Καλημέρα!
-Denim Original sc
-New Forest 2401
-Merkur Futur @6.5
-Personna Platinum [1]
-Thayers Original
-Denim Original asl
-Speick Intensive cream
Η κρέμα αν και ανήκει στα cheapies, είναι πολύ καλή για τα λεφτά της, το δε άρωμα μου αρέσει πολύ και με γυρνάει στην δεκαετία του '80. Η Futur από την άλλη, κάθε φορά που την πιάνω μου υπενθυμίζει την τεράστια διαφορά της από τις υπόλοιπες. Γενικά ένα υπέροχο Κυριακάτικο ξύρισμα!
Το ξύρισμα της ημέρας: Δεκέμβριος 2014
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29373 times
- Been thanked: 29528 times
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times

Καλημερα σας
- Fatip Grande
- Treet Dura Sharp Carbon Steel
- Omega 10015
- Figaro
- Aqua Velva Italian
Κανοντας την κινηση που εχω ξαναγραψει εδω - δηλαδη "κεντραρωντας" το ξυραφακι ωστε να βγαινει απο τη μια πλευρα περισσοτερο και στην αλλη λιγοτερο - και χρησιμοποιωντας αποκλειστικα την "λιγοτερη" πλευρα (ως SE) εχεις αυτοματα μια μηχανη που κοβει πολυ αλλα με πολυ πιο μαλακη αισθηση. Οποτε περισσοτερα περασματα - ευκολοτερες διορθωσεις στις λεπτομερειες - γενικα ενα εξαιρετικο ξυρισμα.
Το Figaro λιγο ως πολυ ειναι το καλυτερο Ιταλικο Αμυγδαλωτο μαλακο σαπουνι - τουλαχιστον μεχρι να δοκιμασω το Barba Rossa του TFS.
Ολα θα ηταν τελεια σημερα - αν δεν υπηρχε το περιστατικο με το ακυβερνητο πλοιο στο Ιονιο που ευχομαι οπως ολοι μας να εχει αισια καταληξη.

- Spiros
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 3899 times
- Been thanked: 3837 times
Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους!
Γένια 48 ωρών.
MWF (Pre-Shave Πλύσιμο)
Proraso White Pre-Shave Cream
Simpsons Vanilla & Rose Shaving Cream
Semogue 1470 - Bowl Lathering
Merku 33C κεφαλή + ATT λαβή
Perma Sharp (#1)
444 + Pitralon
Balm Sul Filo Del Rasoio
Πρώτη φορά χρησιμοποίησα το Pitralon και το Balm Sul Filo Del Rasoio. Μαζί με το 444 μια απολαυστική "θεραπεία" μετά το ξύρισμα. Είμαι ενθουσιασμένος. Άριστο ξύρισμα, απίστευτες μυρωδιές (το τριαντάφυλλο της κρέμας είναι πραγματικά πολύ καλό), μηδέν ερεθισμοί, ΒΒS. To Sul Filo αφήνει μια λεία επιδερμίδα και το άρωμά του είναι πολύ διακριτικό. Πάει με αυτό του Pitralon (..ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε. :thnx
Γένια 48 ωρών.
MWF (Pre-Shave Πλύσιμο)
Proraso White Pre-Shave Cream
Simpsons Vanilla & Rose Shaving Cream
Semogue 1470 - Bowl Lathering
Merku 33C κεφαλή + ATT λαβή
Perma Sharp (#1)
444 + Pitralon
Balm Sul Filo Del Rasoio
Πρώτη φορά χρησιμοποίησα το Pitralon και το Balm Sul Filo Del Rasoio. Μαζί με το 444 μια απολαυστική "θεραπεία" μετά το ξύρισμα. Είμαι ενθουσιασμένος. Άριστο ξύρισμα, απίστευτες μυρωδιές (το τριαντάφυλλο της κρέμας είναι πραγματικά πολύ καλό), μηδέν ερεθισμοί, ΒΒS. To Sul Filo αφήνει μια λεία επιδερμίδα και το άρωμά του είναι πολύ διακριτικό. Πάει με αυτό του Pitralon (..ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε. :thnx
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Wazzaa
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
Γένια 48 ωρών
-EJ 89BL (Feather)
-Semogue 1250
-Razorock XXX
-Floid
Το ίδιο Set-up με προχτες (εκτός του σαπουνιού). Λόγο διακοπών δεν έχω φέρει πολλά ξυριστηκά μαζί μου.
Λοιπόν δύο παρατηρήσεις σήμερα.
1) To RAZOROCK είναι επληκτικό!!! Τέλειως αφρισμός, τέλεια μαρέγκα έκανα σήμερα!!!
Φοβερές ιδιότητες όπως και το άρωμα του με ταξιδεύει!!!!
2) Οι feather είναι σίγουρα οι αγαπημένες μου λεπίδες βάση αυτών που έχω δοκιμάσει έως τώρα....
Με λίγα λόγια. Ικανοποιητικότατο ξύρισμα! :dance3
-EJ 89BL (Feather)
-Semogue 1250
-Razorock XXX
-Floid
Το ίδιο Set-up με προχτες (εκτός του σαπουνιού). Λόγο διακοπών δεν έχω φέρει πολλά ξυριστηκά μαζί μου.
Λοιπόν δύο παρατηρήσεις σήμερα.
1) To RAZOROCK είναι επληκτικό!!! Τέλειως αφρισμός, τέλεια μαρέγκα έκανα σήμερα!!!
Φοβερές ιδιότητες όπως και το άρωμα του με ταξιδεύει!!!!
2) Οι feather είναι σίγουρα οι αγαπημένες μου λεπίδες βάση αυτών που έχω δοκιμάσει έως τώρα....
Με λίγα λόγια. Ικανοποιητικότατο ξύρισμα! :dance3
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Pre Proraso
Omega s18
Μεθυσμενη Αγελαδα
Bay State 5/8"
444
Faena Χαμομηλι Λεμονι
Omega s18
Μεθυσμενη Αγελαδα
Bay State 5/8"
444
Faena Χαμομηλι Λεμονι
Το Ιασονας με Ο
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
pre papoutsanis glycerine soap
razor merkur progress 501@3
blade bic cp@3
brush omega 48pro
soap proraso green
astringent alum block
asl proraso green
asc proraso green
asb proraso white
2passes/bbs.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29373 times
- Been thanked: 29528 times
Αυτό το ξύρισμα ήταν Χριστούγεννα Ιάσονα;
- christostz03
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 6352 times
- Been thanked: 9776 times
Καλησπέρα σε όλους ...
- Preshave "Καραβάκι" Παπουτσανης
- Κρέμα ξυρίσματος Top Secret
- Πινέλο ξυρίσματος Vie Long 13062 Horse hair
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Personna Platinum #3
- After Shave Balm L'OREAL men expert ADS
- After Shave Lotion Terminator
- Preshave "Καραβάκι" Παπουτσανης
- Κρέμα ξυρίσματος Top Secret
- Πινέλο ξυρίσματος Vie Long 13062 Horse hair
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Personna Platinum #3
- After Shave Balm L'OREAL men expert ADS
- After Shave Lotion Terminator
Wet Shaving Rules !!!
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Ωπ σορρυ αντωνη ειμαι απο κινητο και δεν το ειδα
Το Ιασονας με Ο
- nik16v
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Καλησπέρα σε όλους,
Το σημερινό ξύρισμα ξεκίνησε κατά ένα τρόπο από το πρωί που ήθελα να ακονίσω το ξυράφι. Βούτηξα την πέτρα τελειώματος στο νερό (και την μικρή), έτριψα τη μικρή πάνω στη μεγάλη και έκανα λάσπη και ξεκίνησα το ακόνισμα με 100 περάσματα. Στα 30 ξέπλυνα το ξυράφι και δοκίμασα στο χέρι να δω αν κόβει τις τρίχες. Καλύτερα από πριν. Στα 100 όμως,... όχι. Δοκίμασα μέχρι και κάτω από τη φαβορίτα και απλά χτένιζε γιατί προφανώς έκανα Overhoning. Ξέπλυμα την πέτρα από τη λάσπη και μόνο με νερό 30 περάσματα. Πολύ βελτιωμένη αίσθηση. Δεν έχω όμως 2ο λουρί για να περάσω το οξείδιο του χρωμίου για να γλυκάνω την κόψη. Έτσι το στρόπαρα πρώτα 10 φορές στο ύφασμα/λινό και έπειτα 60 στο δέρμα. Σε σχέση με το πως παρέλαβα το ξυράφι το έφτασα σε ένα επίπεδο 70% - 75%. Είναι η αλήθεια ότι ένοιωσα ικανοποιημένος γιατί τα κατάφερα και έφτασα σ' αυτό το επίπεδο. Το απόγευμα, 7 ώρες μετά το ακόνισμα πέτυχα ένα πολύ βαθύ ξύρισμα που με έκανε να χαμογελώ :megagrin και να καταλάβω για μια ακόμη φορά γιατί έχω επιλέξει μαζί με άλλους να χρησιμοποιούμε ξυράφια. Αξίζει να το δοκιμάσετε :winkcool
Ξυράφι: 11/16” Thomas Radley Cadman & Sons Bengall
Πινέλο: Vie-Long Men's Only Limited Edition
Σαπούνι: TOBS Sandalwood
Μετά το ξύρισμα: Pashana

