Muhle R89 Twist
Rapira Super Stainless
Men’s Only Forum Special Edition 2014 No 38
Speick Rasierseife
Mennen Skin Bracer European + Menthol Crystals
Prosar Afs Balm
:dance5
Το ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2014
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Γιάννης
- Giannis
- Εξειδίκευση

- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Καλημέρα,
Πινέλο Edwin Jagger Boar
Σαπούνι Dovo Fori&Frutti Lavender
Μηχανή Gillette Flare Tip Super Speed
Λεπίδα Bolzano (1)
ASL Pinaud Clubman
ASB Apivita
Πινέλο Edwin Jagger Boar
Σαπούνι Dovo Fori&Frutti Lavender
Μηχανή Gillette Flare Tip Super Speed
Λεπίδα Bolzano (1)
ASL Pinaud Clubman
ASB Apivita
if you have a great shave you have a great day
- Petros.Mp
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Mercur 34G
Personna Platinum
SOC 2 band
Pannacrema Labdano
Dapper Dan Blue
Τέλειο ξύρισμα !!
Personna Platinum
SOC 2 band
Pannacrema Labdano
Dapper Dan Blue
Τέλειο ξύρισμα !!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Kαλή εβδομάδα σε όλους !
S.S. '13 Finest Badger Brush
St.James of London " Cedarwood & Clarysage ", sc [ :thnx Θοδωρή ! ]
ΕJ89L BL
Polsilver Super Iridium # 2
Alum block
Pinaud Clubman Special Reserve, asl [ :thnx Πέτρο ! ]
:dance3
Φίνο ξυρισματάκι ! :smilie_bad_87
Θα βαρεθείτε τα " :thnx " στα επόμενα ξυρίσματα αλλά δε φταίω εγώ. Με "φορτώσατε" με πολύ υλικό :thumbsup !
:thnx :thnx :thnx
S.S. '13 Finest Badger Brush
St.James of London " Cedarwood & Clarysage ", sc [ :thnx Θοδωρή ! ]
ΕJ89L BL
Polsilver Super Iridium # 2
Alum block
Pinaud Clubman Special Reserve, asl [ :thnx Πέτρο ! ]
:dance3
Φίνο ξυρισματάκι ! :smilie_bad_87
Θα βαρεθείτε τα " :thnx " στα επόμενα ξυρίσματα αλλά δε φταίω εγώ. Με "φορτώσατε" με πολύ υλικό :thumbsup !
:thnx :thnx :thnx
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
Dovo Bismarck 6/8"
Simpsons The Commodore X3, Best Badger
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
Boelis Panama, soap
Face Lather
Penhaligon’s Endymion ASB
Penhaligon’s Endymion Cologne
Ξύρισμα ποίημα!
Γένια τριών ημερών, ξυράφι φρεσκοακονισμένο, πινέλο βελούδο, ένα από τα καλύτερα Ιταλικά σαπούνια και κλείσιμο με το ζεστό άρωμα του Endymion. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα;

Dovo Bismarck 6/8"
Simpsons The Commodore X3, Best Badger
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
Boelis Panama, soap
Face Lather
Penhaligon’s Endymion ASB
Penhaligon’s Endymion Cologne
Ξύρισμα ποίημα!
Γένια τριών ημερών, ξυράφι φρεσκοακονισμένο, πινέλο βελούδο, ένα από τα καλύτερα Ιταλικά σαπούνια και κλείσιμο με το ζεστό άρωμα του Endymion. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα;

Χάρης
- digibill
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:

