Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Απάντηση

Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Εξαιρετική, όλα πήγαν τέλεια
36
22%
Αρκετά καλή με κανα δυο προβληματάκια
75
46%
Μέτρια, κατάλαβα πως έχω δρόμο μπροστά μου
41
25%
Χάλια ήμουν έτοιμος να το παρατήσω
10
6%
Τόσο χάλια που το παράτησα
2
1%

Σύνολο ψήφων: 164
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

wolfy έγραψε:Το μόνο που μπορώ να πω για να περιγράψω πλέον την διαδικασία του ξυρίσματος, είναι ότι από αγγαρεία, έχει γίνει απόλαυση!
Αυτό είναι και για εμένα το σημαντικότερο επίτευγμα...
Η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα safety razor πάντως δεν ήταν και τόσο ρόδινη, κυρίως λόγω δικής μου ευθύνης: Παρόλο που είχα διαβάσει αρκετά πράγματα εδώ και είχα δει κάποια βιντεο στο youtube, σαν γνήσιος χοντροκέφαλος έκανα ακριβώς τα αντίθετα. Ξυρίστηκα όπως θα ξυριζόμουν και με το sensor. Προετοιμασία μηδέν δηλαδή :boeller
Πήρα την υπέροχη gillette super slim twist, τις έβαλα ένα (ψιλοάθλιο) bic astor (το ότι είναι άθλιο το κατάλαβα χθες που ξυρίστηκα με personna), πασάλειψα στην μούρη μου gel nivea, και όπως ήταν κρύο το πρόσωπό μου άρχισα να κατεβάζω (κανονικά όμως) την μούρη μου πατώντας το safety με πίεση όπως πάταγα και το sesnsor για να ξυρίσει... Ξέπλυμα το safety με παγωμένο νερό εννοείται, να μην χαλάσουμε το σερί!!!
Τα κοψίματα αρκετά, αλλά όχι ιδιαίτερα άσχημα ούτως ώστε να με αποτρέψουν να συνεχίσω. Αντίθετα μουλάρωσα και επανήλθα δυστυχώς με την ίδια συνταγή απλώς με καλύτερες κινήσεις και λιγότερη πίεση στην ξυριστική, οπότε τα κοψιματάκια μειώθηκαν δραστικά. Στην τρίτη προσπάθεια που η προετοιμασία ήταν καλύτερη (ζεστό μπανάκι, ζεστό νερό για το ξέλπυμα της ξυριστικής) και το gel αντικαταστάθηκε από κρέμα adelco, τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά και η απόλαυση του παραδοσιακού ξυρίσματος άρχισε να αναδύεται :dance5
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Αγαπητό ημερολόγιο εμ... φόρουμ...

Σήμερα έχω ένα λόγο να είμαι στενοχωρημένος κι ένα λόγο να είμαι χαρούμενος.

Ο λόγος για τον οποίο είμαι στενοχωρημένος, είναι ότι η mercur futur μου δεν ήρθε ακόμα, οπότε θα έχω την χαρά να ξυριστώ με αυτήν την επόμενη εβδομάδα ελπίζω.

Πάμε στον λόγο για τον οποίο είμαι χαρούμενος. Αποφάσισα ότι με γκαζοτενεκέδες δε θα ξαναξυριστώ. Η μηχανή όμως δεν ήρθε, ήμουν αξύριστος από την Δευτέρα και δεν άντεχα άλλο. Χθες είπα του πατέρα μου ότι το γυρίζω στο ξυράφι. Μου είπε λοιπόν, ότι κάπου έχει μια παλιά μηχανή, την οποία εκείνος δεν χρησιμοποιεί διότι δεν τον βολεύει να φτιάχνει το μουστάκι του. Του είπα να ψάξει να τη βρει και σήμερα μου την έδωσε. Η μηχανή που βρέθηκα λοιπόν σήμερα να κρατάω στα χέρια μου ήταν ακριβώς αυτή απλά η δικιά μου αντί για R1 γράφει S1.

Πριν έρθω σπίτι, πήγα μια βόλτα από τον Hondo, κι αγόρασα το σαπούνι ξυρίσματος της Proraso, το gel για τα κοψίματα, μια Μυρτώ λεμόνι, κι ένα asl. Ξέχασα να πω, ότι πήρα από τον πατέρα μου κι ένα ξυραφάκι Wilkinson Sword, καθότι δεν ήθελα να χαραμήσω κάποιο από αυτά που είχα πάρει στη συγκεκριμένη μηχανή.

Όπως καταλαβαίνετε, ήρθα σπίτι κι άρχισα τη διαδικασία καθαρισμού - απολύμανσης της μηχανής κι όταν τέλειωσα, έβαλα το ξυραφάκι κι άρχισα την προετοιμασία της μούρης μου. Πήρα την γουρούνα μου, την έριξα στο νερό, κι έκανα μια πρώτη σαπουνάδα στο πρόσωπό μου με ένα σαπουνάκι Pino Silvestre που κι αυτό το πήρα σήμερα και πολύ μου άρεσε η μυρωδιά του. Αφού έτριβα τη γουρούνα στη μούρη κανά 2λεπτο, ήρθε η σειρά του Proraso. Άρχισα να φτιάχνω τον αφρό ο οποίος έγινε πολύ γρήγορα, και μετά άλλο ένα λεπτάκι μασάζ με τη γουρούνα και το Proraso.

