Επιλογή Safety Razor (Μάλλον Merkur)!

Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24742 times
Been thanked: 7864 times

Νομίζω πως το βλέπουμε λίγο δραμματικά το θέμα "γλύστριμα"... Εγώ φροντίζω να είναι πάντα στεγνό το χέρι που κρατάει την μηχανή, το ίδιο και η λαβή της. Δεν νομίζω να είναι και τόσο δύσκολο.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24742 times
Been thanked: 7864 times

zamc έγραψε:H mergress είναι πιο όμορφη βέβαια αλλα έχει 2 κακά!
Εχει και τρίτο... Νομίζω πως την βρίσκεις μόνο Αμερική.
Γιάννης
stavros
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 2 times

Aν μπορουσες Χρηστο να πας μεχρι του Τσομπαρη να τις δεις και τις δυο,να τις ζυγιασεις στο χερι,στο προσωπο θα αποφασιζες καλυτερα.Παντως και γω συμφωνω οτι ρυθμιζεται εινα και καλυτερο,εγω πχ περναω το πρωτο χερι στο τρια και μετα παω στο1.5 για τελειωμα.
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Φιλε zamc .
H μηχανη δεν σε εμποδιζει λογο μεγεθους το αντιθετο θα ελεγα εχεις καλλιτερο ελεγχο και επισης το μεγεθος
σου θυμιζει τι κρατας .
Τωρα κατω απο την μυτη η πας κοντρα η πιεζεις λιγο προς τα πανω με την κεφαλη και επειτα γερνεις την
μηχανη να ακουμπισει το ξυραφι .

Στην αρχη οταν την αγορα ειχα στεναχωρεθει που εδωσα τοσα χρηματα και αυτη με δυσκολευε ,
επειτα απο μερικα ξυρισματα ειπα οτι δεν την αλλαζω με τιποτα .
Θελω να πω με αυτο οτι ολα θελουν τον χρονο τους να τα συνηθισεις και αυτο απευθυνεται περισσοτερο
στους φιλους που εχουν απογοητευθει απο την χρηση των stright .

Τελος παντων να μην το κουραζουμε , οποιος μπορει να την αγορασει ας το κανει αλλιως παντα θα τον τρωει το σαρακι γιατι δεν την αγορασε .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

hero έγραψε:Τελος παντων να μην το κουραζουμε , οποιος μπορει να την αγορασει ας το κανει αλλιως παντα θα τον τρωει το σαρακι γιατι δεν την αγορασε .
Σωστός! Όπως με τις γυναίκες! Καλύτερα να μετανοιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν εκανες!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

iogi έγραψε:Νομίζω πως το βλέπουμε λίγο δραμματικά το θέμα "γλύστριμα"
Ναι κι εγώ αυτό νομίζω, απλά επειδή εγώ την έχω πάντα στο λεκανάκι με το ζεστό νερό(ανάμεσα στα περάσματα μέχει να βάλω κρέμα!) για να μην κρυώνει οπότε πρεπει να την στεγνώνεις λίγο μάλλον!
stavros έγραψε:Aν μπορουσες Χρηστο να πας μεχρι του Τσομπαρη να τις δεις και τις δυο,να τις ζυγιασεις στο χερι,στο προσωπο θα αποφασιζες καλυτερα..
Α τις έχει και τις 2 αυτός? Καλό αυτο γιατί μάλλον θα κατέβω Αθήνα στις γιορτές οπότε θα κανονίσω μιά βόλτα απο εκεί! Μήπως θυμάσαι καθόλου σε τί τιμές παίζουν σ αυτόν (γιατί μάλλον συνφέρει μόνο να τις δείς εκεί!)
hero έγραψε:Τελος παντων να μην το κουραζουμε , οποιος μπορει να την αγορασει ας το κανει αλλιως παντα θα τον τρωει το σαρακι γιατι δεν την αγορασε .
Σ αυτο δέν εχεις και άδικο!
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
stavros
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 2 times

Εγω αποκει πηρα τη futur με τη κασετινα της στα 80 ευρω ενω απο ιντερνετ την ειχα δει μετην κασετινα στα 65 χωρις μεταφορικα,αλλα δεν θυμαμαι απο που.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Για να βαλουμε καποια πραγματακια στη σειρα που πρεπει.

