Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Εγώ μουλιάζω στο νερό που έχω βάλει το σαπούνι και το πινέλο μαζί. Είναι ένα κολπάκι που το είχα δει σε βίντεο και έδωσε αφρό και στο πολύ δύσκολο Williams όπως λέει και ο Τηλέμαχος, μετά το βγάζω τίγκα στο νερό και το φορτώνω με τη μέθοδο του Markos και γίνεται φοβερή μαρέγκα !
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Λοιπόν θα δοκιμάσω με απιονισμένο νεράκι...
(σε μπρίκι ζέσταμα όπως τον παλιό καλό καιρό :P )
και αφρισμό στο πρόσωπο (έως τώρα έκανα αφρό σε μπολ).
Όπως και νάχει στο ξύρισμα ακόμη και με φτωχό αφρό που στεγνώνει
στο πρόσωπο γρήγορα, είναι άριστο, τάπαμε αυτά ;)

σημ: Όταν (και άν) τελειώσει, άν θα ξαναπάρω; Όχι. ;) :roll:
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Νώντα έχεις το MWF ή το KENT ;;;

Έχω λόγο που σε ρωτάω,και επειδή το έχεις ξανά αναφέρει το θέμα του αφρισμού,και μου φαίνεται παράξενο...
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Το ΚΕΝΤ έχω, αλλά το ίδιο σαπούνι είναι λένε οι περισσότεροι
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Νώντα έχω μια και μοναδική εμπειρία με kent,και πολλές με mwf,και θα ομολογήσω και δημόσια πως έκανα λάθος...

Φίλος μου έλεγε ότι το mwf δεν κάνει καλό αφρό,εγώ κακοπροαίρετα βέβαια,δεν τον πίστεψα,και του έδινα και συμβουλές,με τα πολλά αποδείχτηκε ότι έιχε Kent και όχι mwf,ήταν παλιό το σαπούνι και μέσα στο μπόλ το σκούρο,
άνευ μυρωδιάς,πήγα να κάνω αφρό αλλά δεν,πήρα χοίρο-ασβό-συνθετικό μα του κάκου,έτριψα το σαπούνι το ενυδάτωσα με λίγο νερό(αποσταγμένο).

Τα ίδια και πάλι έκανε αφρό αλλά όχι αυτόν τον αφρό που δίνει το mwf,(αφρό-γλυπτικής)αλλά υδαρής και σχεδόν διάφανος,βέβαια το σαπούνι κατέληξε στα σκουπίδια,και εγώ ζήτησα συγνώμη από τον φίλο μου,που δεν τον πίστεψα.

Δεν γνωρίζω αν είναι τα ίδια σαπούνια το mwf με το kent,και δεν γνωρίζω αν μπορεί να χαλάσει τόσο πολύ ένα T M,
σε αυτό μπορεί να μας φωτίσει ο Δημήτρης,αλλά σου έλεγα να δοκιμάσεις ένα mwf από κάποιο φίλο,
για να δεις τι πραγματικά παίζει...
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
MacGreg
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 67 times
Been thanked: 47 times

Ξύρισμα με το MWf απόψε. Πλήρης αποτυχία και πάλι. Ενώ δείχνει και φορτώνει μια χαρά, το δούλεψα ακόμα περισσότερο μπάς και τα έκανα εγώ μαντάρα, ο αφρός ξεχείλιζε , φυσιολογικά θα έκανε για τέσσερα περάσματα αλλα στην πράξη τίποτα. Όχι μόνο δε γλιστραγε η λεπίδα , αλλα έκανα και το σταυρο μου στο τέλος που δεν κατέβασα φέτες απο το πρόσωπο.

Τι σκατα γίνεται ; υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει ; η μυρωδιά είναι όπως ήταν πάντα. Με αυτο το σαπούνι ξεκίνησα, που διάβαζα ποσό "δύσκολο" είναι κι ακόμα θυμάμαι το πρώτο μου ξύρισμα. Ουτε after shave δεν είχα βάλει !! Δε γίνεται ξαφνικά να μην μπορώ να το δουλέψω.
Γρηγόρης
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Με ποιο πινέλο Γρήγορη; Εφάρμοσες το περισσότερο σαπούνι, περισσότερο νερό, περισσότερο δούλεμα στο πρόσωπο;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 4009 times
Been thanked: 6277 times

