Το ξύρισμα της ημέρας : Μάρτιος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dr.Takero
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 6934 times
Been thanked: 7583 times

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά και καλή εβδομάδα!

Χθεσινό ξύρισμα μετά από 2ήμερη επίσκεψη στο μεταεπαναστατικό Ναύπλιον.
Sc Palmolive κόκκινη
Ω 98
GEM
444 gel + Proraso πράσινο
Το ξύρισμα ήταν απολαυστικό και ο συνδυασμός 444 + Proraso με πάγωσε ευχάριστα!
Όμως από εμένα δεν περιμένατε σχολιασμό της ξυριστικής εμπειρίας... ;)

Λοιπόν, η πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους ήταν γεμάτη από περήφανες, ευπαρουσίαστες, ατρόμητες πατριώτισσες :hellas3
Ειδικά το βράδυ του Σαββάτου σε ένα ωραίο μπαρ, το φρόνημα τους ήταν τόσο υψηλό που ένιωσα σαν τους πολιορκημένους Οθωμανούς της Τριπολιτσάς! Με αυταπάρνηση και ρίσκο επιχείρησα ηρωϊκή έξοδο και πήγα κατευθείαν για παγωτό στον μαϊμού "Ιταλό" για να συνέλθω και να γλιτώσω τη μουρμούρα της ενζενίδας (που δεν τη γλίτωσα :angry-cussingblack: )

Επίλογος: Το Ναύπλιο ίσως είναι η μόνη πόλη της Ελλάδας όπου όλα τα στενά της είναι γεμάτα ιστορία.
Θλιβερή παρουσία το άγαλμα του καημένου του Καποδίστρια που πήγε να μας κάνει ανθρώπους και τον φάγαμε :violence-hammer:
Let the music play
Άβαταρ μέλους
mengiorgos
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 1275 times
Been thanked: 2388 times

Ω97/ Bluebeards Revenge Shavette/ Polsilver SI (1)/ SV Stella Alpina/ Denim Musk

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ερωτεύτηκα Varesino σήμερα. Πρώτη χρήση του σάπωνος (δώρο του Μυστικού Σάντα) και το άρωμά του με συνεπήρε. Δεν λέω για την απόδοσή του, τα' χουν πει άλλοι. Τι κι αν είναι triple milled, αφρίζει πανεύκολα, σαν τρελό και δίνει αφρό όπως μου αρέσει. Εικόνα
Αντί να στενοχωριέσαι για το σκοτάδι, άναψε ένα φως.
NavalArchitect

Vigshaving dual comb head, EJ DE89KN14BL handle, Astra Superior Platinum (#1)
APShave Co. 28mm SilkSmoke Butterscotch swirl
Martin de Candre
Aqua Velva
Vaseline
MENface
Penhaligon's Levantium

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλημέρα σε όλους ...

- Pre Shave Veleiro Exfoliating Soap
- Σαπούνι Kikos's Savon Mystere
- Πινέλο Ωmega 10066 Boar
- Safety Razor - Merkur 23c - Closed Comb
- Λεπίδα Feather #5
- After Shave 444 Alum Block
- After Shave Βalm ATTITUDE Giorgio Armani
- After Shave Lotion Taylor of Old Bond Street Sandalwood
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17012 times

:text-worthless:
Dr.Takero έγραψε: 26 Μαρ 2018, 09:08 Λοιπόν, η πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους ήταν γεμάτη από περήφανες, ευπαρουσίαστες, ατρόμητες πατριώτισσες :hellas3
Ειδικά το βράδυ του Σαββάτου σε ένα ωραίο μπαρ, το φρόνημα τους ήταν τόσο υψηλό που ένιωσα σαν τους πολιορκημένους Οθωμανούς της Τριπολιτσάς! Με αυταπάρνηση και ρίσκο επιχείρησα ηρωϊκή έξοδο και πήγα κατευθείαν για παγωτό στον μαϊμού "Ιταλό" για να συνέλθω και να γλιτώσω τη μουρμούρα της ενζενίδας (που δεν τη γλίτωσα :angry-cussingblack: )

