Καλησπέρα:
- Σαπούνι Ξυρίσματος Dapper Dragon Watermelon
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- Safety Razor Merku Progress(2 ½ )
- Λεπίδα Gillette Silver Blue [1]
- ASL Pashana
Το σαπούνι ήταν μια ευγενική χορηγία του Θοδωρή ( :thanks ). Παρόλο που γράφει "Waremelon", μου μυρίζει πεντακάθαρα, πεπόνι. Φρέσκο, δροσερό και άγουρο πεπόνι. Αφρίζει πολύ εύκολα και πλούσια, αλλά ο αφρός μου φάνηκε λίγο σφιχτός και με μια σχετική δυσκολία στο άπλωμα. Οι μηχανικές του ιδιότητες είναι ικανοποιητικές και η ενυδάτωση μετά το ξύρισμα, πολύ καλή.
Το ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2015
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Merkur Futur (2-1)
Bic Chrome Platinum (13)
FS Manchurian Badger 24mm Ivory
Proraso Sapone da Barba Olio Sandalo e Burro Karite
Floid Mentolado Vigoroso + Menthol Crystals
Prosar Afs Balsam

Η μυρωδιά του σανδαλόξυλου με το Floid "άλλη" αίσθηση .. !!
Bic Chrome Platinum (13)
FS Manchurian Badger 24mm Ivory
Proraso Sapone da Barba Olio Sandalo e Burro Karite
Floid Mentolado Vigoroso + Menthol Crystals
Prosar Afs Balsam

Η μυρωδιά του σανδαλόξυλου με το Floid "άλλη" αίσθηση .. !!
Γιάννης
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times

Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα,
Σήμερα το πρωϊ:
-Edwin Jagger 89 & Personna Platinum
-Semogue 208
-Boelis Panama soap
-Floid Suave + 444
Σήμερα το πρωϊ:
-Edwin Jagger 89 & Personna Platinum
-Semogue 208
-Boelis Panama soap
-Floid Suave + 444
Χάρης
Καλό απόγευμα από Σιγκαπούρη.
Feather SS & ProGuard (#2)
Ω No. 98
SMN
AV
Η AV τελικά είναι ελάχιστα ενυδατική σε σχέση με άλλα προιόντα (το γνωρίζαμε, απλά το βλέπω και στην πράξη συγκρίνοντας πολύ συγκεκριμένα προιόντρα).
Δοκίμασα επροχθές το 1805 της Τ&Η και παραδόξως ήταν αρκετά ενυδατικό, μία σκάλα πιό κάτω από το Floris (No. 89), το Thann Shiso και φυσικά το TWH.
Feather SS & ProGuard (#2)
Ω No. 98
SMN
AV
Η AV τελικά είναι ελάχιστα ενυδατική σε σχέση με άλλα προιόντα (το γνωρίζαμε, απλά το βλέπω και στην πράξη συγκρίνοντας πολύ συγκεκριμένα προιόντρα).
Δοκίμασα επροχθές το 1805 της Τ&Η και παραδόξως ήταν αρκετά ενυδατικό, μία σκάλα πιό κάτω από το Floris (No. 89), το Thann Shiso και φυσικά το TWH.
- Roadrunner
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Καλησπέρα σας.