Όλοι λένε τα καλύτερα. Κι εδώ και σε όλον τον κόσμο. Εγώ που το έχω δοκιμάσει, εξαιρετικό. Πάμε λίγο από την αρχή. Μούλιασμα το σαπούνι μερικά λεπτά. Μούλιασμα το πινέλο επίσης μερικά λεπτά. Τίναγμα το πινέλο άδειασμα το νερό του σαπουνιού και σβούρα το πινέλο μέσα αρκετές φορές να το νοιώσεις από κάτω όχι απλά να πάρει χρώμα αλλά να έχει πάνω του σαπούνι σαν λάσπη άσπρη αρκετή. Να έχει μάζα δηλαδή. Πάμε μετά στο μπωλ με ελάχιστο νερό (σταγόνες) και αρχίζουμε πιέζοντας το πινέλο τις σβούρες τις γρήγορες, Και κάθε λίγο και λιγάκι σταγόνες νερό μέσα και δώστου πάλι. Θα γίνει αφρός χωρίς αέρα μέσα πηχτός αλλά υδαρής με νερό μέσα του. Να βάζουμε στις παλάμες μας να τις ακουμπάμε να τις χωρίζουμε και να μην πέφτει ο αφρός και στο χέρι στα δάχτυλα να τον καταλαβαίνεις πηχτό και να γλυστράει. Μετά βρέξιμο το πρόσωπο και μεταφορά του αφρού από το μπωλ στο πρόσωπο στην αρχή με ελαφρια σβουρίσματα στα μάγολα και στο σαγόνι και στο λαιμό και μετά σαν το πινέλο του μπογιατζή να καλύψει μερικά χιλιοστά το πρόσωπο. Και το τελικό τεστ είναι όπως τελείωσες και έχεις αφήσει το πινέλο έτοιμος να πιάσεις το ξυράφι να τραβάς με τον δείκτη του χεριού μία γράμμη μικρή στο μάγουλο με λίγη πίεση και να φεύγει ο πολύς αφρός από το δάκτυλο αλλά να μένει από κάτω πάνω στο δέρμα μια άσπρη επιφάνεια.
Είναι όλα έτσι και δεν γλυστράει η λεπίδα? Αν ναι να φωνάξεις μάγο. Δεν γίνεται όμως. Στο λέω με βεβαιότητα και 100%. Κάτι από όλα αυτά δεν γίνεται καθόλου όχι απλά δεν γίνεται σωστά.

Added in 18 minutes 3 seconds:
Υπάρχει και μία άλλη περίπτωση αλλά τραβηγμένη από τα μαλλιά. Αλλά θα μου πεις δεν είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά να λέει κάποιος ότι δεν κάνει καλόν αφρό το σαπούνι αυτό? Η πιθανότητα έστω θεωρητική είναι να μπαίνει μέσα στον αφρό και να ανακατεύεται κάποια ουσία που τον σπάει είτε από το πινέλλο είται να είναι στο πρόσωπο... Τι να πω?
Εγώ πάντως μία φορά με κρέμα ΚΕΝΤ ενώ είχα μια ποσότητα στην άκρη του βρεγμένου-στεγνωμένου πινέλου πήγα να ανοίξω τη βρύση να βάλω λίγες σταγόνες μέσα στο μπωλ και έπεσε απότομα πολύ ενώ είχα αρχίσει το στριφογύρισμα. Χτυπήθηκα πόση ώρα πιάστηκε το χέρι μου να σβουρίζω έβαλα κι άλλη κρέμα στο τέλος έγινε ένας αφρός με πολύ νερό και είχε και μικρές φυσαλίδες αέρα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περιγράφεις. Τον έβαζες στο πρόσωπο και έκοβε αμέσως. Χάλια. Υπήρχε αιτία όμως...
"Aut viam inveniam aut faciam "
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Να ρωτήσω και κάτι άλλο ? Είναι η ιδέα μου ή το MWF ταιριάζει αρωματικά με την αμερικανική Aqua Velva?
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

mitsos έγραψε: πήγα να ανοίξω τη βρύση να βάλω λίγες σταγόνες μέσα στο μπωλ και έπεσε απότομα πολύ ενώ είχα αρχίσει το στριφογύρισμα.
Γιαυτο Δημητρη τις σταγονες νερου τις ριχνουμε στο πινελο και οχι στο μπωλακι - ετσι γλυτωνουμε το body building αν η βρυση κανει τα δικα της :)
Να ρωτήσω και κάτι άλλο ? Είναι η ιδέα μου ή το MWF ταιριάζει αρωματικά με την αμερικανική Aqua Velva?
Το Mitchell's παει με ολα ;)
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”