Το ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

ch2700 έγραψε:Α ολα και ολα εμενα πρωτυπο μου ειναι ο Φωτης.
Είχα σκεφτεί να γράψω οτι ενόψει της Κυριακάτικης συνάντησης το ξύρισα, αλλά ούτε για αστείο δεν μπορώ να γράψω κάτι τέτοιο... 8)
ch2700 έγραψε: Με τα χιλια ζορια το κρατω. Οι "φιλοφρονησεις" που δεχομαι απο τον γιο μου ειναι απεριγραπτες. Βεβαια ποτε μη λες ποτε. Οσο το θρεφω τοσο το δενομαι μαζι του.
Αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Με αφορμή τις "φιλοφρονήσεις" και τα σχόλια, φροντίζεις να ενημερώσεις τους άλλους για τα προβλήματα υγείας και τις παθήσεις που εμφανίζονται σε πολλούς άντρες, ανεξαρτήτως ηλικίας και τα οποία μάλιστα συνεχώς αυξάνονται.
Επίσης τους προκαλείς να κάνουν μια δωρεά, έστω και συμβολική, αν θέλουν να το κόψεις και να σε ξαναδούν α-μούστακο. ;)

Πρίν απο λίγο, μια κόντρα στα γρήγορα, έτσι για φρεσκάρισμα:

- Σαπούνι Ξυρίσματος Shannon’s “Barbershop”
- Πινέλο Ξυρίσματος Omega No48
- Safety Razor Gillette FatBoy(7)
- Λεπίδα Gillette 7 o’clock κίτρινες [2]
- ASL Pashana
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Καλημερα σας

- MWF ως preshave
- Edwin Jagger Barley
- Rapira Super Stainless
- Omega 10098
- Figaro crema da barba
- 444
- Lucky Tiger Bay Rum
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Δοκιμή σε τρία προϊόντα ταυτόχρονα (προσοχή, μην το δοκιμάσετε σπίτι σας :megagrin ) : Parker 97R, Figaro και Personna στο κηρόχαρτο.

-Πολύ καλό το ιταλικό σαπούνι-κρέμα, θα ήταν από τις κορυφαίες vfm προτάσεις στην τιμή των 2,5 ευρώ περίπου που πωλείτο κανονικά όταν ήταν ακόμη σε παραγωγή. Συγκρίνεται απευθείας με Cella, ίσως είναι λίγο καλύτερο σε ευκολία αφρισμού. Πολύ έντονο άρωμα πικραμύγδαλο που φεύγει όμως αν μείνει ανοικτή η συσκευασία.

-Η μηχανή αρκετά επιθετική, έδωσε βαθύ ξύρισμα με διάρκεια. Το βάρος της λαβής της, αντίστοιχο με αυτό custom λαβής, όπως πχ της Weber Bulldog, κάνει όλη τη δουλειά. Θέλει να αφιερώσει κανείς λίγο περισσότερο χρόνο με τη μηχανή αυτή και να πάει πιο αργά -θα αποζημιωθεί. Δεν συνιστάται για αρχάριους, αλλά και δεν τρομάζει όπως πχ η κεφαλή Sabi.

-Για τις Personna δεν έβγαλα ασφαλές συμπέρασμα λόγω των προηγούμενων νέων δύο παραμέτρων. Δεν είχα κανένα πρόβλημα πάντως. Θα δούμε στην πορεία.

Περισσότερα στα σχετικά νήματα.

Εικόνα
Γιώργος
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Νίκο,και το δικό μου Μονσαβόν το ένα τρίτο έχει μείνει από όσο το θυμόμουν πριν κάτι μήνες.Ρε μπας και ξυρίζεται κανείς άλλος όταν δεν το βλέπω???
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

002.JPG
Υγεια σε ολους
γενια24ωρων

pre papoutsanis glycerine soap
razor parker98r
blade personna plat.@1
brush omega48pro
soap cella
astringent as alum block
asl brut original
asb s'nonas
2passes(wtg,atg),bbs. ;)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Γένια 48 ωρών

-EJ DE89 BL (Polsilver)
-Semogue 1250
-Geo F Trumper Sandalwood
-Cella
-Floid
-Φαενα Special