1ον. Το μοντελο ονομαζεται Futur και οχι Future. To Futur δεν ειναι η γερμανικη μεταφραση της αγγλικης λεξης future (die Zukunkft ειναι στα γερμανικα το "μελλον").
2ον. Το θεμα εαν θα πρεπει ενας αρχαριος στο κλασικο ξυρισμα να χρησιμοποιησει την Futur ειναι μεγαλο. Θα το αναλυσω πιο κατω.
3ον. Μην ακουσω εστω εν ρυμει αστεϊσμου σχολιο σαν το προηγουμενο για το οποιο εβγαλα την Μπετσυ και την Κλαιρη. Οπως σεβομαι τον καθενα σας, σαν ατομο, με τα στραβα του και τα καλα του απαιτω να με σεβεστε οχι σαν mod (ειναι ενας τιτλος που με εχει κανει να εχω πιο πολλους εχθρους εδω μεσα παρα φιλους), αλλα σαν ανθρωπο. Το τι ξερω, πως το ξερω και τι μεταδιδω νομιζω δεν χρειαζεται πλεον να το αποδειξω! Το οτι δεν εχω Futur δεν οφειλεται στο οτι δεν ξερω να ξυριζομαι αλλα στο οτι δεν με βολευει! Εχει το μεγεθος και το βαρος της 38c σχεδον, οποτε δεν με βολευει! ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑ! Επειδη δεν με κολλαει σημαινει οτι δεν ξερω να ξυριζομαι? Την 38c εχω να την χρησιμοποιησω απο τον Ιουλιο αν θυμαμαι καλα... Τοτε ειχα παρει την Tech. Τωρα, πως μπορει καποιος να βγαλει συμπερασμα για το αν ξερω να ξυριζομαι ή οχι, απο το γεγονος οτι δεν εχω μια συγκεκριμενη μηχανη, δεν μπορω να το καταλαβω.. Δηλαδη αν ειχα την Vision των 110€ ή την Pils των 180€ θα ηξερα να ξυριζομαι καλυτερα απολους σας εδω? :dash Κατανταει γελοιο.

Επανερχομαι στο 2. Κανονικα αυτο το ποστ πρεπει να τοποθετηθει στο νημα για την Futur. Ισως μεταφερθει.
Εχω πει οτι η εν λογω μηχανη στα χερια ενος αρχαριου (ακομη και ο Αρης που τοσο καιρο ξυριζοταν με ενα στυλ ειδε τεραστια διαφορα οταν εκανε κατι που του ειπα) ειναι φονικο εργαλειο και το εννοω. Εχω δει ουλες 3-4 εκατοστα οι οποιες εγιναν στα χερια εμπειρων χρηστων! Που πατε δλδ σαν γκαβοκουταβα? Χαρακτηριστκο παραδειγμα ειναι αυτο με τη Φεραρι. Αν μεχρι τωρα ειχες ενα Γκολφακι, κερδισες στο Λοττο και παρεις μια Φεραρι, οκ την πηρες. Μεγεια σου. ΞΕΡΕΙΣ να την οδηγας? Παπαλα. Δεν θα σας πω παρτε ή μην παρετε. Το θεμα Futur εχει αναλυθει πολλακις και με φωτο στο αντιστοιχο νημα. Ειναι δικια σας επιλογη το τι εργαλειο θα παρετε και τι δεν θα παρετε και θα βαλετε στη μουσουδα σας. Και στο κατω κατω ΝΑ! εμενα, δεν θα σημαδευτω εγω. Θες Futur? Παρτην. Αμα σε σφαξει (οχι υποχρεωτικα στα πρωτα ξυρισματα) ειμαι πολυ περιεργος να δω ποια θα ειναι η αντιδραση οχι μονο εδω μεσα.

Ειναι ενα εξαισιο εργαλειο, προσφερει απιστευτα ξυρισματα, αλλα μονο στα χερια καποιου που κατεχει το αθλημα με κλειστα ματια. Ειναι επισης ΤΟ safety razor που προσφερει τα πιο ομορφα φιλετακια. Κυριολεκτικα. Εγω μπορω να ξυριστω με με την 11c (που με εξαιρεση την ιδια την Futur που ηδη εχουν καποιοι εδω ειναι ο,τι πιο επιθετικο κυκλοφορει σε αυτο το φορουμ και απο τα πιο επιθετικα εργαλεια) με δεμενα ματια (με τη μαλακια που με δερνει το εχω δοκιμασει) χωρις ενα cut. Ποσοι απο σας μπορουνε?

