@herco:
Ωραία η ερώτηση και έχω καταλάβει αργά το τυπογραφικό λάθος μου συγγνώμη παιδιά όπως θα έχουν καταλάβει οι περισσότεροι βλέποντας το Αvatar μου μιλάω για την 41C open comb και την 39C (slant) της Μἐρκιουρ..
Ευχαριστώ για τη ρητορική ερώτηση..
Όσο για τις λεπίδες εδώ στην πόλη όπου διαμένω (Γιάννενα) δεν υπάρχουν πολλές επιλογές μόνο Gilette λεπίδες,Bic Astor (Φούλ όμως)
άλλες Βic oι πιο καλές απ'ότι διαβάζω εδώ δεν βρήκα ακόμη να πουλάνε και τις feather τις παρήγγειλα μαζί με μια κρέμα Proraso και το 39c από Ιρλανδία!!(shaving.ie)..Πολὐ καλό σάιτ και δεν χρέωνε σε αυτά πολλά μεταφορικά κατά τη γνώμη μου..
Ερεθισμός & απορίες.
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Σακη, προφανως παρεξηγηθηκε η οποια προθεση μου για αναγνωριση της μηχανης που ξυριζεσαι. Αν πηγαινε το μυαλο μου στη Merkur 41c θα ρωτουσα αμεσα αν λες για αυτην. Αν τα avatar μας ειχαν αναγκαστικα σχεση με πραγματικες καταστασεις τοτε πχ στην περιπτωση μου δεν θα πρεπε να μου μιλαει κανεις στο φορουμ :-)
Τωρα, πιο συγκεκριμενα, η Merkur 41c δεν ειναι μια μηχανη που θα μπορουσε να προκαλεσει απο μονη της ερεθισμους. Το πιο πιθανο θα ηταν να μην σε ξυρισει οσο βαθια θελεις, αλλα για οτι αλλο θα πρεπει να κοιταξεις περισσοτερες παραμετρους οπως ξυραφακι, προετοιμασια, συχνοτητα και φορα του ξυρισματος σου.
Αυτα τα Bic Astor παντως δεν ειναι συνιστωμενα - και μιας και εχεις παραγγειλει απο ιντερνετ - δοκιμασε και σε καποιο Ελληνικο eshop (πχ τον Γιωργο στο Wellshaved, θα σου ρθει σιγουρα φτηνοτερα σε τιμες και μεταφορικα) να προμηθευτεις πιο γλυκες και ποιοτικες λεπιδες. Οσο για την slant αστην λιγο στην ακρη μεχρι να δεις τι φταιει με την αλλη μηχανη σου. Γενικα, απομονωσε ενα ενα τα προβληματα και θα βρεις τη λυση σιγουρα.
Τωρα, πιο συγκεκριμενα, η Merkur 41c δεν ειναι μια μηχανη που θα μπορουσε να προκαλεσει απο μονη της ερεθισμους. Το πιο πιθανο θα ηταν να μην σε ξυρισει οσο βαθια θελεις, αλλα για οτι αλλο θα πρεπει να κοιταξεις περισσοτερες παραμετρους οπως ξυραφακι, προετοιμασια, συχνοτητα και φορα του ξυρισματος σου.
Αυτα τα Bic Astor παντως δεν ειναι συνιστωμενα - και μιας και εχεις παραγγειλει απο ιντερνετ - δοκιμασε και σε καποιο Ελληνικο eshop (πχ τον Γιωργο στο Wellshaved, θα σου ρθει σιγουρα φτηνοτερα σε τιμες και μεταφορικα) να προμηθευτεις πιο γλυκες και ποιοτικες λεπιδες. Οσο για την slant αστην λιγο στην ακρη μεχρι να δεις τι φταιει με την αλλη μηχανη σου. Γενικα, απομονωσε ενα ενα τα προβληματα και θα βρεις τη λυση σιγουρα.

