Gillette Slim adjustable
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Βάλε καμιά φωτό βρε, μας έχεις στην αναμονή τόση ώρα!!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
- Thanos
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 7 times
Καλημέρα.
Αυτή είναι η μηχανή μετά το εξονυχιστικό καθάρισμα.

Οπως σας είπα φαίνεται λίγο ταλαιπορημένη αλλά λειτουργεί ΑΨΟΓΑ!!!
Σήμερα το πρωί λοιπόν κάνοντας έναν προεδρικό αφρό μετά από μιά τέλεια προεργασία ένα φρέσκο derby extra ξάπλωσε στην μηχανή. Φοβούμενος μη τυχόν υπάρχει κάποια στρέβλωση και έχει πειραχτεί η γεωμετρία της μηχανής έβαλα τη ρύθμιση στο 3/9. Η μηχανή γλύστραγε απίθανα απαλά στο δέρμα χωρίς να ακούγεται ο παραμικρός ήχος από τον θερισμό των τριχών. Υπέθεσα ότι η μηχανή δεν τράβαγε καθόλου αλλά έκανα λάθος. Δουλευε απίθανα!!! Ξεθάρεψα και ανέβασα στο 5/9 και τελικά στο 7/9 με το τελευταίο στη κόντρα χωρίς τον παραμικρό ερεθισμό. Πολύ όμορφο και βαθύ ξύρισμα από μία εγκατελελειμένη μηχανή 50 χρόνων ισάξιο την ολοκαίνουργιας futur μου.
Αυτή είναι η μηχανή μετά το εξονυχιστικό καθάρισμα.

Οπως σας είπα φαίνεται λίγο ταλαιπορημένη αλλά λειτουργεί ΑΨΟΓΑ!!!
Σήμερα το πρωί λοιπόν κάνοντας έναν προεδρικό αφρό μετά από μιά τέλεια προεργασία ένα φρέσκο derby extra ξάπλωσε στην μηχανή. Φοβούμενος μη τυχόν υπάρχει κάποια στρέβλωση και έχει πειραχτεί η γεωμετρία της μηχανής έβαλα τη ρύθμιση στο 3/9. Η μηχανή γλύστραγε απίθανα απαλά στο δέρμα χωρίς να ακούγεται ο παραμικρός ήχος από τον θερισμό των τριχών. Υπέθεσα ότι η μηχανή δεν τράβαγε καθόλου αλλά έκανα λάθος. Δουλευε απίθανα!!! Ξεθάρεψα και ανέβασα στο 5/9 και τελικά στο 7/9 με το τελευταίο στη κόντρα χωρίς τον παραμικρό ερεθισμό. Πολύ όμορφο και βαθύ ξύρισμα από μία εγκατελελειμένη μηχανή 50 χρόνων ισάξιο την ολοκαίνουργιας futur μου.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Μπράβο Θάνο ωραίος, αυτά είναι! Αφήνεις ένα safety razor για χρόνια παρατημένο σε ένα σπίτι και εκτός από μερικούς επιφανειακούς λεκέδες παίζει τζάμι.
Άσε ένα fusion εγκαταλελειμμένο 10 χρόνια στην υγρασία και όταν θα πας να το πάρεις θα έχει στραβώσει μέχρι και η λαβή...
Άσε ένα fusion εγκαταλελειμμένο 10 χρόνια στην υγρασία και όταν θα πας να το πάρεις θα έχει στραβώσει μέχρι και η λαβή...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Φίλε Θάνο ωραία η μηχανή σου, έχει χάσει κάποιο χρώμα στη λαβή του και κάτω απο τη βάση αν βλέπω καλά αλλά η κεφαλή και το εσωτερικό του μπορεί να γυαλιστεί και άλλο σίγουρα αν δε κάνω λάθος!Τη πέρασες με κάποια ειδική κρέμα γυαλίσματος να φύγει αυτή η θολούρα?Βλέπε και τη δική μου στις πρώτες σελίδες αν θες.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
Εγώ έχω αυτή εδώ και είναι απο τις καλύτερες που υπάρχουν.Δε ξέρω αν μπορείς να το κάνεις με τη κρέμα που γυαλίζουν τα ασημικά, λογικά πάνω κάτω τα ίδια είναι!Σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά κυρίως στα σημεία που έχει παραμείνει χρώμα.