Το σημερινό ξύρισμα ξεκίνησε κατά ένα τρόπο από το πρωί που ήθελα να ακονίσω το ξυράφι. Βούτηξα την πέτρα τελειώματος στο νερό (και την μικρή), έτριψα τη μικρή πάνω στη μεγάλη και έκανα λάσπη και ξεκίνησα το ακόνισμα με 100 περάσματα. Στα 30 ξέπλυνα το ξυράφι και δοκίμασα στο χέρι να δω αν κόβει τις τρίχες. Καλύτερα από πριν. Στα 100 όμως,... όχι. Δοκίμασα μέχρι και κάτω από τη φαβορίτα και απλά χτένιζε γιατί προφανώς έκανα Overhoning. Ξέπλυμα την πέτρα από τη λάσπη και μόνο με νερό 30 περάσματα. Πολύ βελτιωμένη αίσθηση. Δεν έχω όμως 2ο λουρί για να περάσω το οξείδιο του χρωμίου για να γλυκάνω την κόψη. Έτσι το στρόπαρα πρώτα 10 φορές στο ύφασμα/λινό και έπειτα 60 στο δέρμα. Σε σχέση με το πως παρέλαβα το ξυράφι το έφτασα σε ένα επίπεδο 70% - 75%. Είναι η αλήθεια ότι ένοιωσα ικανοποιημένος γιατί τα κατάφερα και έφτασα σ' αυτό το επίπεδο. Το απόγευμα, 7 ώρες μετά το ακόνισμα πέτυχα ένα πολύ βαθύ ξύρισμα που με έκανε να χαμογελώ :megagrin και να καταλάβω για μια ακόμη φορά γιατί έχω επιλέξει μαζί με άλλους να χρησιμοποιούμε ξυράφια. Αξίζει να το δοκιμάσετε :winkcool
Ξυράφι: 11/16” Thomas Radley Cadman & Sons Bengall
Πινέλο: Vie-Long Men's Only Limited Edition
Σαπούνι: TOBS Sandalwood
Μετά το ξύρισμα: Pashana