Πιστος στο ραντεβου...
* D.R. Harris Lavender RS
* Hans Baier Silberspitz
* Gillette slim adjustable [9]
* AKP (5)
* Gillette NT short comb
* red Personna (4)
* Lohse Uralt Lavendel EdC
πλλλλλλλαναρρρρρρ! :megagrin
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2012
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:

- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30840 times
-Maca root shaving cream
-Cerena shavette
-Cerena blade (1)
-Nivea asb
-Cerena shavette
-Cerena blade (1)
-Nivea asb
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Πινελάκι Αντώνη; :megagrin
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- Δημήτρης
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 197 times
Omega 10018
Palmolive classic cream
Gillette sensor excel+sensor ανταλλακτικό
Tabac ASL
Χρόνος 3 λεπτά, ηταν ξύρισμα εξάσκησης για το στρατό, σχεδόν 24 ώρες μετά το χθεσινό. Σχεδόν αναίμακτο, αν και θέλω λίγο χρόνο για να συνηθίσω την πίεση που χρειάζεται η συγκεκριμένη μηχανή, μιας και η άισθηση έιναι εντελώς διαφορετική απ'ότι έχει μάθει το χέρι μου εδώ και ενάμιση χρόνο!
Palmolive classic cream
Gillette sensor excel+sensor ανταλλακτικό
Tabac ASL
Χρόνος 3 λεπτά, ηταν ξύρισμα εξάσκησης για το στρατό, σχεδόν 24 ώρες μετά το χθεσινό. Σχεδόν αναίμακτο, αν και θέλω λίγο χρόνο για να συνηθίσω την πίεση που χρειάζεται η συγκεκριμένη μηχανή, μιας και η άισθηση έιναι εντελώς διαφορετική απ'ότι έχει μάθει το χέρι μου εδώ και ενάμιση χρόνο!

- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1365 times
- Been thanked: 4912 times
ΧΕΧΕΧΕ!!!
Έχεις την εντύπωση οτι δεν κρατάς μηχανή στο χέρι. Νομίζεις οτι απλά κινείς τα δάχτυλα παράλληλα με το μάγουλο.
Εγώ σε λίγο θα ρίξω ένα ξύρισμα, αλλά δεν θα αλλάξω και πολύ το setup. Δηλαδή Classic Male Grooming, Gillette Fatboy, Feather και AfterShave Tabac.
Έχεις την εντύπωση οτι δεν κρατάς μηχανή στο χέρι. Νομίζεις οτι απλά κινείς τα δάχτυλα παράλληλα με το μάγουλο.
Εγώ σε λίγο θα ρίξω ένα ξύρισμα, αλλά δεν θα αλλάξω και πολύ το setup. Δηλαδή Classic Male Grooming, Gillette Fatboy, Feather και AfterShave Tabac.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Loizos
- Νήπιο

