Nίκο συνήθως όταν υπάρχει πρόβλημα στο θυρεοειδή, υπάρχουν και άλλα ζητήματα στο δέρμα. Καλά ο πρώτος δερματολόγος δεν σε έστειλε για ορμονικές εξετάσεις? Τόσο καλό ιστορικό πήρε...
Έχω κατά καιρούς κάνει εξετάσεις για θυρεοειδή ευτυχώς χωρίς κακό αποτέλεσμα και ας μην είχαμε σχεδόν καμία προδιαθεση στο σόι. Θα πρέπει όμως να επαναπρογραμματίσω...
Νίκο ελπίζω να φύγει τουλάχιστον το πολύ ενοχλητικό ζήτημα της δερματίτιδας και να προσέχεις τον θυρεοειδή σου από δώ και πέρα.
Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα σε πρόσωπο και κεφάλι. ΤΕΑ TREA
- natnat
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 2664 times
- Been thanked: 4669 times
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
-
- Νήπιο
- 11
ο πρωτος δερματολογος δεν μου ζιτισε τιποτα απο ιστορικο μου ειπε οτι εχω ατοπικη δερματιτιδα και μου εδωσε και τν ellidel αυτο μονο..με δικια μου προτοβουλια πιγα στο καινουργιο δερματολογο αφου ειδα οτι ι αλοιφη δεν με βοιθουσε καθολου!!
-
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 67 times
Το θέμα με τον θυρεοειδή (Θυρεοειδίτιδα) δεν το κοίταξε ούτε σε μένα η δερματολόγος που είχα πάει. Μπορεί να έχει σχέση με την δερματίτιδα. Εγώ έχω Θυρεοειδίτιδα και την ελέγχω (θεωρητικά πάντα !!) ωστόσο η δερματίτιδα δεν εξαφανίστηκε ή έστω να μειωθεί από την στιγμή που άρχισα να παίρνω Τ4. Αντίθετα η δερματίτιδα συνέχισε να έχει μέρες , βδομάδες έξαρσης. Θα πρέπει να τονίζω ότι από την στιγμή που άρχισα να χρησιμοποιώ το Propoline με το tea tree oil (πάνω από ένα μήνα) πραγματικά η δερματίτιδα σχεδόν εξαφανίστηκε, όπως και η φαγούρα. Ότι και να χρησιμοποιούσα πριν (σαμπουάν , λοσιόν και κρέμα για να κοκκινίσματα) δεν έκανε τέτοια δουλειά. Τώρα πήρα και το facewash της Bdoyshop για να τσεκάρω τι γίνεται και με αυτό.
Δεν ξέρω αν η Θυρεοειδίτιδα μπορεί να κάνει τέτοια δερματίτιδα. Πιστεύω ότι είναι συνδυασμός πραγμάτων και παθήσεων. Όπως και ότι παίζει ρόλο το άγχος και η διατροφή. Anyway θα συνεχίσω την χρήση του Propoline και πιστεύω τουλάχιστον να συνεχίσει να είναι τόσο αποτελεσματικό.
Δεν ξέρω αν η Θυρεοειδίτιδα μπορεί να κάνει τέτοια δερματίτιδα. Πιστεύω ότι είναι συνδυασμός πραγμάτων και παθήσεων. Όπως και ότι παίζει ρόλο το άγχος και η διατροφή. Anyway θα συνεχίσω την χρήση του Propoline και πιστεύω τουλάχιστον να συνεχίσει να είναι τόσο αποτελεσματικό.
Γιάννης
-
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
Φίλε jobous σε τι προϊόν κατέληξες για πλύσιμο προσώπου? Facewash της Bodyshop?
Κανένα άλλο παίδες για να απομακρύνει λιπαρότητα αλλά μη προκαλεί ερεθισμό?
Κανένα άλλο παίδες για να απομακρύνει λιπαρότητα αλλά μη προκαλεί ερεθισμό?
- Merkur 33C Classic
- Omega 10048 Pro
- Personna platinum blades
- Speick κρέμα ξυρίσματος
- Omega 10048 Pro
Υπάρχουν άπειρες επιλογές! Τη πιο σωστή, θα στην προτείνει δερματολόγος. Ο λόγος είναι απλός. Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική, όπως και κάθε δερματολογικό πρόβλημα.
-
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
Από την προσωπική σας εμπειρία σας ρωτάω. Για να κάνω και τις δοκιμές μου. Συμφωνώ ότι από πρόσωπο σε πρόσωπο έχει διαφορά. Αλλά και δερματολόγους να ρωτήσω, είμαι σίγουρος πως θα πάρω αντίστοιχες διαφορετικές απόψεις.