Λοιπόν, μια άποψη θα εκφράσω.
Τα πράγματα στο Παραδοσιακό Ξύρισμα είναι σαν τους ανθρώπους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα σήμερα :bigsmilie . Απλά το Geo F trumper, δεν μου ταιριάζει.
Από την πρώτη στιγμή που το είδα, ενώ λάτρεψα το άρωμα του, κάτι μου έλεγε ότι δεν θα τα πάμε καλά....
Η αλήθεια είναι, (μεταξύ μας, μην του πείτε τίποτα) και το σαπούνι, με μισό μάτι με κοίταζε όταν το πήρα. Σαν να έλεγε,
"Ποιος είσαι εσύ ρε? Εγώ άλλον περίμενα να με πάρει." Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα εγώ δεν του είπα τίποτα του σαπουνιού εκεί την ώρα. Αλλά το κατάλαβα.....
Τέλος πάντον, πολύ σύντομα θα πω ότι η Polsilver ήτανε καλές αυτή την φορά. Την προηγούμενη δεν μου αρέσανε.
Η Cella απλά απίθανη. Είχα καιρό να την χρησιμοποιήσω και μου έλειψε.
Το Balm της ΦΑΕΝΑ απλά ΑΠΑΙΧΤΟ!!!! Δεν το συζητάμε!!!
Όσο για το σαπούνι, το έβαλα σε ζεστό νερό πάνω από 5 λεπτά πάλι. Το άδειασα τελείως, όπως και το νερό από το 1250 και άρχησα να κάνω σβούρες. Παιρνάνε 30 δευτερόλεπτα(περίπου) δεν είχε φορτώσει. Λέω ιδέα μου είναι. Πάω στο μπολ. Το βαράω κανένα λεπτό, τίποτα! Πάμε πάλι. Βάζω 1-2 σταγόνες νερό. Πάλι τα ίδια. Βάζω άλλες 2-3 σταγόνες νερό. Πάλι τα ίδια!!!! Μέχρι που απηύδησα και τσαντήστηκα συνάμα και το έβαλα στην άκρη. ΑΠΛΑ δεν μπορώ να κάνω αφρό!!! Απλά δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μπορώ να καταλάβω.
Στην αρχή νόμιζα ότι έφτεγε το πινέλο μου. Μόλις όμως έκανα 10 δεύτερα σβούρες στη Cella έβγαλα αφρό για 4 περάσματα (νομίζω)

Αυτά λοιπόν.
3 περάσματα 2XTG ,1 ATG

ΥΓ: Το τελευταίο 15μερο κάνω αυτά τα περάσματα και είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Έχω συνηθήσει το ATG και κάνω στα μάγουλα BBS.
Στο λαιμό δεν κάνω 3 περάσματα και ούτε κανένα με ATG γιατί ακόμα δεν το αντέχω. Αυτά.
Το μάγουλο κόντρα και όλα τα λεφτα!!!! :megagrin
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Εικόνα

preshave:Musgo Real g.l.o spiced citrus preshave soap
μηχανή:merkur 15c
λεπίδα:bic chrome platinum
πινέλο:semogue continent 1470
κρέμα:kappus men active
aftershave:denim musk

Η λεπίδα μου άφησε τα ίδια συναισθήματα με όταν την είχα ξαναχρησιμοποιήσει πέρυσι.Μια σχετικά κοφτερή μέτριας επιθετικότητας,που δεν συγχωρεί ατοπήματα όμως λεπίδα.Αφήνει κάποια μικροσημεία αξύριστα λίγο πολύ και θέλει μικροπερασματάκια,θυμίζοντας gillette platinum.Είναι οικονομική(κάτι μας είπες)αλλά δεν είναι η λεπίδα που θα την αναζητήσω.Είχα και ενα κόψιμο μικρό από υπερβολική σιγουριά.
Η κρέμα είναι kappus,με ότι αυτό συνεπάγεται.Φτηνή με ωραίο σωληνάριο και πρακτική.Με μισή ποσότητα από ότι θα χρειαζόμουν ας πούμε με μια palmolive,μου έδωσε την ίδια μεγάλη ποσότητα αφρού.Γυαλιστερός όχι πολύ πηχτός και με διάρκεια ο αφρός της.Αρωματικά κινείται ανάμεσα σε ξυλώδεις με μόσχο(musk)νότες και φαρμακευτικές μυρωδιές αλλά κολώνια.Βρε κάπου την έχω ξαναμυρίσει αυτή τη μυρωδιά.Δεν είναι και η καλύτερη μυρωδιά αλλά είναι ωραία και με διάρκεια.
Το denim ήρθε κι έδεσε.Από τα καλύτερα asl σουπερμαρκετ.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Μini Silvertip 18άρι σε σαπούνι

