Το ξύρισμα της ημέρας: 04.12.2011-10.12.2011

Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

ElNavajero έγραψε:[...]
- Κούκλος,όπως παντα :megagrin
Shopping! :megagrin :xp1

Το ξεχασα εντελως το σημερινο...

* Wilkinson Hydro 5
* Wilkinson RC
* Omega 098 Pro
* Yves Rocher Antarctic ASL

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Loizos
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Πριν από λίγο μετά από μία κουραστική αλλά πολύ ευχάριστη μέρα.

Προετοιμασία: Μπανάκι με Παπουτσάνης γλυκερίνης και πλύσιμο προσώπου με Juliette Armand cleanser wash

Σαπούνι: Cella
Πινέλο: Muhle H3
Μηχανή: Merkur 11c
Ξυραφάκι: Astra SP
After shave gel: L'oreal hydra energetic

Πολύ πολύ καλό ξύρισμα. Από τα καλύτερα που έχω κάνει. Μου άρεσε πολύ το cella. Πρώτη φόρα το χρησιμοποιώ και δεν το μετάνιωσα καθόλου που το πήρα.
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

Alexis_3 έγραψε: Omega cream with eucalyptus (λές και ρίχνανε παγάκια στο προσωπό μου :P :P)
ειπε κανεις οτι κανει για τον χειμωνα?
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

LL83 έγραψε:Πολύ πολύ καλό ξύρισμα. Από τα καλύτερα που έχω κάνει. Μου άρεσε πολύ το cella. Πρώτη φόρα το χρησιμοποιώ και δεν το μετάνιωσα καθόλου που το πήρα.
Το cella φίλε έχει πολύ tallow, ζωικό λίπος δηλαδή. Για αυτό είναι κορυφαίο σαπούνι. Κάτι Geo F Trumper και Crabtree&Evelin που είναι vegan μπούρδες δεν το πιάνουν ούτε με σφαίρες. :gun

JohnnyBlade έγραψε:
Alexis_3 έγραψε: Omega cream with eucalyptus (λές και ρίχνανε παγάκια στο προσωπό μου :P :P)
ειπε κανεις οτι κανει για τον χειμωνα?
Το έχει πει ο Δορυφέρον.
Το λέω και εγώ :megagrin
Υπό την έννοια ότι μία μικρή δροσιά μπορεί να είναι ευχάριστη και στο χειμώνα, όχι μόνο το καλοκαίρι.
Τη μπύρα και το χειμώνα κρύα δε τη πίνουμε; :megagrin
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Slur έγραψε: [...] Crabtree&Evelin που είναι vegan μπούρδες δεν το πιάνουν ούτε με σφαίρες. [...]
Απο Sienna ξερεις? :megagrin Και εννοω οχι να εχεις ξυριστει απο 2 φορες με το σαπουνι και ή την κρεμα, και χρησιμοποιοντας μονο ενα πινελο...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Stefanos έγραψε:Απο Sienna ξερεις? ...

Ναι ξέρω. Μπούρδα σκέτη.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Εισαι τοτε ο πρωτος που δηλωνει οτι η κρεμα ή και το σαπουνι δεν ειναι καλα! Εγω προσωπικα δεν ξερω δλδ αλλον. Οκ. Γουστα ειναι αυτα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Δες τα παρακάτω:

http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... =20#p25901" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... =10#p25202" onclick="window.open(this.href);return false;

Αν διάβαζες πιο προσεκτικά το φόρουμ συνφορουμίτη θα ήξερες και άλλον εκτός από εμένα που δεν θέλει να τα βλέπει τα σαπούνια της C&E. :megagrin

Για την ιστορία από τα χέρια μου έχουν περάσει 3 τέτοια σαπούνια, δύο Νομάντ, και ένα Σιένα χωρίς να έχω αγοράσει κανένα από τα τρία. Και τα τρία λοιπόν από ανταλλαγές από μέλη του φόρουμ μας γιατί για κάποιο λόγο τα σαπούνια δεν τους άρεσαν.

