Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Straight razor;

Απάντηση

Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Straight razor;

Εξαιρετική, όλα πήγαν τέλεια
9
12%
Αρκετά καλή με κανα δυο προβληματάκια
29
37%
Μέτρια, κατάλαβα πως έχω δρόμο μπροστά μου
28
36%
Χάλια ήμουν έτοιμος να το παρατήσω
6
8%
Τόσο χάλια που το παράτησα
6
8%

Σύνολο ψήφων: 78
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Στη κόντρα να προσπαθείς να ακουμπάει όλη σχεδόν η πλευρά του ξυραφιού στο δέρμα (η ράχη στην πραγματικότητα) για να πετύχεις όσο το δυνατόν μικρότερη γωνία και να μην σκαλώνει...
Δες και αυτήν την εικόνα από το straight razor place... (ATG = against the grain = κόντρα)
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
Georgelap
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 10 times
Been thanked: 10 times

Ας γραψω κι εγω λοιπον την πρωτη μου εμπειρια...
Το ξυραφι που αγοραστηκε απο καταστημα της πατρας.
Η μαρκα: Dovo, το μοντελο: Special.
Αρκετα ενθουσιασμενος της εκανα ενα καλο πλυσιμο, μετα βρεξιμο με οινοπνευμα για να σκοτωσουμε ολα τα ανεπιθυμητα ζωηφιακια
Οπως μου ειχε πει ο πωλητης (και αγροτερα το διαβασα και στο σαιτ της εταιριας απ οτι θυμαμαι) το ξυραφι ηταν ετοιμο προς χρηση...

Αφρο λοιπον με σαπουνι προρασο και πινελακι ασβου...
10-15 περασματα στο δερμα (μοσχαρι παντα)
Ενα καλο μασαζ για καλη προετοιμασια και ξεκιναμε:
Στην αρχη το ξυραφι μου γλυστρουσε απο τα χερια... δεν μπορουσα να εχω ενα σταθερο πιασιμο με σωστη γωνια (πρωτη φορα επιανα στα χερια μου χεχε)
Το δερμα τραβουσε πολυ περισσοτερο απο την Μερκουρ 15c.
Tελειωνω το πρωτο περασμα... ολα μια χαρα, κανενα κοψιμο.
Ακολουθει ενα ξεβγαλμα για να δουμε τι καναμε...
Απογοητευση! Αλλου ειχα ξυριστει, αλλου ημουν ακομα χομο σαπιενς!
Δευτερο περαμσα λιιιιγο καλυτερα, ενταξει, αποφασισα να ξυριστω με την ασφαλειας.
Σταδιακα βεβαια υπηρχε αλματωδης εξοικιωση με το γερμανικο πραγματακι. Σε βαθμο που ενθουσιαζομουν ολο και περισσοτερο!
Μεσα σε 3 μηνες εγινα ξεφτερι! (λεμε τωρα)
Το δερμα ομως τραβουσε αρκετα, σχεδον πονουσα χωρις ομως να κοβομαι.
Αποφασισα λοιπον να κανω το τεστ με την τριχα... εε το ξυραφι δεν εκοβε τιποτα...
Για μια ακομα φορα επεσα θυμα της γερμανικης διαφημησης...
Επομενη κινηση λοιπον το σωστο τροχισμα του και επιστρεφω ξανα με εντυπωσεις!!!
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Μάλλον το τεστ της τρίχας έπρεπε να το κάνεις απο την αρχή
Άρης
Άβαταρ μέλους
Georgelap
Νήπιο
Νήπιο
13

Σωστά...
Το θέμα είναι τώρα τι κάνω...
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Καλό ακόνισμα.
Μαχαιράδεεεεεεες για βοηθείστε!!!
Άρης
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Από προσωπική εμπειρία, αφού είχα διαβάσει αρκετά μέσα από το φόρουμ -πρίν καν αγοράσω το ξυράφι- για το πως πρέπει να γλυστράει το ξυράφι στο δέρμα, όταν έκανα το πρώτο ξύρισμα κατάλαβα ότι δεν ήταν shave ready. Το πήγα στον παππού να το δει, μου πήρε 5 ευρώ και καλά ότι ότι το πέρασε λίγο από τα εργαλεία του και ξαναπήγα σπίτι.