- Merkur 33C Classic
- Omega 10048 Pro
- Omega 10048 Pro
Μετά από πολλές προσπάθειες και αποτυχίες να ελέγξω την Σμηγματοροϊκή δερματίτιδα στο πρόσωπο, δοκίμασα μια μέθοδο που χρησιμοποιούν οι νοσηλεύτριες, στις κατακλίσεις. Βάζουν, μετά το πλύσιμο με πράσινο σαπούνι, ένα αραιό διάλυμα πράσινου σαπουνιού το οποίο δεν το ξεπλένουν, αλλά αφήνουν να στεγνώσει,ή απορροφούν τα πολλά υγρά με απορροφητικό χαρτί, χωρίς να σκουπίσουν το δέρμα.
Το αποτέλεσμα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
Το κάνω κάθε μέρα εδώ και ένα μήνα και έχω απαλλαγεί από τις κοκκινίλες, ερεθισμούς, απολέπιση, φαγούρα.
Απ ότι κατάλαβα οι μύκητες που προκαλούν το πρόβλημα, λειτουργούν σε όξινο περιβάλλον και με την αλλαγή του ΡΗ (ΠεΧα) του δέρματος (το σαπούνι είναι αλκαλικό) σταματούν να πολλαπλασιάζονται.Τα υπολείμματα του σαπουνιού δεν με ενοχλούν καθόλου, ούτε φαίνονται.
Αν το δοκιμάσει και κανένας άλλος, θα ήθελα να ήξερα τα αποτελέσματα.
Το αποτέλεσμα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
Το κάνω κάθε μέρα εδώ και ένα μήνα και έχω απαλλαγεί από τις κοκκινίλες, ερεθισμούς, απολέπιση, φαγούρα.
Απ ότι κατάλαβα οι μύκητες που προκαλούν το πρόβλημα, λειτουργούν σε όξινο περιβάλλον και με την αλλαγή του ΡΗ (ΠεΧα) του δέρματος (το σαπούνι είναι αλκαλικό) σταματούν να πολλαπλασιάζονται.Τα υπολείμματα του σαπουνιού δεν με ενοχλούν καθόλου, ούτε φαίνονται.
Αν το δοκιμάσει και κανένας άλλος, θα ήθελα να ήξερα τα αποτελέσματα.
- Alex-V
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 113 times
Καλησπερα σε ολους τους φιλους του forum. Ειμαι 22 ετων και πασχω και εγω απο την ιδια παθηση. Οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο ομως. Χρονια τωρα απο το δημοτικο. Ολο μικρες κοκκινιλες στο προσωπο ξεφλουδισμα και τα μαλλια μεσα σε μια μερα γινονται λιπαρα. Δεν μπορειτε να φανταστειτε το τι εχω δοκιμασει στο προσωπο και τι εχω κανει. Απο μαγειρικη σοδα μεχρι πρασινο σαπουνι μελι λεμονι ελαιολαδο τα παντα. Αποφασισα λοιπον πριν λιγες μερες μετα απο τοσα χρονια να παω στον δερματολογο να δω τι συμβαινει και βρηκε οτι εχω ακριβως αυτην την παθηση. Μου εγραψε τι να παω να παρω απο το φαρμακειο. Συγκεκριμενα μου εγραψε να παρω ενα σαμπουαν το οποιο να περιεχει μεσα flutrimazole και μια κρεμα για το προσωπο η οποια να εχει fluprednidene acetate και micozanole nitrate. Μου ειπε 3 φορες την βδομαδα το σαμπουαν και μια φορα την μερα την κρεμα. Πηγα στο φαρμακειο και αυτα που μου εδωσαν λεγονται:
Σαμπουαν topiderm
Κρεμα verdal
εχω αρχισει την θεραπει απο προχθες και μου ειπε σε εναμιση μηνα να ξαναπαω να δει πως πηγαινει η κατασταση μου. Διαβασα ολα τα μηνυματα σας και πραγματικα στεναχωριεμαι διοτι εχω διαβασει και αλλου οτι αυτη η παθηση δεν περναει ποτε και οτι απλα αυτα τα προιοντα κρατανε την παθηση να μην εμφανιζεται. Ειμαι και χαζος δεν τον ρωτησα αν φευγει για παντα.