Pre shave Παπουτσάνης Musk
Semogue 2015
Col Conk Mug
Merkur 42c + Bic Chrome Platinum (#3)
Cella ss
Pitralon Classic asl
Το δικό μου σημερινό ξύρισμα δεν ήταν τόσο επικό και αριστοκρατικής καταγωγής ποίημα όπως του Χάρη, παραπάνω. Μάλλον έτεινε περισσότερο προς πιο ταπεινό, λαϊκό αφήγημα, όμως με πολύ έντονο happy end και εξίσου ψυχαγωγικό χαρακτήρα :megagrin
Ευτυχώς που ο καιρός έχει κρυώσει τόσο ώστε αφενός να μην χρειάζεται πολλή θέρμανση κι αφετέρου να μπορούμε να απολαύσουμε τους πιο φθινοπωρινούς αρωματικούς συνδυασμούς, όπως το έντονο αμύγδαλο του Cella και το καπνισμένο ρετσίνι του Pitralon.
Το οποίο Pitralon, όπως έχω ξαναγράψει, αφήνει όταν εξατμιστεί μια επιδερμίδα μεταξένια και δροσερή :mad Απίστευτη αίσθηση, ακόμη και χωρίς να σκεφτεί κανείς την εξευτελιστική τιμή των 3,9€ που πωλείται στη Γερμανία :shocking
Καλημέρα
- Roadrunner
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Καλημέρα σας. Ξούρισμα με γένια τριών (σαν δύο για τον πολύ κόσμο) ημερών.
Aspis Ice Rain
Omega 10015
Edwin Jagger DE89L
Bic Chrome Platinum (#3)
LR Jungle Man ASL + Arko ASC
Για την κρέμα Aspis θα τα πω αναλυτικά στην παρουσίαση που θα κάνω αργότερα (μόλις καταφέρω να περάσω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή μου βασικά, για κάποιον λόγο "κολλάει"). Το ξύρισμα, αν και εντελώς ανορθόδοξο, εξελίχθηκε τελικά σε ένα από τα πιο αποτελεσματικά που έχω κάνει με την EJ. Εκεί που ήμουν έτοιμος να αλλάξω τη λεπίδα μετά το πρώτο πέρασμα, στο δεύτερο ξεκίνησα XTG στη δεξιά πλευρά του προσώπου, αλλά στην αριστερή το χέρι πήγε ασυναίσθητα κόντρα. Και θέρισε τα πάντα. Ετσι έκανα και τρίτο επί μέρους πέρασμα κόντρα μόνο στη δεξιά πλευρά και έγινε η φάτσα λαμπίκος.
Τι να πω, ανωμαλία, το ξέρω και δεν βάζω μυαλό. Αλλά ίσως να είναι θέμα συνήθειας μια και στην εποχή των πλαστικών/συστημικών ξυριζόμουν πάντα με ένα πέρασμα και κυρίως κόντρα (μιλάμε για 20 χρόνια, καταλαβαίνετε τι κακουχίες έχει αντέξει αυτό το πρόσωπο). Αρα το χέρι βρίσκει αυτόματα τη γωνία... Ισως δηλαδή να μην έχω τόσο καλά αποτελέσματα στο WTG επειδή δεν βρίσκω τη γωνία; Μάλλον, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι με Derby και Personna μια χαρά την έβρισκα. Η ουσία είναι ότι πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα και -εδώ είναι το περίεργο- παρά το ανορθόδοξο της διαδικασίας και τη δήθεν "επιθετική" Bic CP, δεν είχα κανέναν ερεθισμό.
Ωραίο και το Jungle Man, είχα καιρό να το βάλω. Το πρόσωπο το απορρόφησε γρήγορα βέβαια -λέτε να φταίει το "τράβηγμα" από την κόντρα;- και έβαλα και την κρέμα της Arko μετά.
Aspis Ice Rain
Omega 10015
Edwin Jagger DE89L
Bic Chrome Platinum (#3)
LR Jungle Man ASL + Arko ASC
Για την κρέμα Aspis θα τα πω αναλυτικά στην παρουσίαση που θα κάνω αργότερα (μόλις καταφέρω να περάσω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή μου βασικά, για κάποιον λόγο "κολλάει"). Το ξύρισμα, αν και εντελώς ανορθόδοξο, εξελίχθηκε τελικά σε ένα από τα πιο αποτελεσματικά που έχω κάνει με την EJ. Εκεί που ήμουν έτοιμος να αλλάξω τη λεπίδα μετά το πρώτο πέρασμα, στο δεύτερο ξεκίνησα XTG στη δεξιά πλευρά του προσώπου, αλλά στην αριστερή το χέρι πήγε ασυναίσθητα κόντρα. Και θέρισε τα πάντα. Ετσι έκανα και τρίτο επί μέρους πέρασμα κόντρα μόνο στη δεξιά πλευρά και έγινε η φάτσα λαμπίκος.
Τι να πω, ανωμαλία, το ξέρω και δεν βάζω μυαλό. Αλλά ίσως να είναι θέμα συνήθειας μια και στην εποχή των πλαστικών/συστημικών ξυριζόμουν πάντα με ένα πέρασμα και κυρίως κόντρα (μιλάμε για 20 χρόνια, καταλαβαίνετε τι κακουχίες έχει αντέξει αυτό το πρόσωπο). Αρα το χέρι βρίσκει αυτόματα τη γωνία... Ισως δηλαδή να μην έχω τόσο καλά αποτελέσματα στο WTG επειδή δεν βρίσκω τη γωνία; Μάλλον, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι με Derby και Personna μια χαρά την έβρισκα. Η ουσία είναι ότι πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα και -εδώ είναι το περίεργο- παρά το ανορθόδοξο της διαδικασίας και τη δήθεν "επιθετική" Bic CP, δεν είχα κανέναν ερεθισμό.
Ωραίο και το Jungle Man, είχα καιρό να το βάλω. Το πρόσωπο το απορρόφησε γρήγορα βέβαια -λέτε να φταίει το "τράβηγμα" από την κόντρα;- και έβαλα και την κρέμα της Arko μετά.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλημέρα
Χθές με γένια 2 ημερών
Κεφαλή Gillette Tuckaway with Gillette New Oc handle
Iridium Super (2#)
Dr Harris Marlborough
Proraso pre
Omega No 49
Speick asl
Korres asb
Καταπληκτικό ξύρισμα με 2 περάσματα. Oι vintage Gillette Oc είναι τόσο επιθετικές όσο πρέπει να είναι αλλά συνάμα κάνουν και γλυκό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς και άλλα παρατράγουδα.

