Συμβουλές για αγορά επιθετικής μηχανής
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Αν πας σε vintage που και εγώ το προτείνω, θα πρότεινα Gilette New Type Open comp, δεν ξέρω βέβαια αν είναι εύκολο να βρεθεί αυτή την περίοδο γιατί δεν παρακολουθώ τα πράγματα πολύ στενά.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30838 times
Έγινε μια συγχώνευση, μιας που ουσιαστικά τα 2 νήματα είχαν το ίδιο περιεχόμενο.

- DinoSari
- Νήπιο

- 13
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 49 times
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Οι παλιές gillette ακούγονται ωραία ιδέα, ωστόσο αυτή τη στιγμή οι παραγγελίες μέσω ebay, και γενικότερα απ' το διαδίκτυο, δεν είναι εφικτές λόγω της κατάστασης. Θα ήθελα απλά να προμηθευτώ μια επιθετική μηχανή (όχι καφρίλα, όπως η r41 του 2011) για συχνό ξύρισμα από κάποιο ελληνικό μαγαζί, διαδικτυακό ή μη. Προς τα 'κει αν υπήρχε κάποια πρόταση θα την εκτιμούσα 
H slant που ανέφερε ο φίλος αξίζει; Η 37, γιατί η άλλη ξεφεύγει απ' τα οικονομικά μου. Δηλαδή 30Ε μέχρι το πολύ 40Ε αντέχω.
Οι vintage που αναφέρθηκαν, είναι τέτοιου τύπου;
H slant που ανέφερε ο φίλος αξίζει; Η 37, γιατί η άλλη ξεφεύγει απ' τα οικονομικά μου. Δηλαδή 30Ε μέχρι το πολύ 40Ε αντέχω.
Οι vintage που αναφέρθηκαν, είναι τέτοιου τύπου;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 27 Σεπ 2015, 14:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλω να ενσωματωσεις τους συνδεσμους και να μην τους βαζιες αδεσποτους. Σε ευχαριστω. Φιλικα
Λόγος: Σε παρακαλω να ενσωματωσεις τους συνδεσμους και να μην τους βαζιες αδεσποτους. Σε ευχαριστω. Φιλικα
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Εγώ θα προτείνω αυτή που έχω και χρησιμοποιώ καθημερινά (εναλλάξ με μία Πάρκερ 94)
Αν δεν μπορείς να "φορτώσεις" το Paypal σου (για την Ματαντόρ το γράφω)
και δεν κάνεις υπομονή μέχρι να λειτουργεί όπως και πρίν,
δες τις Πάρκερ με Μπάρα , όποια σου αρέσει, ή τις Σλάντ
Αν πούμε ότι ένα μαχαίρι είναι στο 10 σε επιθετικότητα, στο 8-9 η R41
και περίπου στο 3-4 η 33άρα, η Ματαντόρ και οι Πάρκερ είναι περίπου στο 5,5

Αν δεν μπορείς να "φορτώσεις" το Paypal σου (για την Ματαντόρ το γράφω)
και δεν κάνεις υπομονή μέχρι να λειτουργεί όπως και πρίν,
δες τις Πάρκερ με Μπάρα , όποια σου αρέσει, ή τις Σλάντ
Αν πούμε ότι ένα μαχαίρι είναι στο 10 σε επιθετικότητα, στο 8-9 η R41
και περίπου στο 3-4 η 33άρα, η Ματαντόρ και οι Πάρκερ είναι περίπου στο 5,5
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
A ρε πληγες που ανοιγεις ρε Νωντα..
Την ψαχνω την λαβη αυτη, ειτε με αυτο το ονομα ειτε ως Sabi και δεν την βρισκω για την Daymark μου.. αχ..... Θα σε μπαναρω.. Μπορει και να την γλυτωσεις αν εχω το καταλληλο δωρακι για τα γεννεθλια μου που πλησιαζουν...

Την ψαχνω την λαβη αυτη, ειτε με αυτο το ονομα ειτε ως Sabi και δεν την βρισκω για την Daymark μου.. αχ..... Θα σε μπαναρω.. Μπορει και να την γλυτωσεις αν εχω το καταλληλο δωρακι για τα γεννεθλια μου που πλησιαζουν...

- captain_hx
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16450 times
- Επικοινωνία:
Στα λεφτά που διαθέτης η Slim είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν ψάξεις λίγο σε παζάρια, παλαιοπωλεία και εδώ ίσως βρεις σε καλή κατάσταση.
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
Δεν την άνοιξα εγώ την πληγή... Ο Τηλέμαχος
Μη μου πείς Στέφο ότι τόσο καιρό ψαχνεις για Sabi και δεν παιρνεις τη Matador... OI Iδιες λαβές είναι
Ή την θέλεις μόνη της;; Μπουμπουνισέ τη ολόκληρη τη μηχανή (όχι τη Mild , αυτή πούχω εγώ )
και τη λαβή τη βάζεις όπου θές, άσε που μπορεί να κολλήσεις και να ξουρίζεσαι με τη Ματαντόρ (Σάμπι)
κάθε μέρα
Εμένα είναι η καλύτερη μηχανή μου
(διότι πώς το λένε;; ....YMMV)
Μη μου πείς Στέφο ότι τόσο καιρό ψαχνεις για Sabi και δεν παιρνεις τη Matador... OI Iδιες λαβές είναι
Ή την θέλεις μόνη της;; Μπουμπουνισέ τη ολόκληρη τη μηχανή (όχι τη Mild , αυτή πούχω εγώ )
και τη λαβή τη βάζεις όπου θές, άσε που μπορεί να κολλήσεις και να ξουρίζεσαι με τη Ματαντόρ (Σάμπι)
κάθε μέρα
Εμένα είναι η καλύτερη μηχανή μου
- DinoSari
- Νήπιο

