Πόσα ξυρίσματα ανα λάμα;

Απάντηση
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Aν τα γένια σου είναι κάτασπρα μή ξυρίζεσαι. Έχω να σου προτείνω κάτι, σε λίγο θα έχουμε Χριστούγεννα..... ;)

:megagrin
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
nikos.a

Eμενα καθε λεπιδα μου κραταει περιπου 5-6 ξυρισματα. Τωρα, οσον αφορα, τα 14 περασματα στα 2 ξυρισματα, πρεπει να ειναι λαθος η κλιση της γωνιας στο ξυρισμα. Δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο. Ισως μια πιο βαρια μηχανη να σε βοηθησει αρκετα, βρισκοντας πιο ευκολα την κλιση και πετυχαινοντας ενα ξυρισμα πολυ καλυτερο και με αρκετα λιγοτερα περασματα...
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

To max λοιπόν για μένα έφτασε τα εφτά ξυρίσματα. Μέχρι και το έβδομο βέβαια, ευχαριστημένος έμεινα, κανένα μα κανένα πρόβλημα αλλά ας μη το παρακάνω Η λάμα έδειξε σημάδια κόπωσης και στο όγδοο θα μ'άφηνε στη μέση.

Ηρακλή, με εφτά περάσματα ανα ξύρισμα :eek πώς αντέχεις να πιάσεις το προσωπό σου μετά ? Δε θα είναι τρομερά ερεθισμένο ? Εδώ καμιά φορά κάνω τρία και σπανιότερα τέσσερα περάσματα και γίνομαι ας τα να πάνε, ( ειδικά στο λαιμό που έχω ευαισθησία ).Αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που επέλεξα να ξυρίζομαι καθημερινά με δύο περάσματα, παρά ν'αφήνω μέρες να περνάνε και να χρειάζομαι περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Ηρακλή, με εφτά περάσματα ανα ξύρισμα :eek πώς αντέχεις να πιάσεις το προσωπό σου μετά ? Δε θα είναι τρομερά ερεθισμένο ? Εδώ καμιά φορά κάνω τρία και σπανιότερα τέσσερα περάσματα και γίνομαι ας τα να πάνε, ( ειδικά στο λαιμό που έχω ευαισθησία ).Αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που επέλεξα να ξυρίζομαι καθημερινά με δύο περάσματα, παρά ν'αφήνω μέρες να περνάνε και να χρειάζομαι περισσότερα
Ηλια το συνηθες ειναι 5 με 6 - δεν ξυριζομαι καθε μερα με 7. Και το δερμα ειναι οντως οριακα οκ - αλλα αν κανω το λαθος να αφησω γενια οπως εκανα για καμια 10ετια πριν ανακαλυψω το φορουμ, τοτε το δερμα μου πρηζεται πολυ χειροτερα σε σημειο που δεν θελω καν να βγαινω απο το σπιτι.

Τωρα, οσον αφορα, τα 14 περασματα στα 2 ξυρισματα, πρεπει να ειναι λαθος η κλιση της γωνιας στο ξυρισμα. Δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο. Ισως μια πιο βαρια μηχανη να σε βοηθησει αρκετα, βρισκοντας πιο ευκολα την κλιση και πετυχαινοντας ενα ξυρισμα πολυ καλυτερο και με αρκετα λιγοτερα περασματα...
Νικο ξυριζομουν με DE απο πολυ μικρος χωρις να εχω τετοια προβληματα - αυτα ηρθαν μετα την εφηβεια/στρατο κλπ και με τα χρονια χειροτερεψαν (δερματικο, σκληρα γενια). Θα αλλαξω καποια στιγμη μηχανη με κατι πιο επιθετικο και ελπιζω σε βελτιωση.

