Το ξύρισμα της ημέρας: 27.12.2010-31.12.2010

Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Slur έγραψε: [...] Τελικά είχαν δίκιο στο straightrazorplace. Οι ερεθισμοί οφείλονται σε δύο πράγματα:
1) έντονη πίεση με το χέρι,
2) λάθος γωνία του μαχαιριού.
[...]

Nα πω οτι δεν τα ειχα πει?... Τεσπα. Αυτοι εχουν παντα δικιο, εμεις? Δε μαμιεται...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Αυτοί που έγραψες είναι κανόνες σωστού ξυρίσματος τους οποίους βεβαίως και εκτιμήσαμε ιδιαίτερα.

Πουθενά δε γράφεται ειδικά όμως ότι «έντονος ερεθισμός μετά το ξύρισμα οφείλεται σε δύο πράγματα, περισσότερη πίεση από όση θα έπρεπε, και λάθος γωνία του μαχαιριού» ή κάτι παρόμοιο με το ίδιο νόημα.

ΠΧ: Όταν λες σε κάποιον «δεν ασκούμε πίεση περισσότερη από όσο πρέπει» το ειδικό βάρος του νοήματος είναι μικρό. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι δεν πρέπει να ασκούμε περισσότερη πίεση, δεν είναι καθόλου εύκολο όμως να ξέρουμε ποια είναι αυτή η πίεση, και πότε την ξεπεράσαμε.

Επίσης όταν κάποιος έχει ερεθισμούς στο δέρμα μετά το ξύρισμα, με τον κατάλογο που έχεις βάλει, πουθενά δε γίνεται αντιληπτό τι ακριβώς έφταιξε, ήταν μικρή η προετοιμασία, ήταν λάθος η προετοιμασία, ήταν κακό το σαπούνι ή η κρέμα, δεν ήταν καλά ακονισμένο το μαχαίρι, δεν τεντώναμε καλά το δέρμα, δεν ήταν καλό το στροπάρισμα, …;;;

Καταλήγω λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση ο κατάλογος με τους κανόνες που είχες βάλει ο οποίος είναι χρήσιμος και επαρκής, με τη συγκεκριμένη διάγνωση που μου έκανε ένα μέλος από ο SRP η οποία μου ήταν χρήσιμη και σωστή.

Stefanos έγραψε:Nα πω οτι δεν τα ειχα πει?... Τεσπα. Αυτοι εχουν παντα δικιο, εμεις? Δε μαμιεται...
Σταμάτα να κάνεις σαν παιδαρέλι.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
eliakiss
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

ΩωωωωωωωΧ! Χαλάει ο καιρός... :eek
Clean face, clean heart...

Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

H πιεση ειναι αυτονοητο οτι ειναι σχετικη εννοια, που εχει σα συναρτηση τον διαφορετικο τυπο γενιων, την προτοιμασια, το σαπουνι (ποσο αποτελεσματικο ειναι δλδ) αλλα και το ιδιο το εργαλειο, σαν τυπος. Για να στο πω χωριατικα, το "στησιμο" που κανεις εσυ, δλδ γωνια, ταχυτητα περασματος, προετοιμασια κλπ και λειτουργει αψογα σε σενα, δε σημαινει οτι μπορει να λειτουργησει σε μενα, στον Αποστολο, στο Γιαννη, το Μακη κ.ο.κ. Και το αντιστροφο.

Και εχω αναφερθει πολλακις στην ορθη προετοιμασια του υλικου, ειτε με μαχαιρι ειτε με safety razor. Βεβαια τοτε ειχες πει οτι δεν ειναι απαραιτητο το περασμα απο το δερμα, ειναι περιττο να "ξεκουραζεται" το μεταλλο, και καποια αλλα. Πολλοι ειναι οι παραγοντες που προκαλουν εναν ερεθισμο. Γενικα μπορει να υπαρχουν καποιοι λογοι που κατα κορον ευθυνονται για μια αρνητικη αντιδραση του δερματος, και απο εκει και μετα αναλογα με τις ιδιαιτεροτητες του καθενα. Αυτο ειναι φυσιολογικο, γιαυτο δενχρειαζεσαι εμενα, δεν χρειαζεσαι το straight razor's place, δε χρειαζεσαι τιποτε παρα μονο νοημοσυνη. Την οποια διαθετεις αφθονη αλλα κατευθυνεις σε λαθος καναλια. Ή επειδη την διαθετεις αφθονη μας θεωρεις ολους μας (και ειδικα εμενα) ως τα διαδικτυακα βλαχακια σου που οτι και να πουνε δεν μετραει.