Βλεπετε αυτους που ηδη εχουν Futur? Δειτε και ποσα χρονια ξυριζονται με safety razor! Εσεις που εχετε ξεκινησει πριν απο 1 με 2 μηνες, που πατε? Κανετε μερικοι σαν μικρα παιδακια που αμυαλα, εντυπωσιασμενα απο τα φανταχτερα χρωματα και σχεδια ζητανε ο,τι μαλακιτσα δουν στο ραφι του σουπερ μαρκετ!
Η μαγκια δεν ειναι να εχεις κατι.. Η μαγκια ειναι να ξερεις να το χειριζεσαι αυτο που εχεις... Και να το δει κανεις αντικειμενικα, ενας αρχαριος δεν μπορει να χειριστει μια Futur! Δεν εχω δει ουτε εναν αρχαριο να εχει παρει μια Futur και να μην εχει φιλετιαστει. ΟΥΤΕ ΕΝΑ! Δειτε και ρωτηστε τα ιδια στα αντιστοιχα αγγλικα φορα, να δειτε τι θα σας πουνε με την ιδεα ως αρχαριοι να παρετε μια Futur. Θα λαβετε σχολια στο στυλ: "Σπονσοραρεις την παγκοσμια τραπεζα αιματος?" ή "Εισαι εμο?" ή "Για το κασερι υπαρχουν ειδικα μαχαιρια" κλπ κλπ κλπ.

Καντε οτι θελετε. Την αποψη μου την ξερετε.

ΥΓ: Αν ποτε παρω μια Futur, θα ειναι επιχρωμιωμενη και θα το κανω για συλλεκτικο σκοπο, και οχι για το ξυρισμα...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

JohnnyBlade έγραψε:αν δεν σε βολευει στη μυτη να παρεις την vision [...]
Εικόνα

Διοτι η κεφαλη της Vision ειναι σχεδον μιαμιση φορα πιο μεγαλη απο αυτη της Futur.. :dash
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Στέφο καταρχήν σ ευχαριστω για την απάντηση σου! Εμείς έχουμε μιλήσει και στο τηλέφωνο οπότε ξέρεις πως και αναγνωρίζω τις γνώσεις σου αλλά και πάντα παίρνω σοβαρά την γνώμη σου και φυσικά πως σε σέβομαι σαν άτομο φυσικα (και όχι σαν MOD :megagrin ) Και αυτό προσωπικά σε μένα το εχεις κερδίσει και στο έχω ξαναπεί!(Αν και πιστευω πως και ο Σταύρος ήθελε να σε πειράξει, δεν το έλεγε για να στην πεί το λέει άλλωστε και σε ένα ποστ του πως έκανε πλάκα!)

Και δεν εχω καμιά αμφιβολία πως έχεις δίκιο για την επιθετικότητα της Futur άλλωστε αν διαβάσεις απο τα πρώτα μου ποστ εδώ θα δείς πως την αφήνω τελευταία για το λόγο της επιθετικότητας.

Απλά επειδή ξέρεις πως θέλω και την αποψη σου και την λαμβάνω σοβαρά υποψιν μου όπως και όλων των άλλων φίλων εδω βέβαια, θα ήθελα να μου πείς την γνώμη σου μεταξύ progress και 34c και ειδικά αν ισχύει το παρακάτω
zamc έγραψε:Ειδικά αν τα πράγματα είναι όπως τα φαντάζομαι δηλαδή, η 34c είναι σταθερή και εχει μια επιθετικότητα χ σταθερή, αν με την progress ρυθμίζοντας την πχ στο 3 (τυχαίο νουμερο) έχεις πετύχει την ίδια επιθετικότητα και το ίδιο ξύρισμα ουσιαστικά (λαμβάνοντας υπόψιν πως και οι 2 είναι merkur οπότε μοιάζουν στο ξύρισμα όταν είναι στα ίδια ρυθμισμένες), ήδη με την progress εχεις πετύχει το ίδιο ξύρισμα με την 34c αλλα και με την επιπλέον δυνατότητα αλλαζοντας ρυθμίσεις να πετυχαίνεις και άλλους συνδυασμούς. (Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!)
αλλα και γενικότερα την αποψή σου για το τί να προτιμήσω τελικά!!
Ευχαριστω όλους παιδιά για τις απόψεις, βεβαίως περιμένω να ακούσω και κάθε άλλη γνώμη και άποψη εννοείται καλοδεχούμενη να την κουβεντιάσουμε!
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Double edge razors”