Το ξυρισμα στο στρατο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Το Feedback από τον κάδο απορριμάτων της γειτονιάς μου μάλλον...δεν πετυχε Στέφο, θα το αφήσω λίγο ακόμα μέχρι την άδεια οροκομωσίας μπας και στρώσει και βλέπουμε! Prosar δεν έχω δοκιμάσει, θα πάρω την Palmolive αν είναι!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Πάρε μια απλή κρέμα για το κέντρο Δημήτρη, όπως λέει και ο Στέφος. Μετά στην μονάδα βλέπεις.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
proedros
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Αν και είναι σχετικά παλία δημοσίευση επειδή είχα κατά νου να ανοιξω ενα τέτοιο θέμα παλιότερα αλά τελικά το βρήκα τώρα ήθελα να πω τα εξής και όποιος θέλει απαντά.Καταρχάς υπηρέτησα Ιανουάριο-Ιούλιο 2011 και παρουσιάστηκα στο στρατό με Dovo Silver Prima Steel και λουρί δέρματος μια σαβέτα, ξυριστική μηχανή Merkur 42 Nickel 1904 Replica ,Gillete Mach 3 , βούρτσα ξυρίσματος dovo silvertip travel brush Και κρέμες Οmega , Tabac και και σαπούνια Proraso,Colonel Conk τώρα όσο αφορά τις λεπίδες υπήρχε ποικιλία astra,bic, persona, derby και διάφορα άλα κυπελα after shave Κλπ..

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν έμειναν εις τα χέρια μου με το που εμφανίστηκα το ΚΕΝ(Κεντρο Εκπαιδευσης Νεοσυλεκτων ) κράτησε την dovo Και την σαβέτα (μου τα έδωσαν πριν φύγω για την μονάδα-φυλακειο) πήγαν να κρατήσουν και της λεπίδες αλά ύψωσα φωνή αγρίεψα λίγο :!@#! και λύθηκε εκεί το θέμα. Ο λόγος που τα φορτώθηκα όλα αυτά είναι γιατί έχω υπερβολικά σκληροτράχηλη τρίχα γενιού και υπερευαίσθητο δέρμα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αφρό ξυρίσματος αλά εχω δοκιμάσει gel και μισούσα το ξύρισμα χρόνια πριν μάθω το παραδοσιακό ξύρισμα λογω ασχημων εμπειριων, θυμάμαι τον εαυτό μου να ξυρίζεται με σκουπιδια - ξυραφια μιας χρήσης ,ευτελείς κρέμες kolynos και Nivea με αποτέλεσματα ερεθισμούς, πληγές,κοψίματα και τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα !!!

Εν τέλει η φάση ήταν καλή γιατί ξυριζόμουν σχεδόν πάντα βράδυ και καμιά φορά πολύ νωρίς το πρωΐ χρόνο είχα, ζεστό νερό υπήρχε και στο ΚΕΝ και στο φυλακειο οπότε απόλαυσα το ξύρισμα όσο δεν πήγαινε άλο αλά παράλληλα το βαρέθηκα κιόλας, θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά κάθε πότε ξυριζόντουσαν αλλοι στρατιώτες και κάθε πότε εγώ με τα βαθιά ξυρίσματα που εκαναν τα safety κρατάγαν αρκετά μεν όταν δεν προλάβαινα ή έτρωγα φυλάκες επειδή βαρίομουν να ξυριστώ την έβγαζα με την Mach 3 . Σε μία έξοδο ψώνισα την Body shop macca root shaving crema την καταβρήκα με την συγκεκριμένη ενό στην άδεια παρέλαβα παραγγελία από τον shaving shack bluebeards revenge κρεμα,after shave και μία μηχανή Parker Butterfly πεταλούδα για να αλλάζω γρήγορα λεπίδες :dance5