Χθές με γένια 2 ημερών
Κεφαλή Gillette Tuckaway with Gillette New Oc handle
Iridium Super (2#)
Dr Harris Marlborough
Proraso pre
Omega No 49
Speick asl
Korres asb
Καταπληκτικό ξύρισμα με 2 περάσματα. Oι vintage Gillette Oc είναι τόσο επιθετικές όσο πρέπει να είναι αλλά συνάμα κάνουν και γλυκό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς και άλλα παρατράγουδα.

Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times

Καλημερα σας
- Fatip Grande
- Shark Super Stainless (Ευχαριστω Βασιλη !)
- Semogue 1470
- HTGAM/Synergy Chocolate Bourbon (Ευχαριστω Πετρο !)
- Pinaud Clubman Special Reserve
Γεμισε το μπανιο μυρωδιες :-)

-
NikosX
- Δημοτικό

- 12
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Lucretia Borgia meets La Pere Lucien
Καθ' υπόδειξιν του συναδέλφου Giannis, από τη χθεσινή συνάντηση των Τιτάνων, δοκίμασα το μικρό χλιδάτο, πλην ολίγον floppy, 636 Lucretia Borgia silvertip με ένα γαλλικό μαλακό σαπούνι.
Μια χαρά τα πήγε, με απαλό στροφάρισμα και πολύ γρήγορα!

Καθ' υπόδειξιν του συναδέλφου Giannis, από τη χθεσινή συνάντηση των Τιτάνων, δοκίμασα το μικρό χλιδάτο, πλην ολίγον floppy, 636 Lucretia Borgia silvertip με ένα γαλλικό μαλακό σαπούνι.
Μια χαρά τα πήγε, με απαλό στροφάρισμα και πολύ γρήγορα!
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce