Gillette Tech

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29442 times
Been thanked: 29601 times

Ο Γιάννης έχει δίκιο.

Αν και συμφωνώ με τις απόψεις σου Στέλιο, έχω μια ένσταση στο
stelakis1914 έγραψε:...
Όσο και αν σαν προκατέβαλα αρνητικά η μηχανή αυτή έχει ορισμένα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα! Αυτά είναι το πανεύκολο ξύρισμα και η ταχύτητα που μπορεί να το ολοκληρώσεις χωρίς μάλιστα να προηγηθεί και κάποια σοβαρή προετοιμασία.
...
Επειδή μπορεί να διαβάζουν το νήμα και νέα μέλη, η προετοιμασία είναι απαραίτητη στο πξ, ίσως είναι και πιο σημαντική από το κυρίως ξύρισμα. Μην θεωρήσετε ότι με μια τέτοια μηχανή μπορείτε να παραλέιψετε βήματα, μεγάλο λάθος με οδυνηρές συνέπειες.
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Αυτό το χαρακτηριστικό της Αντώνη θέλω απαραίτητα να το επισημάνω και δεν νομίζω ότι χρειάζεται "στρογγύλεμα". Τώρα αν επιχειρήσει κάποιος να ξυριστεί σε ακραίες συνθήκες όπως με κρύο νερό και χωρίς την παρουσία κρέμας ξυρίσματος θα σφαχτεί και δικαιολογημένα.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29442 times
Been thanked: 29601 times

Εγώ απλά να τονίσω ότι το τελευταίο άθλιο ξύρισμα που είχα, ήταν αυτό. Και δεν μου έφταιγε το setup, αλλά η ανύπαρκτη προετοιμασία μου.
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Δημήτρης έγραψε:Λοιπόν, η tech ήρθε σήμερα μαζί με τη Superspeed και προσπαθώ από το πρωί να καταλάβω τι παίζει. Κατ αρχάς είναι σε χρυσό χρώμα, το οποίο σε κάποια σημεία ήταν πιο σκούρο, σαν να είχε μια κρούστα από βερνίκι, το οποίο ξεφλούδιζε και μόνο με το άγγιγμα. Στην κεφαλή πο είχε φύγει εν μέρει το χρυσαφί χρώμα από κάτω φαίνεται σαν νίκελ. Τι παίζει, ξέρει κανένας;Η μηχανή δεν είναι αλουμινένια, είναι βαριά!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Καλησπέρα! Επειδή μου αρέσουν οι Gillette και αυτές χρησιμοποιώ, έχω να σου πω ότι η συγκεκριμένη, από κάποιον προηγούμενο κάτοχό της, είχε επιχρυσωθή. Το επιχρύσωμα όμως στις ξυριστικές μηχανές δεν αντέχει και φεύγει, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπεις. Τα υπολείμματα του επιχρυσώματος δύσκολα θα μπορέσης να τα αφαιρέσης. Τοίποτα δεν θα επιρεάση την απόδοσή της αλλά αν θες, γιά λόγους καλαισθητικούς, μπορείς να την επινικελώσης. Το κόστος γι' αυτό είναι περί τα 10 Ευρώ.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24804 times
Been thanked: 7864 times

Καλημέρα Μαρίνο. Αν κατάλαβα καλά εννοείς πως επιχρυσώθηκε πάνω από την επινικέλωση που είχε... Αλλοιώς αυτό το πρόβλημα θα το είχαν όλες οι επίχρυσες μηχανές, vintage και μη.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Καλημέρα Μαρίνο! Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Προς το παρόν δεν θα την πειράξω, έχω καταλήξει στη Slim σε μόνιμη βάση!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Θα συμφωνησω με τον Γιαννη. Η μηχανη της φωτο μοιαζει να επιχρυσωθηκε πανω σε ηδη προϋπαρχουσα επικαλυψη. Ειναι λογικο να μην εχει την αναμενομενη αντοχη τοτε. Εχω μια επιχρυσωμενη New Type περιπου απο τη δεκαετια του 30 και ειναι τζιτζι!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Εικόνα

Στα αριστερά μια Gillette Tech Ball End εγγλέζικης κατασκευής (η κεφαλή γράφει από κάτω "Made in England" δίπλα στο λογότυπο της εταιρείας). Στα δεξιά μια "Made in USA" μηχανή με ημερομηνία κατασκευής C1 η οποία βρέθηκε καινούργια μαζί με τη χάρτινη συσκευασία της, την οποία τη βρίσκω πολύ όμορφη και πρακτική.

Μια και λέγονται πολλά (καλά κυρίως) για τις vintage Gillette, είπα να δοκιμάσω τις πιο προσιτές -ίσως- από αυτές, που μάλλον είναι οι εν λόγω Gillette Tech Ball End. Οι συγκεκριμένες DE έχουν μπρούτζινη λαβή και συνολικά ζυγίζουν περίπου 63γρ. Υπάρχουν και αλουμινένιες με το μισό περίπου βάρος.
Η πρώτη δοκιμή έγινε με την "Made in England" και το γενικό συμπέρασμα είναι πως πρόκειται για μια πολύ καλή μηχανή. Το συνολικό της μήκος είναι περίπου 82,5mm (με την κεφαλή). Το μήκος της λαβής είναι 75,8mm και το πάχος της 9,7mm περίπου

Ειδικότερα:
-Η μηχανή είναι πολύ ήπια, πιο ήπια ακόμη και από την Edwin Jagger EJ89.
-Στο πρώτο πέρασμα που γίνεται με τη φορά νομίζει κανείς ότι δεν κόβει ιδιαίτερα, από το δεύτερο όμως που γίνεται υπό γωνία είναι αρκετά αποτελεσματική. Με ένα τρίτο πέρασμα (συν ένα ακόμη για να "πάρει" και τις τελευταίες λεπτομέρειες - touch up) κάνει ένα πολύ καλό και χωρίς ερεθισμούς ξύρισμα ανάλογο σε βάθος με αυτό των EJ89, Merkur 33c κλπ.
-Το βάρος της είναι ικανοποιητικότατο. Η μηχανή είναι αρκετά καλά ζυγισμένη. Είχα κάποιες επιφυλάξεις στην αρχή για το μήκος και πάχος της λαβής όντας συνηθισμένος από αυτές των EJ89, Muhle και Sabi οι οποίες είναι οι προτιμώμενες για μένα (ιδίως η τελευταία). Όμως πρακτικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα αφού και το πιάσιμο είναι καλό και δεν γλυστράει λόγω της επιφάνειάς της.
-Οι λαβές σε όλες τις Tech που έχω πιάσει στα χέρια μου (5-6 συνολικά) φαίνεται να βιδώνουν στην κεφαλή λίγο πιο χαλαρά σε σύγκριση με σύγχρονες μηχανές. Αυτό πρακτικά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα όμως. Επιπλέον όλες οι λαβές που δοκίμασα (EJ, Sabi, Muhle) βιδώνουν στη Gillette χωρίς προβλήματα.
-Σε σύγκριση με την EJ που έχει παρόμοια επιθετικότητα: Η Gillette είναι μια Vintage μηχανή που δείχνει ότι παρά την ηλικία της (50+ χρόνια) παραμένει ένα εξαιρετικό και αποτελεσματικό εργαλείο που έχει φτιαχτεί για να διαρκέσει. Σαν αποτελεσματικότητα πάντως το αποτέλεσμα είναι άμεσα συγκρίσιμο με αυτό μιας EJ (αν και προσωπικά προτιμώ τις λίγο πιο επιθετικές Merkur για γενική χρήση, YMMV) η οποία έχει το πλεονέκτημα ότι είναι άμεσα διαθέσιμη, βρίσκεται καινούργια και σε πολύ καλή τιμή -σε σύγκριση με αντίστοιχες DE της κατηγορίας της. Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω αυτές τις δύο Tech στην κατοχή μου (όπως και την EJ και τη Merkur και τη Muhle και τη Sabi και...!)

Στο σημερινό επεισόδιο πήραν μέρος (με σειρά εμφάνισης):
Gillette Tech Ball End (Made in England)
Personna Lab Blues (#5)
Semogue 1800
Cella SS

: )
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Και η δική μου ,πρέπει να είναι αλουμινένια γιατί ζυγίζει σαν πούπουλο made in England.Περιλαμβάνεται στο σετ ταξιδίου και περιμένει το ταξίδι ... :megagrin να δοκιμαστεί.

Εικόνα
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Γιώργο, πολύ όμορφη παρουσίαση. Οι μηχανές, όπως και τα κουτιά τους, φαίνονται άθικτες. Είναι πανέμορφες, γι' αυτό και θα σου κόστισαν ακριβότερα από μιά EJ. Όπως και ν' άνε πάντος να τις χαρής.

Γιάννη δεν είναι απαραίτητο να πάς ταξίδι γιά να κάνης την δοκιμή. Σίγουρα θα μετανιώσης που δεν την δοκίμασες ενωρίτερα, είναι υπέροχη μηχανή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”