Proraso pre-shave with green tea and oat
Palmolive Classica
Omega 10015
Lord Premium 1822M
Feather Hi-Stainless (#1)
Floid Vigoroso
Proraso after shave balm with green tea and oat (δεν είναι στη φωτό γιατί μπήκε εκτάκτως στο τέλος)
Κάθε φορά που ένας άνδρας μπαίνει στο "τριπάκι" του Π.Ξ. έρχεται αντιμέτωπος με ορισμένους μύθους. Ισως ο πιο δυνατός απ' όλους είναι τα ξυραφάκια Feather. "Τα φτιάχνουν οι ίδιοι που φτιάνουν τις χειρουργικές λεπίδες", "είναι ιαπωνικά", "γι' αυτό είναι πιο ακριβά" και τα λοιπά και τα λοιπά. Έτσι κι εγώ τα πήρα από φόβο και δεν βιάστηκα να τα δοκιμάσω, σήμερα όμως (κι αφού είχα προμηθευτεί το custom πακετάκι πριν από μία εβδομάδα), έκανα το μεγάλο βήμα.
Με πιο σχολαστική προετοιμασία απ' ό,τι συνήθως, το preshave της Proraso για καλό και για κακό, τη Lord L6 που είναι πιο ελαφριά από την Edwin Jagger και μου παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω ανετότερου χειρισμού, έκανα πλούσια σαπουνάδα απ' ευθείας στο πρόσωπο με τη σταθερή αξία Palmolive και το "σκυλί" 10015 και ξεκίνησα έχοντας στο νου μου ιαπωνικές κατάνες. (sic). Πήγα βήμα-βήμα σε κάθε χιλιοστό του προσώπου, δύο περάσματα "με τη φορά" και στο τέλος άλλο ένα "μύτη-αυτί".
Συμπέρασμα; Η γενική αίσθηση της λεπίδας στο δέρμα ήταν ΟΚ. Δεν σφάχτηκα ούτε ένιωσα τραβήγματα, δεν απέφυγα πάντως ένα μικροκοψιματάκι στο κλασικό σημείο κάτω δεξιά στο μουστάκι, που σταμάτησε εύκολα με το οινόπνευμα της Floid. Εκείνο που με προβλημάτισε περισσότερο ήταν ότι το βάθος του ξυρίσματος δεν ήταν τόσο μεγάλο. Με τόσα που είχα ακούσει για τα Feather, περίμενα με ένα WTG πέρασμα να θερίσει τα πάντα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Σαφώς κόβει πιο βαθιά από το μέσο ξυραφάκι, αλλά με Polsilver και Lord Super Chrome το αποτέλεσμα σε μένα ήταν αισθητά καλύτερο, από το πρώτο πέρασμα.
Με προβλημάτισε και το έντονο κοκκίνισμα από το Floid, που δεν είναι σπάνιο σε μένα, αλλά σήμερα παραήταν (και δεν έκανα "κόντρα"), γι' αυτό επιστρατεύθηκε το balm στο τέλος. Θα δούμε πάντως και τις επόμενες φορές με τα Feather, άλλωστε δεν τα απορρίπτω, απλώς περίμενα κάτι περισσότερο.