Δυόμιση σταγόνες αιθέριο έλαιο Neroli στη βρεγμένη επιφάνεια του σαπουνιού.
Το πινελάκι απαλά-απαλά έφτιαξε πλούσιο αφρό, αναμενόμενο βέβαια από το Dovo. Ποσότητα ικανή για δύο περάσματα ίσα-ίσα.
Η 378 πολύ περιποιητική.

Εικόνα
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

NikosX έγραψε:
Δυόμιση σταγόνες αιθέριο έλαιο Neroli στη βρεγμένη επιφάνεια του σαπουνιού.

Νικο με εβαλες σε σκεψη. θελω να αρωματισω το vitos γιατι το αρωμα του εχει φυγει.μαλλον θα παω προς Αθηνα μερια(Γερανιου).
Άβαταρ μέλους
Stam
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 314 times
Been thanked: 209 times

Μέρος 1ο: Ξύρισμα σε ρόλο μπαρμπέρη!

Ξύρισμα στο μικρότερο αδερφό, πρεσβευτή της σύγχρονης νεανικής αξύριστης κουλτούρας. Κλασσικά απαράδεκτα "γένια" εβδομάδων, στην ουσία συνδυασμός ατημέλητου χνουδιού με κατσαρά διάσπαρτα γένια - κοκορέτσι από τρίχες.
Ισχυρίζεται ότι ο λόγος για τον οποίο δεν ξυρίζεται είναι ότι πάντα υπάρχουν έντονοι ερεθισμοί, επομένως έκανα προσεκτική επιλογή στο σετάπ, σε μια προσπάθεια να τον προσηλυτίσω.

MWF, Preshave
Merkur 34C HD
Astra Superior Platinum [1]
Semogue Owner's Club Bristle
Mitchell's Wool Fat Soap
Thayer's Witch Hazel w/ Aloe Vera
Santa Maria Novella Pre-Dopo Barba Crema

Ένα πέρασμα WTG, συν κάποιες τοπικές διορθώσεις για να μην ρισκάρω να παραζορίσω το δέρμα.

Μέρος 2ο: Ξύρισμα ημέρας

Merkur 34C HD
Feather [2]
Edwin Jagger Best Badger
Tabac shaving soap
Tabac, ASL
Santa Maria Novella Pre-Dopo Barba Crema

Εικόνα

Παρέλαβα πρόσφατα το Tabac, δεύτερη φορά που το χρησιμοποιώ. Πρόκειται ξεκάθαρα για μοναδικό προϊόν, ένα top-performer το οποίο με ελάχιστα σαπούνια θα μπορούσα να το συγκρίνω.
Θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με το ΠΞ οφείλει να το δοκιμάσει. Το άρωμά του είναι έντονο και χαρακτηριστικό και μάλλον αποτελεί το μόνο λόγο για τον οποίο κάποιος δεν θα το διατηρούσε σε υψηλή θέση στο rotation.
Προσωπικά το βρίσκω ευχάριστο, χωρίς να τρελένομαι, αλλά έχει χαρακτήρα και αυτό το σέβομαι. Θέλει κρύο το Tabac για να φορεθεί και με τις τοπικές θερμοκρασίες να βρίσκονται κοντά στο 0, το απολαμβάνω.

Συμπερασματικά, ωραία όλα αυτά τα μπουτίκ, artisan σαπούνια αλλά μην ξεχνάμε προϊόντα που έχουν επιβιώσει στην αγορά για δεκαετίες ολόκληρες. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα πλέον, κάτι κάνουν (πολύ) καλά για να βρίσκονται ακόμα στα ράφια.

Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι σε όλους!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”