- sakis64
- Νήπιο

- 14
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 274 times
@herco:
Αυτό ακριβώς φίλε herco δεν τα παίρνει καλά!Μάλλον φταίει το Bic Astor αλλά και το Feather??Και με προετοιμασία πριν;Το 39c πάλι ενώ κόβει όπως πρέπει μπορεί να σε πετσοκόψει και το καταλαβαίνεις μετά το ξέπλυμα του προσώπου.. :-D Εννοείται ότι για το δεύτερο (το 39c) δεν μετάνιωσα καθόλου που το πήρα..Απλά μου τη σπάει λίγο γιατί ενώ όλοι εμείς τρώμε και χρόνο για το..sport άλλοι ασχετότεροι ξυρίζονται μια χαρά με ό,τι νά΄ναι...herco έγραψε:... Το πιο πιθανό θα ήταν να μην σε ξυρίσει οσο βαθια θελεις, αλλα για οτι αλλο θα πρεπει να κοιταξεις περισσοτερες παραμετρους οπως ξυραφακι, προετοιμασια, συχνοτητα και φορα του ξυρισματος σου...
- ch2700
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Παρε ενα preshave το proraso ειναι πολυ καλο και persona ξυραφακια και ολα θα πανε καλα. Να προσεξεις και την πιεση που ασκεις.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- sakis64
- Νήπιο

- 14
Παιδιά γεια σας και ευχαριστώ για τις προτάσεις σας και τις ιδέες που μου δώσατε..Για την ιστορία να πω ότι και λόγω μεγάλου φόρτου στη δουλειά και με αφορμή τον ερεθισμό της τελευταίας φοράς άφησα τα γένια για 5 ημέρες χωρίς καθόλου ξύρισμα και σήμερα οπόταν είχα την πολυτέλεια του χρόνου ακολούθησα την εξής-λίγο ανατρεπτική- διαδικασία:Έκανα ένα Preshave αφήνοντας το Gillette preshave περίπου 3 λεπτά να δράσει. Με το ίδιο πινέλο (Pure Badger τύπου) όπως και την άλλη φορά έκανα αφρό με κρέμα ξυρίσματος Prosar στην κλασσική καφέ συσκευασια την οποία δεν την είχα και σε τόσο εκτίμηση παλιότερα και μετά έβγαλα από τη θήκη του το αποθηκευμένο και καθαρισμένο(-στεγνωμένο) 39c της Μερκούρ με λεπίδα μέσα της Mercur και έκανα ένα εκπληκτικό ξύρισμα After Shave το δοκιμασμένο στο δέρμα μου Balm της Νivea..
Αποτέλεσμα:;Με εξαίρεση ένα μικρό κόψιμο στα αριστερά κάτω του μυστακίου κατά τα άλλα ένα εκπληκτικό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς μέχρι τώρα!
Αποτέλεσμα:;Με εξαίρεση ένα μικρό κόψιμο στα αριστερά κάτω του μυστακίου κατά τα άλλα ένα εκπληκτικό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς μέχρι τώρα!
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17339 times
μπραβο Σακη! το θεμα ειναι να το απολαμβανεις ολα τα αλλα πανε περιπατο. 
- sakis64
- Νήπιο