Proraso pre-shave with green tea and oat
Palmolive Classica
Omega 10015
Lord Premium 1822M
Feather Hi-Stainless (#1)
Floid Vigoroso
Proraso after shave balm with green tea and oat (δεν είναι στη φωτό γιατί μπήκε εκτάκτως στο τέλος)
Κάθε φορά που ένας άνδρας μπαίνει στο "τριπάκι" του Π.Ξ. έρχεται αντιμέτωπος με ορισμένους μύθους. Ισως ο πιο δυνατός απ' όλους είναι τα ξυραφάκια Feather. "Τα φτιάχνουν οι ίδιοι που φτιάνουν τις χειρουργικές λεπίδες", "είναι ιαπωνικά", "γι' αυτό είναι πιο ακριβά" και τα λοιπά και τα λοιπά. Έτσι κι εγώ τα πήρα από φόβο και δεν βιάστηκα να τα δοκιμάσω, σήμερα όμως (κι αφού είχα προμηθευτεί το custom πακετάκι πριν από μία εβδομάδα), έκανα το μεγάλο βήμα.
Με πιο σχολαστική προετοιμασία απ' ό,τι συνήθως, το preshave της Proraso για καλό και για κακό, τη Lord L6 που είναι πιο ελαφριά από την Edwin Jagger και μου παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω ανετότερου χειρισμού, έκανα πλούσια σαπουνάδα απ' ευθείας στο πρόσωπο με τη σταθερή αξία Palmolive και το "σκυλί" 10015 και ξεκίνησα έχοντας στο νου μου ιαπωνικές κατάνες. (sic). Πήγα βήμα-βήμα σε κάθε χιλιοστό του προσώπου, δύο περάσματα "με τη φορά" και στο τέλος άλλο ένα "μύτη-αυτί".
Συμπέρασμα; Η γενική αίσθηση της λεπίδας στο δέρμα ήταν ΟΚ. Δεν σφάχτηκα ούτε ένιωσα τραβήγματα, δεν απέφυγα πάντως ένα μικροκοψιματάκι στο κλασικό σημείο κάτω δεξιά στο μουστάκι, που σταμάτησε εύκολα με το οινόπνευμα της Floid. Εκείνο που με προβλημάτισε περισσότερο ήταν ότι το βάθος του ξυρίσματος δεν ήταν τόσο μεγάλο. Με τόσα που είχα ακούσει για τα Feather, περίμενα με ένα WTG πέρασμα να θερίσει τα πάντα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Σαφώς κόβει πιο βαθιά από το μέσο ξυραφάκι, αλλά με Polsilver και Lord Super Chrome το αποτέλεσμα σε μένα ήταν αισθητά καλύτερο, από το πρώτο πέρασμα.
Με προβλημάτισε και το έντονο κοκκίνισμα από το Floid, που δεν είναι σπάνιο σε μένα, αλλά σήμερα παραήταν (και δεν έκανα "κόντρα"), γι' αυτό επιστρατεύθηκε το balm στο τέλος. Θα δούμε πάντως και τις επόμενες φορές με τα Feather, άλλωστε δεν τα απορρίπτω, απλώς περίμενα κάτι περισσότερο.
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Θα παρακαλούσα τους mods αν είναι εύκολο να μεταφέρουν τη κριτική σου για τις Feather στο ομώνυμο θέμα, στις λεπίδες.
Θα ήταν κρίμα να " χαθεί " όσο περνάει ο καιρός..
Θα ήταν κρίμα να " χαθεί " όσο περνάει ο καιρός..
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
- Roadrunner
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Σκοπεύω έτσι κι αλλιώς να κάνω ποστ εκεί μόλις ολοκληρώσω τρία ξυρίσματα -με ένα δεν βγαίνουν πάντα ασφαλή συμπεράσματα.
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
Υγεια σε ολους
-parker 26c oc
-bic cp
-omega80097
-musgo real classic(Thanx Yakoumis)
-proraso asl
-institut karite asb
3passes/bbs.Απολαψη ασουμε!
ιδια κεφαλη ιδιο ξυρισμα.τελικα οι oc της parker ειναι κορυφαιες μηχανες.θεριζουν τα παντα σαν την R41 αλλα ειναι πιο γλυκες απο οποιαδηποτε αλλη μηχανη εχω χρησιμοποιησει(και απο cc).για την κρεμα ισχυουν τα ιδια οπως και με την spiced citrus. η καλυτερη κρεμα που εχω χρησιμοποιησει ever.κατι λορδους απο τα μουχλονησια τους κανει να μοιαζουν Ρομα απο την τρανσυλβαννια(οι οποιοι ειναι πολυ καλυτεροι ανθρωποι απο τους πρωτους). :xp1 :bigsmilie
-parker 26c oc
-bic cp
-omega80097
-musgo real classic(Thanx Yakoumis)
-proraso asl
-institut karite asb
3passes/bbs.Απολαψη ασουμε!
ιδια κεφαλη ιδιο ξυρισμα.τελικα οι oc της parker ειναι κορυφαιες μηχανες.θεριζουν τα παντα σαν την R41 αλλα ειναι πιο γλυκες απο οποιαδηποτε αλλη μηχανη εχω χρησιμοποιησει(και απο cc).για την κρεμα ισχυουν τα ιδια οπως και με την spiced citrus. η καλυτερη κρεμα που εχω χρησιμοποιησει ever.κατι λορδους απο τα μουχλονησια τους κανει να μοιαζουν Ρομα απο την τρανσυλβαννια(οι οποιοι ειναι πολυ καλυτεροι ανθρωποι απο τους πρωτους). :xp1 :bigsmilie