Επίλογος: Το Ναύπλιο ίσως είναι η μόνη πόλη της Ελλάδας όπου όλα τα στενά της είναι γεμάτα ιστορία.
Θλιβερή παρουσία το άγαλμα του καημένου του Καποδίστρια που πήγε να μας κάνει ανθρώπους και τον φάγαμε :violence-hammer:
θα μαζέψω όλες τις περιγραφές σου και θα τις εκδώσω...Δεν αντέχω άλλο λέμε.... :clap:
Οι πιστοί σου αναγνώστες περιμένουμε την αυριανή σου μίνι ιστορία :bow-yellow:

Pls, γράφε συχνότερα.. είσαι ο νέος Μποστ του φόρουμ Ντοκ. :ty
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 32270 times
Been thanked: 33986 times

Εικόνα

Yaqi.24mm
Acqua.di.Titania by [mention]kikos7[/mention] ss
Merkur.37c
Gillette.silver.blue
Pashana.Original asl

Πρώτη γιά το νέο σαπούνι του Δημήτρη. Εχοντας χάσει πολλά επεισόδια, (είχα δοκιμάσει μόνο το πρώτο, το argos αν θυμάμαι, ίσως και ένα μεταγενέστερο), μπορώ να πω, πως η δοκιμή ήταν μιά ευχάριστη έκπληξη.
Το άρωμα διακριτικό, ελαφρύ, που γλυκίζει, δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι ακριβώς, αλλά είναι όμορφο.

Αφρισμός, γλίστρημα, προστασία όλα άριστα. Στον τομέα της ενυδάτωσης καλό, θα μπορούσε να γίνει καλλίτερο, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Τέτοιο σαπούνι φτιαγμένο από ερασιτέχνη σαπωνοποιό, θα το ζήλευαν αρκετές εταιρείες και ειλικρινά χαίρομαι που ο Δημήτρης, έχει μεράκι και διάθεση να προσφέρει ένα πολύ καλό προϊόν.
Τα συγχαρητήριά μου και εύχομαι εις ανώτερα. :D
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Καλησπέρα,έν πλώ γιά Ρόδο !!

Merkur Futur (2.5)
Perma Sharp (13)
FS Manchurian ivory Brush
Tabak Original Soap Stick
Terre D' Hermes As Balm
Terre D' Hermes Edt
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 7475 times
Been thanked: 10254 times

-PS Παπουτσανης Παραδοσιακό Φυτικό Σαπούνι με Ελαιόλαδο
- Dimitri's Bergamot
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Mach3 #22 !!!!!!!
- ASL TOBS Eton College

Tο σαπουνι του Δημητρη το εχω πανω απο χρονο κι εχει ~40+ ξυρισματα και φυσικα δε λεει να τελειωσει, κι εχω να δοκιμασω και το City Spring και φυσικα τα 2 σαπουνια του αλλου Δημητρη (kikos7) .Ποτε θα τα προλαβω ολ' αυτα Γιατρε μου? Τι ειναι ο χρονος? πως σταματαει χωρις να πιασω ταχυτητα φωτος? :think: Το σαπουνι εχει σκληρυνει λιγο, αλλωστε εχει πανω απο χρονο χρησης. Αφριζει ευκολα τον λιγο βρεγμενο ασβο μετα απο μουλιασμα με ζεστο νερο (το σαπουνι) και το δοχειο του ειναι αρκουντος φαρδυ για απροβληματιστο φορτωμα. Αφρος peaky και γιαουρτοκρεμωδης με καλυπτικοτητα. Το γλυστρημα πολυ καλο και η Μαχ3 στο 22 (ω ναι!!!) ξυρισμα της δε σκαλωσε πουθενα. Κανενα κοψιμο κι ερεθισμος, ενα εξαιρετικο ξυρισμα.