- 14
Παίδες γεια σας και πάλι..Από τον καιρό που ασχολήθηκα με το DE ξύρισμα,δεν είναι εξαιτίας του δεν εννοώ αυτό απλά συνέπεσε, στη βάση του λαιμού παρατηρώ εμφανίστηκαν σταδιακά 3 μικρά μπιμπικάκια χωρίς πύον βέβαια κλειστά μοιάζουν σε μένα σαν κλειστοί πόροι..
Επειδή δεν είμαι δερματολόγος επισυνάπτω και φωτογραφία μετά από ξύρισμα σε αυτή την πλευρά τα σημάδια παραμένουν γενικώς απλά σήμερα είναι πιο εμφανή γιατί 2 ώρες πριν ξυρίστηκα..
Παρακαλώ αν κάποιος έχει παρόμοια και τυχόν βρήκε τρόπο να τα εξαφανίσει ας μου πει.. Επεσήμανα στις δύο φωτογραφίες με κυκλάκια τα πιο εμφανή..Υπόψη δεν είναι ingrown hairs καθώς τα έχω πάνω από μισό χρόνο και δεν εξελίσσονται σαν σπυράκια με πύον απλά είναι σαν έξτρα στίγματα δέρματος κλειστά που προεξέχουν ..
Επειδή δεν είμαι δερματολόγος επισυνάπτω και φωτογραφία μετά από ξύρισμα σε αυτή την πλευρά τα σημάδια παραμένουν γενικώς απλά σήμερα είναι πιο εμφανή γιατί 2 ώρες πριν ξυρίστηκα..
Παρακαλώ αν κάποιος έχει παρόμοια και τυχόν βρήκε τρόπο να τα εξαφανίσει ας μου πει.. Επεσήμανα στις δύο φωτογραφίες με κυκλάκια τα πιο εμφανή..Υπόψη δεν είναι ingrown hairs καθώς τα έχω πάνω από μισό χρόνο και δεν εξελίσσονται σαν σπυράκια με πύον απλά είναι σαν έξτρα στίγματα δέρματος κλειστά που προεξέχουν ..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Wazzaa
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 795 times
- Been thanked: 1062 times
1) Πόσο συχνά ξυρίζεσαι???
2) Πόσα περάσματα κάνεις και με ποιο τρόπο (πχ κόντρα)?
3) Έχεις δοκιμάσει να σταματήσεις το ξύρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα (πχ 5 μέρες) σε εκείνη την περιοχή?
4) Σε πονάνε???
Γενικώς ο λαιμός είναι μια πολύ ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή στο ξύρισμα. Συνήθως οι περισσότεροι εκεί συναντάνε πρόβλημα.
3) Έχεις δοκιμάσει να σταματήσεις το ξύρισμα για κάποιο χρονικό διάστημα (πχ 5 μέρες) σε εκείνη την περιοχή?
4) Σε πονάνε???
Γενικώς ο λαιμός είναι μια πολύ ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή στο ξύρισμα. Συνήθως οι περισσότεροι εκεί συναντάνε πρόβλημα.
Κωνσταντίνος
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.
Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17339 times
εμενα μου φαινονται σαν σπυρακια.αλλα γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να τα δει καποιος δερματολογος.το πιο πιθανο να μην ειναι τιποτα,αλλα για καθε ενδεχομενο πηγαινε σε καποιον ειδικο για να τα δει.
- sakis64
- Νήπιο

- 14
Βασικά η εικόνα είναι σε ζουμ, από μακριά φαίνονται σαν πολύ μικρά στίγματα δέρματος που προεξέχουν σαν μπιμπίκι αλλά χωρίς κεφαλή με πύον.Wazzaa έγραψε:1) Πόσο συχνά ξυρίζεσαι???
4) Σε πονάνε???
1) Μέρα παρά μέρα ή κάθε τρεις μέρες.
2) Η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά από ξύρισμα με 3 περάσματα που έκανα σήμερα μετά από πολύ καιρό το δοκίμασα.Συνήθως μία με προς τα κάτω(wtg) μία across the grain σε κάτω από φαβορίτα περιοχη μέχρι και σαγόνι.Κάτω στο λαιμό τελευταία μόνο με τη φορά προς τα κάτω..
3) Το έκανα και πρόσφατα απλά αυτά τα συγκεκριμένα δεν φεύγουν.
4)όχι δεν πονάνε..Σε ερώτηση που έκανα σε φίλο δερματολόγο για άλλο το οποίο ήταν από την αρχή πορφυρό μου είπε δεν είναι κάτι ανησυχητικό παρατηρείται και στις....γυναίκες βγάζουν τέτοια στα πόδια όταν ξυρίζονται με το ξυράφι άγαρμπα χωρίς προσοχή!