Σαμπουαν topiderm
Κρεμα verdal
εχω αρχισει την θεραπει απο προχθες και μου ειπε σε εναμιση μηνα να ξαναπαω να δει πως πηγαινει η κατασταση μου. Διαβασα ολα τα μηνυματα σας και πραγματικα στεναχωριεμαι διοτι εχω διαβασει και αλλου οτι αυτη η παθηση δεν περναει ποτε και οτι απλα αυτα τα προιοντα κρατανε την παθηση να μην εμφανιζεται. Ειμαι και χαζος δεν τον ρωτησα αν φευγει για παντα.
Nobody is perfect. My name is nobody.
- natnat
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 2664 times
- Been thanked: 4669 times
Νομίζω και τα δύο είναι κορτιζονούχα.
Προσωρινές λύσεις αγαπητέ Αλέξη.
Να δεις τι έχω δοκιμάσει εγώ.
Καλή διατροφή με προσεκτική παρατήρηση για τροφές που την άλλη μέρα σε "φουντώνουν".
Επιπλέον πέρα από το tea tree να προτείνω καλό πλύσιμο με ένα καλό σαπούνι ξυρίσματος και πινέλο. Κάνει πολύ καλό ήπιο peeling που προσοπικά με βοηθάει.
Προσωρινές λύσεις αγαπητέ Αλέξη.
Να δεις τι έχω δοκιμάσει εγώ.
Καλή διατροφή με προσεκτική παρατήρηση για τροφές που την άλλη μέρα σε "φουντώνουν".
Επιπλέον πέρα από το tea tree να προτείνω καλό πλύσιμο με ένα καλό σαπούνι ξυρίσματος και πινέλο. Κάνει πολύ καλό ήπιο peeling που προσοπικά με βοηθάει.
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- Alex-V
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 113 times
Ναι και εγω. Ειδικα για την κρεμα εχω ακουσει και εγω οτι εχει κορτιζονη και οτι δεν κανει καλο.
Περα απο αυτο, 5-6 μερες που την βαζω αρχιζω και βλεπω διαφορα. Αλλα οπως ειπες, ειναι προσωρινη λυση. Μου ειπε να ξαναπαω να τον επισκεφτω σε ενα μηνα. Τι παραπανω θα μου πει απτην στιγμη που αυτα ειναι προσωρινα?
Για το σαμπουαν, προς το παρον δεν βλεπω διαφορα. Ενταξει ειναι και νωρις.
Οσο για τις τροφες δεν εχω κατσει ποτε να τις παρατηρησω. Μονο με την σοκολατα. Με το που φαω βγαζω σπυρακια.
Οσο για το σαπουνι που λες, δεν θα μου ξεραινει το προσωπο? Γιατι οοοοοσα εχω δοκιμασει αυτο κανουν. Απο το πιο "φυσικο" μεχρι το πιο ακριβο. Τι ακριβως σαπουνι ξυρισματος? Που το βρισκω? Να το κανω με το πινελο σε ολο το προσωπο σαν να ξυριζομαι εννοεις?
Επισης, ακουσα οτι το θειο κανει καλο για αυτην την παθηση και στην περιοχη που κατοικω (λαμια) εξω απο την πολη εχουμε ιαματικες πηγες που εχει κοκκινη λασπη θειου. Πιστευεις οτι μπορει να με βοηθησει?
Περα απο αυτο, 5-6 μερες που την βαζω αρχιζω και βλεπω διαφορα. Αλλα οπως ειπες, ειναι προσωρινη λυση. Μου ειπε να ξαναπαω να τον επισκεφτω σε ενα μηνα. Τι παραπανω θα μου πει απτην στιγμη που αυτα ειναι προσωρινα?
Για το σαμπουαν, προς το παρον δεν βλεπω διαφορα. Ενταξει ειναι και νωρις.
Οσο για τις τροφες δεν εχω κατσει ποτε να τις παρατηρησω. Μονο με την σοκολατα. Με το που φαω βγαζω σπυρακια.
Οσο για το σαπουνι που λες, δεν θα μου ξεραινει το προσωπο? Γιατι οοοοοσα εχω δοκιμασει αυτο κανουν. Απο το πιο "φυσικο" μεχρι το πιο ακριβο. Τι ακριβως σαπουνι ξυρισματος? Που το βρισκω? Να το κανω με το πινελο σε ολο το προσωπο σαν να ξυριζομαι εννοεις?
Επισης, ακουσα οτι το θειο κανει καλο για αυτην την παθηση και στην περιοχη που κατοικω (λαμια) εξω απο την πολη εχουμε ιαματικες πηγες που εχει κοκκινη λασπη θειου. Πιστευεις οτι μπορει να με βοηθησει?
Nobody is perfect. My name is nobody.