Ο Ανδρέας επειδή δεν του άρεσε το άρωμα έλεγε
Ο calmatos δεν ήθελε ούτε να το δοκιμάσει (θα είχε τους λόγους του)
Και ο Δόρυς ο οποίος λέει ως γνωστόν ευθέως την αλήθεια το έστειλε για απόσυρση μετά από την πρώτη δοκιμή. Έμπειρος είναι, δεν του χρειαζόταν δεύτερη, ούτε και 15 διαφορετικά πινέλα.

Αλλά αυτό δε λέει τίποτα βέβαια, η αλήθεια δεν είναι με το μέρος των πολλών.

Είναι σύνηθες σε μία υποτίθεται καταξιωμένη εταιρία όταν δεν μας αρέσει το προϊόν να διστάζουμε να πούμε ευθέως ότι είναι μπούρδα γιατί δεν θέλουμε να μας την πέσουν αυτοί που τους αρέσει και να μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εμείς φταίμε που δεν μας άρεσε. Τη μία φτάνει το νερό, την άλλη η τεχνική, την άλλη το πινέλο.
Όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Το σαπούνι αυτό στην αρχή μου άρεσε γιατί έκανε παχύ και καλό-ποιοτικό αφρό και επίσης μου αρέσουν και τα αρώματά τους (νομάντ-σιένα). Όμως αν το αφήσεις λίγα λεπτά πάνω στο δέρμα ξεραίνεται και διαλύεται σαν αλεύρι και πέφτει κάτω. Είναι γελοίο.
Εγώ που χρησιμοποιώ τα σαπούνια και για aftershave δράση μέσα σε 3 λεπτά έχει γίνει αλεύρι. Αλλά και λίγο αργό να είναι το πέρασμά σου αν πηγαίνεις με straight δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις και ξεραίνεται.

Είμαι βέβαιος ότι εσένα σε ικανοποιεί και το ευχαριστιέσαι και αυτό είναι πολύ λογικό γιατί η υποκειμενικότητα σε αυτό το χόμπι είναι κυρίαρχη. Σίγουρα φτιάχνουμε τον ίδιο αφρό (αν και πιστεύω ότι ο δικός μου είναι λίγο καλύτερος :beah2 ) και ενώ εσένα σε ικανοποιεί εμένα και άλλους πολλούς όχι. Σίγουρα δεν κάνει καλύτερο αφρό με ασβό όπως κάπου είχες πει. Το δοκίμασα και με Pure badger Edwin Jagger και με Silvertip, το Ω-48 κάνει πολύ καλύτερο αφρό και πάλι. Σίγουρα δεν τον διαφοροποιεί το νερό και σίγουρα καμία δικαιολογία δεν στέκει.
Απλά εσένα σε ευχαριστεί πολύ
Ενώ εμένα καθόλου.
Έχουμε διαφορετικά γούστα, αυτό είναι όλο.

Και όταν έχω όρεξη θα κάνω μία πολύ αρνητική κριτική και στο νήμα του νομαντ και στο νήμα του σιένα για να είναι καταχωρημένες.

Το ωραίο είναι ότι από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιώ συνέχεια σαπούνι Νομαντ και Σιένα μέχρι να τελειώσουν. Έχουν μπει άτυπα στην antiwish list μου.
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

από Slur » Κυρ Δεκ 11, 2011 8:09 am

Το cella φίλε έχει πολύ tallow, ζωικό λίπος δηλαδή. Για αυτό είναι κορυφαίο σαπούνι. Κάτι Geo F Trumper και Crabtree&Evelin που είναι vegan μπούρδες δεν το πιάνουν ούτε με σφαίρες.

Φιλε slur εδω να σου πω οτι υπαρχουν και καλα σαπουνια που δεν εχουν tallow. θες παραδειγματα? ToOBS sandalwood ,parker 9 herbs ειναι 2 που μου ερχονται γρηγορα στο μυαλο.
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Το ξέρω Johnny, και το Valobra που λατρεύω για παράδειγμα είναι φυτικό σαπούνι. Όπως και το Williams που δεν υποφέρεται είναι με tallow.

Αλλά ένα επιτυχημένο tallow-σάπουνο όπως το cella ή και το arko (ας εξαιρέσουμε το άρωμα) κοστίζουν συνήθως λιγότερο και είναι ανώτερα ποιοτικά από άλλα που είναι φρου-φρου και αρώματα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”