- 14
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
Σαπούνι: Cella
Πινέλο: Muhle silvertip fibre
Μηχανή: Merkur 11c
Ξυραφάκι: Asrta SP (1)
After shave: Axe lotion
Σήμερα αποφάσισα ότι το cella δεν πρόκειτε να λείψει ποτέ από το ντουλάπι μου. Ότι άλλο έχω χρησιμοποιήσει μπορεί να αντικασταθεί αλλά αυτό όχι. Μου αρέσει πολύ η αίσθηση του, το άρωμα του, τα πάντα του.
Επίσης σταματάω το rotation στα ξυραφάκια. Astra και πάλι astra. Έχω personna, feather, wilkinson, astror (κόκκινα και κίτρινα), tiger, elios, derby και δε ξέρω και τι άλλο. Σαν τo ξύρισμα που κάνω με τα astra κανένα. Βαθύ και απροβλημάτιστο.
Το συνθετικό Muhle όλο και το μαθαίνω. Εντύπωση μου έκαναν 2 πράγματα. 1ον: Δεν έχασε καμία τρίχα στα πρώτα 3 ξυρίσματα. Όσα πινέλα χρησιμοποίησα καινούρια (4), έχαναν στα πρώτα 2 ξυρίσματα 2-3 τρίχες (αυτές που δεν κάθονταν καλά) και μετά ήταν οκ. Αυτό δεν έχασε ούτε μία. 2ον: Δεν περίμενα να ανοίξει ο θύσανος λόγω του ότι είναι συνθετικός. Ε λοιπόν άνοιξε. Άνοιξε σχεδόν όσο ένας πραγματικός. Γιαυτό το λόγο πλέον κάνω και πολύ εύκολα face lathering.
Πινέλο: Muhle silvertip fibre
Μηχανή: Merkur 11c
Ξυραφάκι: Asrta SP (1)
After shave: Axe lotion
Σήμερα αποφάσισα ότι το cella δεν πρόκειτε να λείψει ποτέ από το ντουλάπι μου. Ότι άλλο έχω χρησιμοποιήσει μπορεί να αντικασταθεί αλλά αυτό όχι. Μου αρέσει πολύ η αίσθηση του, το άρωμα του, τα πάντα του.
Επίσης σταματάω το rotation στα ξυραφάκια. Astra και πάλι astra. Έχω personna, feather, wilkinson, astror (κόκκινα και κίτρινα), tiger, elios, derby και δε ξέρω και τι άλλο. Σαν τo ξύρισμα που κάνω με τα astra κανένα. Βαθύ και απροβλημάτιστο.
Το συνθετικό Muhle όλο και το μαθαίνω. Εντύπωση μου έκαναν 2 πράγματα. 1ον: Δεν έχασε καμία τρίχα στα πρώτα 3 ξυρίσματα. Όσα πινέλα χρησιμοποίησα καινούρια (4), έχαναν στα πρώτα 2 ξυρίσματα 2-3 τρίχες (αυτές που δεν κάθονταν καλά) και μετά ήταν οκ. Αυτό δεν έχασε ούτε μία. 2ον: Δεν περίμενα να ανοίξει ο θύσανος λόγω του ότι είναι συνθετικός. Ε λοιπόν άνοιξε. Άνοιξε σχεδόν όσο ένας πραγματικός. Γιαυτό το λόγο πλέον κάνω και πολύ εύκολα face lathering.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Τα νεα συνθετικα της Mühle ειναι πολυ καλα, αυτο το ακουω απο πολλες γωνιες. Τα Personna αν δεν τα θες.. Εχεις τη διευθυνση μου... Για τα αλλα εχουμε το ΕΜ!

- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Trueffit & Hill Rose Cream
Pure Badger Brush
Merkur 34C + Feather
ASG Macrovita
Pure Badger Brush
Merkur 34C + Feather
ASG Macrovita
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- Aris
- Λύκειο

- 16
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 50 times
Ξυράφι: Edwin Jagger DE89L --DERBY {2}--
Κρεμα: Nivea
Λοσιόν: Carrefour Ocean Force
Πινέλo: Boar Omega 10065
Το σκ ημασταν σε εξοχικο φιλων κ ο ιδιοκτητης επαιζε μια λοσιον Carrefour. Αδραξα λοιπον την ευκαιρια κ την δοκιμασα...Ωραιο αρωματακι, καλη αποδοση κ τιμη οπως εμαθα τα 100ml 3,50 ευρω!!!
Οποιος εχει κοντα ενα ας παει να ριξει μια μυρωδια :megagrin
Κρεμα: Nivea
Λοσιόν: Carrefour Ocean Force
Πινέλo: Boar Omega 10065
Το σκ ημασταν σε εξοχικο φιλων κ ο ιδιοκτητης επαιζε μια λοσιον Carrefour. Αδραξα λοιπον την ευκαιρια κ την δοκιμασα...Ωραιο αρωματακι, καλη αποδοση κ τιμη οπως εμαθα τα 100ml 3,50 ευρω!!!
Οποιος εχει κοντα ενα ας παει να ριξει μια μυρωδια :megagrin
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
-
NavalArchitect

Εμένα με απογοήτευσαν να είμαι ειλικρινής. Βέβαια για τα χρήματα δεν θα πρέπει κανείς να περιμένει θαύματα, αλλά Καρφούρ είναι, φαντάστηκα πως μπορεί να είναι μία no-name έκδοση ίδια σαν την Ευρωπαική Άκουα Βέλβα (την Γουίλιαμς δηλαδή) που πωλείται ευρέως στη Γαλλία (σε σούπερ μάρκετ).
Προσωπικά πιστεύω πως ούτε η μπλέ είναι κοντά στη μυρωδιά του Ευρωπαικού Γουίλιαμς, ούτε η πράσινη είναι κοντά στη μυρωδιά του Ευρωπαικού πράσινου Μένεν. Όχι φυσικά ότι θα'πρεπε να είναι αλλά αυτές τις λοσιόν στην ουσία ανταγωνίζεται ('σπάζοντας' την τιμή).