Παμε στη λοσιον. 1η χρηση για την Ητον. Dark lemon αρωμα. Απο ιδιοτητες δεν ειναι κατι το εξαιρετικο. Καμμια φορα σκεφτομαι πως αν δεν ειχαν το συνδρομο Στοκχολμης-κολημα με την Αγγλια οι Αμερικανοι, τα 3Τ δε θα πουλουσαν και πολυ. Το Floid η Speik to Proraso π.χ ειναι κλασεις ανωτερα, ειδικα σε ιδιοτητες μιας και το αρωμα ειναι υποκειμενικο. Το λεμονι μετα απο 1-2 ωρες χανεται και βγαινει μια βαση λεβαντας(;) λουλουδιων πατσουλι με μικρη προβολη αλλα διαρκεια 6-7+ ωρες. Πολυ ομορφη μυρωδια, διακριτικη, σοβαρη, οτι πρεπει και για περιβαλλον εργασιας αλλα και για εξοδο. Μιλαμε για λοσιον μετα το ξυρισμα και οχι για κολωνια αλλωστε, αν και καποια στιγμη με βλεπω να περνω και την κολωνια, αλλα πρωτα πρεπει να τελειωσω την Arlington που πηρα προχτες!!! Δεν υπαρχει σωτηρια λεμε!!!!
:whistle: Ανω του μετριου λοσιον, σιγουρα ακριβη, το αρωμα μου αρεσε πολυ παντως!
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30763 times
Been thanked: 41683 times

Επιτέλους! Ξεπάτωσα ένα. Η αλήθεια είναι βέβαια πως κάνω hate lather* με τα σαπούνια μου...
Tallow & Steel θα ξαναπάρω όταν βγάλουν κανένα 'νορμάλ' άρωμα.

MIL razor / iKon Bamboo handle
Wizamet Super Iridium
Wild West Brushworks
T&S West Indies
Aloe Vera gel
Muhle Sea Buckthorn lotion

Εικόνα

*Ήθελα να γράψω hate s*x αλλά τώρα που είμαι συντονιστής δεν κάνει... :naughty:
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλημέρα στην παρέα. Ύστερα από δύο κακά ξυρίσματα, την Πέμπτη λόγω έλλειψης χρόνου και την Παρασκευή λόγω βιασύνης (αφού δεν βγαίνουν τα άτιμα σε 24 ώρες, τι το δοκιμάζω;), έκανα υπομονή μέχρι χθες το πρωί και απόλαυσα ξουρα με γενιά τριών ημερών.

Παπουτσανης γλυκερίνη κίτρινο (pre)
Cyril R. Salter French Vetiver
Omega 10005
Edwin Jagger DE89L
Rainbow Super Stainless (#2)
Kορρες καλεντουλα και τζινσενγκ

Σκέφτομαι σοβαρά να είναι η Salter η επόμενη μόνιμη κρέμα μου. Να τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο και να αδειάσει χώρος στο ντουλάπι και μετα να πιάσω την πιο καλοκαιρινή Top Ten, να φύγει κι αυτή. Και μετά Lord Emofresh και Kolynos, που είναι σε 50αρια σωληνάρια. Ίσως το 2018 να είναι το έτος της κρέμας για μένα (έχω δει παρόμοιο τόπικ σε ξένο φόρουμ και με επηρέασε). Να κάνω εκκαθάριση στο shave den, αλλά και να απολαύσω προϊόντα που τα είχα πάρει με λαχτάρα στα χέρια μου - και αδίκως έμειναν πίσω, λόγω αλογιστων αγορών.

Αν τα καταφέρω, θα μπορέσω να ευχαριστηθώ καλύτερα τα σαπούνια μου από το 2019. Πάω μακριά, αλλά... Υγεία να 'χουμε και όλα θα χρησιμοποιηθούν (αρκεί να κρατηθω και να μην αγοράσω τίποτα άλλο, ήδη ο Μάρτιος κύλησε καλά, θα συνεχίσω έτσι).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”