Δε θυμάμαι να έχω αναφέρει ποιές μπύρες με αρέσουν.. Ιδού λοιπόν! Αριστερά η Hacker-Pschorr Münchener Hell και δεξιά η Scheider's Weisse.
H Μünchener Hell είναι μια από τις πιο "δυνατες" "νορμαλ" μπύρες με 5% alc και βαθμό ζυθογλεύκους 11,5% Στο τέλος του κειμένου δίνω και μια εξήγηση τι είναι αυτό. H Schneider εχει 5,4% alc και βαθμό ζυθογλεύκους 12,8%.
Ο όρος ζυθογλεύκος ορίζεται ως ο βαθμός της πυκνότητας του ζύθου πριν από τη ζύμωση. Κατά τη διαδικασία παρασκευής το άμυλο της βύνης μετατρέπεται σε ζάχαρη βύνης και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης με χρήση μαγιάς στο αλκοόλ, μετατρεπεται σε διοξείδιο του άνθρακα και θερμική ενέργεια. Όσο υψηλότερη είναι η αρχική βαρύτητα, τόσο ισχυρότερη είναι η μπύρα! Ένας βαθμος ζυθογλεύκους 13% σημαίνει 13g στερεά συστατικά ανά 100g αρτύματος. Με μια πρόχειρη εκτίμηση προκύπτει ότι από 2,5% αρχικό βάρος ζυθογλεύκους δημιουργείται 1% αλκοόλ στην μπύρα.
Αυτάααααα
Καλή σας μέρα, φίλοι μου!
Φιλικά
Στέφος