/paidikixaraon
Και συ σταματα να το παιζεις αντιδραση και πνευμα αντιλογιας εδω μεσα, στα εχω πει και αλλου!
/paidikixaraoff
Το θεμα της παιδικης χαρας αλλα και της συγκεκριμενης αντιπαραθεσης ληγει εδω, αν θες κατι πες το με ΠΜ! Αλλιως κλειδωμα και αδεια!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Σε λιγο

* πλυσιμο μουσουδας με σαπουνι Kappus
* Crabtree&Evelyn Nomad RC
* Skunky
* Gillette slim adjustable [8]
* Gillette Platinum super thin [1]
* Crabtree&Evelyn Nomad ASB

Παραλληλα θα κανω με τη γουρουνα ενα δοκιμαστικο lathering με το Goderj.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Stefanos έγραψε:H πιεση ειναι αυτονοητο οτι ειναι σχετικη εννοια, που εχει σα συναρτηση τον διαφορετικο τυπο γενιων, την προτοιμασια, το σαπουνι (ποσο αποτελεσματικο ειναι δλδ) αλλα και το ιδιο το εργαλειο, σαν τυπος. Για να στο πω χωριατικα, το "στησιμο" που κανεις εσυ, δλδ γωνια, ταχυτητα περασματος, προετοιμασια κλπ και λειτουργει αψογα σε σενα, δε σημαινει οτι μπορει να λειτουργησει σε μενα, στον Αποστολο, στο Γιαννη, το Μακη κ.ο.κ. Και το αντιστροφο.

Και εχω αναφερθει πολλακις στην ορθη προετοιμασια του υλικου, ειτε με μαχαιρι ειτε με safety razor. Βεβαια τοτε ειχες πει οτι δεν ειναι απαραιτητο το περασμα απο το δερμα, ειναι περιττο να "ξεκουραζεται" το μεταλλο, και καποια αλλα. Πολλοι ειναι οι παραγοντες που προκαλουν εναν ερεθισμο. Γενικα μπορει να υπαρχουν καποιοι λογοι που κατα κορον ευθυνονται για μια αρνητικη αντιδραση του δερματος, και απο εκει και μετα αναλογα με τις ιδιαιτεροτητες του καθενα. Αυτο ειναι φυσιολογικο, γιαυτο δενχρειαζεσαι εμενα, δεν χρειαζεσαι το straight razor's place, δε χρειαζεσαι τιποτε παρα μονο νοημοσυνη. Την οποια διαθετεις αφθονη αλλα κατευθυνεις σε λαθος καναλια. Ή επειδη την διαθετεις αφθονη μας θεωρεις ολους μας (και ειδικα εμενα) ως τα διαδικτυακα βλαχακια σου που οτι και να πουνε δεν μετραει.

/paidikixaraon
Και συ σταματα να το παιζεις αντιδραση και πνευμα αντιλογιας εδω μεσα, στα εχω πει και αλλου!
/paidikixaraoff
Το θεμα της παιδικης χαρας αλλα και της συγκεκριμενης αντιπαραθεσης ληγει εδω, αν θες κατι πες το με ΠΜ! Αλλιως κλειδωμα και αδεια!

Εγώ ανέφερα κάτι που έμαθα από ένα άλλο φόρουμ, με βοήθησε πολύ, και σκέφτηκα ότι ίσως και κάποιο άλλο μέλος να το βρει χρήσιμο για αυτό και το ανέφερα.

