Χαζεύοντας στο ντουλάπι για την επιλογή του ξυριστικού setup, κόλλησε το μάτι μου στην πολύ ωραία και πρακτική λαβή της Merkur 30C. Αναρωτιέμαι μέσα μου «να την κάνω την δοκιμή, τι έχω να χάσω;».
Η δοκιμή λοιπόν περιλάμβανε την προαναφερθείσα λαβή με την βασιλική κεφαλή της Muhle R41 (2011).
Το αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία!
Η μικροκαμωμένη λαβή της Merkur 30C μου έδινε την ευχέρεια να κάνω καλλιτεχνικές κινήσεις σαν να ήμουν ζωγράφος!
Από τα πρώτα μου εισαγωγικά παραδοσιακά ξυρίσματα είχα διαπιστώσει ότι μου ταιριάζουν οι μικρές λαβές αλλά με τα κέρατα που έπιανα τον τελευταίο καιρό, κόντευα να το ξεχάσω!
Το ιστορικό setup που θα στείλει την λαβή της Muhle R41 στο συρτάρι με τα κωλοδάχτυλα περιελάμβανε:
Seamogue 610
Tabac shaving soap
Muhle R41 (2011) κεφαλή με την λαβή της Merkur 30C (καθιερώθηκε)
Feather blade
Thayers medicated superhazel
Mennen ASL
Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2014
- stelakis1914
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
-
paratairosexthros
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Απορία.Ρε Στελάκη ,το πινέλο σου είναι θαλασσινή έκδοση??
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
-
desperado
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Muhle R89 Grande
Bic chrome platinum #3
Πινέλο Muhle με μεταλλική βάση (αγνώστων λοιπών στοιχείων :confused )
Σαπούνι Plisson [από το "κελάρι" του Φώτη (Fotakas)]
Brut Musk ASL
Αν και δεν έχω συμφιλιωθεί ακόμη με τα σαπούνια και δεν τα καταφέρνω ακόμη να κάνω καλή σαπουνάδα στο μπωλ που να διαρκεί για τα 5 περάσματα που κάνω, με αυτό το σαπούνι όλα πήγαν καλά. Έκανε μια χαρά σαπουνάδα που κράτησε καλά. Δεν διέκρινα κάποιο άρωμα (μάλλον είναι scentless). Προσέφερε δε καλή ενυδάτωση και καλό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.
Στη συνάντηση που είχαμε με το Φώτη, μου έφερε διάφορα σαπουνάκια για δοκιμή, οπότε αναμένεται μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα. :thnx
Bic chrome platinum #3
Πινέλο Muhle με μεταλλική βάση (αγνώστων λοιπών στοιχείων :confused )
Σαπούνι Plisson [από το "κελάρι" του Φώτη (Fotakas)]
Brut Musk ASL
Αν και δεν έχω συμφιλιωθεί ακόμη με τα σαπούνια και δεν τα καταφέρνω ακόμη να κάνω καλή σαπουνάδα στο μπωλ που να διαρκεί για τα 5 περάσματα που κάνω, με αυτό το σαπούνι όλα πήγαν καλά. Έκανε μια χαρά σαπουνάδα που κράτησε καλά. Δεν διέκρινα κάποιο άρωμα (μάλλον είναι scentless). Προσέφερε δε καλή ενυδάτωση και καλό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.
Στη συνάντηση που είχαμε με το Φώτη, μου έφερε διάφορα σαπουνάκια για δοκιμή, οπότε αναμένεται μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα. :thnx
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Καλημερα σας
- Merkur Futur @4 @3 @3
- Shark Super Chrome
- Kent Infinity Silvertex
- Haslinger Coconut (απο τον Γιακουμη!)
- Pinaud Clubman Vegetale (The Veg)
Αρχιζω να συνηθιζω τα απιστευτα βαθια ξυρισματα της futur. Και μαλλον εχουμε μελλον μαζι :-)
To Haslinger σιγουρα δεν μυριζει coconut, αλλα και πηχτο κρεμωδη αφρο δημιουργει, και η μυρωδια του ειναι πολυ ευχαριστη. Το Κεντ εξακολουθει να κανει τα δικα του, χτυπαει το σαπουνι σαν γουρουνι και στρωνει τον αφρο σαν ασβος.
Οσο για το Veg - το οποιο φορουσε χρονια συναδερφος μου και εχω εκτιμησει την μυρωδια του - ειναι αλλο πραμα. Ενα πνιχτο και θεοπαλιο αρωμα νυχτολουλουδου που φερνει στο νου τον προπαππου την προγιαγια, ισως και τα Γηροκομεια Ταμπακακη - αλλα που μου αρεσει πολυ. Αυτα που γραφονται για βρωμα και γατες κλπ κλπ ειναι λανθασμενες εμπειριες που αφορουν ολα τα προιοντα της Pinaud και εχουν σχεση με το πλαστικο μπουκαλι το οποιο πολλες φορες - ειδικα αν το χτυπησει ο ηλιος - βρωμαει πλαστικο. Καμια σχεση ομως με τα αρωματα του περιεχομενου του. Στα συν του οτι μαλακωνει το δερμα οσο δεν παιρνει. Εξαιρετικη επιλογη.
Το μονο αρνητικο στο σημερινο - το γνωστο ξυραφακι της Shark (Super Chrome) το οποιο στις υπολοιπες Merkur ειναι απλα ανεπαρκες, ενω εδω στη futur ειναι ατσαλο και επικινδυνο. Μηνες ειχα να βαλω αιμοσταστικο..
- Merkur Futur @4 @3 @3
- Shark Super Chrome
- Kent Infinity Silvertex
- Haslinger Coconut (απο τον Γιακουμη!)
- Pinaud Clubman Vegetale (The Veg)
Αρχιζω να συνηθιζω τα απιστευτα βαθια ξυρισματα της futur. Και μαλλον εχουμε μελλον μαζι :-)
To Haslinger σιγουρα δεν μυριζει coconut, αλλα και πηχτο κρεμωδη αφρο δημιουργει, και η μυρωδια του ειναι πολυ ευχαριστη. Το Κεντ εξακολουθει να κανει τα δικα του, χτυπαει το σαπουνι σαν γουρουνι και στρωνει τον αφρο σαν ασβος.
Οσο για το Veg - το οποιο φορουσε χρονια συναδερφος μου και εχω εκτιμησει την μυρωδια του - ειναι αλλο πραμα. Ενα πνιχτο και θεοπαλιο αρωμα νυχτολουλουδου που φερνει στο νου τον προπαππου την προγιαγια, ισως και τα Γηροκομεια Ταμπακακη - αλλα που μου αρεσει πολυ. Αυτα που γραφονται για βρωμα και γατες κλπ κλπ ειναι λανθασμενες εμπειριες που αφορουν ολα τα προιοντα της Pinaud και εχουν σχεση με το πλαστικο μπουκαλι το οποιο πολλες φορες - ειδικα αν το χτυπησει ο ηλιος - βρωμαει πλαστικο. Καμια σχεση ομως με τα αρωματα του περιεχομενου του. Στα συν του οτι μαλακωνει το δερμα οσο δεν παιρνει. Εξαιρετικη επιλογη.
Το μονο αρνητικο στο σημερινο - το γνωστο ξυραφακι της Shark (Super Chrome) το οποιο στις υπολοιπες Merkur ειναι απλα ανεπαρκες, ενω εδω στη futur ειναι ατσαλο και επικινδυνο. Μηνες ειχα να βαλω αιμοσταστικο..

