να δώσουν εξαιρετικό face lathering, μη σου πω ότι τους ταιριάζει καλύτερα απο το μπολ.
Το ξύρισμα της ημέρας: Απρίλιος 2012
-
NavalArchitect
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1365 times
- Been thanked: 4915 times
Δεν διαφωνώ ούτε με εσένα Απόστολε, όυτε και με εσένα Κωνσταντίνε. Απλά, όσον αφορά τις κρέμες που είναι σε tub, χρησιμοποιώ τον δεξιό μου δείκτη για την μεταφορά της κρέμας στο πρόσωπο. Αντίθετα για τα σαπούνια και λόγω της σχετικής μου απειρίας, φορτώνω το πινέλο και κάνω τον αφρό σε μπολάκι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειατεί να ξαναφορτώσω, πριν εφαρμόσω στο πρόσωπο.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
-
NavalArchitect
Ναι, ναι, συμφωνώ - όπως πάντα, ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχει κανόνας. Εγώ έκανα το ίδιο που κάνεις εσύ Φώτη αλλά είδα π.χ. ότι κατευθείαν δάχτυλο και μετά στο πρόσωπο οι κρέμες ToBS/GFT/T&H με τσούζουν και με καίνε λίγο. Πιό πολύ οι πρώτες δύο κυρίως. Οπότε το'κοψα. Μιά φορά έκανα την T&H 1805 bowl lather και ήταν από τα καλύτερα ξυρίσματα.
Όμως δεν υπάρχουν κανόνες σ'αυτά, αυτή είναι η αλήθεια. Ο παλιός (πολύ παλιός) κανόνας είναι βέβαια ότι το σαπούνι (γιατί τότε μόνο σαπούνια είχαν) είναι καλύτερο να μην πηγαίνει απευθείας στο πρόσωπο, αλλά πρώτα στο μπωλ. Μιλάμε τώρα για μέχρι τα μέσα περίπου του προηγούμενου αιώνα.
Τό'χετε το pdf με το παλιό κλασικό βιβλίο για straight shaving, σωστά? Εκεί τα λέει αυτά. Όποιος δεν το'χει ας μου στείλει ΠΜ με το email address του και θα σας το στείλω...
Edit:
http://straightrazorplace.com/beginners ... -easy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Όμως δεν υπάρχουν κανόνες σ'αυτά, αυτή είναι η αλήθεια. Ο παλιός (πολύ παλιός) κανόνας είναι βέβαια ότι το σαπούνι (γιατί τότε μόνο σαπούνια είχαν) είναι καλύτερο να μην πηγαίνει απευθείας στο πρόσωπο, αλλά πρώτα στο μπωλ. Μιλάμε τώρα για μέχρι τα μέσα περίπου του προηγούμενου αιώνα.
Τό'χετε το pdf με το παλιό κλασικό βιβλίο για straight shaving, σωστά? Εκεί τα λέει αυτά. Όποιος δεν το'χει ας μου στείλει ΠΜ με το email address του και θα σας το στείλω...
Edit:
http://straightrazorplace.com/beginners ... -easy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- boltsis
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 321 times
Omega 80097
Super speed Flair Tip
Personna platinum (2)
Tabac stick
Alum Block
Tabac ASB
Super speed Flair Tip
Personna platinum (2)
Tabac stick
Alum Block
Tabac ASB
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
* Geo F. Trumper Rose σαπούνι ξυρίσματος
* Hans Baier Silberspitz
* Mulcuto Schrägschnitt κεφαλή, άγνωστη λαβή
* Cerrus [Personna] (4)
* Merkur 42 κεφαλή, άγνωστη λαβή
* AKP (9)
* Caldey ASL
1o πέρασμα με το Mulcuto, 2o με το Merkur... Η ΑΚΡ συνεχίζει να ειναι... femme fatale, παρα το γεγονος ότι έμεινε ακριβως 11 μέρες αχρησιμοποιητη στην μηχανη!
:dance5
Τώρα τι να πω για την Cerrus... Την κατασκεύαζε (ήταν home brand ενός drugstore το οποίο αντικαταστάθηκε) η Personna, αλλά μάλλον με πολύ διαφορετική ποιότητα.. χμ..