Και μετά, ήρθε η μεγάλη στιγμή. Παίρνω την Gillette G1000 των σέβεντυς (που λέμε και στο χωριό μου) κι αρχίζω. Πρώτο πέρασμα προς τα κάτω. Το χαρακτηριστικό χρατς χρατς, κι αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ήδη σε σχέση με τους εμπορικούς γκαζοτενεκέδες, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο. Η μηχανή είναι πολύ ελαφριά, γι' αυτό και πίεζα ελαφρά. Όταν το παραέκανα, υπήρχε προειδοποίηση, αυτό μου άρεσε! Ένα ελαφρύ πονάκι το οποίο όταν το πρωτοένοιωσα, νόμιζα ότι κόπηκα. Κι όμως όχι! Αφού τέλειωσα το πρώτο πέρασμα, ξέβγαλμα, ξανά σαπούνι και βουρ στο δεύτερο με φορά από τα αυτιά προς τη μύτη. Σκέφτηκα να σταματήσω σε αυτό, όμως άλλαξα γνώμη κι έκανα και τρίτο πέρασμα όλο κόντρα αυτή τη φορά, γιατί θέλω να δω πόσο και αν θα ερεθιστεί το δέρμα μου.

Το συνολικό αποτέλεσμα (ποιότητα και βάθος ξυρίσματος) είναι κλάσεις ανώτερο από αυτό των εμπορικών γκαζοτενεκέδων, κατάφερα να μη κοπώ καθόλου, μόνο στο μουστάκι κάποια στιγμή εμφανίστηκε λίγο αίμα στο μέγεθος της μύτης της καρφίτσας, το οποίο χάθηκε μετά τα επόμενα περάσματα και στο τέλος ούτε που φαινόταν καν. Ερεθισμοί λίγοι, κι αυτό λόγω της δικής μου κακής τεχνικής, περιμένω να δω τι θα γίνει αύριο-μεθαύριο από πλευράς ingrown. Χρόνος ξυρίσματος, χωρίς την προετοιμασία, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 10 λεπτά.

Κλείνοντας να πω ότι ήταν ένα ξύρισμα που το ευχαριστήθηκα, πράγμα που έχω να το νιώσω καιρό, και δηλώνω πασίχαρης! :hyper
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Thanos
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 13 times
Been thanked: 7 times

Μπορείς να αποχαιρετήσεις για πάντα τις ingrown!!!
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Thanos έγραψε:Μπορείς να αποχαιρετήσεις για πάντα τις ingrown!!!
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!
Δε πα να ξυριστείς με 8 περάσματα προς όλες τις κατευθύνσεις, και να μην υπάρχει ίχνος τρίχας στο πρόσωπό σου... Το ενδεχόμενο της γυρισμένης τρίχας με τα κλασσικά ξυραφάκια, απλά δεν παίζει...
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Λογικό αφού το safety δεν κάνει Lift & Cut....
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Δύο ημέρες μετά, τα γένια μου είναι σχεδόν έτσι όπως ξυριζόμουν με τους γκαζοτενεκέδες. Το βασικότερο και το κυριότερο όμως, δεν υπάρχουν ούτε ερεθισμοί ούτε ingrown, εκεί που δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ξυριστώ κόντρα ποτέ μου γιατί υπέφερα. Μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νοιώθω που έπεσα στο forum αυτό, και ό,τι και να πω για να σας ευχαριστήσω είναι λίγο. :thnx
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Χαιρομαστε που μπορεσαμε να βοηθησουμε και να συνεχιζουμε να βοηθαμε!! :megagrin
Εικόνα
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Καλησπέρα,

Σήμερα έκανα το πρώτο ξύρισμα με τα υλικά που μου έστειλε ο Δημήτρης.

Χρησιμοποίησα τα εξής :
Μηχανή: Wilkinson double edge razor.
Λεπίδα: Personna.
Κρέμα: Palmolive.
After shave: Nivea Silver balm και σκέφτομαι να αγοράσω το Avene balm.

Ο αφρός πιστεύω ότι βγήκε αρκετά καλός απλά έπρεπε να βάλω λίγο παραπάνω :beah2 .

Για ξεκίνημα και επειδή ήταν πρώτη φορά ξυρίστηκα 2 φορές χωρίς κόντρα.
Δεν είχα κανένα κόψιμο το ξυράφι γλίστραγε μια χαρά παρατήρησα ότι δεν χρειαζόταν να έχω τεντωμένο το λαιμό για να πάρει καλά τις τρίχες πάνω στην γραμμή (δεν ξέρω άμα συμβαίνει και σε εσάς αυτό).

Πιστεύω ότι το επόμενο ξύρισμα θα βγει ακόμα πιο καλό.

Υ.Γ. Το ξύρισμα έγινε με γένια 3-4 ημερών μόλις εξοικειωθώ θα δοκιμάσω με μεγαλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Καλη αρχη Γιαννη! Και συντομα με μια μεταλλικη DE!
Εικόνα
Γιάννης
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Ευχαριστώ Στέφανε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”