- 13
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 49 times
Ωραίος, Νώντα, κατατοπιστικόταταος. Απλά, μια διευκρίνηση. Με μπάρα (οι Parker) εννοείς μην είναι Open comb, έτσι; Είναι τόσο επιθετικές ώστε να πάρω κλειστή; Για να το λες...
Παρακάτω, έχει πάρα πολλές (parker 90R/65R/89R κτλ...), διαφορές-ομοιότητες;;; Απλά τσιμπάω όποια να 'ναι; Είναι και σε καλές τιμές.
Εδώ
Παρακάτω, έχει πάρα πολλές (parker 90R/65R/89R κτλ...), διαφορές-ομοιότητες;;; Απλά τσιμπάω όποια να 'ναι; Είναι και σε καλές τιμές.
Εδώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 27 Σεπ 2015, 19:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
Για τις Πάρκερ, επειδή διάβασα αρκετές γνώμες και κριτικές πριν πάρω μία, και εδώ αλλά
και σε άλλα φόρουμς και σελίδες , οι "πεταλούδες"/ΤΤΟ λένε ότι είναι οι πιό ήπιες,
μετά ακολουθούν οι Open Comb που κινούνται πάνω κάτω σε επίπεδα των
Muhle/Jagger 89 και Merkur με μπάρα όπως οι 33 κ 34.
Και οι πιό επιθετικές 2 "κλίκ" πάνω από την 33άρα σου οι Πάρκερ με μπάρα όπως
η 94, η 97, η 65, η 91, η 98.
Βέβαια όλα είναι υποκειμενικά, στις μηχανές, όπως και στις λεπίδες και τα πινέλα,
αλλά σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι πιό επιθετικές οι
Πάρκερ, όχι τόσο όμως όσο οι Fatip και R41...
Όποια σου αρέσει περισσότερο. Εμένα πχ μου άρεσε πάρα πολύ η 65 με τα "στολίδια" στη λαβή...
Δε θυμάμαι γιατί δεν την πήρα, νομίζω ήταν μη διαθέσιμη (;;)
Οι με μπάρα -οι "Closed Comb" που λέμε- έχουν όλες την ίδια κεφαλή, οι λαβές αλλάζουν.
Αν κλίνεις προς Πάρκερ, μη βιάζεσαι, κάτσε λίγο μήπως γράψουν τη γνώμη τους και κανα δυό άλλοι που έχουν "κλειστή" Πάρκερ...
και σε άλλα φόρουμς και σελίδες , οι "πεταλούδες"/ΤΤΟ λένε ότι είναι οι πιό ήπιες,
μετά ακολουθούν οι Open Comb που κινούνται πάνω κάτω σε επίπεδα των
Muhle/Jagger 89 και Merkur με μπάρα όπως οι 33 κ 34.
Και οι πιό επιθετικές 2 "κλίκ" πάνω από την 33άρα σου οι Πάρκερ με μπάρα όπως
η 94, η 97, η 65, η 91, η 98.
Βέβαια όλα είναι υποκειμενικά, στις μηχανές, όπως και στις λεπίδες και τα πινέλα,
αλλά σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι πιό επιθετικές οι
Πάρκερ, όχι τόσο όμως όσο οι Fatip και R41...
Όποια σου αρέσει περισσότερο. Εμένα πχ μου άρεσε πάρα πολύ η 65 με τα "στολίδια" στη λαβή...
Δε θυμάμαι γιατί δεν την πήρα, νομίζω ήταν μη διαθέσιμη (;;)
Οι με μπάρα -οι "Closed Comb" που λέμε- έχουν όλες την ίδια κεφαλή, οι λαβές αλλάζουν.
Αν κλίνεις προς Πάρκερ, μη βιάζεσαι, κάτσε λίγο μήπως γράψουν τη γνώμη τους και κανα δυό άλλοι που έχουν "κλειστή" Πάρκερ...
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Συμφωνω με τα σχολια του Νωντα για τις Parker - εκτος απο τη σειρα επιθετικοτητας.
Πιο ηπιες ειναι οντως οι TTO (Πεταλουδες), αλλα μετα, για μενα ερχονται οι Closed Comb που ειναι πιο επιθετικες απο ολες τις κλειστες Merkur, Muhle, EJ, Lord κλπ και για τελος οι πιο επιθετικες ειναι οι Open Comb της εταιρειας.
Αυτο που μπερδευει ισως ειναι το ποσο γλυκες ειναι οι Parker Open Comb - αλλα σιγουρα ξυριζουν βαθυτερα απο τις Closed Comb, IMHO παντα.
Πιο ηπιες ειναι οντως οι TTO (Πεταλουδες), αλλα μετα, για μενα ερχονται οι Closed Comb που ειναι πιο επιθετικες απο ολες τις κλειστες Merkur, Muhle, EJ, Lord κλπ και για τελος οι πιο επιθετικες ειναι οι Open Comb της εταιρειας.
Αυτο που μπερδευει ισως ειναι το ποσο γλυκες ειναι οι Parker Open Comb - αλλα σιγουρα ξυριζουν βαθυτερα απο τις Closed Comb, IMHO παντα.