Τρίχες κατσαρές, πάλι το ξυράφι τράβαγε! Προσφέρθηκε ο Γιάννης (γ.ν) να μου το "ισιώσει" και επιτέλους έκανα ξύρισμα της προκοπής. Εν ολίγοις, το θέμα είναι ότι shave ready δεν παίζει να το πάρεις ούτε με μάγια από πουθενά. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά πουλάνε shave ready μαχαίρια (χώρια αυτούς που κάνουν restoration και θα στο στείλουν έτοιμο για ξύρισμα).

Μπορείς να το στείλεις εξωτερικό για ακόνισμα ή όποιος από εδω μέσα έχει χρόνο και μπορεί να σου το φτιάξει θα του το στείλεις. Αυτό βέβαια αφού έχεις εξαντλήσει το θέμα της σωστής γωνίας και της σωστής πίεσης. Δεν είναι απαραίτητο ότι αφού δεν περνάει το τέστ της τρίχας δεν κόβει καλά.

Τώρα για να μην σου γλυστράει (σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει) βάλε λίγο alum block στα δάχτυλά σου ή στυπτικό αν έχεις. Ούτε ο Spiderman τέτοιο γάντζωμα :hystericalbs1
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Τα σχόλια μου για την πρώτη εμπειρία με το Straight, ταυτίζονται πλήρως με αυτά του Γιώργου (Georgelap), λίγο παραπάνω.

Το περίμενα καλύτερο και οπωσδήποτε πολύ καλύτερο απο το ξύρισμα με την σαβεττα. Είχα δυσκολίες στα τεντώματα, και στις λαβές για να ξυρίσω κάποια δύσκολα σημεία, κυρίως στις πλευρές του λαιμού.

Δεν πτοούμαι, συνεχίζω ακάθεκτος και πιστεύω μέχρι τις γιορτές θα το έχω μάθει.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Georgelap
Νήπιο
Νήπιο
13

Εγω παντως μετα το σωστο τροχισμα του (2000--> 6000--> 8000--> Οξειδιο του Χρωμιου--> στροπαρισμα) Βελτιωθηκα απιστευτα!
Ουτε εγω ο ιδιος πιστευα οτι μπορουσα να κανω τοσο βαθυ ξυρισμα με αυτο το παλιοπραμα χεχεχεχε :megagrin
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Φώτη σιγά σιγά και όλα θα έρθουνε με το καιρό τους και μετά θα με θυμηθείς!Είσαι σε καλό δρόμο!Οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις.
Georgelap έγραψε:Εγω παντως μετα το σωστο τροχισμα του (2000--> 6000--> 8000--> Οξειδιο του Χρωμιου--> στροπαρισμα) Βελτιωθηκα απιστευτα!
Ουτε εγω ο ιδιος πιστευα οτι μπορουσα να κανω τοσο βαθυ ξυρισμα με αυτο το παλιοπραμα χεχεχεχε :megagrin
Μετα τις 8000 δεν έβαλες κάποια άλλη πέτρα τελειώματος?Επίσης δε λέμε τρόχισμα αλλά ακόνισμα γιατί το τρόχισμα είναι άλλη δουλειά!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Φώτη θα του πάρεις τον αέρα πολύ σύντομα, μέχρι τις γιορτές θα κάνεις ξύρισμα που δεν θα το πιστεύεις!

Κάθε αρχή και δύσκολη, μόλις όμως συνηθίσει το χέρι στις λαβές και στα τεντώματα θα πηγαίνει από μόνο του (και τα 2 χέρια εννοώ :megagrin)

Άντε καλή συνέχεια...
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”