Αυτό που μου την έσπασε βέβαια ήταν όταν πολλοί στρατιώτες κοροΐδευαν ή χλευάζαν λέγοντας ατάκες επιθέσεις τύπου με αυτό ξυριζόταν ο παππούς μου - γελόντας !!! και άλλα διάφορα . Εγώ απαντούσα ανάλογα οι "αδερφές ξυρίζονται με αφρούς,gel και πλαστικά " !!! για να τους να τους την πω πισω και να μην παιξουμε μάπες, μεν αναγνωρίζω όμως υπήρχαν και κάποιοι που σεβόντουσαν καθώς επίσης 4-5 άτομα που γουστάραν- θαύμαζαν το παραδοσιακό ξύρισμα καθώς επίσης 3-4 άτομα που ξυριζόντουσαν με safety δυστυχώς δεν είχαμε αλάξει κάποια άποψη ή ιδέα ούτε καν μιλήσαμε.

Αυτά εν ολίγης ή πολής ξέρω σας ζάλισα τα ούμπαλα :shocking αλλά ήθελα κάποια στιγμή να τα βγάλω από μέσα μου.
Μπαμπης
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Πολύ θα ηθελα να δω την φάτσα αυτων που πρωτοείδαν την πραματεια σου
Άρης
proedros
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Δεν ξέρω τι να πω έβλεπες απλά φάτσες να σε κοιτούν αλλόκοτα και στραβά γιατί φοβούνται καθετί που δεν γνωρίζουν αλλά οι μάζες καταναλώνουν τρώνε πίνουν ότι οι αφέντες τους σερβίρουν και δυσαρεσκούν με καθετί που θυμίζει το παρελθόν.
Μπαμπης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

proedros έγραψε:

Αυτό που μου την έσπασε βέβαια ήταν όταν πολλοί στρατιώτες κοροΐδευαν ή χλευάζαν λέγοντας ατάκες επιθέσεις τύπου με αυτό ξυριζόταν ο παππούς μου - γελόντας !!! και άλλα διάφορα . Εγώ απαντούσα ανάλογα οι "αδερφές ξυρίζονται με αφρούς,gel και πλαστικά " !!! για να τους να τους την πω πισω και να μην παιξουμε μάπες,
Προσωπικά αυτό το θεωρώ κομπλιμέντο και η απάντηση μου σε όποιον μου έλεγε κάτι τέτοιο θα ήταν "σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, με τιμάς"
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29512 times
Been thanked: 29717 times

Μπάμπη κατ' αρχήν μπράβο που το έκανες. Εγώ, το είπα και παλαιότερα, δεν θα εμπιστευόμουν να πάρω μαζί μου την πραμάτια μου στον στρατό, θα κατέφευγα στην λύση των πλαστικών και του αφρού.

Κατά δεύτερον, αφού γούσταρες εσύ, ότι και να λέγαν οι άλλοι...ξέρεις. Δεν ξυριζόμαστε για τους άλλους, το κάνουμε γιατί γουστάρουμε, γιατί θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας.

Αυτό με το ζεστό νερό με προβλημάτισε, μάλλον ήσουν από τους λίγους τυχερούς που είχαν στον στρατό! :megagrin
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Έχω πολλά να γράψω στο θέμα αυτό, προσφατες εμπειρίες, από άποψης παρατήρησης, μιας και η αγαπημένη μου ενασχόληση το πρωί ήταν να παρατηρώ τους άλλους ενώ ξυρίζονται...Εγώ δεν άλλαξα σε κάτι, γνώρισα και έναν επιλοχία που ξυριζόταν με Σπλέντιτ και τώρα με Proraso, με το οποίο είδε θεαματική αλλαγή!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Δημήτρης έγραψε:... γνώρισα και έναν επιλοχία που ξυριζόταν με Σπλέντιτ και τώρα με Proraso, με το οποίο είδε θεαματική αλλαγή!
Τον έγραψες στο φόρουμ; :megagrin
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα! Τον έκανα ένα τουρ στα διαδυκτιακά καταστήματα για να τον βάλω σε πειρασμό όμως!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”