* Hans Baier Silberspitz
* Mulcuto Schrägschnitt κεφαλή, άγνωστη λαβή
* Cerrus [Personna] (4)
* Merkur 42 κεφαλή, άγνωστη λαβή
* AKP (9)
* Caldey ASL
1o πέρασμα με το Mulcuto, 2o με το Merkur... Η ΑΚΡ συνεχίζει να ειναι... femme fatale, παρα το γεγονος ότι έμεινε ακριβως 11 μέρες αχρησιμοποιητη στην μηχανη!
:dance5
Τώρα τι να πω για την Cerrus... Την κατασκεύαζε (ήταν home brand ενός drugstore το οποίο αντικαταστάθηκε) η Personna, αλλά μάλλον με πολύ διαφορετική ποιότητα.. χμ..

- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 26020 times
- Been thanked: 7901 times
- Ζεστό νερό
- SB Corsair super badger
- SC Fitjar East Indies
- SR Gillette Slim Adjustable (3/5)
- RB Astra Keramik (2)
- Κρύο νερό
- ASL 4711
Η κρέμα της Fitjar τίποτα το ιδιαίτερο ΙΜΟ. Ούτε σαν ποιότητα αφρού (αλλά εδώ μπορεί να φταίω εγώ), ούτε σαν άρωμα. Είναι και ακριβή, οπότε...
Η Slim μου αρέσει πολύ! Σήμερα την δοκίμασα και στο 5 και μάλλον θα καθιερωθεί.
- SB Corsair super badger
- SC Fitjar East Indies
- SR Gillette Slim Adjustable (3/5)
- RB Astra Keramik (2)
- Κρύο νερό
- ASL 4711
Η κρέμα της Fitjar τίποτα το ιδιαίτερο ΙΜΟ. Ούτε σαν ποιότητα αφρού (αλλά εδώ μπορεί να φταίω εγώ), ούτε σαν άρωμα. Είναι και ακριβή, οπότε...
Η Slim μου αρέσει πολύ! Σήμερα την δοκίμασα και στο 5 και μάλλον θα καθιερωθεί.
Γιάννης
-
NavalArchitect
Όχι Γιάννη - πρόσεξέ την, μη βιαστείς. Ξεγελά στην αρχή, θέλει νερό, πιό πολύ απ'ό,τι άλλες κρέμες. Την έχουν πατήσει αρκετοί, και έμπειροι. Είναι πάρα πολύ καλή κρέμα για το πρόσωπο (πολύ ενυδατική) και επίσης δίνει καλή σαπουνάδα. Δεν είναι συνηθισμένο προιόν, δώστης χρόνο και δε θα το μετανιώσεις (για τη μυρωδιά όμως συμφωνώ, οι Νορβηγοί εδώ δεν είναι εξ'ίσου καλοί.)iogi έγραψε:...Η κρέμα της Fitjar τίποτα το ιδιαίτερο ΙΜΟ. Ούτε σαν ποιότητα αφρού (αλλά εδώ μπορεί να φταίω εγώ), ούτε σαν άρωμα. Είναι και ακριβή, οπότε...
- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30842 times
Πλησιάζοντας προς την Ανάσταση και ετοιμασίες με μπάνιο και ξύρισμα που περιελάμβανε:
-Wilkinson shaving stick
-Merkur 33C
-Personna Platinum (2)
-Omega boar brush
-Nivea for men moisturizing cream
-Nivea after shave balsam
Νέο set up με το Wilkinson stick, δεν τα πήγε και άσχημα!
-Wilkinson shaving stick
-Merkur 33C
-Personna Platinum (2)
-Omega boar brush
-Nivea for men moisturizing cream
-Nivea after shave balsam
Νέο set up με το Wilkinson stick, δεν τα πήγε και άσχημα!
- Πάνος
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
Πριν από λίγο
Προετοιμασία καυτό χαλαρωτικό ντουσάκι
Semogue 2B OC
EJ 89
G F.Trumper Rose Soap
Λεπίδα ASP(2)
Dior Homme Sport Lotion Après rasage
Dior Homme Sport Edt
Καλή Ανάσταση
Προετοιμασία καυτό χαλαρωτικό ντουσάκι
Semogue 2B OC
EJ 89
G F.Trumper Rose Soap
Λεπίδα ASP(2)
Dior Homme Sport Lotion Après rasage
Dior Homme Sport Edt
Καλή Ανάσταση
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Tabac Shaving Soap
Omega 48 Pro
Merkur 34C
Feather
ASL Tabac
Μπάνιο και Tabac Body Spray!
Omega 48 Pro
Merkur 34C
Feather
ASL Tabac
Μπάνιο και Tabac Body Spray!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)