-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Kαλημέρα.
S.S.Finest Badger brush
ΦΑΕΝΑ Μύρτιλο
EJ89L BL
Polsilver Super Iridium # 1
ΦΑΕΝΑ Μύρτιλο/Σανδαλόξυλο, asl ( :thnx Σωτήρη ! )
* Μία μικρή παρεκτροπή απο τα συνηθισμένα για να δοκιμάσω το aftershave.
Απο άποψη ιδιοτήτων είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχω φορέσει ως τώρα, ( αναφέρομαι σε asl ).
Αρωματικά, μας τα χάλασε. Αύριο θα γίνει άλλη μία δοκιμή και αν δε περάσει το τεστ θα μπεί πωλητήριο.
S.S.Finest Badger brush
ΦΑΕΝΑ Μύρτιλο
EJ89L BL
Polsilver Super Iridium # 1
ΦΑΕΝΑ Μύρτιλο/Σανδαλόξυλο, asl ( :thnx Σωτήρη ! )
* Μία μικρή παρεκτροπή απο τα συνηθισμένα για να δοκιμάσω το aftershave.
Απο άποψη ιδιοτήτων είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχω φορέσει ως τώρα, ( αναφέρομαι σε asl ).
Αρωματικά, μας τα χάλασε. Αύριο θα γίνει άλλη μία δοκιμή και αν δε περάσει το τεστ θα μπεί πωλητήριο.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30838 times
Καλημέρα!
-TOBS Jermyn Street sc
-New Forets 2401 2-band
-Merkur Futur @6.5
-Bic Chrome Platinum [1]
-Thayers Original
-444
-Aqua Velva
Άλλο ένα εξαιρετικό ξύρισμα από την Futur, αν και οι Personna της πηγαίνουν καλύτερα σε αυτήν την ρύθμιση. Γενικότερα οι Bic επειδή κόβουν σαν τον διάολο, πάνε περισσότερο σε πιο ήπιες μηχανές. Γενικά την Futur την έχω λατρέψει, έχω πάθει πλήρη εξάρτηση (futur-mania)!
Η δε κρέμα πλησιάζει στο τέλος της, άλλα 2 ξυρίσματα και τέλος (εντός της εβδομάδος δηλαδή).
-TOBS Jermyn Street sc
-New Forets 2401 2-band
-Merkur Futur @6.5
-Bic Chrome Platinum [1]
-Thayers Original
-444
-Aqua Velva
Άλλο ένα εξαιρετικό ξύρισμα από την Futur, αν και οι Personna της πηγαίνουν καλύτερα σε αυτήν την ρύθμιση. Γενικότερα οι Bic επειδή κόβουν σαν τον διάολο, πάνε περισσότερο σε πιο ήπιες μηχανές. Γενικά την Futur την έχω λατρέψει, έχω πάθει πλήρη εξάρτηση (futur-mania)!