Ηλίας
Ηλίας
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Μπραβο Thanos,ειμαι υπερ των αναπαλαιωσεων και μετα χρηση.
:dance5
Αν εχει φανει μπρουτζος τοτε η αλοιφη για το γυαλισμα δεν μπορει να κανει κατι απλα να "απαλυνει" το ολο θεαμα
Το εχουμε ξαναπει και στο τοπικ με τις επιμεταλλωσεις αλλο καθαριζω-γυαλιζω για εκθεμα αλλο για χρηση
Μετα απο ενα γερο καθαρισμα κι απο την στιγμη που δεν εχει φυγει η χρωμιωση τοτε το γυαλισμα προσφερει πολλα
Εαν εχουμε αποκολληση (πχ το τριψαμε παραπανω,υπηρχε διαβρωση αυξημενη τοπικα) και θελουμε να ειναι χρηστικη τοτε η μηχανη καλο ειναι να παει για επιμεταλλωση (νικελ-χρωμιο) και οχι πλατινωμα.
:dance5
Αν εχει φανει μπρουτζος τοτε η αλοιφη για το γυαλισμα δεν μπορει να κανει κατι απλα να "απαλυνει" το ολο θεαμα
Το εχουμε ξαναπει και στο τοπικ με τις επιμεταλλωσεις αλλο καθαριζω-γυαλιζω για εκθεμα αλλο για χρηση
Μετα απο ενα γερο καθαρισμα κι απο την στιγμη που δεν εχει φυγει η χρωμιωση τοτε το γυαλισμα προσφερει πολλα
Εαν εχουμε αποκολληση (πχ το τριψαμε παραπανω,υπηρχε διαβρωση αυξημενη τοπικα) και θελουμε να ειναι χρηστικη τοτε η μηχανη καλο ειναι να παει για επιμεταλλωση (νικελ-χρωμιο) και οχι πλατινωμα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Thanos
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 7 times
Η αλήθεια είναι ότι μετά το όμορφο ξύρισμα που έκανα μαζί της, έχω αρχίσει να σκέφτομαι την επιμετάλλωση (και παράλληλα τις ώρες ψαξίματος στο forum για σχετικές δημοσιεύσεις ;-) )
Από την άλλη, μου αρέσει και η "ταλαιπωρημένη" όψη της!!! Δεν ξέρω τι να κάνω....
Υπάρχει, κατά τη γνώμη σας, φόβος για επέκταση της φθοράς εάν παραμείνει εκτεθειμένος ο μπρούτζος;
Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις σας!!!
Από την άλλη, μου αρέσει και η "ταλαιπωρημένη" όψη της!!! Δεν ξέρω τι να κάνω....
Υπάρχει, κατά τη γνώμη σας, φόβος για επέκταση της φθοράς εάν παραμείνει εκτεθειμένος ο μπρούτζος;
Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις σας!!!
- vanm66
- Λύκειο
- 14
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 349 times
Δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο να την επιμεταλλώσεις. Μπορείς να βρείς στο ίντερνετ σε σχετικά καλή τιμή μια μεταχειρισμένη σε καλύτερη κατάσταση και να κρατήσεις αυτήν όπως είναι. Θα σου βγει φθηνότερα.
Βαγγέλης
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Μπα,μην φοβασαι δεν φευγει η επιχρωμιωση κομματι-κομματιThanos έγραψε: Υπάρχει, κατά τη γνώμη σας, φόβος για επέκταση της φθοράς εάν παραμείνει εκτεθειμένος ο μπρούτζος;
Οτι εφυγε με το αρχικο γερο καθαρισμα εφυγε.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»