Εσύ ήρθες και έκανες ένα άσχετο ποστ θεωρώντας ότι τα είχες προ-πει αυτά τα πράγματα και όμορφα σου δείχνω ότι αυτά που είχες πει αν και χρήσιμα, δεν έχουν σχέση με τη ορθή και εύστοχη διάγνωση περί ερεθισμών που μου έκαναν σε άλλο φόρουμ

Και έρχεσαι πάλι να πεις τα γενικά σου, να κάνεις κριτική σε εμένα και την υποτιθέμενη νοημοσύνη μου και άλλα άστοχα.

Επίσης μου υπενθυμίζεις κάποια πράγματα που μου είχες πει στο παρελθόν και που για έναν περίεργο λόγο νομίζεις ότι πρέπει να τα θεωρώ χρήσιμα και ότι θα ξοδέψω χρόνο να τα ξαναδιαβάσω.

Στέφανε δε μπορώ να ασχολούμαι μαζί σου και δεν θέλω. Αντίθετα θέλω να έχουμε καλές σχέσεις και εποικοδομητικές ανταλλαγές εμπειριών και γνώσεων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα επιτρέψω σε εσένα «άκομψη συμπεριφορά» μαζί μου.

Σου υπενθυμίζω ότι η όλη βαρετή και off-topic συζήτηση ξεκίνησε γιατί σχολίασες «περίεργα» ένα ποστ μου.
Επίσης σου υπενθυμίζω ότι δεν σου επιτρέπω (αυτό ισχύει μόνο για εσένα και για κανέναν άλλο) να κάνεις περίεργα, υποτιμητικά ή χλευαστικά σχόλια στα ποστ μου γιατί έχεις ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή.
Και επίσης σου υπενθυμίζω ότι τα μέλη έχουν βαρεθεί να βλέπουν τις κοκορομαχίες μας εδώ μέσα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σε αφήσω να με ενοχλείς.
Μην με ξαναπροκαλέσεις!
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Τι κανουμε με το συγκεκριμενο ατομο?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Sorry γιατί μπερδεύτηκα, τι ακριβώς έχεις κάνει έχεις μεταφέρει στους συντονιστές ολο το θέμα?
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Ναι για για τις 2 μερες ανοιξα νεο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Δεν μπορώ να πώ ότι καταλαβα το γιατί...

Στο θεμα μας τώρα:

Στέφανε είσαι υπερβολικός κατά την γνώμη μου.
Καταρχήν να πω ότι μετά από παράκληση του Ανδρέα σε παλαιότερη ιστορία, δεν παίρνω θέση όταν τσακώνεσαι δημόσια με κάποιον για να μη διαφωνούμε μπροστά στον κόσμο και φαίνεται ότι δεν υπάρχει συνοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα συμφωνώ μαζί σου.
Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος δεν βρίζει, δεν χλευάζει και δεν ειρωνεύεται χωρίς να προκληθεί από άλλον για εμένα είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό που εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι στα Forums που επικρατεί πολυφωνία και δημοκρατία θα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις από την δική σου. Απλά επειδή οι περισσότεροι είναι υποτελείς κα σκύβουν το κεφάλι, θέλεις να είναι όλοι έτσι. Δεν γίνεται ρε φίλε, ειδικά όταν τον προκαλείς εσύ όπως στο συγκεκριμένο. Κάποιες φορές έχεις δική σου αίσθηση της ευγένειας. Τουλάχιστον δέξου και του άλλου.

Τελειώνω λέγοντας αυτό που σου έχω ξαναπεί πολλές φορές. Τα forum δεν μπορεί να είναι ωραιοποιημένες εικόνες των ιδιόκτητων και διαχειριστών τους. Έτσι είναι τα sites. Forum σημαίνει πολυφωνία.

Μιας και δεν έχω ηγετικές τάσεις στην ζωή μου, απλά βοηθάω αυτή την προσπάθεια όσο πιο πολύ μπορώ, γιατί την γουστάρω, είμαι μαζί σας σε ότι και αν αποφασίσετε.

Πρόσεχε μη με παρεξηγήσεις, τα παραπάνω στα λέω γιατί σε συμπαθώ και εσένα και τον Αντρέα και όλη τη φάση, αλλιώς θα έλεγα δε γαμιέται και θα εγκατέλειπα το Forum.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”