Η δε κρέμα πλησιάζει στο τέλος της, άλλα 2 ξυρίσματα και τέλος (εντός της εβδομάδος δηλαδή).
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Αντωνη, καταρχην χαιρομαι που futurιασαμε ! Εχω ομως την απορια - παιζουν διαφορετικα καντραν ρυθμισης στις futur ? Το λεω γιατι διαβαζω στα δικα σου ξυρισματα για 6 και μισο - ενω η δικη μου futur φτανει μεχρι το 6.

- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30838 times
Ηρακλή όλες πάνε στο 6.5 (που είναι το max). Συνεχίζει λίγο ακόμα μετά το 6. Δες την φωτογραφία παρακάτω.

- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλημέρα !
Γένια περίπου 24 ωρών..
Merkur Progress @3
Polsilver (1#)
MDC ss
Vie Long Mens Only Edition
Proraso pre
Aqua Velva asl
Boellis Panama asb

Ενα καταπληκτικό ξύρισμα απο ολες τις απόψεις ! Για την Progress τι να πω , δεν υπάρχουν λόγια .....Αν στο ξυριστικό επίπεδο ζητάω το 100% , αυτή μου προσφέρει το 150 % εντελώς απροβλημάτιστα.....Οσο για το MDC , είναι που είναι σαπουνάρα , με το proraso pre ανεβαίνει άλλα δυο επίπεδα.
Γένια περίπου 24 ωρών..
Merkur Progress @3
Polsilver (1#)
MDC ss
Vie Long Mens Only Edition
Proraso pre
Aqua Velva asl
Boellis Panama asb

Ενα καταπληκτικό ξύρισμα απο ολες τις απόψεις ! Για την Progress τι να πω , δεν υπάρχουν λόγια .....Αν στο ξυριστικό επίπεδο ζητάω το 100% , αυτή μου προσφέρει το 150 % εντελώς απροβλημάτιστα.....Οσο για το MDC , είναι που είναι σαπουνάρα , με το proraso pre ανεβαίνει άλλα δυο επίπεδα.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Wazzaa
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Χτες το βράδυ με δύο ημερών γένια.
-E.J. DE89 (Derby 2)
-Φαένα Μύρτιλο
-Semogue 1250
-ASL Φαένα Μύρτιλο Βασιλικός Δυόσμος Δενδρολίβανο
Λοιπόν το σαπουνάκι τις Φαένα είναι εξαιρετικό. Πολύ καλές ιδιότητες και ωραίο άρωμα.
Αυτό όμως που με τρέλανε είναι η ειδική παραγγελία που έκανα για το ASL (που μιοάζει υπερβολικά και σε balm).
Μπορώ να πω ότι τα αρώματα είναι εξαιρετικά όπως επίσης και οι ιδιότητες στο δέρμα που αισθάνθηκα. 10/10 Χωρίς συζήτηση.
-E.J. DE89 (Derby 2)
-Φαένα Μύρτιλο
-Semogue 1250
-ASL Φαένα Μύρτιλο Βασιλικός Δυόσμος Δενδρολίβανο
Λοιπόν το σαπουνάκι τις Φαένα είναι εξαιρετικό. Πολύ καλές ιδιότητες και ωραίο άρωμα.
Αυτό όμως που με τρέλανε είναι η ειδική παραγγελία που έκανα για το ASL (που μιοάζει υπερβολικά και σε balm).
Μπορώ να πω ότι τα αρώματα είναι εξαιρετικά όπως επίσης και οι ιδιότητες στο δέρμα που αισθάνθηκα. 10/10 Χωρίς συζήτηση.
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015