Για να επανελθω στο θεμα - μια παρατηρηση που εχω κανει - με καθε επιφυλαξη παντα - ειναι οτι σε πολλες περιπτωσεις τα ακριβοτερα και καλυτερα ξυραφακια με επιστρωσεις Chrome, Platinum, Titanium κλπ κλπ ενω κανουν βαθυτερο και γλυκο ξυρισμα, δεν εχουν την αντοχη που δειχνουν καποια αλλα "σκετα". Φερνω για παραδειγμα τα Lord Super SS, τα Racer και τα BigBen που δειχνουν να το παλευουν, οταν αλλα ανωτερα οπως τα Lord Super Chrome, Persona Platinum κλπ εχουν εγκαταλειψει.
Εικόνα
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Antonis έγραψε: Η ζωή είναι μικρή και το πρόσωπο του καθένα μας αξίζει πολύ παραπάνω από τα 10,20 ,30 cents που στοιχίζει μια λεπίδα. Ειδικά στην αρχή, που μπορεί να μην έχετε την εμπειρία να καταλάβετε ότι η λεπίδα πρέπει να πάει για απόσυρση ή ότι κάποιοι ερεθισμοί μπορεί να οφείλονται στην λεπίδα, μην διστάζετε να την αντικαταστήσετε όταν νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά ή αν απλά δεν είστε σίγουροι.
Ακριβώς!
Η αξία της λεπίδας είναι μηδαμινή, μπροστά στην ευκολία, την ακεραιότητα του προσώπου και την απόλαυση που πρέπει να παίρνουμε από το σωστό ξύρισμα.
Μη σκέφτεστε τις λεπίδες, σκεφτείτε το πρόσωπό σας!

Τρεις χρήσεις, καμιά φορά τέσσερις. Μάξιμουμ πέντε, αν ξεχαστώ. Κυρίως Persona.
Ποτέ δεν τσίτωσα λεπίδα στα όριά της. (Εκτός από την αμαρτωλή περίοδο των συστημικών... Ομολογώ!)
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, μετά τα 3 περάσματα την πετάω. Το παραδοσιακο ξυρισμα ειναι απόλαυση και έτσι θέλω να μείνει για μένα, τις συστημικές μηχανές τις έλιωνα φυσικά λόγω του παραλογου κόστους !!
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Aν τουμπάρω τη λεπίδα στη μηχανή, πιστεύετε πως μπορεί να παραταθεί ο χρόνος χρήσης της, έστω για ένα, δύο το πολύ ξυρίσματα παραπάνω ή δεν έχει καμμία σημασία ?
Αν αυτή η πρακτική είναι όντως εφαρμόσιμη και δουλεύει, τότε πότε πρέπει να γίνεται ?
Ισομερώς ? Δηλαδή πχ. τρία ξυρίσματα έτσι και τρία με τη λεπίδα τοποθετημένη ανάποδα ή έφτασα στα πέντε, έξι ας τη γυρίσω να πάρω άλλο ένα ή δύο.
Εννοείτε πως μιλάμε για λεπίδα που μας ταιριάζει, δε μας ερεθίζει και μας δίνει εξ αρχής απροβλημάτιστα ξυρίσματα.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30076 times
Been thanked: 30482 times

Εγώ την αλλάζω πλευρά σε κάθε ξύρισμα αλλά από συνήθεια και μόνο, δεν παρατείνει την ζωή της. Αυτό που άκουσα ότι βοηθάει την λεπίδα να βγάλει αρκετά παραπάνω ξυρίσματα είναι να την διατηρείς σε ηλιόλαδο (ή ελαιόλαδο) όταν δεν την χρησιμοποιείς. Για μένα πάντως είναι ανούσια όλα αυτά και ασφαλώς και δεν τα ασπάζομαι. Με τόσο χαμηλό κόστος λεπίδας, γιατί να παλέψω να πάρω ακόμη 1 ξύρισμα; Που ειδικά στην δική μου περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί με την καμία, στο 3ο η λεπίδα έχει παραδώσει το πνεύμα της οριστικά και αμετάκλητα! :boeller
Χρήστος_Κ
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 24 times
Been thanked: 1 time

Και εμένα στο τρίτο η λεπίδα είναι στο τέλος της.Εχω δοκιμάσει να την πουσάρω για ένα τέταρτο,κάποιες φορές πέτυχε άλλες με τράβαγε απίστευτα και κοβόμουν.Απο τότε την πετάω μετά το τρίτο,δεν σκέφτομαι καν αν βγάζει 1 ή 0,435897671625 του ξυρίσματος ακόμα..δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο με τιμή ανα λεπίδα τόσο λογική όσο στις personna ας πούμε για παράδειγμα που κατέληξα σχεδόν αποκλειστικά να χρησιμοποιώ.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Antonis έγραψε:[...] Αυτό που άκουσα ότι βοηθάει την λεπίδα να βγάλει αρκετά παραπάνω ξυρίσματα είναι να την διατηρείς σε ηλιόλαδο (ή ελαιόλαδο) όταν δεν την χρησιμοποιείς. [...]
Iσχυει, αν μιλαμε για με ανοξειδωτες λεπιδες. Vintage, δλδ. Σημερα δεν τιθεται τετοιο θεμα!
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”