- Classic Male Grooming shaving soap
- Gillette FatBoy
- Feather [3]
- After Shave Brut
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2012
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1365 times
- Been thanked: 4912 times
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
-
NavalArchitect
Muehle R101 (2011) & Wilkinson (German)
Jack Black synthetic
Palmolive
Aqua Velva
Kiehl's Ultra Facial Cream
Amouage Opus III

Έβαλα το νέο πινέλο στην κυκλοφορία σήμερα. Εντάξει, συνθετικό είναι, δεν ξέρω αν θα 'ανοίξει' καθόλου, πρώτο ξύρισμα σήμερα. Η κορμοστασιά του είναι εντάξει σε σκληρότητα, οι τρίχες δεν είναι σκληρές ώστε να τσιμπάνε στο πρόσωπο, αλλά πιστεύω ότι χωρίς συζήτηση τα νέα συνθετικά της Muehle είναι πιό εξελιγμένα.
Το δεύτερο πέρασμα πήγε πολύ καλύτερα απ'ό,τι με το Semogue 2011 LE (χοίρος) κάθε φορά, κι αυτό ήταν θετικό. Είναι βασικό να δω αν θα 'ανοίξει' ο θύσανος λίγο, έπρεπε να τον πιέσω πάνω στο πρόσωπο σήμερα για να ανοίγει και να κάνει σαπουνάδα όπως ήθελα. Κανονικά βέβαια αυτό δεν πρέπει να γίνεται, η σαπουνάδα είθισται να δημιουργείται μόνο με τις άκρες των τριχών του θυσάνου, αλλά πολλές φορές εγώ προσωπικά το παρακάμπτω αυτό.
Το Palmolive τα πάει μια χαρά, επιτέλους έπιασα ένα σαπούνι και το κράτησα σταθερά για πάνω από μήνα, με συνέπεια να το μάθω όπως έπρεπε. Άφησα για λίγο τα άριστα Sulwhasoo και έπιασα την Αμερικάνικη Kiehl's σήμερα, την οποία αγόρασα πριν 1 εβδομάδα (σε μικρό 50μλ αλλά και σε μεγάλο βαζάκι 125μλ, το μεγάλο ήταν κάπου 40% κάτω ως προσφορά). Μια χαρά φαίνεται, λέγεται πως είναι η πιό δημοφιλής υδατική της εταιρείας.
Τελειώσαμε με την Amouage η οποία βέβαια είναι σταθερή αξία. Για μια μικρή (αλλά παραδοσιακή) εταιρεία από το Ομάν, τα αρώματα που δημιουργούν είναι πραγματικά αριστουργηματικά.
Καλή σας ημέρα και καλό σαββατοκύριακο.
Jack Black synthetic
Palmolive
Aqua Velva
Kiehl's Ultra Facial Cream
Amouage Opus III

Έβαλα το νέο πινέλο στην κυκλοφορία σήμερα. Εντάξει, συνθετικό είναι, δεν ξέρω αν θα 'ανοίξει' καθόλου, πρώτο ξύρισμα σήμερα. Η κορμοστασιά του είναι εντάξει σε σκληρότητα, οι τρίχες δεν είναι σκληρές ώστε να τσιμπάνε στο πρόσωπο, αλλά πιστεύω ότι χωρίς συζήτηση τα νέα συνθετικά της Muehle είναι πιό εξελιγμένα.
Το δεύτερο πέρασμα πήγε πολύ καλύτερα απ'ό,τι με το Semogue 2011 LE (χοίρος) κάθε φορά, κι αυτό ήταν θετικό. Είναι βασικό να δω αν θα 'ανοίξει' ο θύσανος λίγο, έπρεπε να τον πιέσω πάνω στο πρόσωπο σήμερα για να ανοίγει και να κάνει σαπουνάδα όπως ήθελα. Κανονικά βέβαια αυτό δεν πρέπει να γίνεται, η σαπουνάδα είθισται να δημιουργείται μόνο με τις άκρες των τριχών του θυσάνου, αλλά πολλές φορές εγώ προσωπικά το παρακάμπτω αυτό.
Το Palmolive τα πάει μια χαρά, επιτέλους έπιασα ένα σαπούνι και το κράτησα σταθερά για πάνω από μήνα, με συνέπεια να το μάθω όπως έπρεπε. Άφησα για λίγο τα άριστα Sulwhasoo και έπιασα την Αμερικάνικη Kiehl's σήμερα, την οποία αγόρασα πριν 1 εβδομάδα (σε μικρό 50μλ αλλά και σε μεγάλο βαζάκι 125μλ, το μεγάλο ήταν κάπου 40% κάτω ως προσφορά). Μια χαρά φαίνεται, λέγεται πως είναι η πιό δημοφιλής υδατική της εταιρείας.
Τελειώσαμε με την Amouage η οποία βέβαια είναι σταθερή αξία. Για μια μικρή (αλλά παραδοσιακή) εταιρεία από το Ομάν, τα αρώματα που δημιουργούν είναι πραγματικά αριστουργηματικά.
Καλή σας ημέρα και καλό σαββατοκύριακο.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Λοίζο εγω με το συνθετικό που έχω (body shop ) ζορίζομαι στο face lathering. Δεν ξέρω ίσως λόγω της έντονης ελαστικότητας. Πρέπει να βάζω δύναμη και αυτό δεν μου αρέσει. Στο μπολ μάλλον είναι καλύτερα. Αν τα καταφέρεις τότε μάλλον φταίει το body shop και όχι το ότι είναι συνθετικό.
Κωνσταντίνε εσύ face έκανες ή μπόλ;
Compass Κόκκινη Κρέμα
Dovo 101 6/8
Pure Badger Χελώνα Hondos
ASL Blue Stratos
Compass Κόκκινη Κρέμα
Dovo 101 6/8
Pure Badger Χελώνα Hondos
ASL Blue Stratos
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
-
NavalArchitect
Face. Ίσως γι'αυτό και υπάρχει θέμα. Ενδιαφέρον. Τα καινούργια συνθετικά της Muehle όμως δεν είναι έτσι δύσκαμπτα...Apostolos έγραψε:
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
calmato έγραψε:Σήμερα κλείνω 17 μέρες αξύριστος, με κούρεμα κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη. Μάλλον ήρθε η ώρα τους...
Να περιμένεις μέχρι τη Δευτέρα να έρθει το straight. :dance3
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
* Βeau Mec RC
* Mühle M46
* Gillette slim adjustable [9]
* AKP (4)
* Gillette NT short comb
* red Personna (3)
* Knize Ten ASL
Επαθα ενα μικρο πολιτισμικο σοκ... Περισσοτερα σε λιγο στο νημα με τις κρεμες. :megagrin
* Mühle M46
* Gillette slim adjustable [9]
* AKP (4)
* Gillette NT short comb
* red Personna (3)
* Knize Ten ASL
Επαθα ενα μικρο πολιτισμικο σοκ... Περισσοτερα σε λιγο στο νημα με τις κρεμες. :megagrin