Υστερα από δύο και κάτι χρόνια στο κουρμπέτι, αρχίζω να πιστεύω ότι το πινέλο είναι σαν... το μαξιλάρι. Αν βολευτείς με κάποιο και σου φύγει η μανία/περιέργεια του καθημερινού ροτέισον, θα κάνεις όλες τις δουλειές (face lathering, bowl lathering, palm lathering) μ' αυτό και θα είσαι μάγκας.
Θεωρητικά ένα κοντό πινέλο χοίρου (μέχρι 55 mm loft) είναι καλύτερο από το γιγαντιαίο Omega 48, αλλά αν μάθεις/συνηθίσεις να κάνεις facelathering με το 48 ή με ασβού ή συνθετικό κ.λπ., θα είναι απειροελάχιστες οι διαφορές. Προσωπικά, δεν θέλω να αλλάξω το Omega 10005 μου (που έχει 53άρι loft) ούτε για χάρη των άλλων δύο πινέλων που έχω στην κατοχή μου.
Πινέλο για face lathering
- Roadrunner
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
- merambelo
- Δημοτικό

- 10
- Has thanked: 1443 times
- Been thanked: 1426 times
γνωμη μου παλι και σορρυ αν γινομαι φορτικος
το rotation εχει να κανει με το σωστο στεγνωμα του 'εργαλειου' αλλα και με το σαπουνι αυτο καθ΄ αυτο
ας πουμε:
αν και ο silvertip ασβος που χρησιμοποιώ παραγει τονους αφρου στη μουρη μου, με το Windsor π.χ. δεν εχει καμια τυχη
εκει χρησιμοποιω την κοντη τριχα των δυο best που εχω (και γινονται θαυματα)
μη με ρωτησετε γιατι, ειλικρινα δεν ξερω...
αν καποιος εχει αποψη, θα χαρω να την ακουσω
κατα τα αλλα, Roadrunner εχεις απολυτο δικιο... απαξ και 'μαθεις τα νερά' ενος πινελου , αρχίζεις και μεροληπτείς υπερ του
το rotation εχει να κανει με το σωστο στεγνωμα του 'εργαλειου' αλλα και με το σαπουνι αυτο καθ΄ αυτο
ας πουμε:
αν και ο silvertip ασβος που χρησιμοποιώ παραγει τονους αφρου στη μουρη μου, με το Windsor π.χ. δεν εχει καμια τυχη
εκει χρησιμοποιω την κοντη τριχα των δυο best που εχω (και γινονται θαυματα)
μη με ρωτησετε γιατι, ειλικρινα δεν ξερω...
αν καποιος εχει αποψη, θα χαρω να την ακουσω
κατα τα αλλα, Roadrunner εχεις απολυτο δικιο... απαξ και 'μαθεις τα νερά' ενος πινελου , αρχίζεις και μεροληπτείς υπερ του
per ardua ad astra
- mitsos
- Λύκειο

- 9
- Has thanked: 4011 times
- Been thanked: 6278 times
Παίδες εν αρχή ήν το κόστος. Συμφωνώ με τον marambelo πιο πάνω ότι για face lather το σημείο αναφοράς είναι ο ασβός με τρίχα από την ράχη του και μάλιστα με όχι πολλά χιλιοστά loft . Leader εδώ είναι το chubby 2 με όσο πιο μαλακή τρίχα γίνεται. Το απόλυτο πινέλο για το σκοπό αυτό.
"Aut viam inveniam aut faciam "
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Εχω μια διαφωνια κατα ποσο ενα τοσο "σφιχτο" πινελο μπορει να χαρακτηριστει ως απολυτο για face lathering.
Face lathering χωρις ανετο splay και κυκλικες κινησεις, δεν νοειται. Και αυτα τα πινελα (Chubbys αλλα και γενικοτερα τα Simpsons) δεν ανοιγουν ευκολα - αλλα και η ιδια η κατασκευαστρια εταιρεια δεν συστηνει τις κυκλικες κινησεις, παρα μονο το βαψιμο.
Προσωπικα πιστευω οτι, ειτε καποιο two-band, ειτε ενα μαλακο best - κανει πολυ καλυτερα τη δουλεια.
Face lathering χωρις ανετο splay και κυκλικες κινησεις, δεν νοειται. Και αυτα τα πινελα (Chubbys αλλα και γενικοτερα τα Simpsons) δεν ανοιγουν ευκολα - αλλα και η ιδια η κατασκευαστρια εταιρεια δεν συστηνει τις κυκλικες κινησεις, παρα μονο το βαψιμο.
Προσωπικα πιστευω οτι, ειτε καποιο two-band, ειτε ενα μαλακο best - κανει πολυ καλυτερα τη δουλεια.

- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Και εγώ που έχω το Chubby 2 σε Best το χρησιμοποιώ όπως λέει ο Ηρακλής μόνο με κινήσεις βαψίματος. Πιό πολύ ευχαριστιέμαι το Semogue Owners Club 2 band ή κάποια "φτηνά" κινέζικα σε best !!
Γιάννης
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Απο τη μικρή μου εμπειρία με τα διαστάσεων 24x48 Semogue SE2013 και WD, όλα βελούδινοι ασβοί, ειδικά o πορτογάλος κάτι παραπάνω απο.., συμφωνώ με τον Ηρακλή.herco έγραψε:Εχω μια διαφωνια κατα ποσο ενα τοσο "σφιχτο" πινελο μπορει να χαρακτηριστει ως απολυτο για face lathering.
Face lathering χωρις ανετο splay και κυκλικες κινησεις, δεν νοειται.
Ας το λάβουν υπόψη οι υποψήφιοι αγοραστές.herco έγραψε: Και αυτα τα πινελα (Chubbys αλλα και γενικοτερα τα Simpsons) δεν ανοιγουν ευκολα - αλλα και η ιδια η κατασκευαστρια εταιρεια δεν συστηνει τις κυκλικες κινησεις, παρα μονο το βαψιμο.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Εγώ πάλι δεν το καταλαβαίνω αυτό. Να μην πιέζουμε το πινέλο μην και χαλάσει ο θύσανος με τις κυκλικές κινήσεις.
Αν είναι να συμβιβαζόμαστε έτσι, γινόμαστε έρμεοι των υλικών, όχι της απόλαυσης του ΠΞ.
Προσωπική μου γνώμη και YMMV βέβαια.
Αν είναι να συμβιβαζόμαστε έτσι, γινόμαστε έρμεοι των υλικών, όχι της απόλαυσης του ΠΞ.
Προσωπική μου γνώμη και YMMV βέβαια.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Θέλω να επαναλάβω για να γίνει σαφές πως μαζί με τις προσωπικές απόψεις γράφτηκε και μια "οδηγία-σύσταση" του ίδιου του κατασκευαστή με το όποιο ειδικό βάρος μπορεί να έχει. Απο κει και πέρα ο καθένας μπορεί να ζυγίσει τις επιλογές του.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
- merambelo
- Δημοτικό

- 10
- Has thanked: 1443 times
- Been thanked: 1426 times
πες τα Χρυσοστομε...herco έγραψε:Εχω μια διαφωνια κατα ποσο ενα τοσο "σφιχτο" πινελο μπορει να χαρακτηριστει ως απολυτο για face lathering.
Face lathering χωρις ανετο splay και κυκλικες κινησεις, δεν νοειται.
per ardua ad astra
- omegasnik
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 216 times
- Been thanked: 887 times
Η γνώμη μου είναι πως τα πολύ σφιχτά πινέλα σε βάθος χρόνου απορρίπτονται και αντικαθίστανται από λίγο πιο floppy πινέλα τουλάχιστον σε ότι με αφορά! Επίσης νομίζω ότι μπορεί κάποιος με την εμπειρία να χειριστεί τα πάντα αλλά θα ευχαριστηθεί όποια κάνουν τη δουλειά χαλαρά, αποτελεσματικά αλλά και σύμφωνα με τις ανάγκες του. Για το λόγο αυτό ο χρυσός κανόνας είναι: "ΔΕΝ υπάρχουν κανόνες" ή YMMV
Χρόνου φείδου!